Вашата оценка 5.00 от 2 гласа

ЕКСКУРЗИЯ ЮЖНА АФРИКА и ЗИМБАБВЕ - I вар. -Оформена група!

Самолетна екскурзия - 15 дни.

Маршрут: водопад ВИКТОРИЯ, Националният парк ЧОБЕ, ЙОХАНЕСБУРГ, ПРЕТОРИЯ, Национален парк „КРЮГЕР”, КЕЙП ТАУН, Нос Добра Надежда, СТЕЛЕНБОШ, ТЕЙБЪЛ МАУНТИН.
Продължителност: 15 дни/ 12 нощи
Дати на отпътуване: 24.05.2023
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
24.05.2023 7290.00 лв Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - 24.05.2023 Среща в 14.00 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Дубай в 16.10 ч. Пристигане в Дубай в 22.10 ч.

2 ДЕН - 25.05.2023 В 04.05 ч. – полет Дубай – Йоханесбург. Пристигане в Йоханесбург в 10.15 ч. В 12.50 ч. - полет Йоханесбург - Виктория Фолс, Зимбабве. Пристигане във Виктория Фолс в 14.40 ч.Трансфер и настаняване в хотел в близост до водопадите. Следва, разходка с корабче по течението на река Замбези, четвъртата по големина речна система на африканския континент. Ще тръгнете по горното течение на реката, преди челото на водопада, преминавайки покрай множество големи и малки островчета. Край бреговете могат да се наблюдават щъркели, семейства слонове, горди жирафи или стада излежаващи се хипопотами. Тук дори илюбопитните носорози не са изключение. При късмет могат да се видят и крокодили. В края на деня, може да се насладите на красивият африкански залез. Нощувка във Виктория Фолс.

3 ДЕН - 26.05.2023 След закуска - посещение на Националния парк при водопадите Виктория и разходка, край най-големите и красиви водопади на Африка. По желание и срещу допълнително заплащане - полет с хеликоптер над водопадите (13 мин.), разходка със слонове или разходка с лъвове (около 2 часа). Водопадът Виктория e едно от седемте природни чудеса на света, наричан „бучащия пушек”, падащата вода разпръсква водни пръски, които създават впечатление за пушек. Водопадите се изливат от мощните води на река Замбези, разделяща Замбия и Зимбабве. Площта, която заемат и забележителната височина от 107 метра на стихийно падащата в огромната бездна вода, ги правят едни от най-големите водопади с света. Свободно време за обяд. Следва посещение на туземско семейство, където имате възможността да видите „на живо” бита на коренните африканци. Връщане в хотела. Свободно време за отдих сред невероятната природа. Вечерта по желание - Бома-вечеря - шоу програма с местни специалитети, музика и танци.Нощувка във Виктория Фолс.

4 ДЕН - 27.05.2023 Закуска. Свободен ден. По желание и срещу допълнително заплащане - сафари в Национален парк Чобе. Сутринта трансфер с микробус до Национален парк Чобе, където ви очаква първото ви сафари за деня, което е 3-часов круиз с лодка по река Чобе. Този участък от реката е известен с огромните си стада слонове, хипопотами, крокодили и изобилие от птици които могат да се видят отблизо и безопасно от лодката. След краят на круиза ви очаква вкусен обяд в местен ресторант. След обяд ви очаква сафари с открити джипове в националния парк Чобе, където отново имате възможност да се насладите на изобилие от диви животни. Връщане в хотела. За тези от Вас, които не участват в сафирото в Национален парк Чобе, се предлагат допълнителни мероприятия, описани по- долу в програмата. Нощувка във Виктория Фолс.

5 ДЕН - 28.05.2023 Закуска. Трансфер до летището. В 10.35 ч. - полет Виктория Фолс – Йоханесбург. Пристигане в Йоханесбург в 12.10 ч. Този ден с автобуса ще минете през богатите квартали на Йоханесбург , ще спрете на наблюдателна площадка с изглед към града, ще минете през новия финансов център с модерните сгради, най-високата сграда в Африка „ Карлтън център“ , разглеждане на старата централна част на града със сгради, построени в стил Нео Барок, късен Викториански стил и в стил „ Бо Арт“: старата поща, старото кметство, Националната банка, построена през 1904 г., парламентът на провинция Гаутенг с главен град Йоханесбург, сградата на Стандартната банка, построена 1908 г. , площадът „ Ганди“,където екскурзоводът ще ви разкаже за живота на Ганди в Южна Африка. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка в Йоханесбург.

6 ДЕН - 29.05.2023 Закуска. В 8.30 ч. отпътуване към Сън Сити – луксозният курорт на ЮАР, в края на бушменската долина в Северозападната провинция. Свободно време с възможност за разглеждане на града, известен като Лас Вегас на Южна Африка. Ще разгледаме някои от най-известните хотели като „ The Palace of the Lost City”, “The Cabanas “, “The Cascades”. В “Долината на вълните” ще имате възможност да наблюдавате изкуствени вълни на изкуствено създаден плаж (с възможност за къпане с допълнително заплащане). Свободно време за обяд и пазаруване. В 16.00 ч. отпътуване към Йоханесбург. Нощувка в Йоханесбург.

7 ДЕН - 30.05.2023 Закуска. Тази сутрин ще посетите 100-годишната диамантена мина в Йоханесбург, където ще научите всичко за диамантите – от тяхното формиране до шлифоването им в бижута. Тази мина става известна след откриването на големия диамант Кулинан, наречен Звездата на Юга. След това продължаваме към град Претория, Около 12.30 ч. спирка за обяд. От 14.00 ч. следва обиколка на град Претория, който е главната от 3-те столици в страната - седалище на правителството, известен още като „Градът Джакаранда”, поради многото дървета джакаранда, засадени тук. Ще посетим – Паметника на „Великия Път”, на Пол Крюгер, ще минем покрай старите сгради на Парламента и Двореца на правосъдието, Двореца на Обединението – считан за шедьовър на южноафриканската архитектура. Свободно време с възможност за разходка в централната част на града. Вечеря и нощувка в хотел в Претория

8 ДЕН - 31.05.2023 Закуска Този ден ще пътувате през живописната провинция Мпумаланга ( на езика на Зулу племената означава „ мястото, където слънцето изгрява” ), намираща се в източната част на ЮАР и граничеща с Мозамбик и Свазиленд. Обхваща южната част на Национален парк „Крюгер”. Пътувайки по „Панорамния път” ще можете да се насладите на 25-километровият Каньон на река Блайд, наричан още „Зеленият каньон” заради изобилстващата растителност, дължаща се на субтропичния климат в региона. Ще се насладите на спиращата дъха гледка на 65-метровите водопади Мак Мак, падащи в речния басейн на река Мак Мак. Имате възможността да надникнете през „Небесният прозорец”, издигнат на 1000 м. надморска височина, откъдето се открива чудесна гледка към долината Лоу Велд, Националния парк „Крюгер” и границата с Мозамбик. След това ще посетите „Щастливите понори на Брук” – това са каменни образувания, изваяни от водите на Трер - приток на река Блейд – и дължащи своята интересна форма на дълги години ерозия, кръстени на своя откривател – златотърсачът Том Бру. Ще се възхитите на„Трите Рондавели” – цилиндрични скали, често сравнявани с лунен пейзаж. Продължавате своето пътуване към Pilgrim`s Rest – очарователен град-музей, запазил духа на „златните дни” на Южна Африка от края на 19 век. Продължаваме към Националния парк „Крюгер” в провинция Мпумаланга, една от топ дестинациите на ЮАР – природен резерват и последно убежище на дивеча, известен от легендите на древните африкански племена и с историите за златната треска. Малко места на Земята вече могат да се мерят по красота с този свят от недокоснати от човешка ръка планини, долини, реки и водопади. Вечеря и нощувка в хотел в близост до Национален парк „Крюгер”.

9 ДЕН - 01.06.2023 Закуска сух пакет. В 6.00 ч. трансфер към Националния парк „Крюгер” за целодневно фото-сафари. Този най-известен дивечов резерват в Африка съхранява всички животински видове, характерни за Южна Африка, някои от които не се срещат вече в други региони. Имате възможност за близка среща с лъвове, слонове, леопарди, носорози, африкански биволи..... и много други представители на африканската фауна. Спирки за закуска и обяд. По желание и срещу допълнително заплащане - участие в сафари с открити джипове. Връщане в хотела между 16:00 ч. – 17:00 ч. Вечеря и нощувка в хотел близо Национален парк „Крюгер”.

10 ДЕН - 02.06.2023 След закуска – пътуване с автобус към Йоханесбург до международното летище на Йоханесбург. В 17.00 ч. - вътрешен полет Йоханесбург - Кейп Таун. Пристигане в Кейп Tаун в 19.15 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Кейп Таун.

11 ДЕН - 03.06.2023 Закуска. В 8.30 ч. започва туристическата обиколка на Кейп Таун : ще посетим и разгледаме замъка „ Добра Надежда“, където ще имате възможност да присъствате на церемония в 10.00 ч. След това с автобус и пеша ще разгледаме сградите на Парламента, Пазарния площад, градините „ Company’s Garden”, където ще можете да се разходите пеша в центъра на града. Oбиколката продължава с разглеждане на квартала Малай – по-известен като Бо-Каап. Този ден обиколката ни ще завърши с посещение на часовниковата кула на крайбрежния булевард, изпълнен с много магазини, кафенета и ресторанти. Свободно време за обяд. По желание и срещу допълнително заплащане - посещение на Аквариума или разходка с корабче до остров Робин с посещение на Музея – затвор, където Нелсон Мандела е лежал (заплащат се на място). Връщане в хотела. Нощувка в Кейп Таун.

12 ДЕН - 04.06.2023 Закуска. Пътуване през Сий Пойнт, Клифтън и покрай Атлантическия океан до залива Кемпс Бей и до изключително красивия залив Хаут Бей. Спирка за снимки.. Продължаваме към Нос Добра Надежда, чийто резерват дава последно убежище на безценни представители на флората и фауната. Срещат се маймуни и други животни. На връщане пътуваме към градчето Симонтаун, където ще имаме кратка спирка на плажа Болдърс, където ще имате възможност да видите колонии от „африкански” пингвини. По желание - посещение на Националния парк „Болдърс”, където ще могат да се наблюдават пингвините отблизо (входът за парка се плаща допълнително на място). Връщане в Кейп Таун. Нощувка в Кейп Таун.

13 ДЕН - 05.06.2023 Закуска. В 8.30 ч- продължаваме с туристическа обиколка на града , като този ден с лифт ще се изкачиме до върха на планината Тейбъл Маунтин, откъдето ще можете да се насладите на най-красивата гледка към Кейп Таун. След това продължаваме до красивото градче Стеленбош, разположено на 50 км източно от Кейп Таун и наречено „ Градът на дъбовите дървета“. През 1679 г. основателят на Капската колония Симон ван дер Стел основава град Стеленбош и засажда дъбови дървета за красота и уют по улиците на града и около именията. По време на обиколката ще посетите историческите улици „ Church “, “Dorp” и “Ryneveld“, където ще може да разгледате красиви сгради от 17 век, 18 век и 19 век. Ще видите и първата християнска църква, построена в Южна Африка и днес превърната в хотел. Ще разгледате историческите сгради в квартала „ The Break - зеленият квартал“, сградата на университета на Стеленбош. Свободно време за обяд. През 1690 г. в града се заселват френски хугеноти, които донасят традициите в отглеждането на лозя и винопроизводство. Този район е един от най-известните винопроизводителни райони в Южна Африка. В този след обяд ви очаква дегустация на вино. Връщане в Кейп Таун. Свободно време с възможност за разходка в централната част на града или по крайбрежния булевард с възможност за пазаруване или вечеря . Нощувка в Кейп Таун.

14 ДЕН - 06.06.2023 Закуска. Трансфер до летището. В 18.20 ч. - полет Кейп Таун – Дубай.

 
Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 7 190 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6  месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 7 290 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.


1. В  ЦЕНАТА СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • самолетни билети за международните полети София – Дубай –Йоханесбург –  Виктория Фолс (Зимбабве); Виктория Фолс (Зимбабве) – Йоханесбург;  Кейп Таун – Дубай – София;
 • самолетни билети за вътрешните полети: Йоханесбург – Кейп Таун
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети - 1 252 лв/ 640 евро - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 12 нощувки със закуски и 3 вечери в хотели 3* и 4* в ЮАР и Зимбабве;
 • 3 нощувки на Виктория фолс (Зимбабве)
 • 2 нощувки в Йоханесбург
 • 1 нощувка в Претория
 • 2 нощувки в близост до Национален парк Крюгер
 • 4 нощувки в Кейптаун
 •  (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • разходка с корабче по река Замбези - (2-ри ден);
 • посещение на Националния парк при водопадите Виктория – (3-ти ден);
 • посещение на  туземско село и семейство- (3-ти ден);
 • разглеждане  на Йоханесбург – (5-ти ден);
 • разглеждане на Сън Сити – (6-ти ден);
 • посещение на  диамантена мина– (7-ми ден);
 • обиколка на Претория – (7-ми ден);
 • пътуване по „Панорамния път” през живописната провинция Мпумаланга– (8-ми ден);
 • целодневно фото сафари в Национален парк „Крюгер“ – (9-ти ден);
 • туристическа обиколка на на Кейп Таун – (11-ти ден);
 • пътуване през Сий Пойнт, Клифтън и покрай Атлантическия океан до залива Кемпс Бей и до изключително красивия залив Хаут Бей Нос Добра Надежда разглеждане на плаж Болдърс – (12-ти ден);
 • изкачване с лифт до върха на планината Тейбъл Маунтин  – (13-ти ден);
 • разглеждане на Стеленбош и дегустация на вино –(13-ти ден);
 • транспорт с автобус от Крюгер до международното летище на Йоханесбург (9-ти ден);
 • наземен транспорт с туристически автобус при обиколките в ЮАР и Зимбабве;
 • входовете на всички археологически паркове и музеи;
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език) от водачът, който придружава групата, при всички обиколки, посочени в програмата;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­92 лв.     
 
2. В  ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • виза ЮАР – 65 лв;
 • виза Зимбабве – 30 щ.долара (плаща се на място на летището);
 • такса за обработка и подаване на документите за визa за ЮАР– 60 лв;
 • такса в Нац. парк при водопадите „Виктория” – 30 щ. долара- (заплаща се в офиса на туроператора)
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • полет с хеликоптер над водопадите „Виктория” (13 мин.) - 150 евро/* за това мероприятие има държавна такса около 15 щ. долара, която се заплаща допълнително на място./  (3-ти ден);
 • шоу програма и „Бома-вечеря” („Вота”) с местни специалитети65 евро( алкохолни   и безалкохолни напитки  не са включени, те са по желание и се заплащат допълнително на място) -(3-ти ден);
 • сафари в Национален парк Чобе с круиз по р.Чобе – 190 евро (4-ти ден)
 • разходка с лъвове (около 2 часа) - 140 щ.долара (4-ти ден)
 • разходка с гепард(около 2 часа) - 140 щ.долара (4-ти ден)
 • разходка със слонове (около 2 часа)150 щ.долара (4-ти ден)
 • разходка на гърба на слон (около 45 мин.) -160 щ.долара (4-ти ден)
 • наблюдение отблизо на хранене на лъв или гепард - 100 щ.долара (4-ти ден)
 • сафари с открити джипове в Националния парк „Крюгер” - 115 евро (9-ти ден)
             
 • допълнителни мероприятия заплащат се на място:
 • посещение на Аквариума -13 евро - (11-ти ден);
 • разходка с корабче до остров Робин и посещение на Музея – затвор, където  Нелсон
 • Мандела е лежал- около 150 щ.долара - (11-ти ден);
 • вход за Национален парк „Болдърс” - 150 ранда (около 12 евро) – (12-ти ден);
 
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие- до 60 000 лв. Застарователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“– с покритие- до 120 000 лв. Застарователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие- до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застарователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 32 лв (за лица до 70 год.), 64лв - за лица от 71 год. до 80 год..
*Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
 
*Забележки:
1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и запоследните два дни по същата.
2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.За полетите между отделните държави и за вътрешните полети, лимитът за багажа е съответно 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.10.2022 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
5. Категоризацията на хотелите в Зимбабве и Южна Африка не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
6.Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от странa Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
3. Цените 7 190лв/7 290 лв са за човек в двойна стая.
- За единична стая се доплащат 980 лв. /подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.10.2022 г. и е възможно да подлежат на  актуализация.
 

 
При записване се внася депозит от 3 500 лв
 КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  7 190 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА 7 290 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15ЧОВЕКА.
ПРИ ГРУПА ОТ 10 ДО 14 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ

  
4. Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)
             - по банков пътИнформация за хотелите(или подобни):
Виктория Фолс Elephant Hills Resort 4* //www.elephanthillshotel.com/
Йоханесбург – Anew Hotel Parktonian 4*  - https://anewhotels.com/hotels/parktonian/
Претория –  Burgers Park Hotel 3* - https://www.sierrahotels.co.za/sierra-burgers-park/
Крюгер -  Rio Vista Loge3* https://riovista.co.za/
Кейптаун – Fountains Hotel 4 *//www.fountainshotel.co.za/


 
 НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ВИЗИ:

Виза за Зимбабве:
Визата за Зимбаве, се издава и заплаща на място на летището, необходимо е да носите 1 снимка паспортен формат.
Такса :  30 щ.долара.
 
 
Виза за ЮАР:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месецa след датата на връщане от ЮАР, като в него да има най-малко 2 свободни страници за визи (едната е за визата, а другата - за входящите печати);
 • 2 снимки - цветни с размер 3 см/ 4 см;
 • Банкова сметка - извлечение за последните 3 месеца с пресен подпис и печат - преведено на английски език от оторизиран преводач или издадено на английски език;
 • Служебна бележка от местоработата за заеманата длъжност, за разрешена отпуска за периода на пътуване и размера на месечното трудово възнаграждение - преведена на английски език от оторизиран преводач или издадена на английски език;
 • За собственик (съдружник) на ЕТ, АД, СД, ООД – копие от фирменото решение или копие от регистрацията на фирмата в Агенцията по вписванията - преведени на  английски език от оторизиран преводач;
 • За пенсионери - документ от пенсионното, преведен на английски език от оторизиран преводач;
 • банкова сметка - извлечение за последните 3 месеца с пресен подпис и печат - преведено на английски език от оторизиран преводач или издадено на английски език;
 • За деца под 18 год.- нотариално заверено копие на акта за раждане, преведено на английски език от оторизиран преводач и легализирано с апостил;
 • За ученици - служебна бележка от училището, преведена на английски език от  оторизиран преводач;
 • За деца под 18 год., ако пътуват само с единия от родителите си - нотариално заверена декларация от другия родител с разрешение за пътуване на детето в чужбина - преведена на английски език от оторизиран преводач и легализирана с апостил.
Важно: Задължително е всички документи да са на английски език, преведени от оторизиран преводач или издадени на английски език от съответното ведомство.
 
ПРИ  ЗАПИСВАНЕ КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ
ДОКУМЕНТИ ЗА ВИЗА
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВСЕКИ КАНДИДАТ ЗА ВИЗА ПОДАВА ЛИЧНО ДОКУМЕНТИТЕ СИ
В ПОСОЛСТВОТО НА ЮАР, гр. СОФИЯ. 
 

В  СЛУЧАИТЕ  НА  ОТКАЗ  ЗА  ИЗДАВАНЕ  НА  ВИЗА  НЕ  СЕ  ВЪЗСТАНОВЯВАТ:
65 лв + 60 лв (ТАКСА  ЗА   ВИЗА ЗА ЮЖНА АФРИКА + ТАКСА  ЗА  ОБРАБОТКА И ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ ЗА  ВИЗА ЗА ЮЖНА АФРИКА)
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Зимбабве:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на страната;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.   
 • Виза за Зимбабве
 • Ваксинационен сертификат или отрицателен PCR тест, взет не повече от 48 часа преди заминаване. Преди отпътуване е необходимо се регистрирате в системата Trusted Travel Initiative, и да прикачите ваксинационен сертификат или резулатат от PCR test.
 
 
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване ЮАР:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на страната;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.   
 • Виза за ЮАР
 • Не се изисква ваксинационен сертификат или PCR test.