Вашата оценка 4.82 от 34 гласа

КУБА - III вар. -ПОТВЪРДЕНА ГРУПА!

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 15 дни

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: ХАВАНА, САН ФРАНЦИСКО ДЕ ПАЛМА, КОХИМАР, ПИНЯР ДЕЛ РИО, ВАРАДЕРО, СИЕНФУЕГОС, ТРИНИДАД, САНТА КЛАРА, о-в КАЙО САНТА МАРИЯ
Продължителност: 15 дни/ 12 нощи
Дати на отпътуване: 01.12.2024
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
01.12.2024 6095.00 лв Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD

НЕПОВТОРИМО ОЧАРОВАНИЕ !
Куба! Магична и неподражаема! С колониалния  стил на Хавана, уникалните пейзажи на Пиняр дел Рио и разбира се – по стъпките на Хемингуей! Ще пием неговия коктейл , там, където се ражда „Старецът и морето”, ще гледаме великото шоу „Тропикана”, ще се слеем с духа на старите времена в Тринидат, ще видим историческия влак на Че Гевара. И още много прекрасни места ще посетим,  а накрая изобщо няма да ни се тръгва от блестящите  бели плажове на Карибско море и Атлантика. 

 

1 ДЕН -

2 ДЕН -

1 ДЕН01.12.2024 Среща на летище София в 19.35 ч. на Терминал 2. В 21.35ч. полет София – Истанбул с „Turkish Airlines”.
 
2 ДЕН – 02.12.2024 Кацане в Истанбул в 00.05ч. В 02.10 ч. полет Истанбул –
Хавана с „Turkish Airlines”. Кацане на международното летище в Хавана в 07.15ч. Трансфер до хотел при възмоност настаняване. Следва туристическа обиколка на най-известния някога пристанищен карибски град Хавана – сега град на контрастите: пищни дворци от отминали колониални епохи, красиви алеи и аристократични хасиенди и ...небостъргачите на новия център. Ние ще видим  колониалния град Хавана, обявен за световно културно наследство през 1982 г.,както и модерна Хавана с  Националната сграда на Капитолия, Площадът на Катедралата, Площадът на оръжието, пазарът на занаятчиите, Градският музей или Дворецът на главните капитани, замъкът Моро. Ще се разходим по емблематичния булевард Малекон, където кубинските музиканти ще ни развеселят с чудесната си музика и после ще видим как нацията отдава почит на своята  история.   Площадът на революцията се представя с мемориала на Хосе Марти, а десантът на Фидел, Че Гевара и още 80 революционери е увековечен в стъклен павилион зад сградата, неречен „ Мемориал Гранко”. Можем да  обядваме в популярното заведение „La Floridita”, любимото място на Хемингуей , а след това  да пийнем коктейл на панорамната тераса на хотел „Ambos Mundos”*. След обяд остава свободно време  за пазаруване и лични интереси,  или, ако желаете - посещение на музея на рома с нашия екскурзовод*.  За вечеря  ви предлагаме колоритната обстановка на ресторант “La Bodeguita del Medio” в старата част на Хавана, известна като кръчмата на Хемингуей*. Нощувка .
 
3 ДЕН - 03.12.2024 Закуска. Отпътуване към 
Пиняр дел Рио – провинция на 140 км западно от Хавана, където ще ни посрещне уникалният пейзаж на долината Винялес. Покритите с гъсти гори хълмове приличат на гигатски зелени купи сено, а тукашната кокосова палма съществува от 250 милиона години. Тук е и най-старата геологическа формация в Куба обявена от ЮНЕСКО за паметник на световното природно наследство, известна с варовиковите пещери с подземни извори и индиански скални рисунки, наречени  Ел мурал де ла прехистория. Предстои вълнуваща разходка с лодка в една от пещерите, където нагледно ще се запознаем с изкуството на индианците по тези места. Ще направим обяд сред чудната планинска природа и после ще посетим финка за отглеждане на тютюн и производство на пури. Ще бъде колоритно и много интересно, а след това ще се завърнем в Хавана. Нощувка.
 
4 ДЕН -04.12.2024 Закуска.Този ден програмата ни ще започне с посещение на забележителния със своята атмосфера квартал, „Фустерландия” – където известният кубински художник Хосе Родригес Фустер е изрисувал къщите на целия квартал. След това ще тръгнем  “По стъпките на Хемингуей”, като започнем с музея на Хемингуей “
Ла Вихия” в град Сан Франциско де Палма, където той прекарва 22 години от живота си с две съпруги, събира музи и приятели, написва 4 книги. И така пристигаме в рибарското селище Кохимар, където писателят се вдъхновява за създаването на известната му творба „Старецът и морето” и където и днес рибарите не спират с историите си за него. Ще направим пшеходен тур, ще посетим паметника на Хемингуей в центъра на Кохимар, ще седнем в ресторанта “Терасите на Кохимар”, надвесен над морето и ще разберем защо Хемингуей го е посещавал често. Тук ще имаме удоволствието да обядваме или да пийнем коктейл-любимата напитка на Хемингуей*. Ще запомним завинаги този ден, а вечерта ще завърши подобаващо с посещение на световно известния нощен клуб с шоу-програма „Тропикана”*. Нощувка.
 
5 ДЕН05.12.2024 Закуска. Отпътуване за 
Варадеро и настаняване в хотел на брега на Атлантика с база All Inclusive. Свободно време за плаж. По желание обиколка на Варадеро с посещение на имението на основателя на Варадеро - милиардерът Дюпон и къщата на Ал Капоне, централната част на курорта с много магазини /заплаща се допълнително на място/. Нощувка във Варадеро.
 
6 ДЕН – 06.12.2024   Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж. По желание може да посетите делфинариума, където ще се насладите на шоуто на делфините и при желание - да плувате или да се снимате с тях.* Нощувка.
 
7 ДЕН -07.12.2024 Закуска. Поели глътка от морския релакс, продължаваме своето пътуване към 
Сиенфуегос, обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Основан от французите, Сиенфуегос се намира на разкошен залив, охраняван от Кастиля де Хагуа /Крепостта Хагуа построена от истанския крал Карлос V/. Ще разгледаме  централната част на града с красивия дворец „Палацио дел Валле”, построен в неоготически стил, Сградата на Културните Богатства, Катедралата на Непорочното зачатие, Триумфалната арка. Можем да изпием по една напитка на чудна панорамна тераса с гледка към очарователния залив, а който желае може да посети театъра „Томас Тери’’*.
 Привечер продължаваме към 
Тринидад и се настаняваме в курорт на брега на Карибско море /на база All Inclusive/. Нощувка.
 
8 ДЕН -08.12.2024 Закуска. Тринидат – това е градът, известен като най-колониалният град в Куба. Очарователен, натурален, запазил величието и красотата си от времето, когато е бил център за отглеждане и преработка на захарна тръстика! Градът е едно от първите селища, основани от испанците в началото на 16 век и е обявен от ЮНЕСКО за Световно културно наследство.Туристичаската ни  обиколка ще започне с посещение на главната енорийска църква на Света Троица, символ на града, съхранила разкошен олтар, украсен с местни скъпоценни камъни и изображения на 300 години. Ще продължим към ‘’Плаза Майор’’ и двореца Каунт Брюнет, днес превърнат в романтичен музей . Предлагаме да пийнем по един коктейл в  бар Taberna La Canchánchara*, за да се насладите на едноименния коктейл Canchanchara - изобретен от партизански бойци по време на десетгодишната Кубинска война за независимост, този  ободряващ кубински коктейл и интересната обстановка ще ни доближат още повече до хората от острова на романтиката. /заплащане на място/. Нощувка в Тринидад в курорт на брега на Карибско море.
 
9 ДЕН – 09.12.2024 Закуска. След като сме усетили топлите води на Карибско море, е време да се потопим и историята на тази не малко изстрадала страна. Най-историческото място, където витае духът на чаровника Че Гевара ни очаква -  
Санта Клара. Ще видим впечатляващия мемориал на Че,  Мемориала „Бронираният влак” и площад „Ел Кармен”, където през 1689 г. е основан град Санта Клара. Ще видим красивата църква „Св Йоанна” и  централния площад „Парк Видал”, заобиколен с едни от най-впечатляващите колониални сгради в историческата част на града. Ще влезем в  забележителната колониална сграда на театър „Ла Каридад”, построен през 1885 г., а в Етнографския музей, поместен в друга не по-малко красива колониална сграда, ще видите мебели, порцелан и други предмети, използвани в аристократичните семейства през колониалната епоха. Наистина се пренасяме в друга епоха, когато красотата и изяществото на бита са били част от живота по тези места. По-късно ще продължим към остров Кайо Санта Мария, един от най-красивите острови в Куба от групата острови „Jardines del Rey“. Съвсем заслужено, този остров се нарежда в класацията с  20-те най-красиви плажове в света. Настаняване на база All Inclusive. Нощувка в курорта Кайо Санта Мария.
 
10 ДЕН -10.12.2024 Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж. Нощувка в курорта Кайо Санта Мария.
 
11 ДЕН – 11.12.2024 Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж. Нощувка в курорта Кайо Санта Мария.
 
12 ДЕН – 12.12.2024 Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж или по желание - екскурзия с катамаран, за да се насладите на красотата не само на този остров, но и на съседния остров Cayo Guilermo-(заплаща се допълнително на място). След това ще се завърнем за нощувка в курорта Кайо Санта Мария.
 
13 ДЕН - 13.12.2024 Закуска. Свободно време до обяд. Трансфер до Хавана. Нощувка.
 
14 ДЕН – 14.12.2024 Закуска. Трансфер до летище. В 08.40ч. полет Хавана-Истанбул с Turkish Airlines”.
 
15 ДЕН – 15.12.2024 Пристигане в Истанбул в 08.55ч. В 14.45ч. полет Истанбул-София с „Turkish Airlines”. Пристигане на летище София в 15.05ч.
 

 
 

Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 5 995 лв е валидна при записване и депозиране минимум
6 месеца преди датата на отпътуване.

Стандартната цена 6 095 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък  от 6 месеца. 

УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с  допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”
  
1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 •  самолетни билети за международните полети София - Париж - Хавана и  Хавана -  Амстердам -София;
 • летищни такси – 969 лв/ 495 евро - подлежат на потвърждение;
ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:
1 ДЕН – 01.12.2024 Среща на летище София в 19.35 ч. на Терминал 2. В 21.35ч. полет София – Истанбул с „Turkish Airlines”.
2 ДЕН – 02.12.2024 Кацане в Истанбул в 00.05ч. В 02.10 ч. полет Истанбул – Хавана с „Turkish Airlines”. Кацане на международното летище в Хавана в 07.15ч.
14 ДЕН – 14.12.2024 В 08.40ч. полет Хавана-Истанбул с „Turkish Airlines”.
15 ДЕН – 15.12.2024 Пристигане в Истанбул в 08.55ч. В 14.45ч. полет Истанбул-София с „Turkish Airlines”. Пристигане на летище София в 15.05ч.
*Полетите посочени в програмата са актуални.
 трансфери летище – хотел – летище;
12  нощувки в хотели 3* и 4* в Куба, с включени 4 закуски, 1 обяд и 8 нощувки на база All  Inclusive;
4 нощувки в Хавана
2 нощувки в във Варадеро
2 нощувки  в Тринидад
4 нощувки  в курорта Кайо Санта Мария

Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч
туристическа обиколка на Хавана – (2-ри ден);
посещение на долината Винялес(3-ти ден);
посещение на финка за отглеждане на тютюн и производство на пури (3-ти ден);
разглеждане на квартала Фустерландия – (4-ти ден);
екскурзия “По стъпките на Хемингуей” (4-ти ден);
разглеждане на Синфуегос – (7-ми ден);
туристическа обиколка на Тринидат – (8-ми ден);
туристическа обиколка на Санта Клара- (9-ти ден);
екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език) от водачът, който придружава групата;
всички обиколки и екскурзии, описани в програмата;
наземен транспорт с туристически автобус;
такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – 99 лв.
 •  
 
 
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • виза за Куба  –  30лв.
 • такаса обработка документи за виза -35лв.
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • вечеря в ресторант “La Bodeguita del Medio в старата част на Хавана (кръчмата на Хемингуей) – (2-ри ден) - без трансфер - 40 евро / с включен трансфер – 65 евро
 • посещение на „Тропикана кабаре-шоу” (с вечеря и напитка по време на шоуто и включен трансфер)- 160 евро (4-ти ден);
или
 • посещение на „Тропикана кабаре-шоу (с  напитка по време на шоуто и включен трансфер)-   135 евро (4-ти ден);
 
 
 • допълнителни мероприятия (плащат се на място):
 • посещение на  популярното заведение „La Floridita” – (2-ри ден);
 • посещение на хотел „Ambos Mundos”– (2-ри ден);
 • посещение на музея на рома – 7 щ.долара - (2-ри ден);
 • посещение на  ресторанта “Терасите на Кохимар”- (4-ти ден);
 • обиколка на Варадеро с автобус Hop On Hop Off – 13.50 CUC – около 12 евро – входа за посещение на имението на Дюпон се плаща на място  -(5-ти ден);
 • посещение на делфинариума шоу на делфини – 35-40 мин. – около 80 лв. При желание за снимка с делфините се доплаща 15 лв. – (6-ти ден);
 • специализирано плуване с делфини за 20 минути, с възможност за игра с делфините –около 180 лв – (6-ти ден);
 • посещение на  театъра Томас Тери – 2 кука (7-ми ден);
 • посещение на бар Taberna La Canchánchara - (8-ми ден);
 • екскурзия с катамаран -(12-ти ден);
 
 
Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 34 лв. (за лица до 70 год.), 68 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
* Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки
 
 
*Забележки:
 1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
4.  За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.

5. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2023 г. и е възможно да  подлежат на  актуализация.
 6. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
7.
 Категоризацията на хотелите в Куба не съответства  на критериите за 
категоризация на хотелите в Европа.                                                            
8. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
9. Екскурзията  не е подходящи за лица с ограничена подвижност.
3. Цените 5 995 лв/6 095 лв са за човек в двойна стая.
- Доплащане за единична стая  1 350 лв - /подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.03.2023 г и е възможно да подлежат на  актуализация.
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 2 900  лв.
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 15 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 
КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
 
4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)
             - по банков път

 

 

  

 

 НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за виза за Куба:
 • копие на задграничния паспорт (с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Куба);
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Куба:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Куба;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за
 • пътуване на детето им в чужбина.   
 • виза за Куба
 • здравна декларация за пътуване до Куба D'VIAJEROS, попълва се онлайн до 72 часа преди пристигане в Куба. - https://www.dviajeros.mitrans.gob.cu/inicio