Вашата оценка 5.00 от 3 гласа

ЛИСАБОН И О-В МАДЕЙРА

Самолетна екскурзия - 8 дни

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: Лисабон, Мадейра
Продължителност: 8 дни/ 7 нощи
Дати на отпътуване: 05.09.2024, 14.03.2025, 17.04.2025, 02.05.2025, 05.09.2025, 24.10.2025
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
05.09.2024 2880.00 лв Запитване
14.03.2025 2880.00
2880.00 лв
Запитване
17.04.2025 2880.00
2880.00 лв
Запитване
02.05.2025 2880.00
2880.00 лв
Запитване
05.09.2025 2880.00
2880.00 лв
Запитване
24.10.2025 2880.00
2880.00 лв
Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН –  Среща на Летище София, Терминал 1 в 12.55 ч. Самолетен полет София – Лисабон с WIZZ AIR в 14.55 ч. Пристигане в Лисабон в 17.25 ч. Трансфер до хотел в централната част на града. Настаняване и свободно време за първи впечатления. Нощувка в Лисабон.
 
2 ДЕН –   Закуска. Свободно време или, по желание може да се включите
в екскурзия до гр. Синтра на Португалската ривиера и Кабу да Рока* – най-западната част на континента Европа. Град Синтра е разположен върху живописните хълмове на територията на природен парк „Синтра – Кашкайш”, заобиколен от вековни гори, разкриващ спираща дъха панорама, и благословен с целогодишно благоприятен за почивка климат. Посещение на Националния дворец – най-старият дворец в Португалия, и на двореца „Пена”, смятан за едно от седемте чудеса на Португалия, този невероятен замък се счита за най-стария дворец на европейския романтизъм и с право може да се каже, че няма негов еквивалент никъде другаде по света. Разглеждане на двореца в Кейлуж, построен през периода 1747-1786 г. по нареждане на кралица Мария Първа в стил рококо, залите му са пълни с произведения на изкуството и с огромни огледала, украсени с различни орнаменти. Продължаваме към Кабу да Рока – нос в Атлантическия океан, на около 40 км. западно от Лисабон, представлява скала, издигаща се на 140 м. над океана. На възвишението има морски фар, пощенска станция, ресторант и магазин за сувенири. На връщане ще разгледаме Кашкайш – град на брега на Атлантическия океан, на 30 километра от Лисабон, някога е бил тихо и спокойно рибарско селище, след това няколко европейски благородници го откриват и го превръщат в топ дестинация за отмора от държавнически дела. Това се случва още в началото на 20-и век, а днес градчето е сред най-посещаваните дестинации в Португалия. Връщане в Лисабон. Нощувка в Лисабон.
 
3 ДЕН –  Закуска. Туристическа обиколка на Лисабон – столица и най-голям град на Португалия. Лисабон достига своя най-голям разцвет през 16 век, по време на Португалската империя. Той се превръща в европейски център на търговията с Азия, като в същото време в него се излива златото, произвеждано в Бразилия. По време на обиколката на града ще видите площадите „Росио” (един от най-оживените площади в португалската столица) и „Комерация” („Търговия”, разположен в близост до река Тежу), квартала “Алфама” – старинната част на града, най-старият и живописен квартал на Лисабон, известен с тесните си улички, традиционните фадо ресторанти и многото си барове, ще посетите катедралата, често наричана просто „Се” – най-старата църква в града и седалище на Лисабонската патриаршия, построена през 1147 г., катедралата е преживяла много земетресения и е била модифицирана, реновирана и реставрирана няколко пъти. Разглеждане на “Сен Жоржи”, исторически замък с укрепления от I век пр. Хр. Ще продължите към квартал „Белен” с Президентския дворец – официална резиденция на лисабонските президенти, „Монумента на пионерите”, посветен на португалците, взели участие във Великите географски открития през 15-16 век., разположен край естуара на река Тежу, откъдето обикновено са потегляли корабите в онази епоха, и манастира “Жеронимуш” с гроба на Васко да Гама – най-грандиозния паметник на късноготическия мануелински стил на португалската архитектура, под закрилата на ЮНЕСКО като паметник от световното културно наследство на човечеството. Свободно време. Вечерта, по желание - посещение на фадо вечер с напитка*. Фадо е жанр в традиционната португалска градска инструментална и вокална музика, същността на който често се изразява с непреводимата дума „саудаде”, съчетаваща в себе си понятия като самота, носталгия, копнеж по непостижимото и любовна мъка. Нощувка в Лисабон.
 
4 ДЕН – Закуска. Свободно време или, по желание полудневна екскурзия до гр. Фатима*, разположен на 130 км. северно от столицата Лисабон. Арабското си име дължи на една легенда от XII век, според която дъщерята на известен мавърски благородник, носеща името на дъщерята на пророка Мохамед, приема християнството от любов към рицар и бива погребана там. Фатима е място за поклонение, което се посещава и от болни с надеждата да бъдат изцерени. На 13 май 1917 година Дева Мария се явява на трите деца на един местен овчар, Лусия дош Сантош, Жасинта и Франсиско Марто, насред полето. Най-голямата забележителност е базиликата "Дева Мария Фатимска". Връщане в Лисабон. 
Свободно време с възможност за посещение на музея на бирата или пазаруване. Трансфер до летище. В 18.55 ч. полет Лисабон – Мадейра. Кацане във Фуншал, Мадейра, в 20.40 ч. Фуншал е централният град на остров Мадейра и е разположен в огромен, създаден от природата амфитеатър, пред който е Атлантическият океан, а зад него се намират прекрасни планини. Градът е в южната част на острова, на най-слънчевия бряг, сред бананови плантации и невероятни градини, сред целогодишни цветя. Трансфер до хотел и настаняване. Нощувка в хотел в централната част на град Фуншал.
 
5 ДЕН –  Закуска. Сутринта обиколка на град Фуншал, по време на която ще посетите известния музей „Quinta das Cruzes“,  след това ще посетим централната катедрала „ Успение Богородично „ , ще посетите и централния пазар на града. В края на обиколката ще посетите панорамната площадка, откъдето се открива красива гледка към града. След обяд – свободно време с възможност за плаж. Нощувка във Фуншал.
 
6 ДЕН – Закуска. По желание  може да се включите в обиколка на югоизточната част на  острова*, по време на която ще посетите Гаранжау с неговата най-голяма забележителност – огромната статуя на Христос, издигната през 1927 г., копие на статуята на Христос в Рио де Жанейро. От панорамната площадка се предлага красива гледка към острова и към град Фуншал. Следва посещение на градчето Санта Крус и залива на Мачико – първото място, на което Зарко и Тристану Вас Тейшейра са акустирали кораба си при откриването на Мадейра. След това ще посетите Понта де Сао Лоренсо – най-източната точка на острова, характерна с красивите скални образувания. Обиколката ще завърши с посещение на Санто да Сера – мястото, където най-заможните жители на острова, особено богатите британци, са построили своите вили за отдих през уикенда. Мадейра е остров в Атлантическия океан, най-големият в архипелага Мадейра, който образува едноименния автономен регион на Португалия. Мадейра има вулканичен произход. Разположен е на 660 км. западно от бреговете на Мароко и 420 км. северно от Канарските острови. Характерен е планинският релеф, като средната надморска височина на острова е 1 300 м.  Нощувка във Фуншал.
7 ДЕН – Закуска. Свободен  ден. През свободното време може да посетите и екзотичната тропическа ботаническа градина ”Monte Palace”. Привечер може да посетите чаровната уличка „Санта Мария” в квартала „Zona Velha”, където да се разходите по калдъръмените улички и да разгледате къщите с изрисувани порти. Тук може да вечеряте в едно от многото приятни  ресторанчета. Нощувка в хотел в централната част на град Фуншал.
8 ДЕН Закуска. Трансфер до летището и в 09.30 ч. самолетен полет Фуншал – Лисабон. Кацане в Лисабон в 11.15 ч.  В 18.05 ч. полет Лисабон – София. Пристигане на Летище София в 23.55 ч.
Вижте цялата програма тук
УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с  допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”
 
ПОЯСНЕНИЯ: 
     1. В ЦЕНАТА СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • самолетни билети с включен чекиран багаж 20 кг. и ръчен багаж 40 x 30 x 20 cm (поставен под седалката отпред) София – Лисабон  с WIZZ  AIR;
 •      Лисабон – Фуншал и Фуншал – Лисабон с Easy Jet;
 •      Лисабон – София с WIZZ  AIR;
 • ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ: .
 • 1 ДЕН-Среща на Летище София, Терминал 1 в 12.55 ч. Самолетен полет София –Лисабон с „WIZZ AIR” в 14.55 ч. Пристигане в Лисабон в 17.25 ч.
 • 4 ДЕН18.55 ч. полет Лисабон – Мадейра. Кацане във Фуншал, Мадейра, в 20.40 ч.
 • 8 ДЕН09.30 ч. самолетен полет Фуншал – Лисабон. Кацане в Лисабон в 11.15 ч.  В 18.05 ч. полет Лисабон – София. Пристигане на Летище София в 23.55 ч
 • Полетите посочени в програмата се актуализират при потвърждаване на групата.
 • летищни такси за полети
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 7 нощувки с включени  7 закуски в хотели 3*;
 • 3 нощувки в Лисабон
 • 4 нощувки  в Фуншал
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • туристическа обиколка на Лисабон – (3-ти ден);
 • пешеходна обиколка на Фуншал - (5-ти ден);
 • екскурзоводско обслужване, с местен екскурзовод и превод на български език от водачът, който придружава групата.
 
 
 
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • билетите за градския транспорт в градовете.
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • еднодневна екскурзия до гр. Синтра, Кабу да Рока и Кашкайш – 85 евро на човек- (2-ри ден);- без входовете за Националния дворец Синтра, двореца Пена и двореца в Кейлудж.
 • Входове цени:
 • вход за националния дворец Синтра - 15 евро - (2-ри ден);
 • вход за двореца Пена -23 евро- (2-ри ден);
 • вход за двореца в Кейлуж-15евро- (2-ри ден);
 • вход за манастира „Жеронимуш “14 евро –(3-ти ден);
 • вход за кулата Белем10 евро –(3-ти ден);
 • фадо вечер с напитка в Лисабон – 30 евро (3-ти ден) – на място в ресторанта, ако желаете, можете да си поръчате вечеря по меню;
 • полудневна екскурзия до гр. Фатима – 65 евро на човек – (4-ти ден);
 • екскурзия до югоизточната част на острова – 45 евро на човек – (6-ти ден);
 • *Забележка: Посочените цени по горе са само за входовете на изброените обекти. При желание от страна на клиента и при възможност,може да се заявят аудио гайд или местен екскурзовод срещу допълнително заплащане.

 
Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Баланс“– с покритие до 20 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 100 000 лв. Застарователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застарователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 
Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 10 000 евро - 14 лв (за лица до 70 год.), 28 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
*Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.

*Забележки:
 1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
4.  За полетите лимитът е съответно 20 кг. за чекиран багаж и ръчен багаж 40 x 30 x 20 cm (поставен под седалката отпред).
5.Входовете на посещаваните обекти се заплащат допълнително.
6. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 22.04.2024 г. и е възможно да  подлежат на  актуализация.
7. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
8. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
9. Екскурзията  не е подходящи за лица с ограничена подвижност

3.Цената от 2 880лв е на човек в двойна стая. За единична стая се налага доплащане от 800 лв.-(подлежи на актуализация).


*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 22.04.2024г и е възможно да подлежат на  актуализация.
 

 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ 1 440лв.

      КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.

 
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 15 – 20 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 – 20 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 
КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.

 
 
 
6.  Начин на плащане:
       - в брой (в офиса на ТО)
       - по банков път.

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Лична карта или задграничен паспорт с валидност минимум 3 месеца след датата на пътуване;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена родителска декларация за съгласие детето им да пътува в  чужбина.