ЕКСКУРЗИЯ ДО МЕКСИКО

МЕКСИКО СИТИ, ГУЕРНАВАКА, ТАСКО, АКАПУЛКО, ОАХАКА, Национален парк „ДЕ ЛА ВЕНТА”, ВИЛАЕРМОСА, ПАЛЕНКЕ, МЕРИДА, ЧИЧЕН ИТЦА, ТУЛУМ, КАНКУН

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Резервирай
04.10.2019 5435.00
5335.00 лв
Резервирай
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
04.10.2019- Среща в 05.40 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. Международен полет София – Рим в 07.40 ч. с “Bulgaria Air”. Пристигане в Рим в 08.50 ч. В 10.30 ч. – трансокеански полет Рим –Мексико сити с”Allitalia”. Пристигане в Мексико сити в 17.15 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Мексико сити.
05.10.2019 - Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Мексико сити, 22-милионната столица, смесица от култури и раси, считан за най-големия град на земята: Централният площад „Ел Цокало” с Националния дворец или Президентството - някогашната резиденция на вицекраля - с историческите фрески на Диего Ривера; най-голямата Катедрала в Латинска Америка; улицата на суетата „Пасео де ла Реформа”. След това се посещава един от най-известните в света музеи – Мексиканският Антропологически музей, разположен в Чапултепек Парк, където се намира Историческият музей на града и Дворецът на Максимилиан. Музеят е шедьовър на мексиканската модерна архитектура и в него се намира голяма част от единствени по рода си съкровища на Предколумбийска Америка. Тук получавате първа представа за културните богатства на Предиспанска Америка. Привечер – свободно време. Нощувка в Мексико сити.
06.10.2019 - Закуска. Целодневна екскурзия до двехилядолетния религиозен жертвен център на мексиканското плато - смайващият огромен храмов комплекс “Теотиуакан”, на 40 км. от Мексико сити - "мястото, където са създадени боговете" и посещение на световно известните храмове за религиозни церемонии на културата „Теотиуакан“ – 63-метровата “Пирамида на Слънцето”, която се вижда отдалече; “Пирамидата на Луната”; “Дворецът на Ягуара”; “Храмът на Кецалкоатъл”; “Булевардът на мъртвите”, които Ви дават пълна представа за разкоша и величието на една мощна индианска империя. Заслужава си изкачването на върха на “Пирамидата на Луната”, откъдето се разкрива гледка към целия “ареал на боговете”. Време за обяд. На връщане от Теотиуакан - посещение на националното светилище на мексиканците и център на поклонничество от колониални времена – Базиликата на Гуаделупе. Базиликата принадлежи към най-ценните културни наследства на страната, в чийто социален живот католицизмът все още играе определяща роля. Вечерта - връщане обратно в хотела. Нощувка в Мексико сити.
07.10.2019 - Закуска. Свободен ден в Мексико сити или по желание - екскурзия до Тула – столицата на толтеките. Посещение на Храма на Утринната Звезда, Фигурите на Атлас, футболното игрище, изгорения дворец, Главната пирамида, Стената на кoстенурките, Олтара. Нощувка в Мексико сити.
08.10.2019 Закуска. Пътуване към Акапулко през ТАСКО. По път се спира в Гуернавака – “градът на вечната пролет”. Пристигане в Таско, обявен за световен град на културното наследство и разглеждане на главния площад с работилниците за обработка на сребро. Продължава се към Акапулко. Пристигане привечер. Нощувка в Акапулко.
09.10.2019 - Закуска. Разглеждане на АКАПУЛКО – най-известният мексикански тихоокеански курорт и разходка до “Скалата на гмуркачите”. По желание – разходка с корабче в Тихия океан. След обяд - свободно време. Нощувка в Акапулко.
10.10.2019 - Закуска . Свободно време. В 16.30 ч. – трансфер до летището. В 18.55 ч. – самолетен полет Акапулко – Мекскико сити. Пристигане в Мексико сити в 20.10 ч. Самолетен полет в 21.45 ч. от Мексико сити до Оахака. Пристигане в Оахака в 22.55 ч. Трансфер до хотел.Нощувка в Оахака.
11.10.2019 Закуска. Отпътуване до археологическия комплекс на Монте Албан, столицата на запотеките. Разглеждане на руините. Връщане в Оахака. Разходка в централната част на Оахака. Свободно време. Нощувка в Оахака.
12.10.2019 - Закуска. Отпътуване към ВИЛАЕРМОСА, столицата на щата Табаско. Посещение на един от най-красивите паркове-музеи в света - НАЦИОНАЛНИЯ ПАРК „ДЕ ЛА ВЕНТА” с известните 20-тонни каменни глави, свидетелство за развитието на най-ранната култура в Латинска Америка - цивилизацията на олмеките. През парка преминава река Усумацинта. Свободна вечер във Вилаермоса. Нощувка във Вилаермоса.
13.10.2019 - Закуска. Тръгване рано сутринта за ПАЛЕНКЕ – най-добре съхраненият археологически комплекс на империята на маите, един от най-тайнствените градове и култови обредни центрове на маите, за който се смята, че е гробница на кралските династии. Величествените руини се считат за най-значимата досега находка от света на маите. Местоположението му в джунглите на Чиапас е причина за късното му откриване. Пристигане в ранния следобед и разглеждане на руините - известен е най-вече "ХРАМЪТ НА ЙЕРОГЛИФИТЕ". Посещение на кралската гробна камера в “Храма на Йероглифите" и на Двореца на крал Пакал. Нощувка в Паленке.
14.10.2019 - Закуска. Отпътуване рано сутринта от Паленке през КАМПЕЧЕ и Мексиканския залив – най-красивият залив на Латинска Америка - към щата Юкатан, център на владенията на маите. Започва обиколката на руините от внушителните градове на маите, свидетелство за архитектурните постижения на тази индианска цивилизация. Посещение на Церемониалния център Ушмал, достигнал своя разцвет 8-10ти век, център на пост-класиката в Империята на маите. Известен най-вече като церемониален център на маите и с изключителната украса на храмовете и индианските дворци. „Пирамидата на Истината”, „Къщата на монахините” и „Храмът на Костенурката” са само някои от архитектурните чудеса, които ще видите. Продължаваме към Мерида, столицата на щата Юкатан и настаняване в хотела. Вечерна обиколка на МЕРИДА, наричан „Белия град”, заради цвета на къщите си: колониалните къщи в стил рококо по “Пасео Монтехо”, най-старата Катедрала в Мексико, Дворецът на Губернатора. По желание – разходка с карети. Нощувка в Мерида.
15.10.2019- Закуска. Отпътуване към ЧИЧЕН ИТЦА – най-големият и най-впечатляващ град на маите, а по-късно и на толтеките, културният апогей на класическия период в тяхната цивилизация. Чичен Итца е строен 5-ти век и е най-внушителното доказателство за великото минало на индианските цивилизации, най-големият индиански град на територията на Мексико. Обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. Налице са много и добре запазени постройки от времето на маите, от които най-известната е “Пирамида на Кукулкан", където два пъти годишно лъчите на следобедното слънце образуват сянката на костенурка, която се изкачва по стълбите на храма. Следва още посещение на Обсерваторията, „Двореца на Воина”, Замъка, Игрището за игра на топка - най-голямото, запазено от времето на маите. Настаняване в хотел, който се намира близо до храмовия комплекс. Вечерта, по желание и при възможност – посещение на шоуто “Светлина и звук” сред руините от древния град. Нощувка в Чичен Итца.
16.10.2019 - Закуска. Отпътуване от Чичен Итца към ТУЛУМ, градът – крепост на маите, един от малкото церемониални центрове, построени на крайбрежието. Пристигане в Канкун след обяд. Вечерта, по желание - посещение на заведение с традиционна мексиканска музика на живо ( с включена вечеря).Нощувка в Канкун.
17.10.2019- Закуска. Свободно време с възможност за разглеждане на КАНКУН или по желание - еднодневен круиз до ”Islа Mujerеs” - Островът на жените (с включени обяд и трансфер) Тръгване от хотела в 09.15 ч. сутринта към пристанището. В 10.00 ч. - отплаване с катамаран за остров Islа Mujerеs, едно от най-посещаваните места в Мексико, известен като Островът на жените. Намира се на 8 мили (около 13 км) от гр.Канкун. По време на пътуването имате възможност да се насладите на невероятните морски багри на Карибския басейн. В 11.00 ч. се пристига на острова. От 11.00 ч. до 14.30 ч. - свободно време на плажа Albatros Beach Club с възможност за плуване и гмуркане. Oбяд. От 14.30 ч. до 16.00 ч. се посещава чаровното малко градче Mujerеs. Свободно време с възможност за разходка и разглеждане на градчето с неговите магазини за сувенири и ресторанти. В 16.00 ч. - отпътуване с катамарана за Канкун. Пристигане в Канкун в 17.00 ч. Свободно време. Нощувка в Канкун.
18.10.2019 - 05.04.2018 Трансфер до летището в 13.30 ч. В 16.24 ч. – самолетен полет Канкун – Мексико сити с „АeroMexico”. Пристигане в Мексико сити в 19.05 ч. В 21.05 ч. – трансокеански полет Мексико сити – Aмстердам с ” KLM”.
19.10.2019- Пристигане в Амстердам в 14.40 ч. В 17.55 ч. – самолетен полет Амстердам – София с „Тransavia Airlines”. Пристигане на летище София в 21.40 ч.

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • самолетни билети за международните полети София – Рим – Мексико сити и Мексико сити – Амстердам – София;
 • самолетни билети за вътрешните полети Акапулко – Мексико сити – Оаксака и Канкун – Мексико сити;
 • летищни такси за международните полети – 724 лв/ 370 евро (06.01.2018 г.) - подлежат на  потвърждение;
 • летищни такси за вътрешните полети Мексико Сити – Оаксака и Канкун – Мексико сити – 118 лв/ 60 евро (06.01.2017 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 14 нощувки с 13 закуски в хотели 3* и 4* в Мексико; (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.
 • целодневна екскурзия до храмовия комплекс “Теотихуакан”(3-ти ден);
 • разходка до “Скалата на гмуркачите” в Акапулко (6-ти ден);
 • посещение на Национален парк „ДЕ ЛА  ВЕНТА” (9-ти ден);
 • всички входни такси на исторически паметници и археологически паркове и музеи;
 • наземен транспорт в Мексико с туристически автобус;
 • водач от ТО и местен екскурзовод с превод на български език;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­90 лв.
 
2. ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро36 лв (за лица до   70 год.), за лица от 71 год. до 80 год.- 72 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • 14 вечери в Мексико за целия период (по желание) – 260 евро
 • екскурзия до Тула - 85 евро (4-ти ден)
 • посещение на заведение с традиционна мексиканска музика на живо с включена вечеря в    Канкун - 70 щ.долара  - 13-ти ден.
 • еднодневен круиз до ”Isla  Mujerеs” (”Островът на жените”) с включени обяд и   трансфер -  95 евро (14-ти ден).
 • персонална такса за ”Isla  Mujerеs” -12 щ.долара – плаща се на място  (14-ти ден).   
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • разходка с корабче в Тихия океан край Акапулко - ...... (6-ти ден);
 • разходка с карети - ........ (11-ти ден)
 • посещение на шоу “Светлина и звук” в Чичен Итца (на испански език) -  26 щ.долара евро (12-ти ден); (плаща се не място)

*Забележки:
   1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
  което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
 последните два дни по същата.
2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж
За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът е съответно 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
 3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 10.03.2018 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в  офиса на туроператора.
5. Категоризацията на хотелите в Мексико не съответства на критериите за
    категоризация на хотелите в Европа.
6.  Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от 
     страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
   екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
 
3.  Цените 5 335 лв/5 435 лв е за човек в двойна стая.
- Доплащане за единична стая  –  825 лв. /подлежи на актуализация/
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 10.03.2018 г и  подлежат на  актуализация.
 
 
4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО )           
             - по банков път

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 2 000 лв


Информация за хотелите (или подобни):
 
МЕКСИКО СИТИ - BEST WESTERN HOTEL MAJESTIC
https://www.bestwestern.co.uk/hotels/best-western-hotel-majestic-70165
 
АКАПУЛКО – GRAND HOTEL CAPULCO
https://www.grandhotelacapulco.com/
 
ОАХАКА – ONE OAXACA CENTRO
//www.onehoteles.com/es/web/one-oaxaca-centro?gclid=EAIaIQobChMI-Mqsh6X42QIVx0QYCh1gAwnmEAAYASAAEgK4gvD_BwE
 
ЛА ВЕНТА – LA VENTA INN
//www.laventainnhotel.com/index.html
 
ПАЛЕНКЕ – NITUTUN
//www.nututun.com/index
 
МЕРИДА – GAMMA INN EL CASTELLANO
//www.gammahoteles.com/es/web/gamma-merida-el-castellano
 
ЧИЧЕНИЦА – VILLAS ARQUEOLOGICAS
//www.villasarqueologicas.com.mx/chichen-itza.html
 
КАНКУН – RAMADA CITY CENTER
https://www.wyndhamhotels.com/ramada/cancun-mexico/ramada-cancun-city/overview?CID=LC:RA::GGL:RIO:National:36349
 
 
 
 


 

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  5 335 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  5 435 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
 
 В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
 

   -   Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;

  - За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение за пътуване на детето им в чужбина.

 

 

 


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Societe Generale Експресбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG71TTBB94001526643696
BIC: TTBBBG22

Сметка в евро:
IBAN: BG44TTBB94001526643697
BIC: TTBBBG22

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах