Вашата оценка 5.00 от 1 гласа

СИМВОЛИТЕ НА ЮГОИЗТОЧНА АЗИЯ –МАЛАЙЗИЯ И СИНГАПУР - ПОТВЪРДЕНА ГРУПА!

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ - 7 ДНИ

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: Куала Лумпур и Сингапур
Продължителност: 7 дни/ 5 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Малайзия


  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
  • Изтегли в MS WORD

В нашето пътуване до Югоизточна Азия сме подготвили една мозайка от неовяхваща култура, прекрасна природа и  екзотична кулинария. 
Като прибавим и  крайно модернистичния Сингапур, стъпил вече в следващия век, това пътуване ще ви покаже истинското лице на този любим на всички континет. С панорамен лифт към „Острова на удоволствията” ще видим  Сингапур отвисоко, а вечерта можем да пием по питие на  панорамната площадка на хотел “Marina Bay Sands”, където снимките  ще запечатат завинаги разноцветните светлини  на този уникален град. А Куала Лумпур ще ни върне хилядолетия назад в културните влияния на различни епохи.
Наред с историческото наследство, тук се преплитат по-модерен азиатски и европейски стил, който ще видим добре като  се изкачим на Кулите Петронас, ще плаваме и с типична малайска дървена лодка, за да  преживеем невероятни светлинни мигове в най-голямата колония на светулки

 1 ДЕН – 21.09.2023 Среща в 11.40 ч. на летище София, Терминал 2. В 13.40 ч. – полет София – Доха с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 18.15 ч. В 19.50 ч. – самолетен полет Доха – Куала Лумпур.
 
2 ДЕН – 22.09.2023 Пристигане в Малайзийската столица в 08.25 ч и трансфер до хотела. Свободно време с възможност за запознаване и първи впечатления от града, изпълнен с екзотика, където азиатският и европейският стил на живот се вплитат по своеобразен начин. В късния следобед, по желание можете да се включите в екскурзия до Националния парк „Селангор”, където се намира и една от най-големите колонии на светулки в света.* За екскурзията се тръгва в 16.30 ч от Куала Лумпур към гр. Куала Селангор, разположен в провинция Kampung Kuantan.Тук ще посетим  “Kota Melawati” – форт Алингбург, кралския Мавзолей и колониалната част на града. След това ще посетиме парка в Bukit Melawati, където се срещат много различни пеперуди, птици, сребърни маймунки и др. След вечеря ще продължим към най-интересната част от това пътуване – Kampung Kuantan и светлинното шоу на светулките! Преживяването е страхотно,  ще плаваме с типична малайска дървена лодка „Тongkang” по р. Селангор, където по мангровите дървета има накацали хиляди светулки. Техните синхронни блещукания приличат на светлините върху коледно дърво и  създават едно великолепно настроение -  момент, който никога няма да забравите! Връщаме се в  Куала Лумпур за нощувка.
 
 
3 ДЕН –23.09.2023 Закуска. Следва обиколка на Куала Лумпур: програмата е наситена, ще започнем със  “Златният триъгълник“ – Кралският дворец, „Площадът на независимостта” и “Мажит Ямек” – ядрото на стария град. Възможност, по желание, за посещение на “Кулите на Петронас”, символът на Азия, и поглед към града от въздушния мост ("sky bridge”), свързващ двете сгради, издигнaт между 41-ия и 42-ия етаж на 452–метровите небостъргачи.* След това по желание екскурзия до Путраджая, администартивния център на Малайзия*. Нощувка в Куала Лумпур.
 
4 ДЕН – 24.09.2023 Закуска. Свободно време или по желание – полудневна екскурзия до “Batu Caves”*- уникални варовикови пещери с красиви хиндуистки храмове, светилища и 43-метровата златна статуя на патрона на пещерите лорд Муруган. Тази статуя е най-високата, която изобразява индуистко божество в Малайзия и третата по височина в света. Пещерите се намират само на 13 км от Куала Лумпур и до горе ще се изкачим по 272 цветни стъпала.  След това ви  предлагаме да посетим Роял Селангор – кралската фабрика за изделия от пютър (сплав от калай и олово) и  фабрика за батик – ръчно рисувани памучни и копринени платна. След тази интересна разходка, ще  направим трансфер до летището за полет с “Malaysia Airlines”  в 17.00 ч. към Сингапур. Пристигане в Сингапур в 18.15 ч.  Трансфер до хотел. Вечерта ще започнем нашата  разходка в историческата зона на града, където ще видим сградите на кметстовото, Националната галерия, театър „Виктория” – всички съхранили своя колониален архитектурен стил. Тук е и  катедрала “Сейнт Андрю”, а по алеята на „Кларк кей”, разположен на завоя на река Сингапур е много приятно за разходка, има и  множество  ресторантчета с избор  за хубава вечеря. Наоколо са и помпозните  молове с впечатляващ вътрешен интериор, които изкушават посетителите за пазаруване, въпреки високите цени. Градът предлага и една изключителна атракция – може да вечеряте в кабина  за двама  на местното „виенско колело”, докато се наслаждавате отвисоко на гледката на нощен Сингапур.* Нощувка.
 
 
5 ДЕН – 25.09.2023След закуска започва  нашата туристическата обиколка, по време на която ще разгледаме статуята на Мерлиона, който е полу-риба/полу-лъв и е символът на Сингапур, продължаваме с „Чайнатаун” – кварталът е културен център на Сингапур и все още може да Ви даде възможност да надникнете в миналото и някогашния облик на града, запазил тесните си улички, многобройни храмове, тераси и десетки живописни пазари. Тук ще посетим двата най- интересни китайски храма в Сингапур Thiang Hong Keng Temple и Buddha Tooth Relic Temple. По време на обиколката ще навлезем и в колоритния квартал “Малка Индия“ с улички, изпъстрени с богата палитра от магазини и храмове.
По желание, може да посетите и „Градината на орхидеите,”* която се намира в Ботаническата градина, на най-високия хълм в града. Градината е дом на 60 хиляди орхидеи и над 400 различни подправки, като те са разделени  в четири отделни зони: пролетна- с преобладавщи цветове в жълто и кремаво; лятна- с тонове на силни червени и розови цветове ; есенна – златистно-кафяви нюанси и зимна зона в бяло и прохладно синьо.  След обяд  ще имате свободно време, за да може  да усетите града съобразно своите интереси.Може да се изкачите за едно питие на панорамната площадка на хотел “Marina Bay Sands” *, да посетите „Фонтана на благосъстоянието”,или да се насладите на чаша кафе в емблематичния хотел за Сингапур “Raffles”, построен в колониален стил. Вероятно няма да попуснете и друга забележителност на Сингапур – „The Gardens by the Bay”- цялата зона там е футуристично красива.* Нощувка в Сингапур.
 
6 ДЕН – 26.09.2023 Закуска. Тази сутрин имате свободно време с възможност за пазаруване в някой от многото молове или в Китайския квартал, където е раят на сувенирите  лечебните мехлеми. След обяд, по желание може да се включите в  полудневна екскурзия до остров Сентоса.* Наречен „Островът на удоволствията”, той  е най-посещаваната градска атракция, считан и за прародител на сингапурските паркове – с музеи, градини, алеи за разходка и езда, невероятни плажове, ресторанти и барове. С панорамен лифт ще преминем над града и ще имаме възможност да се насладим на красивата гледка отвисоко. Тук е и втората  статуя на Мерлиона, а при желание, може да наблюдавате шоуто на делфините в Делфинариума *, както да посетите и други атракции на острова. Ще има и свободно време  за плаж. Вечерта – посещение на шоуто „Крилете на времето“, където танцът на цветните фонтани, създаден с най-модерната техника, ще ви достави невероятно удоволствие. Нощувка
 
 
7 ДЕН –27.09.2023 Закуска. Свободно време. Вечерта трансфер до летището.
 
8 ДЕН – 28.09.2023 В 02.40 ч. полет Сингапур -Доха   с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 05.25ч. В 07.40ч. полет Доха-София с “Qatar Airways”. Пристигане на летище София в 12.40 ч.
 

 
 
Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 4 540 лв е валидна при записване и депозиране минимум  6  месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 4 640 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.

УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с  допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”
 

ПОЯСНЕНИЯ:
1. В  ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
  • самолетни билети за международни и вътрешни полети:
  • летищни такси за всички вътрешни и международни полети – 949 лв/485 евро - подлежат на потвърждение;
  • Полетна информация:
  • 1 ДЕН – 21.09.2023 Среща в 11.40 ч. на летище София, Терминал 2. В 13.40 ч. – полет София – Доха с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 18.15 ч. В 19.50 ч. – самолетен полет Доха – Куала Лумпур.
    2 ДЕН – 22.09.2023 Пристигане в Малайзийската столица в 08.25 ч
    4 ДЕН – 24.09.2023 В 17.00 ч самолетен полет към Сингапур с “Malaysia Airlines”. Пристигане в Сингапур в 18.15 ч.
    8 ДЕН –28.09.2023 Полет Сингапур -Доха  в 02.40 ч. с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 05.25ч. В 07.40ч. полет Доха-София с “Qatar Airways”. Пристигане на летище София в 12.40 ч.
  • *Полетите, посочени в програмата, са актуални.
  • трансфери летище хотел – летище;
  • 5 нощувки със закуски в хотели  4* в Малайзия и Сингапур;
  • 2 нощувки в Куала Лумпур
  • 3 нощувки в Сингапур
  • Информация за хотелитe(или подобни):
  • Куала Лумпур – Kuala Lumpur Journal Hotel  4*   //www.kljournalhotel.com/
  • Сингапур – Hotel Penisnula Excelsior 4*   //www.peninsulaexcelsior.com.sg/
  • *Хотелите се препотвърждават и актуализират, при потвърждаване на групата. Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.
  • Обиколки и посещения:
  • полудневна обиколка на Куала Лумпур (3-ти ден);
  • полудневна обиколка на Сингапур (5-ти ден);
  • екскурзоводско обслужване по време на обиколките с местен екскурзовод (с превод на български език) от водачът, който придружава групата.
  • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – 48 лв
 
 
 
2. В  ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
  • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
  • екскурзия до Национален парк „Селангор” (с включена вечеря) – 65 щ. долара (2-ри ден) -  цената е валидна при група от минимум 7 човека;
  • посещение на въздушния  мост („sky bridge”) при „Кулите на Петронас”- 30 щ.долара (3-ти ден);
  • екскурзия Путраджая25 щ.долра( при група от минимум 6 човека) (3-ти ден);
  • екскурзия до Batu Caves40 щ. долара (4-ти ден);
  • вечеря за двама в кабината на местното „виенско колело” в Сингапур - 280 евро (цена за 3-ти човек – 140 евро) – (4-ти ден);
  • посещение на „Градината на орхидеите” 15 щ.долара (5-ти ден);
  • посещение на панорамната площадка на хотелMarina Bay Sands” - 23 щ.долара (5-ти ден);
  • полудневна екскурзия до о-в Сентоса55 щ. долара - (при група от минимум 7 човека, за по-малка бройка се налага доплащане) (6-ти ден);
 
Застраховки с включена защита при COVID 19
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. .Застрахрователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 
Застраховки без защита при COVID 19
  • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро16  лв (за лица до 70 год.), 32 - за лица от 71 год. до 80 год.
*Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна иформация, раздел Застраховки.
 
*Забележки:
1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за  последните два дни по същата.
4. За външните полети лимитът е 23 кг. за  голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.
За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж
5.Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 10.01.2023 г.
6. Категоризацията на хотелите в Малайзия и Сингапур  не съответства на
 критериите за категоризация на хотелите в Европа.
7.Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
3.  Цените 4 540 лв/4 640 лв. са за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 530 лв./подлежи на актуализация/
4.  Има вариант за 1 или 2 нощувки в хотел Marina Bay Sands” 5* в Сингапур.  Доплащане
 за 1 нощувка - около 295-395 лв за човек в двойна стая. Цената варира непрекъснато и се 
 уточнява в деня на плащането на хотела. В цената на нощувката не е включена закуска, и транспорт до хотела, закуската се заявява и заплаща допълнително на място в хотела - около 53 сингапурски долара (35 евро). В цената не е включен и транспорта до хотела, в който е настанена останалата част от   групата, ако нощувката е само една, а престоят в Сингапур е по-дълъг – възможностите са да се ползва градски транспорт, такси или да се заплати трансфер.
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 10.01.2023 г и е възможно да подлежат на  актуализация.
 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ 2 270 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 10 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 
КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
ПРИ ЖЕЛАНИЕ НА КЛИЕНТА, МОЖЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА ИНДИВИДУАЛНО ПЪТУВАНЕ  С  ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК.
ОБИКОЛКИТЕ В ГРАДОВЕТЕ ПОДЛЕЖАТ НА ПРЕПОТВЪРЖДЕНИЕ СПОРЕД АКТУАЛНАТА ПРОГРАМА НА МЕСТНИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ
 

6.  Начин на плащане:
        - в брой (в офиса на ТО)  
       - по банков път
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Малайзия:
  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
  • За деца под 18 год. - нотариално заверена  декларация  от  родителите за  разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Сингапур:
  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
  • За деца под 18 год. – нотариално заверена  декларация  от  родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
  • Преди да пристигнете в Сингапур е необходимо да попълните SGAC- Сингапурска карта за пристигане- https://eservices.ica.gov.sg/sgarrivalcard/