Вашата оценка

Ексурзия до ЯПОНИЯ и Южна КОРЕЯ - МАГИЯТА НА ЦЪФТЯЩИТЕ ВИШНИ - НЯМА СВОБОДНИ МЕСТА!

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 19 дни

Маршрут: ТОКИО, НИКО, ЙОКОХАМА, КАМАКУРА, ХАКОНЕ, езерото АШИ, планината ФУДЖИ, КИОТО, Arashiyama Bamboo Forest ,НАРА, ОСАКА, СЕУЛ
Продължителност: 19 дни/ 16 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Япония


 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - 17.03.2023 Среща в 20.30 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет. София – Доха в 22.30 ч. с “Qatar Airways”.

2 ДЕН - 18.03.2023 Кацане в Доха в 03.20 ч. Самолетен полет Доха - Токио в 06.45 ч Пристигане в Токио в 22.40 ч. (местно време) на международното летище „Ханеда”. Tрансфер до хотел. Нощувка в Токио.

3 ДЕН - 19.03.2023 Закуска. В 09.00 ч. започва обиколката на град Токио с автобус и екскурзовод на английски език и превод на български език. Първо ще посетим „ Двойният мост“ пред Императорския дворец, където ще може да направите снимки на двореца и моста към него. След това ще минем покрай сградата на Парламента (Японският Капитол). Обиколката ни ще продължи с посещение на Източната императорска градина, състояща се от Хонмару и Ниномару – замъка и красивите японски градини, където Едо Шогун е прекарал старините си със своя харем; След това ни очаква кварталът Асакуса , където ще имате свободно време за обяд и възможност за разглеждане на търговската улица Хакамисе, дълга над 200 м, където малки сувенирни магазинчета и ресторантчета Ви пренасят в атмосферата на старо Токио . След това ще посетите и разгледате: храмa Асакуса Канон, посветен на богинята на милосърдието Канон, който е най-старият храм в Токио, построен през 645 г. и е символът на традиционно Токио. Този ден ще завърши с посещение на модерния и оживен търговски квартал „Шибуя”- известен със своята диагоналана пешеходна пътека „Shibuya Crossing”- през която на ден преминават над 3 млн. души., както и с бронзовата статуята на кучето Хачико- символ на квартала за последните 80 години. Нощувка в Токио.

4 ДЕН - 20.03.2023 Закуска. Продължаваме с разглеждането на Токио: търговската улица Гинза – известна, като „японското 5-то Авеню’’, където ще имате свободно време. Продължаваме към новата туристическа атракция на Токио – футуристичният квартал Одайба, където са модерните сгради на множество шопинг-центрове, „Мостът на дъгата” . Ще имате възможност за снимка пред „Статуята на Свободата“, подарена на град Токио от Франция и откъдето имате една от най-красивите гледки към града и към Токийския залив. Свободно време. По желание срещу допълнително заплащане -посещение на “Tokyo digital museum”. Привечер по желание и срещу допълнително заплащане - посещение на най-високата телевизионна кула в света „Tokyo Sky Tree “ и изкачване до етажи 350 и 450. Нощувка в Токио.

5 ДЕН - 21.03.2023 Закуска. В 08.00 ч. тръгване - екскурзия с автобус до град Нико, където ще пристигнем около 10.00 ч. Там ще посетите и разгледате впечатляващото светилище “Тошогу”, - обединяващо в себе си архитектурата на японски храм и светилище, построено през 1636 г. по време на управлението на Токугава Шогун III, един от най-известните японски лидери. Ще имате възможност да видите творбите “трите маймуни” и “спящата котка”, изработени от известния японски майстор Жигаро Хидари, свързан с много легенди. След това ще посетите светилището „ Футарасан“, основано през 782 г от будиският монах Шодо Шонин, който е разпространил будизма в Нико. Свободно време за обяд. Продължаваме към езерото „Чузенджи“, спирка за снимки към езерото и красивите планини, които го заобикалят. По пътя ще спрем на водопада „Кегон”, където ще можете да направите снимки на водопада отгоре. По желание, и срещу допълнително заплащане, може да слезете с асансьор до долната панорамна площадка за да видите водопадът отдолу - (входът се заплаща на място). Водопадът е най - пълноводен и впечетляващ през есента. Отпътуване за Йокохама. Трансфер до хотел в централната част на града. Свободно време. Нощувка в Йокохама.

6 ДЕН - 22.03.2023 Закуска. В 08.30 ч. - отпътуване с автобус за гр.Камакура, една от известните туристически дестинации в Япония, разположен на юг от Токио на полуостров Муира, в залива Сагами и известен със своите храмове и исторически забележителности. Тук ще посетите символа на Камакура – „Великият Буда от Камакура”, брознова статуя на Амида Буда, разположена в храма Котокуин през 1252 г. с височина от 13.5м, втората по големина статуя на Буда в Япония. Разглеждането ще продължи с храмът „Хазе Канон” на сектата Жодо, известен със статуята на Канон, богинята на милосърдието, известна със своите 11 глави. С височината си от 9.18 м, тази позлатената дървена статуя е най-голямата дървена статуя в Япония. Свободно време за обяд и възможност за разходка по известната улица „ Комачи“ с много сувенирни магазини. Връщане в Йокохама, свободно време - ще имате възможност да разгледате модерния комплекс „ Минато Минай, да се разходите в парка на цветята – „Yamashita Park”, крайбрежния булевард и китайския квартал. Нощувка в Йокохама.

7 ДЕН - 23.03.2023 След закуска в 08.00 ч. отпътуваме към Хаконе, област от Националния парк Фуджи-Хаконе-Изу, известна с курортите си със 17 топли минерални извори. Очаква ви круиз по езерото Аши с красиви гледки към околните планини, формирани от вулканична дейност преди повече от 400 000 години. Пътуването продължава с автобус до планината Фуджи, висока 3776 м, където се изкачваме с автобус до 5-та станция, откъдето има чудесна панорамна гледка. Свободно време за обяд. При възможност във времето, след обяд ще посетите “Ōwakudani ” – горещи вулканични извори, в които може да бъде сварено, яйце което се оцветява в черно, заради минералите, които се съдържат във вулканичните извори. Продължаваме към Шин Фуджи . В 16.10 ч. - трансфер до ж.п. станция Шин-Фуджи и отпътуваме с влака-стрела „Шинкансен” за град Киото. Пристигане в Киото в 18.00 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Киото.

8 ДЕН - 24.03.2023 Закуска. В 07.30 ч. започва обиколката на град Киото. Ще имате възможност да посетите и разгледате: храма Руоанжи, обявен през 1994 г. от ЮНЕСКО за световно наследство и известен още като храмът на “мирния дракон”, невероятните скални и пясъчни градини, състоящи се от 15 скали и признати като абсолютно творение на японската култура в стила “Каресансуи”. Разглеждането продължава със Златния павилион (така известния храм Кинкакуджи), строен през 1397 г. като резиденция на пенсиониралия се шогун Ашикага Йошимитсу и след смъртта му превърнат в храма “Зен”. След това ще посетим замъка Нижо, построен през 1603 г. от 15–ия Шогун Токугава Иеасу като негова резиденция в Киото и е бил средище на важни исторически събития. Свободно време за обяд и възможност за разходка по чаровната улица с много ресторантчета и сувенирни магазини . След обяд по желание и срещу допълнително заплащане- посещение на храма Киомизу - храма на „чистата вода”, който е древен храм на будиската секта „Хасо”, която според една от легендите е основана през 657 г. от китайския монах Дошо. Храмът е един от най-красивите в Киото - (входът се заплаща на място). По желание и срещу допълнително заплащане този ден Ви се предлага - посещение на чаена церемония (известна като „Садо”) от 14.30 ч. По желание и срещу допълнително заплащане – вечерна пешеходна разходка в квартала на гейшите „Гион”. Нощувка в Киото.

9 ДЕН - 25.03.2023 Закуска. Свободен ден в Киото или по желание и срещу допълнително заплащане - полудневна екскурзия „ Невероятната Япония“ . Екскурзията включва посещение на „ Arashiyama Bamboo Forest” - бамбукова гора, намираща се в западната част на Киото, до входа на храма „Tenryu-ji Temple“. След като посетите тази уникална бамбукова гора ще имате удоволствието да пътувате с романтичния туристически трамвай „ Сагано“, който пътува през красивите местности между Сага-Арашияма и Камеока. По пътя трамваят минава през клисурата на река Хозугава, предлагайки фантастични гледки към горите и планините. Това е особено популярен маршрут по време на есенния листопад, но през пролетта туристите могат да се насладят на цъфтящите вишни, през лятото – на свежия бриз и песента на цикадите, а през зимата – на драматичните снежни пейзажи. Свободно време за обяд. По желание и срещу допълнително заплащане - посещение на светилището „Fushimi Inari” -известно със хилядата си „тори” - свещени порти. Нощувка в Киото.

10 ДЕН - 26.03.2023 Закуска. В 08.00 ч. - тръгване за Нара, където се посещава храма Тодайджи с най-голямата статуя на Великия Буда в цяла Япония и впечатляващия парк на сърните в Нара, които може да храните с купена храна в парка. Пътуването Ви продължава към гр.Осака. След пристигането в Осака ще посетим бизнес центъра “ Umeda Sky Building”- известен със своята обсерваторията наречена „Небесната градина“, откъдето ще имате възможност да се възхитите от красива панорамна гледка към града. Свободно време за обяд. Следва обиколка с разглеждане на замъка Осака, построен 1583 г. по време на управлението на император Тойотоми Хидейоши, целта на който е била да превърне замъка в център на обединена Япония. По желание свободно време с възможност за разглеждане на музейните изложби в замъкът и изкачване до панорамната площадка на петия етаж. - (входът се заплаща на място). След това ще продължим към квартала Шинсайбаши , където ще имате свободно време на най-известната търговска улица на града - „ Дотонбори“. Нощувка в Осака.

11 ДЕН - 27.03.2023 Закуска. Свободно време. По желание може да посетите аквариума „Kaiyukan”- един от най-големите аквариуми в Япония, световно известен с иновативното си представяне. Kaiyukan показва водните животни на Тихия океан, като пресъздава естествената среда на своите местообитания. В Kaiyukan има над 15 големи резервоара, всеки от които пресъздава определен район на Тихия океан. (входът се заплаща на място). Или посещение на “Osaka Museum of Housing and Living” – тип етнографски музей, където чрез интерактивни изложения ще може да видите и научите всичко за живота и развитието на Осака по време на различни периоди от неговата история в миналаото. В музеят се помещава модел на целия град по време на Едо Период, единственият по рода си в Япония. (входът се заплаща на място).Трансфер до летището. В 18.10 ч. - полет Осака – Сеул Пристигане в Сеул в 20.00 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Възможност за първи впечатления от Сеул – Южнокорейската столица се счита за един от водещите глобални градове, нареждащ се сред най-важните финансови и търговски центрове в световен мащаб и също така се явява дом на множество компании, сред които Samsung, LG и Hyundai-Kia. През 2008 г. Сеул е обявен за шестия икономически най-силен град според списание „Форбс”. Нощувка в Сеул.

12 ДЕН - 28.03.2023 Закуска. Следва туристическа обиколка на столицата на Южна Корея, Сеул. С население, надхвърлящо 10 милиона души, Сеул е сред най-големите градове в световен мащаб, а Сеулският конгломерат с население от почти 24,5 милиона души, е вторият най-голям метрополисен регион в света. Районът на Сеул е населен от повече от две хиляди години, а самият град е създаден през 18 г. пр.Хр. като столица на Пекче, една от трите корейски държави. Автобусната обиколка ще започне с разглеждане на храма Джогеса – главният храм на Джогеджонг – основният клон на Корейския будизъм, който набляга на Дзен, медитативните традиции и запазване на чистотата на монашеския обет. В 10.00 ч. Ви предстои да видите церемонията по смяната на караула пред портата Даханум на двореца Деоксугунг. Разглеждане на кралския дворец Кионгбок, построен през 1394 г., това е главният и най-голям от „Петте големи двореца”, построени по време на династията Чосон; в превод името му гласи „Дворецът на греещото щастие”. Тук са инсталирани първите електрически лампи в страната, също в този дворец се е разиграла една от най-трагичните драми в корейската история през 1895 г., когато императрица Меонгсеонг била екзекутирана от японците. Посещение на Националния фолклорен музей на Южна Корея, представящ културното богатство на този живописен народ. Свободно време за обяд и възможност за разходка и пазаруване в Инса-донг – център за традиционно корейско изкуство и антики с много ресторантчета и магазини. След обяд посещение на площада „Гуангуамун” и стауята на И Сънсин, който участвал в 23 морски битки срещу японците и постигнал победа във всяка от тях по време на Японската инвазия срещу Корея през 1592-1598 г. Статуята на крал Седжонг, който разпространил корейската азбука през 15 век, е друга забележителност на този площад. След това ще се разходим по канала „Cheonggyecheon Stream“ в централната част на града. Нощувка в Сеул.

13 ДЕН - 29.03.2023 Закуска. Този ден Ви се предлага по желание да посетите телевизионната кула на Сеул, разположена на най-високата точка на града, откъдето се открива най-хубавата гледка към града (входът се заплаща на място). След това по желание ще имате възможност да посетите туристическото селище „ Ханок“, където ще разгледате типичните за Южна Корея къщи от различните периоди на развитие на страната. Свободно време за обяд. След това по желание посещение на най-високия небостъргач в Южна Корея „ Lotte Sky Tower” висок 555 м. , откъдето се открива невероятна гледка към града и заобикалящите го планини Mamsan, Gwansaksan (входът се заплаща на място). По желание и при възможност във времето, Ви се предлага посещение на модерния квартал ‘’Гангнам’’. Тук ще имате възможност да посетите сградата на Samsung – ‘’Samsung Delight”, и да да разгледате най-новите предложения и иновации на технологичния гигант. След това ще може да се насладите на дигиталния музей на Samsung . През останалото Ви свободно време, и при интерес Ви се предлага разглеждане на музея „Кимчи” – посветен на най известното типично -южнокорейско ястие - (входът се заплаща на място). Свободно време за пазаруване в търговски център „COEX”. Нощувка в Сеул.

14 ДЕН - 30.03.2023 Закуска. Отпътуване от Сеул. По-голямата част от този ден ще прекарате, потопени в атмосферата на кралство Баекйе, когато династията Баекйе управлявала област, която формирала част от древните Три кралства на Корея. Първата Ви спирака ще бъде град Гонджу, за да посетите погребалното място на знатния управляващ на Баекйе – гробницата на крал Мурйеонг, както и крепостта Гонгсансеонг – увенчала върха на хълма и запазена от времето на Баекйе. В разположения на близо град Буейо, където ще се запознаете в дълбочина с културата на Баекйе, ще разгледате двореца, замъка и залата за културни събития. По желание и срещу допълнително заплащане – пътуване с ферибот, за да видите храма Горанса и скалата Накваам-( заплаща се на място). Ще се запознаете със забележителната история на тези места, както и с легендата, според която 3 хиляди жени Баекйе се хвърлили в реката, за да избегнат пленичеството при падането на кралството. Изпълнени с впечатления, ще продължите към селцето Джеонджу Ханок, за да разгледате стотиците традиционни корейски къщи, наричани „ханоки”. След разходката по улиците му с местния екскурзовод, последната Ви спирка за деня ще бъде Гуанджу. Нощувка в Гуанджу.

15 ДЕН - 31.03.2023 Закуска. Разглеждане на Националния музей на Гуанджу, в който са изложени исторически артефакти от древната корейска област Джеола. Ще видите множество керамични съдове и други реликви от Палеолита. След което ще продължите екскурзията към плантацията със зелен чай Босун в Сунчеон. Впечатляващо място, в тези плантации се отглежда голяма част от прочутия южнокорейски зелен чай – зелените хълмисти полета и известните кедрови дървета правят насажденията примамвливи за панорамна разходка. Следва посещение на градината Сунчеон Бей – защитена екологична област, където има мочурища, диви цветя и красиви тръстикови полета. Гледката от върха на хълма е емблематична за Южна Корея, така че пригответе фотоапаратите, за да я уловите. След обяд пътуването продължава към пристанищния град Йеосу, където ще се насладите на кратка обиколка на рибния пазар. Настаняване в хотел и вечерна обиколка на големия градски индустриален комплексен център. Нощувка в Йеосу.

16 ДЕН - 01.04.2023 Закуска. Пътуване към Джинджусеон – интересна укрепена крепост в близкия град Джинджу. Докато се разхождате наоколо, ще научите как замъкът е бил свързан с японската инвазия през 1500 година и ще разгледате различните военни постройки в крепостта, като например зданието Чоксеонмум. От Джинджу пътуването продължава на изток към Пусан, където ще се разходите из пазара Джагалчи – един от най-големите рибни пазари в Южна Корея. Обиколете натежалите му сергии, за да видите огромно разнообразие от жива и сушена морска храна от всякакъв вид. Това не е типична туристическа атракция, пазарът предлага обективен поглед върху разнообразието на риби и морски дарове в Далекоизточна Азия. Ще продължите към плажа Хаеундае, един от най-известните в страната – разходка по крайбрежието. Отпътуване към Кенджу. Нощувка в Кенджу.

17 ДЕН - 02.04.2023 Закуска. Сутринта – разглеждане на Кенджу, за да получите представа от града и посещение на два обекта, които са под егидата на ЮНЕСКО: храмът Булгукса със забележителни каменни реликви и исторически пагоди, и по желание и срещу допълнително заплащане – посещение на известната пещера Сеокгурам с монумантално изображение на Буда – статуя, считана за шедьовър на далекоизточното будистко изкуство - ( заплаща се на място). Кенджу пътуването продължава на север към Андонг. Следва посещение на фолклорното селище Хахое, където архитектурните и селищни постройки от династията Джосеон са прецизно запазени. Ще разгледате традиционните къщи със стени от кал и тръстикови покриви и ще се запознаете с общността, която все още живее в селището и до днес. В късния следобед – отпътуване към Уонджу – град, който е бил столица на провинция Ганвон в продължение на около 500 години по времето на династията Джосеон. Нощувка в Уонджу.

18 ДЕН - 03.04.2023 Закуска. Отпътуване към Пьончанг. Ски шансата е най-голямата забележителност тук, по желание и срещу допълнително заплащане, можете самостоятелно да я видите отблизо, ако се качите догоре с влакче -( заплаща се на място). От Пьончанг пътуването продължава към Сеонгьоджанг – град, разположен между Източно море и планините. По време на пътуването ще се насладите на гледки към боровите гори и към пясъчните плажове, ще минете и покрай Павилиона за фолклорни материали на Сеонгьоджанг – къща, характерна за аристократите по време на късната династия Джосеон. След обяд – пътуване през забележителните природни красоти на Националния парк „Планината Сеорак”. Паркът често е смятан за най-известния в Южна Корея и е лесно да разберете защо е така, докато се възхищавате на върховете на планините Сеораксан, издигащи се в небесата, и на потоците, течащи през долините. Най-добрият начин да оцените красотата на мястото е от високо: по желание и срещу допълнително заплащане може да се качите с лифт до крепостта Гуонгеумсон от страна на планината Дол -( заплаща се на място). Там имате възможност да се насладите на гледките от високо и, по желание, да посетите храма Синхеунса- ( заплаща се на място). Следва 4-часово пътуване към Сеул. Свободно време. Вечерта трансфер до летището.

19 ДЕН - 04.04.2023 В 01.20 ч. – полет Сеул – Доха. Пристигане в Доха в 04.50 ч. В 14.30 ч. – полет Доха – София. Пристигане в София в 19.30 ч


ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  10 489 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ  10 ДО 14 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ 560 ЛВ. ПРИ ГРУПА ОТ  6 ДО 9 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ 880 ЛВ.
                                                                   
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  10 589 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ  10 ДО 14 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ 560 ЛВ. ПРИ ГРУПА ОТ  6 ДО 9 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ 880ЛВ.
 
 
Вижте цялата програма тук

Промоционалната цена 10 489 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 10 589 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от  6 месеца.  

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ: 
 • самолетни билети за международните полети: София – Доха – Токио и Сеул - Доха – София с “Qatar Airways
 •  самолетен билет за полета Осака – Сеул
 • летищни такси – 958 лв/ 490 евро (06.07.2022 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище - хотел - летище;
 • виза за Япония;
 • 16 нощувки в хотели 3* и 4* в Япония и  Южна Корея, с включени 16 закуски.
 • 3 нощувки в Токио.
 • 2 нощувки в Йокохама.
 • 3 нощувки в Киото.
 • 1 нощувкa в Осака.
 • 3 нощувки в Сеул.
 • 1 нощувка в Гуанджу.
 • 1 нощувка  в Йеосу.
 • 1 нощувка в Кенджу.
 • 1 нощувка в Уонджу
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • туристическа обиколка на Токио – 3 –ти ден и 4-ти ден.
 • екскурзия до град Нико (с автобус) - 5-ти ден.
 • екскурзия до Камакура – 6-ти ден.
 • круиз по езерото Аши – 7 –ми ден.
 • пътуване до планината Фуджи ( с автобус до 5-та станция) – 7-ми ден.
 • билети за  влака „ Шинкансен“ от  Шин-Фуджи  до Киото (със запазени места в 2-ра класа)  7-ми ден
 • туристическа обиколка на Киото -  8- ми ден.
 • екскурзия до  Нара – 10 – ти ден.
 • туристическа обиколка на Осака – 10-ти ден.
 • туристическа обиколка на Сеул – 12-ти ден.
 • разглеждане на Гуанджу – 15-ти ден.
 • посещение на градината Сунчеон Бей – 15-ти ден.
 • посещение на Джинджу - 16-ти ден
 • посещение на Пусан – 16-ти ден.
 • разглеждане на Кенджу -17-ти ден.
 • посещение на Пьончанг – 18-ти ден.
 • посещение на Сеонгьоджанг -18-ти ден.
 • наземен транспорт в Япония и Южна Корея с туристически, автобус по време на обиколките;
 • входните такси за обектите, посочени в програмата;
 • екскурзоводско обслужване, с местен екскурзовод и превод на български език от водачът, който придружава групата.
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 114 лв
 
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • електронно разрешително за пътуване за Южна Корея/ K-ETA - 10 000 KRW около 8 щ. долара.
 • такса за обработка и подаване на документи за K-ETA40 лв.;
 • билети за метрото;
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • посещение на “Tokyo digital museum” – 59лв. - (4-ти ден)
 • посещение на най-високата телевизионна кула в света „Tokyo Sky Tree “ и изкачване до етажи 350 и 450  – (с включен транспорт) – 94 лв (4-ти ден )
 • посещение на чаена церемония - 35 евро- (8-ми ден)
 • вечерна пешеходна разходка в квартала на гейшите „Гион” без вечеря 40 евро/ с включена вечеря - 55 евро (8-ми ден)
 • полудневна екскурзия  „Невероятната Япония”–  75 евро.-  (9-ти ден)
 • посещение на светилището „Fushimi Inari” –  35 щ. долара – (с транспорт при 15 души. В случай, че не се съберат  15 души се отива с градски транспорт). - (9-ти ден)
 
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • посещение на  долната панорамна площадка при водопада „Кегон” – около 550 японски йени / 8 лв (5-ти ден)
 • посещение на храма Киомизу - храма на  „чистата вода”около 5 евро- (8-ми ден)
 • разглеждане на музейните изложби в замъка Осака и изкачване до панорамната площадка на петия етаж.около 600  японски йени / 9 лв (10-ти ден)
 • посещение на аквариума „Kaiyukan” – около 2 300 японски йени/ 35 лв (11-ти ден)
 • посещение на  “Osaka Museum of Housing and Livingоколо 600  японски йени / 9 лв (11-ти ден)
 • посещение  телевизионната кула на Сеул  - около 60 евро (13-ти ден)
 • посещение на небостъргач “Lotte Sky Tower”27,000 вона -около 20 лева (13-ти ден)
 • посещение на музея „Кимчи” –  5,000 вона -около 6.97 лв. (13-ти ден)
 • пътуване с ферибот и посещение на храма Горанса и скалата Накваам -(14-ти ден)2 000 корейски вона
 • посещение на известната пещера Сеокгурам с монументално изображение на Буда -5 000 корейски вона (около 4 щ. долара)- (17-ти ден);
 • влакче до ски шансата в Пьончанг– 6 000 корейски вона (около 5 щ. долара)- (18-ти ден)
 • лифт до крепостта Гуонгеумсон 8 500 корейски вона (около 7 щ. долара) (18-ти ден)
 • вход за храма Синхеунса3 500 корейски вона (около 3 щ. долара) (18-ти ден)
 
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро43 лв (за лица до 70 год.), 86 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
*Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.

 
 • допълнителни мероприятия,  които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператорът:
 • посещение на най-високата телевизионна кула в света „Tokyo Sky Tree и изкачване до етажи 350 и 450  – (с включен транспорт) – 84 лв (4-ти ден )
 • посещение на чаена церемония - 30 евро (8-ми ден)
 • посещение на „самурай шоу’’ –  35 евро.  (8-ми ден)
 • полудневна екскурзия  „Невероятната Япония”–  60 евро.  (9-ти ден)
 • посещение на светилищетоFushimi Inari” –  32 щ. долара – (с транспорт при 15 души. В случай, че не се съберат  15 души се отива с градски транспорт). - (9-ти ден)
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • посещение на  долната панорамна площадка при водопада „Хегон” – около 100 японски йени / 2 лв (5-ти ден)
 • посещение на  японските градини „Sankeien Gardenоколо 700 японски йени / 11 лв –   (6-ти ден)
 • посещение на храма Киомизу - храма на  „чистата вода”около 5 евро- (8-ми ден)
 • разглеждане на музейните изложби в замъка Осака и изкачване до панорамната
 • площадка на петия етаж.около 600  японски йени / 9 лв (10-ти ден)
 • посещение на аквариума „Kaiyukan” – около 2 300 японски йени/ 35 лв (11-ти ден)
 • посещение на  “Osaka Museum of Housing and Livingоколо 600  японски йени / 9 лв (11-ти ден)
 • посещение  телевизионната кула на Сеул  - около 60 евро (13-ти ден)
 • посещение на небостъргач “Lotte Sky Tower” – около 20 лева (13-ти ден)
 • пътуване с ферибот и посещение на храма Горанса и скалата Накваам (14-ти ден) – 2 000 корейски вона
 • посещение на известната пещера Сеокгурам с монументално изображение на Буда 5 000 корейски вона (около 4 щ. долара)- (17-ти ден)
 • влакче до ски шансата в Пьончанг– 6 000 корейски вона (около 5 щ. долара)- (18-ти ден)
 • лифт до крепостта Гуонгеумсон 8 500 корейски вона (около 7 щ. долара) (18-ти ден)
 • вход за храма Синхеунса3 500 корейски вона (около 3 щ. долара) (18-ти ден)
 
 *Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на    
 групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори,    
 както и за последните два дни по същата.
2.  За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за
багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети
лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 10 кг. за ръчен багаж.
3.  Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
3.  Цените 10 489 лв/ 10 589 лв са за човек в двойна стая.
- За единична стая се доплащат 1 580 лв. /подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към дата 10.10.2022 г и  е възможно да подлежат на актуализация.


 
4.  Начин на плащане:
                 - в брой (в офиса на ТО)    
                 - по банков път

 


ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ В РАЗМЕР НА  3 300 лв
ВТОРА ВНОСКА- 3 000лв.(след потвърждаване на пътуването)
ОКОНЧАТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ - краен срок за внасяне на цялата сума -
30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕИнформация за хотелите
(или подобни):
   ТОКИО: HOTEL MONTEREY HANZOMON 4* https://www.hotelmonterey.co.jp/hanzomon/
   ЙОКОХАМА: HOTEL VISTA PREMIO YOKAHOMA MINATO- MIRARI 4*
https://www.hotel-vista.jp/yokohama-minato-mirai/index_e.html
   КИОТО: ARANVERT HOTEL  3* //www.aranvert.co.jp/
   ОСАКА: KARAKSA OSAKA NAMBA 4* https://karaksahotels.com/namba/
   СЕУЛ: HOLIDAY INN EXPRESS SEOUL EULIJIRO 4*
        //www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/seoul/seoex/hoteldetail
   ГУАНДЖУ: DUBAI HOTEL GWANGJI  4*- //www.dubaihotel.kr/index.php?code=04
   ЙЕОСУ: BENIKEA HOTEL YEOSU 4*- https://benikea
   КЕНДЖУ: GG TOURIST HOTEL GYEONGJU 4* //gghotel.co.kr/
   УОНДЖУ: KENSINGTON FLORA PYEONGCHANG 4* //www.kensingtonflora.com/
 


 

 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЯПОНИЯ:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена родителска декларация за разрешение  детето им да пътува в чужбина.
 • Ваксинационен сертификат с бустерна доза или отрицателен резултат от тест за Covid-19, направен до 72 часа преди отпътуване.
 
 
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЮЖНА КОРЕЯ:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена родителска декларация за разрешение  детето им да пътува в чужбина.
 • Сертификат за ваксинация
 • Отрицателен резултат от тест за Covid-19, направен до 72 часа преди отпътуване или антигенен тст направен до 24 часа преди отпътуване.
 • Всички туристи трябва да кандидатстват за K-ETA (електронно разрешение за пътуване) през следната платформа най -късно до 72 часа преди заминаването: https://www.k-eta.go.kr/portal/apply/index.do?locale=EN
 
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА К-ЕТА- ЮЖНА КОРЕЯ:
 • Това разрешение за пътуване е задължително за всички пътници и струва 10 000 KRW около 8 щ. долара на човек.
 • По време на процеса на регистрация се изисква следната информация:
 • Валиден паспорт
 • Сканирана първа страница на паспорта
 • Снимка тип селфи
 • Данни за контакт на пътника (домашен адрес, телефон, имейл адрес)
 • Информация за пътуване (подробности за полета)