Вашата оценка 5.00 от 4 гласа

МАЛАЙЗИЯ, СИНГАПУР, и о-в БАЛИ -ПОТВЪРДЕНА ГРУПА!

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 14 дни

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: Куала Лумпур,Сингапур, о-в Бали
Продължителност: 14 дни/ 11 нощи
Дати на отпътуване: 12.09.2024
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
12.09.2024 6090.00 лв Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD

В нашето пътуване до Югоизточна Азия сме подготвили една мозайка от неовяхваща култура, прекрасна природа, необятни плажове и  екзотична кулинария.  Като прибавим и  крайно модернистичния Сингапур, стъпил вече в следващия век, това пътуване ще ви покаже истинското лице на този любим на всички континет. С панорамен лифт към „Острова на удоволствията” ще видим  Сингапур отвисоко, а вечерта можем да пием по питие на  панорамната площадка на хотел “Marina Bay Sands”, където снимките  ще запечатат завинаги разноцветните светлини  на този уникален град. А Куала Лумпур и Бали ще ни върнат хилядолетия назад в културните влияния на различни епохи. Наред с историческото наследство, тук се преплитат по-модерен азиатски и европейски стил, който ще видим добре като  се изкачим на Кулите Петронас , ще плаваме и с типична малайска дървена лодка, за да  преживеем невероятни светлинни мигове в най-голямата колония на светулки.
Програмата е много интересна, а ние предлагаме отличен eкскурзовод и високо ниво на настроението – УБЕДЕТЕ СЕ САМИ!
 

 
1 ДЕН – 12.09.2024 Среща на летище София, Терминал 2 в 07.20ч. В 09.20ч. полет София – Истанбул с “Turkish Airlines”. Пристигане в Истанбул в 10.55ч. В 15.50ч. полет Истанбул – Куала Лумпур с “Turkish Airlines”.
 
2 ДЕН –13.09.2024 Пристигане в Малайзийската столица в 07.10ч. Трансфер до хотел и при възможност настаняване. Свободно време с възможност за запознаване и първи впечатления от града, изпълнен с екзотика, където азиатският и европейският стил на живот се вплитат по своеобразен начин. В късния следобед, по желание можете да се включите в екскурзия до Националния парк „Селангор”, където се намира и една от най-големите колонии на светулки в света.* За екскурзията се тръгва в 16.30 ч от Куала Лумпур към гр. Куала Селангор, разположен в провинция Kampung Kuantan.Тук ще посетим  “Kota Melawati” – форт Алингбург, кралския Мавзолей и колониалната част на града. След това ще посетиме парка в Bukit Melawati, където се срещат много различни пеперуди, птици, сребърни маймунки и др. След вечеря ще продължим към най-интересната част от това пътуване – Kampung Kuantan и светлинното шоу на светулките! Преживяването е страхотно,  ще плаваме с типична малайска дървена лодка „Тongkang” по р. Селангор, където по мангровите дървета има накацали хиляди светулки. Техните синхронни блещукания приличат на светлините върху коледно дърво и  създават едно великолепно настроение -  момент, който никога няма да забравите! Връщаме се в  Куала Лумпур за нощувка.
 
 
3 ДЕН – 14.09.2024 Закуска. Следва обиколка на Куала Лумпур: програмата е наситена, ще започнем със  “Златният триъгълник“– Кралският дворец, „Площадът на независимостта” и “Мажит Ямек” – ядрото на стария град. Възможност, по желание, за посещение на “Кулите на Петронас”, символът на Азия, и поглед към града от въздушния мост ("sky bridge”), свързващ двете сгради, издигнaт между 41-ия и 42-ия етаж на 452–метровите небостъргачи.* След това по желание екскурзия до Путраджая, администартивния център на Малайзия*. Нощувка в Куала Лумпур.
 
 
4 ДЕН – 15.09.2024 Закуска. Свободно време или по желание – полудневна екскурзия до “Batu Caves”*- уникални варовикови пещери с красиви хиндуистки храмове, светилища и 43-метровата златна статуя на патрона на пещерите лорд Муруган. Тази статуя е най-високата, която изобразява индуистко божество в Малайзия и третата по височина в света. Пещерите се намират само на 13 км от Куала Лумпур и до горе ще се изкачим по 272 цветни стъпала.  След това ви  предлагаме да посетим Роял Селангор – кралската фабрика за изделия от пютър (сплав от калай и олово) и  фабрика за батик – ръчно рисувани памучни и копринени платна. След тази интересна разходка, ще  направим трансфер долетището.  В 18.50ч. полет Куала Лумпур – Сингапур с”Air Asia”.  Пристигане в Сингапур в 20.00ч.Трансфер до хотел. Вечерта ще започнем нашата  разходка в историческата зона на града, където ще видим сградите на кметстовото, Националната галерия, театър „
Виктория” – всички съхранили своя колониален архитектурен стил. Тук е и  катедрала “Сейнт Андрю”, а по алеята на „Кларк кей”, разположен на завоя на река Сингапур е много приятно за разходка, има и  множество  ресторантчета с избор  за хубава вечеря. Наоколо са и помпозните  молове с впечатляващ вътрешен интериор, които изкушават посетителите за пазаруване, въпреки високите цени. Нощувка.
 


5 ДЕН – 16.09.2024 След закуска започва  нашата туристическата обиколка, по време на която ще разгледаме статуята на Мерлиона, който е полу-риба/полу-лъв и е символът на Сингапур, продължаваме с „Чайнатаун” – кварталът е културен център на Сингапур и все още може да Ви даде възможност да надникнете в миналото и някогашния облик на града, запазил тесните си улички, многобройни храмове, тераси и десетки живописни пазари. Тук ще посетим двата най- интересни китайски храма в Сингапур Thiang Hong Keng Temple и Buddha Tooth Relic Temple. По време на обиколката ще навлезем и в колоритния квартал “Малка Индия“ с улички, изпъстрени с богата палитра от магазини и храмове. По желание, може да посетите и „Градината на орхидеите,”* която се намира в Ботаническата градина, на най-високия хълм в града. Градината е дом на 60 хиляди орхидеи и над 400 различни подправки, като те са разделени  в четири отделни зони: пролетна- с преобладавщи цветове в жълто и кремаво; лятна- с тонове на силни червени и розови цветове ; есенна – златистно-кафяви нюанси и зимна зона в бяло и прохладно синьо.  След обяд  ще имате свободно време, за да може  да усетите града съобразно своите интереси.Може да се изкачите за едно питие на панорамната площадка на хотел “Marina Bay Sands” *, да посетите „Фонтана на благосъстоянието”,или да се насладите на чаша кафе в емблематичния хотел за Сингапур “Raffles”, построен в колониален стил. Вероятно няма да попуснете и друга забележителност на Сингапур – „The Gardens by the Bay”- цялата зона там е футуристично красива.* Градът предлага и една изключителна атракция – може да вечеряте в кабина  за двама  на местното „виенско колело”, докато се наслаждавате отвисоко на гледката на нощен Сингапур.* Нощувка в Сингапур.
 
6 ДЕН – 17.09.2024  Закуска. Тази сутрин имате свободно време с възможност за пазаруване в някой от многото молове или в Китайския квартал, където е раят на сувенирите  лечебните мехлеми. След обяд, по желание може да се включите в  полудневна екскурзия до остров Сентоса.* Наречен „Островът на удоволствията”, той  е най-посещаваната градска атракция, считан и за прародител на сингапурските паркове – с музеи, градини, алеи за разходка и езда, невероятни плажове, ресторанти и барове. С панорамен лифт ще преминем над града и ще имаме възможност да се насладим на красивата гледка отвисоко. Тук е и втората  статуя на Мерлиона, а при желание, може да наблюдавате шоуто на делфините в Делфинариума *, както да посетите и други атракции на острова. Ще има и свободно време  за плаж. Вечерта – посещение на шоуто „Крилете на времето“, където танцът на цветните фонтани, създаден с най-модерната техника, ще ви достави невероятно удоволствие. Нощувка
 
7 ДЕН – 18.09.2024 Закуска. Свободно време. Привечер трансфер до летище. В 17.30ч. полет Сингапур- Денпасар, Бали с “Air Asia” . Пристигане в Денпасар в 20.15ч. следва настаняване в хотел. Нощувка.

 
8 ДЕН –19.09.2024 Закуска. Свободно време. Вечерта по желание - вечеря с балийски танци в ресторант „Лотос” в Убуд.* Нощувка.
                                                                                                                                                                                
9 ДЕН –20.09.2024 Закуска. През този ден ни предстои  опознаване на острова и  ще започнем с посещение на Двореца за древно правосъдие в Kerta Gosa. Тази прастара сграда, проектирана с балийска архитектура е отворена като място за юрисдикция къща, където кралят обявява законодателството, юрисдикцията, санкциите и т.н. После ще се насладим и  на типичен балийски обяд. Този ден ще завърши с посещение на храма „Besakih Temple” – Храмът майка - най-свещеният храм в Бали. Храмът се намира в подножието на вулкана Mont Agung (3100 м). Известно е, че от 15-ти век той се е считал за централен храм на индуизма в Бали. Храмът Бесаких, известен също като Пура Пенатаран Агунг, е основното място за поклонение на Бали, комплекс, включващ двадесет и два храма, разположени на паралелни хребети. След това духовно зареждане, ще се приберем в хотела.Нощувка.
 
10 ДЕН –21.09.2024 Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка.
Този ден ще бъде свободен за вас или можете да изберете по желание  екскурзия до остров Ява с нощувка*
Пояснение:Участниците в екскурзията, които не желаят да посетят о-в Ява, остават в Денпасар и ще имат свободно време.
Описание на  екскурзия до о-в Ява Ще заминем с  полет от Денпасар за Джьогякарта, Ява. След като пристигнем на острова, се отправяме  към Боробудур – най-големия будистки храм на земята, едно от забравените чудеса на света, построен през 800 г. Храмът е замислен като будистка визия за Космоса. Издигащ се от квадратна основа, той се състои от поредица  квадратни тераси, покрити с три кръгови платформи, които преминават през резбовани шлюзи към върха свързани с четири стълбища И до днес Боробудур все още се използва като място на религиозно поклонение и ежегодно будистите идват от цяла Индонезия и чужбина. Обяд. Посещение на Прамбанан - комплекс от ранносредновековни индуски храмове. По желание вечеря с включено представление Ramayana Ballet* - ще се насладите на представлението на Ramayana Ballet, цялата история на Рамаяна е представена чрез движения на тялото/танци, без никакъв диалог. Нощувка на о-в Ява.


 
11 ДЕН –22.09.2024Закуска. Свободен ден за плаж.
За тези от вас, които участват в екскурзия до о-в Ява - Закуска. Посещение на султанския дворец “Keraton Ngayogyakarta Hadiningrat” и водния дворец “Taman Sari” /служил като място за почивка и медитация, както и за скривалище на султана.Трансфер до летище. Връщане в Денпасар.
 
12 ДЕН –23.09.2024Закуска. Свободен ден за плаж  или по желание - целодневна екскурзия  в северната част на Бали до Бедугул и езерото Бератан, известно като езерото на свещената планина, заради плодовитостта на тази област. Намира се на 1200 м. над морското равнище и има студен тропически климат. Ще тръгнем от хотела  в 08.00 ч. сутринта и първо ще посетим храма Улун Дану Бератан, който се намира на ръба на огромен кратер и е посветен на богинята на езерото Деуи Улун Дану и боговете на планината Батур и връх Гунунг Агунг, най-големият вулкан на Бали. След това продължаваме към селото Панкасари, където ще посетите храм – портата Хандара. След това, от т.нар. Скрития хълм, ще може да се насладите на невероятната гледка към двете езера Буян и Тамблиган, известни като езерото - близнак.Тези прекрасни моменти сред красотата на острова,ще бъдат споделени и с  вкусен обяд. А денят ни ще завърши с последна спирка при храма Tanah Lot- балийски индуистки храм, разположен живописно  на скала в морето. Връщане в хотела около 19.30 ч. вечерта. Нощувка.
 
13 ДЕН – 24.09.2024 Закуска. Свободен ден за плаж. Привечер трансфер до летище.
В 21.20ч. полет Денпасар-Истанбул с “Turkish Airlines”.
 
14 ДЕН –25.09.2024 Пристигане в Истанбул в 05.15ч. В 13.35ч.полет Истанбул-София.
Кацане на летище София в 14.55ч.

Вижте цялата програма тук
*Промоционалната цена 5 990 лв е валидна при записване и депозиране минимум  6  месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 6 090 е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.

УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с  допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”


1. В  ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за международни и вътрешни полети:
 • летищни такси за всички вътрешни и международни полети – 968 лв/495 евро - подлежат на потвърждение;
 •  *Полетите посочени в програмата са актуални.
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 11 нощувки със закуски, 1 обяд в хотели  4* в Малайзия, Сингапур и о-в Бали;
 • 2 нощувки в Куала Лумпур
 • 3 нощувки в Сингапур
 • 6 нощувки на Бали , една от които на о-в Ява, в случай, че сте избрали допълнителната  екскурзия до о-в Ява.
 • Информация за хотелите:
   Куала Лумпур - Santa Grand Signature Kuala Lumpur 5*-
  https://santagrandhotels.com.my/
 • Сингапур - Peninsula Excelsior4* - https://www.peninsulaexcelsior.com.sg/
   Бали The Sakala Resort Bali 5* https://www.sakalaresortbali.com/
  *Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.
 • Важно:При настаняване в хотел Peninsula Excelsior в Сингапур има изискване да се  направи депозит  за покриване на потенциални разходи като румсървис или мини бар за продължителността на престоя.  Заплащането на депозита се извършва кеш или с кредитна карта . При напускане на хотела депозита ще Ви бъде възвърнат. Депозита е в рамките на 100 - сингапурски долара;
 • Обиколки и посещения:
 • полудневна обиколка на Куала Лумпур (3-ти ден);
 • полудневна обиколка на Сингапур (5-ти ден);
 • целодневна екскурзия из о-в Бали до “Besakih Temple” – Mother Temple (9-ти ден);
 • екскурзоводско обслужване по време на обиколките с местен екскурзовод (с превод на български език) от водачът, който придружава групата.
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – 78 лв
 
 
2. В  ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • виза за Бали -60 щ.долара. - (издава се на място на летището) - плаща се на място;
 • входна такса Бали - 150 000 рупии. около 10щ.долара- заплаща се на място при влизане в страната.
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • екскурзия до Национален парк „Селангор” (с включена вечеря) – 65 щ. долара (2-ри ден) -  цената е валидна при група от минимум 7 човека;
 • посещение на въздушния  мост („sky bridge”) при „Кулите на Петронас”- 30 щ.долара (3-ти ден);
 • екскурзия Путраджая25 щ.долра( при група от минимум 6 човека) – (3-ти ден);
 • екскурзия до Batu Caves40 щ. долара (4-ти ден);
 • вечеря за двама в кабината на местното „виенско колело” в Сингапур - 438 евро (цена за 3-ти човек – 219 евро) – (5-ти ден);
 • посещение на „Градината на орхидеите” 15 щ.долара (5-ти ден);
 • посещение на панорамната площадка на хотелMarina Bay Sands” - 23 щ.долара (5-ти ден);
 • полудневна екскурзия до о-в Сентоса55 щ. долара - (при група от минимум 7 човека, за по-малка бройка се налага доплащане) -(6-ти ден);
 • вечеря с балийски танци в ресторант „Лотос” в Убуд – 79 щ. долара - (8-ми ден);
 • екскурзия до о-в Ява (Джьогякарта с разглеждане на Боробудур и Прамбанан с  включен полет Денпасар – Джьогякарта и обратно,1 нощувка със закуска, 1 обяд, посещение на султанския дворец “Keraton Ngayogyakarta Hadiningrat” и водния дворец “Taman Sari) – 395 щ.долара (10-ти и 11-ти ден);
 • вечеря с включено представление Ramayana Ballet – 45 щ.долара(10-ти ден).
 • целодневна екскурзия до Бедугул и езерото Бератан – 70 щ. долара (12-ти ден).
 
Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. .Застрахрователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 
Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро32  лв (за лица до 70 год.), 64 - за лица от 71 год. до 80 год.
*Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна иформация, раздел Застраховки.
 
*Забележки:
1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за  последните два дни по същата.
4. За външните полети лимитът е 23 кг. за  голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.
За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж
5.Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 10.01.2023 г.
6. Категоризацията на хотелите в Малайзия, Сингапур и Бали не съответства на
 критериите за категоризация на хотелите в Европа.
7.Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
3.  Цените 5 990лв/6 090 лв. са за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 1 240 лв./подлежи на актуализация/
4.  Има възможност за 1 или 2 нощувки в хотел “Marina Bay Sands” 5* в Сингапур.  Доплащане за 1 нощувка - около 295-395 лв за човек в двойна стая. Цената варира непрекъснато и се  уточнява в деня на плащането на хотела. В цената на нощувката не е включена закуска, и транспорт до хотела, закуската се заявява и заплаща допълнително на място в хотела - около 53 сингапурски долара (35 евро). В цената не е включен и транспорта до хотела, в който е настанена останалата част от   групата, ако нощувката е само една, а престоят в Сингапур е по-дълъг – възможностите са да се ползва градски транспорт, такси или да се заплати трансфер.
5.   Цените 5 990лв/6 090 лв. са за хотел 4* на о-в Бали. При нощувки в хотел  5* на о-в Бали -  доплащането е  605 лв /на човек за 6 нощувки (подлежи на актуализация.) За хотел „Melia Bali“ (доплащането се уточнява допълнително в зависимост от сезона и датата на  пътуване).
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 10.01.2023 г и е възможно да подлежат на  актуализация.

 
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ 2 995 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 10 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 
КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
 
6.  Начин на плащане:
        - в брой (в офиса на ТО)  
       - по банков път
 

 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Малайзия:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена  декларация  от  родителите за  разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 • Преди да пристигнете в Малайзия  е необходимо да попълните Malaysia Digital Arrival Card - https://imigresen-online.imi.gov.my/mdac/main
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Сингапур:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • За деца под 18 год. – нотариално заверена  декларация  от  родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 • Преди да пристигнете в Сингапур е необходимо да попълните SGAC- Сингапурска карта за пристигане- https://eservices.ica.gov.sg/sgarrivalcard/
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Бали:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена  декларация  от  родителите за  разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 • Трябва да се попълни „електронна митническа декларация (eCD)“ на следния адрес https://ecd.beacukai.go.id/.