Вашата оценка 4.56 от 9 гласа

СИНГАПУР И БАЛИ - НОВА ГОДИНА

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 12 дни

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: Сингапур, Бали
Продължителност: 12 дни/ 9 нощи
Дати на отпътуване: 28.12.2023
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
28.12.2023 5495.00 лв Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD

1 ДЕН – 28.12.2023 Среща в 19.35 ч. на летище София, Терминал 2. В 21.35 ч. – полет София – Истанбул с “Turkish Airlines”.
 
2 ДЕН – 29.12.2023. Пристигане в Истанбул в 00.05ч. В 01.55 ч. – самолетен полет Истанбул – Сингапур. Пристигане в Сингапур в 17.30ч. Трансфер до хотел. Настаняване в хотел. Свободно време с възможност за първи впечатления от града. Нощувка.


3 ДЕН – 30.12.2023 Закуска. Тази сутрин ще направим  разходка в историческата зона на града, където ще видим сградите на кметстовото, Националната галерия, театър „Виктория” – всички съхранили своя колониален архитектурен стил. Тук е и  катедрала “Сейнт Андрю”.  След обяд, по желание може да се включите в  полудневна екскурзия до остров Сентоса.* Наречен „Островът на удоволствията”, той  е най-посещаваната градска атракция, считан и за прародител на сингапурските паркове – с музеи, градини, алеи за разходка и езда, невероятни плажове, ресторанти и барове. С панорамен лифт ще преминем над града и ще имаме възможност да се насладим на красивата гледка отвисоко. Тук е и втората  статуя на Мерлиона, а при желание, може да наблюдавате шоуто на делфините в Делфинариума *, както да посетите и други атракции на острова. Ще има и свободно време  за плаж. Вечерта – посещение на шоуто „Крилете на времето“, където танцът на цветните фонтани, създаден с най-модерната техника, ще ви достави невероятно удоволствие. Нощувка.


4 ДЕН – 31.12.2023 След закуска започва нашата туристическата обиколка, по време на която ще разгледаме статуята на Мерлиона, който е полу-риба/полу-лъв и е символът на Сингапур, продължаваме с „Чайнатаун” – кварталът е културен център на Сингапур и все още може да Ви даде възможност да надникнете в миналото и някогашния облик на града, запазил тесните си улички, многобройни храмове, тераси и десетки живописни пазари. Тук ще посетим двата най- интересни китайски храма в Сингапур Thiang Hong Keng Temple и Buddha Tooth Relic Temple. По време на обиколката ще навлезем и в колоритния квартал “Малка Индия“ с улички, изпъстрени с богата палитра от магазини и храмове. По желание, може да посетите и „Градината на орхидеите,”*, която се намира в Ботаническата градина, на най-високия хълм в града. Градината е дом на 60 хиляди орхидеи и над 400 различни подправки, като те са разделени в четири отделни зони: пролетна- с преобладавщи цветове в жълто и кремаво; лятна- с тонове на силни червени и розови цветове ; есенна – златистно-кафяви нюанси и зимна зона в бяло и прохладно синьо.  След обяд  ще имате свободно време, за да може  да усетите града съобразно своите интереси.Може да се изкачите за едно питие на панорамната площадка на хотел “Marina Bay Sands” *, да посетите „Фонтана на благосъстоянието”,или да се насладите на чаша кафе в емблематичния хотел за Сингапур “Raffles”, построен в колониален стил. Вероятно няма да пропуснете и друга забележителност на Сингапур – „The Gardens by the Bay” с  невероятното светлинно и музикално шоу -  цялата зона там е футуристично красива. Нощувка в Сингапур.


5 ДЕН – 01.01.2024 ЧЕСТИТА НОВА 2024 ГОДИНА!
Закуска. Свободно време с възможност за разходкта  по алеята на „Кларк кей”, разположен на завоя на река Сингапур, където има и  множество  кафета и ресторантчета. Наоколо са и помпозните  молове с впечатляващ вътрешен интериор, които изкушават посетителите за пазаруване, въпреки високите цени. Може да се разходите до Китайския квартал, където е раят на сувенирите. Привечер ще  направим трансфер до летището за полет с “Air Asia”  в 16.15 ч. към Денпасар, Бали. Пристигане в Денпасар в 19.00 ч.  Следва настаняване в хотел. Нощувка.


 
6 ДЕН – 02.01.2024 Закуска. Свободно време. По желание, можете  да изберете гмуркане с инструктор в Амед през деня*. Вечерта, по желание – посещение на представление на танци „качак” и вечеря, където този  традиционен танц се изпълнява под съпровода само на човешкия глас, без да се използват музикални инструменти. Представлението ще Ви преведе през епоса Рамаяна със завладяващите напеви на хора „чак-чак-чак”, изпълнявани от мъже, седнали в кръг около танцуващите*. Вечерята е късна, след края на представлението, в ресторант, до който ще стигнем с автобус. Нощувка.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    
7 ДЕН – 03.01.2024 Закуска. През този ден ни предстои  опознаване на острова и  ще започнем с посещение на Двореца за древно правосъдие в Kerta Gosa. Тази прастара сграда, проектирана с балийска архитектура е отворена като място за юрисдикция къща, където кралят обявява законодателството, юрисдикцията, санкциите и т.н. Ще спрем за снимки сред красивите оризови тераси  Bukit Jambul, така типични за острова и това е една от най-емблематичните снимки,които ще можете да направите.После ще се насладим и  на типичен балийски обяд. Този ден ще завърши с посещение на храма „Besakih Temple” – Храмът майка - най-свещеният храм в Бали. Храмът се намира в подножието на вулкана Mont Agung (3100 м). Известно е, че от 15-ти век той се е считал за централен храм на индуизма в Бали. Храмът Бесаких, известен също като Пура Пенатаран Агунг, е основното място за поклонение на Бали, комплекс, включващ двадесет и два храма, разположени на паралелни хребети. След това духовно зареждане, ще се приберем в хотела.Нощувка.

8 ДЕН – 04.01.2024 Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка.
Този ден ще бъде свободен за вас или можете да изберете по желание  екскурзия до остров Ява с нощувка*
Пояснение:Участниците в екскурзията, които не желаят да посетят о-в Ява, остават в Денпасар и ще имат свободно време.
Описание на  екскурзия до о-в Ява Ще заминем с  полет от Денпасар за Джьогякарта, Ява в 07.00ч. пристигане в Джьогякарта в 07.15ч. с “Air Asia”. След като пристигнем на острова, се отправяме  към Боробудур – най-големия будистки храм на земята, едно от забравените чудеса на света, построен през 800 г. Храмът е замислен като будистка визия за Космоса. Издигащ се от квадратна основа, той се състои от поредица  квадратни тераси, покрити с три кръгови платформи, които преминават през резбовани шлюзи към върха  свързани с четири стълбища И до днес Боробудур все още се използва като място на религиозно поклонение и ежегодно будистите идват от цяла Индонезия и чужбина. Обяд. Посещение на Прамбанан - комплекс от ранносредновековни индуски храмове. Вечеря. Нощувка на о-в Ява.
 
9 ДЕН – 05.01.2024  Закуска. Свободен ден за плаж.
За тези от вас, които участват в екскурзия до о-в Ява - Закуска. Посещение на султанския дворец “Keraton Ngayogyakarta Hadiningrat” и водния дворец “Taman Sari” /служил като място за почивка и медитация, както и за скривалище на султана/. Трансфер до летище. В 13.00ч. полет Джьогякарта – Денапсар с “Air Asia”. Пристигане в Денпасар в 15.20ч.  Връщане в Денпасар. По желание - вечеря с балийски танци в ресторант „Лотос” в Убуд.* Нощувка
.


10 ДЕН – 06.01.2024 Закуска. Свободен ден за плаж или по желание - целодневна екскурзия  в северната част на Бали до Бедугул и езерото Бератан, известно като езерото на свещената планина, заради плодовитостта на тази област. Намира се на 1200 м. над морското равнище и има студен тропически климат. Ще тръгнем от хотела  в 08.00 ч. сутринта и първо ще посетим храма Улун Дану Бератан, който се намира на ръба на огромен кратер и е посветен на богинята на езерото Деуи Улун Дану и боговете на планината Батур и връх Гунунг Агунг, най-големият вулкан на Бали. Тези прекрасни моменти сред красотата на острова,ще бъдат споделени и с вкусен обяд. След обяд разглеждане на храма Tanah Lot- балийски индуистки храм, разположен живописно на скала в морето. А денят ни ще завърши с последна спирка кафе плантация, където може да опитате прочутото кафе Копи Лувак. Връщане в хотела около 19.30 ч. вечерта. Нощувка.
 
 
11 ДЕН – 07.01.2024 Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. В 21.25 ч. - полет Денпасар – Истанбул с “Turkish Airlines”.
 
12 ДЕН – 08.01.2024 В 05.40ч. пристигане в Истанбул. В 14.45ч. полет Истанбул-София Пристигане на летище София в 15.0.

Вижте цялата програма тук
УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с  допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”

1. В  ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за международни и вътрешни полети:
 • летищни такси за всички вътрешни и международни полети – 968 лв/495 евро - подлежат на потвърждение;
 • ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:                                                           
 • 1 ДЕН – 28.12.2023 Среща в 19.35 ч. на летище София, Терминал 2. В 21.35 ч. – полет София – Истанбул с “Turkish Airlines”.
  2 ДЕН – 29.12.2023. Пристигане в Истанбул в 00.05ч. В 01.55 ч. – самолетен полет Истанбул – Сингапур. Пристигане в Сингапур в 17.30ч.
  5 ДЕН – 01.01.2024 В 16.15ч.полет Сингапур - Денпасар, Бали с “Air Asia”. Пристигане в Денпасар в 19.00 ч.  
  8 ДЕН – 04.01.2024В 07.00ч. полет от Денпасар за Джьогякарта с “Air Asia”. Пристигане в Джьогякарта в 07.15ч.
  9 ДЕН – 05.01.2024В 13.00ч. полет Джьогякарта – Денапсар с “Air Asia”. Пристигане в Денпасар в 15.20ч.
  11 ДЕН – 07.01.2024. В 21.25 ч. - полет Денпасар – Истанбул с “Turkish Airlines”.
  12 ДЕН – 08.01.2024 В 05.40ч. пристигане в Истанбул. В 14.45ч. полет Истанбул-София Пристигане на летище София в 15.05ч.
 • *Полетите, посочени в програмата, са актуални.
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 9 нощувки със закуски, 1 обяд в хотели 4* в Сингапур и о-в Бали;
 • 3 нощувки в Сингапур
 • 6 нощувки на Бали
 • Информация за хотелитe:
 • Сингапур Peninsula Excelsior Singapore 4* - https://www.peninsulaexcelsior.com.sg/
  Бали Sol Benoa Bali 5* https://www.melia.com/en/hotels/indonesia/bali/sol-benoa-bali?utm_medium=organic&utm_source=directories&utm_campaign=google&utm_content=5709
 • Ява – Meliá Purosani Yogyakarta 5*  https://www.melia.com/en/hotels/indonesia/yogyakarta/melia-purosani-yogyakarta?utm_medium=organic&utm_source=directories&utm_campaign=google&utm_content=570
 • *Хотелите посочени в програмата са актуални. Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.
 • Обиколки и посещения:
 • разходка в историческата част на Сингапур – (3 -ти ден);
 • полудневна обиколка на Сингапур -(4-ти ден);
 • целодневна екскурзия из о-в Бали до “Besakih Temple” – Mother Temple -(7-ми ден);
 • екскурзоводско обслужване по време на обиколките с местен екскурзовод (с превод на български език) от водачът, който придружава групата.
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – 65 лв
 
 
2. В  ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • виза за Бали -35 щ.долара. - (издава се на място на летището) - плаща се на място;
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • полудневна екскурзия до о-в Сентоса55 щ. долара - (при група от минимум 7 човека,  за по-малка бройка се налага доплащане) (3-ти ден);
 • посещение на „Градината на орхидеите” 15 щ.долара (4-ти ден);
 • посещение на панорамната площадка на хотел “Marina Bay Sands - 23 щ.долара (4-ти ден);
 • гмуркане с инструктор в Амед (при минимум 2-ма човека) – 200 щ.долара (6-ти ден);
 • посещение на представление на качак и вечеря75 щ. долара (6-ти ден);
 •  екскурзия до о-в Ява (Джьогякарта с разглеждане на Боробудур и Прамбанан с  включен
 • полет Денпасар – Джьогякарта и обратно, 1 нощувка със закуска, 1 обяд и 1 вечеря, посещение на султанския дворец “Keraton Ngayogyakarta Hadiningrat” и водния дворец “Taman Sari) – 395 щ.долара (8-ми и 9-ти ден);
 • вечеря с балийски танци в ресторант „Лотос” в Убуд – втори ред -73 щ. долара/първи ред- 79 щ. долара. (9-ти ден);
 • целодневна екскурзия до Бедугул и езерото Бератан – 70 щ. долара (10-ти ден).
 
Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. .Застрахрователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 
Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро27  лв (за лица до 70 год.), 54 - за лица от 71 год. до 80 год.
*Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна иформация, раздел Застраховки.
 
*Забележки:
1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за  последните два дни по същата.
4. За външните полети лимитът е 23 кг. за  голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.
За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
5.Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 10.01.2023 г.
6. Категоризацията на хотелите в Сингапур и Бали не съответства на
 критериите за категоризация на хотелите в Европа.
7.Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
3.  Цената 4 995 лв. е на човек настанен в двойна стая. За единична стая се доплащат 905 лв./подлежи на актуализация/
4.  Има вариант за 1 или 2 нощувки в хотел “Marina Bay Sands” 5* в Сингапур.  Доплащане
 за 1 нощувка - около 295-395 лв за човек в двойна стая. Цената варира непрекъснато и се 
 уточнява в деня на плащането на хотела. В цената на нощувката не е включена закуска, и транспорт до хотела, закуската се заявява и заплаща допълнително на място в хотела - около 53 сингапурски долара (35 евро). В цената не е включен и транспорта до хотела, в който е настанена останалата част от   групата, ако нощувката е само една, а престоят в Сингапур е по-дълъг – възможностите са да се ползва градски транспорт, такси или да се заплати трансфер.
5.   Цената 5 495лв. е за хотел 4* на о-в Бали. При нощувки в хотел  5* на о-в Бали -  доплащането е  405 лв /на човек за 6 нощувки (подлежи на актуализация.) За хотел „Melia Bali (доплащането се уточнява допълнително в зависимост от сезона и датата на  пътуване).
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 10.01.2023 г и е възможно да подлежат на  актуализация.
 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ 2 740 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 15 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 
КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
ПРИ ЖЕЛАНИЕ НА КЛИЕНТА, МОЖЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА ИНДИВИДУАЛНО ПЪТУВАНЕ  С  ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК.
ОБИКОЛКИТЕ В ГРАДОВЕТЕ ПОДЛЕЖАТ НА ПРЕПОТВЪРЖДЕНИЕ СПОРЕД АКТУАЛНАТА ПРОГРАМА НА МЕСТНИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ
 


6.  Начин на плащане:
        - в брой (в офиса на ТО)  
       - по банков път
  
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Сингапур:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • За деца под 18 год. – нотариално заверена  декларация  от  родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 • Преди да пристигнете в Сингапур е необходимо да попълните SGAC- Сингапурска карта за пристигане- https://eservices.ica.gov.sg/sgarrivalcard/
 
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Бали:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена  декларация  от  родителите за  разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 • Трябва да се попълни „електронна митническа декларация (eCD)“ на следния адрес https://ecd.beacukai.go.id/.