Вашата оценка 5.00 от 1 гласа

ВЕЛИКОТО НАСЛЕДСТВО НА ЕГИПЕТ С КРУИЗ ПО Р.НИЛ- ПОТВЪРДЕНА ПРОГРАМА!

Маршрут: КАЙРО, ГИЗА, МЕМФИС, САККАРА, АСУАН, о-в ФИЛАЕ, о-в ЕЛЕФАНТИН, КОМ ОМБО, ЕДФУ, ЛУКСОР, ТИВА, КАРНАК
Продължителност: 10 дни/ 8 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Египет


  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
  • Изтегли в MS WORD

Това е една програма, която ще ви покаже Египет с цялата палитра от забележително историческо наследство, съчетано с първокласен круиз по река Нил. Страната е дом на цивилизация, датираща от над 5 000 години и се посещава от  над 20 милиона туристи всяка година.Кайро, Пирамидите в Гиза и грандиозните храмове Луксор и Карнак, заедно с „Долината на кралете” са само част от нашия маршрут, защото ще достигнем чак до  островите Филае и Елефантин след язовира Асуан. Ще ви дадем възможност да отидете до едно от най-великите древноегипетски творения – храмовия комплекс Абу Симбел, можете да видите и красавицата на Средиземноморието Александрия. Корабът за круиза е 5-звезден, с отлично обслужване  и ще допълни нашите преживявания по най-добрия начин. Ние ви очакваме с желание да ви покажем многостранното лице на Египет !
 
 


1 ДЕН - 20.03.2023 Среща на летище София за самолетен полет през Атина за Кайро. Пристигане в Кайро и трансфер до хотела за нощувка
 
2 ДЕН - 21.03.2023 След закуска ще за почнем нашата обиколка с  Пирамидите в Гиза – на Хефрен, Хеопс и вечния Сфинкс. Ще имаме достатъчно време на това магично място, ще можете да направите своите снимки с камила пред пирамидите, да научите много за тези велики постижения на човешките умения. Който  желае, може да влезе и във вътрешността на Хеопсовата пирамида*. След обяд  ще направим екскурзия до Мемфис, първата столица на Египет и Саккара, където ще видим стъпаловидната пирамида на Джосер. Вечерта ще направим трансфер до летището, за да вземем полет до  Асуан. Град Асуан се намира на първата преграда на Нил, на около 1000 км на юг от Кайро и е най-южния град на Египет.Благодарение на местоположението си, градът е имал стратегическа важност през цялата легендарна история на страната. Бил е дом на древната египетска граница, на каменните кариери, от които са взети плочите с които световно известните пирамиди са покрити и на пазари, на които злато, дърво и подправки били търгувани. Пристигане и настаняване в  хотел за нощувка.
 
3 ДЕН - 22.03.2023 След закуска, с трансфер ще се качим на  5-звезден круизен кораб.
 След като се настаним и обядваме, ще  разгледаме Асуан – ще научим историята на  Големия язовир. Всъщност язовир Асуан е най-възхваляваният и най-спорен проект в модерен Египет. И той е  любимият проект на президента Насер, както и най-голямото му постижение, с финансова и техническа помощ на бившия Съветски съюз. Строежът му започва през 1960 г. и отнема цели 11 години ,като за целта са  използвани  42,7 билиона кубически метра камък (което е 17 пъти обема на Хеопсовата пирамида) и е с дължина от 3,6 километра. Стената е дебела 980 м в основата и 40 на върха. Средният  капацитет на резервоара на язовира (наречен езерото Насер) е от 135 билиона куб.м., но повече ще видим на място.
После ще достигнем до о-в Филае и до  о-в Елефантин, територия към Намибия. Малкият остров Филае е  дълъг едва 450 метра и широк по-малко от 150 метра,  но с красотата си е привличал вниманието  още от ранни времена и е бил известен като "Перлата на Египет . Затова и по-късно  се превръща в център на култа към богинята Изида, Тя  е била почитана, както от египтяни, така и от нубийци. Разказвали се фантастични истории за нейните магически сили, вярвало се, че знанието ѝ за тайни формули е върнало живота на съпруга ѝ Озирис; че заклинанията ѝ са спасили сина ѝ Хор от ухапване на отровна змия.. - митът за Озирис и Изида е бил разширяван и украсяван безброй пъти – ще чуем тази легенда на място. Храмът на Изида, който ще видим е един от най-впечатляващите храмове в Египет. Когато Асуанския язовир бил построен през 1960-те, остров Филае и храмът върху него за малко щели да бъдат изгубени под водата. Благодарение на усилията на ЮНЕСКО и на египетското правителство, храмът бил разглобен и построен отново на по-високо място, на сегашното му местоположение – остров Агилка. Това  е било изключително трудоемко и струвало много усилия, но, както ще видим, напълно си е заслужавало. Продължаваме към о.Елефантин, който в продължение на векове е бил гранична крепост на древния Египет, както и средище на култа към бога Хнум с глава на овен, чиито храм е също открит.Археологическите обекти на острова са включени в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство през 1979 г. заедно с други постижения  на горно-египетската архитектура, След този наситен ден, ще се върнем на кораба за вечеря и нощувка.
 
4 ДЕН - 23.03.2023 Закуска. По желание, този ден можете да се включите в изключително интересната екскурзия до грандиозния храм Абу Симбел, посветен на Фараона Рамзес Втори и съпругата му.* Тръгването за това впечатляващо място  е рано сутринта към 2.00-3.00 часа и имате възможност да посрещнете изгрева в пустинята по път към храма.
Закуска – (сух пакет). Абу Симбел е внушителен комплекс от 2 храма, изградени през 13 век преди Христа и се смята за един от най-величествените от този период.
При изграждането на Асуанския язовир се разработва и грандиозен проект за преместването на храмовете. Те са разглобени, пренесени и издигнати на ново място, за да бъдат спасени от покачващите се води. Пред входа на храма ни посрещат  четирите колосални статуи на Рамзес II, които правят това място запомнящо се завинаги. След връщането си  в Асуан, ще обядваме на борда на кораба и ще отплаваме към Ком Омбо. Слизане в Ком Омбо и разглеждане на уникалния двоен религиозния комплекс, посветен на Хор, бога с глава на сокол и Собек, бога крокодил -  Храма на бога Хор. Круизът продължава към Едфу. Вечеря и нощувка на борда на кораба, акостирал в Едфу.
 
5 ДЕН -  24.03.2023 Закуска. Слизане в Едфу, за да видим  храма на Хор  - един от най-красивите и добре запазените монументи в Египет. Строежът  му започва през 237 гр.пр. Хр.
и завършва 180 години по-късно. Той носи  традиционните архитектурни елементи от  Новото царство , както и образността на гръцките „мамиси“. След това отплаваме към Луксор. Вечеря и нощувка на борда на кораба, акостирал в Луксор.
 
6 ДЕН -25.03.2023 Тъкмо Луксор е мястото, където можете да изпитате непоторимо изживяване като полетите над уникалните храмови комплекси. Полетът с балон е рано сутринта с тръгване между 04.30 ч.и 05.00 часа сутринта*. /Закуска сух пакет/. След това всички напускаме кораба, за да започнем разглеждането на Некропола в Тива на Западния бряг на Нил.
В „Долината на кралете” до сега са открити 65 гробници, включени в листата на ЮНЕСКО, ние ще посетим най-важните. 
Ще повървим малко до  храма на кралица Хатчепсут – единствената жена-фараон, а накрая ще видими Колосите на Мемнон изградени от един единствен къс пясъчник още през 14 в.пр.Хр.  Който желае, може да влезе и в гробницата на Тутанкамон- (заплаща се на място). Обяд, а след това ще направим едно от най-впечатляващите посещения от цялата програма - храмовете в Карнак и в Луксор. Величествени, недостижими, уникални! Късно вечерта ще направим трансфер до летището за полет от Луксор  до Кайро. Нощувка.
 
7 ДЕН – 26.03.2023  Закуска. Този ден ще разгледаме  Египетския музей, който съхранява най-голямата колекция с антики от времето на фараоните в света. Тук са съкровищата от гробницата на Тутанкамон и още  160 000 артефакти от различни периоди на хилядолетната история на Египет. Продължаваме с туристическа обиколка на Кайро – „Ислямско Кайро” (Цитаделата, Джамията на Мохамед Али). Няма да подминем и развлекателния пазар Кхан Ал Кхалили, който вярваме ще се хареса на всички. Вечерта, по желание може да си подарите едно впечатляващо преживяване - шоуто „Светлина и звук”на фона на Пирамидите*. Вечеря и нощувка в Кайро.

8 ДЕН - 27.03.2023 Закуска. Този ден може да бъде свободен за лични интереси, или да се включите в целодневна екскурзия до Александрия* – градът, основан от Александър Велики, родно място на Клеопатра, красивото лице на Египетското Средиземноморие. Ще направим обиколка на града с най-интересните туристически места, градини Монтаза, Колоната на Помпей, Катакомбите, ще минем покрай Александрийската библиотека, по крайбрежната алея и ще обядваме на красиво място. Връщаме се в Кайро за нощувка.

9 ДЕН - 28.032023 Закуска. Свободен ден в Кайро за всички допълнителни занимания по ваше желание. Вечерта - трансфер до летището за полет  за Кайро - Букурещ.

10 ДЕН - 29.03.2023 Полет Кайро- Букурещ. Следва полет Букурещ – София.

 
Вижте цялата програма тук
УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с  допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”
 
ЦЕНИ: Промо цена: 2 995 лв/Стандартна цена: 3 095 лв.                                                                                                                                                                                                               
*Промоционалната цена 2 995 лв е валидна при записване и депозиране минимум  6  месеца преди датата на отпътуване. Стандартната цена 3 095 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.
ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:
20.03.2023 – Среща на летище София, Терминал 2 в 08.50 ч. Самолетен полет София – Атина в 10.50 ч с „Aegean Airlines. Пристигане в Атина в 12.10 ч. Самолетен полет Атина – Кайро в 16.35 ч. с „Aegean Airlines. Пристигане в Кайро в 18.30 ч.
21.03.2023 – самолетен полет Кайро – Асуан в 22.15ч. Пристигане в Асуан в 23.40 ч.
25.03.2023 –самолетен полет Луксор – Кайро в 22.25 ч. Пристигане в Кайро в 23.35 ч.
29.03.2023 – самолетен полет Кайро – Букурещ в 03.30 ч. с Tarom. Пристигане в Букурещ в 07.20 ч. В 08.20 ч. самолетен полет Букурещ – София с Tarom. Пристигане на летище София в 09.35 ч.  
*Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждаване на групата.
 
Информация за хотелите (или подобни):
Кайро Hotel Barcelo 4*  //www.barcelo.com/BarceloHotels/en_US/hotels/Egypt/Cairo/hotel-barcelo-cairo-pyramids/general-description.aspx
Асуан Hotel Basma 4* //basmahotel.com/
кораб по НилSEMIRAMIS-III 5*  
//www.sunrisehotels-egypt.com/en/cruises/luxor/SUNRISE-SELECT-M_S-SEMIRAMIS-III
*Хотелите се препотвърждават и актуализират, при потвърждаване на групата. Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.

 

ПОЯСНЕНИЯ:

  1. ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

  • самолетни билети за международните полети ;
  • самолетни билети за вътрешните полети;
  • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 431 лв./ 220 евро – подлежат на потвърждение;
  • трансфери летище – хотел  – круизен кораб – хотел – летище;
  • 8 нощувки 3 от които на борда на круизен кораб,  8 закуски, 4 обяда и 5 вечери, хотели   4*, круизен кораб 5*
  • 4 нощувки в Кайро
  • 1 нощувка в Асуан (хотел)
  • 3 нощувки на борда на круизен кораб (Асуан, Едфу, Луксор)
  • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
  • екскурзия до пирамидите в Гиза – (2-ри ден);
  • екскурзия до Мемфис – (2-ри ден);
  • разглеждане на Асуан – (3-ти ден);
  • посещение на храма на боговете Собек и Хорорис в Ком Омбо – (4-ти ден);
  • разглеждане на храма на бог Хор в Едфу – (5-ти ден);
  • разглеждане на некропола в Тива -, „ Долината на кралете“, храма на кралиаца Хатчепуст – (6-ти ден);
  • посещение на храмовете в Кърнак и Луксор –(6-ти ден);
  • разглеждане на Египетския музей в Кайро – (7-ми ден);
  • туристическа обиколка на Кайро – (7-ми ден);
  • местен транспорт с туристически автобус;
  • входни билети и  разглеждане на обектите, както е по програма;
  • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език); от водачът, който придружава групата.
  • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките и бакшиш хотелско обслужване­­ – 95 лв.

 

 2. ДОПЪЛНИТЕЛНО  СЕ  ЗАПЛАЩАТ:

  • египетска виза 25 щ. долара + такса 3 щ.долара (плащат се на място на летището в Кайро при пристигане);
 
  • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
  • екскурзия до Абу Симбел85 евро (4-ти ден); 
  • полет с балон над Луксор – 95 щ. долара (6-ти ден).
  • шоу “Светлина и звук” на пирамидите в Гиза40 евро (7-ми ден);
  • екскурзия до Александрия (с включен обяд)105 евро (8-ми ден);
 
 
  • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
  • влизане във вътрешността на Хеопсовата пирамида в Гиза200 египетски паунда (11,11 щ. долара около 20 лв) – 2-ри ден;
  • влизане в гробницата на Тутанкамон в Долината на царете – 250 египетски паунда (около 25 лв.) – 6-ти ден;
  • снимане с фотоапарт/телефон/камера в Долината на царете300 египетски паунда (окло 30 лв. ) – 6-ти ден
  • такса обслужване на круизния кораб10 щ. долара на човек (за целия престой нa кораба)- плаща се на място на самия кораб.
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, са към дата 15.03.2022 г и е възможно да  подлежат на  актуализация.
 
 
Застраховки с включена защита при COVID 19
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 
Застраховки без защита при COVID 19
  • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 23 лв (за лица до 70 год.), 46 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
* Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2.  За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.
За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.03.2022 г. и е възможно да  подлежат на  актуализация.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
5.  Хотелите се препотвърждават и актуализират, при потвърждение на групата. Категоризацията на хотелите в Египет не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
6. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
3. Цените 2 995 лв/ 3 095 лв са за човек в двойна стая/кабина. За единична стая/кабина (в хотела в Кайро, в хотела в Асуан и на круизния кораб) се налага доплащатне от 745 лв.-/подлежи на актуализация/
4. За дете до 12 год., настанено в стая (кабина) на трето допълнително легло – отстъпката е   185 лв.  
 
5.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО )
             - по банков път.
   

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  2 995 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.

СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  3 095 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на влизане в Египет;
  • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.   
  •  Попълнена здравна форма за влизане в Египет „Egypt Health Declaration Form” – формта трябва да бъде попълнена преди влизане в Египет, може да я откриете онлайн на следния адрес: https://egypt.mfa.gov.ua/storage/app/sites/26/declaration-form.pdf