Вашата оценка

Визови услуги

“2M-KO “ ООД е  оторизиран агент за издаване на Визи за Куба.
 Туристическата кубинска виза дава право на 30-дневен престой в страната, считано от датата на пристигане в Куба. Визата е валидна 180 дни, считано от датата на издаване.
Периодът на валидност не е указан на визата, а се удостоверява с документа за плащане, така че всеки турист трябва да пази и да може да предостави, при необходимост, двата документа: туристическа виза и документ, издаден от “2M-KO “ ООД , удостоверяващ плащането. Визата се състои от 2 идентични отрязъка: входен, който се взима от митническите власти при пристигането в страната и изходен, който се предоставя на митническите власти при напускане на страната срещу представяне на личен паспорт и самолетен билет.
Важно: визовите отрязъци не се прегъват!
Ако вашето пътуване включва неколкократно влизане в Куба,  ще са ви необходими съответния брой кубински визи.
Важно! За бизнес визи, визи за културни мероприятия и др., трябва да се обърнете директно към посолството на Куба в София. “2М-КО“ ООД не издава визи за Куба, когато в пътуването има прекачване в САЩ  – полет от летище в САЩ до летище в Куба или круиз от пристанище в САЩ до пристанище в Куба. Този тип визи се издават единствено на място, на съответното летище или пристанище. Съветваме пътуващите лица, които имат нужда от специална туристическа виза, предварително да проверят какви са нужните документи за издването ѝ на място.

Необходими документи за получаване на туристическа виза:

  • Валиден паспорт 6 месеца след датата на напускане на Република Куба.

  • Потвърдена резервация за самолетни билети, резервация за хотел или частна квартира.

  • Копие от издадена медицинска застраховка за периода на пътуването.


Цена на услугата:

  • туристическа виза за Куба – 30 лв.

  • такса обработка на документите за виза - 35 лв.

  • такса обработка на документите за експресно издаване на виза – 65лв.