Вашата оценка 5.00 от 1 гласа

Екскурзия Намибия, Ботсвана, Зимбабве с водопада Виктория и Южна Африка - ПОТВЪРДЕНА ГРУПА!

Самолетна екскурзия - 20 дни

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: ВИНДХУК, пустинята НАМИБ, СОСУСВЛЕЙ, водопад ВИКТОРИЯ, БОТСВАНА , Национален парк „ЧОБЕ“ЙОХАНЕСБУРГ, ПРЕТОРИЯ, СЪН СИТИ, Национален парк „КРЮГЕР”, КЕЙП ТАУН, Нос Добра Надежда, ТЕЙБЪЛ МАУНТИН, СТЕЛЕНБОШ
Продължителност: 20 дни/ 17 нощи
Дати на отпътуване: 10.11.2023
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
10.11.2023 9730.00 лв Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD

 
Една великолепна палитра от дивна природа, история и наслада за сетивата – това е нашата екскурзия до Намибия, Ботсвана, Зимбабве и Южна Африка.
Нашето приключение ще започне с пустинята Намиб, залезите и изгревите са едни от най-забележителните гледки в тук. Ще видим не само „бучащия пушек” на  грандиозния водопад Виктория, но ще изживеем невероятни мигове и среща с туземско семейство. Ще посрещнем залеза на круиз по р. Замбези, а вечерта ще потанцуваме на самобитното шоу „Бома”, което ще ни зареди с невероятни емоции и кулинарни изкушения.Южна Африка ще ни предложи интересната си история, ще се възхитим от лукса в Лас Вегас на Африка - Сън Сити, ще преминем през каньони, ще видим лунния пейзаж на „Трите Рундавели”.. Сафарито в Крюгер парк ще ни завладее в търсене на  Голямата Петорка, а мистичната красота на Тейбъл маунтин ще ни посрещне като страж над великолепния Кейптаун.Ще преминем през удивителни гледки, за да достигнем там,където се сблъскват водите на Атлантика с Индийския океан. Гарантирано, това място ще  заеме най-предните класации на вашите пътешествия, защото   Нос Добра Надежда е място с най-невероятните пейзажи, които може да видите.
За всички любители на виното – дегустация на най-добрите вина в града на хугенотите Стеленбош. Разбира се, не сме пропуснали и чудесни предложения, за да опитате интересната кухня на целия регион скара от различни видове дивечово месо, както и много морски деликатеси.
 

 
 
1 ДЕН – 10.11.2023 Среща в 10.50 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София –Доха в 12.50 ч. с Qatar Airways. Пристигане в Доха в 18.30 ч.
 
 
2  ДЕН –  11.11.2023 В 01.50 ч. полет Доха – Виндхук. В 09.50 ч. пристигане във Виндхук, столицата на Намибия. Трансфер до хотел.  Нощувка във Виндхук.


 
3 ДЕН12.11.2023 Виндхук - пустинята Намиб
След закуска ще отпътуваме към сърцето на Намибийската пустиня. Настаняване в комфортен лодж , разположен в подножието на древни вкаменени дюни, с прекрасна гледка към червените пясъци на пустинята. Кратко време за освежаване, преди тръгване на следобедно фото-сафари в Гондвана Намид парк. Връщане в лоджа. Вечеря. Нощувка.
 
4 ДЕН –  13.11.2023 Сосусвлей
След закуска в хотела, отпътуване на еднодневна екскурзия до Сосусвлей, където ще
 се насладим на пастелните цветове на пясъчните дюни. Името Сосусвлей означава „Място, където се събира водата“. Преди време от тук е минавала река, която се е вливала в Атлантическия океан на 55 километра от това място. По-късно пясъчните дюни са преградили пътя на реката и сега всичко е сухо. Изкачване пеша на най-високата пясъчна дюна в света. Ще посетим и Deadvlei - бял, солен, глинен слой, покрит с древни дървета. След завръщането ни в Сесрием обядваме, след което се отправяме към каньона Сесрием - дълбоката пропаст, издълбана в скалите от вода, е поразителна природна характеристика на района. Името на каньона е измислено, когато ранните заселници го използват като източник на вода, те използвали шест кожени ремъка (‘ses riem“ - шест ремъка), вързани заедно за дръжките на кофите, за да могат да достигат водата в основата на каньона. Връщане в лоджа и време за релакс. Вечеря и нощувка.
 
5 ДЕН – 14.11.2023 Виндхук
Закуска в хотела. Отпътуване към Виндхук, преминавайки през известния планински път Ремхот. Пристигане в столицата и настаняване хотел. Следобяд панорамна обиколка на Виндхук, включващ германската Лутеранска църква „Кристускирхе“, старата ЖП гара, главния административен център Тинтенпалас или “Мастиления дворец“ и най-старата сграда в града – Old Fort, построена през 1915 г и използвана като главен щаб на Германските военни по време на колонизацията на Югозападна Африка, сега Национален музей на Намибия. Програмата за деня завършва с вечеря в уникалния със своята атмосфера ресторант Joe’s Beerhouse. Връщане в хотела и нощувка във Виндхук.
 
6 ДЕН 15.11.2023 Виндхук - Водопади Виктория
Закуска. Трансфер до летище.  В 10.20 ч. полет до Виктория Фолс, Зимбабве. 
В 12.20 ч. кацане на летище Виктория Фолс.Трансфер и настаняване в  хотела в близост до водопадите. За тези от Вас, които имат желание се предлагат допълнителни мероприятия, описани по- долу в програмата. Нощувка във Виктория Фолс.
 
7 ДЕН 16.11.2023 Закуска. След обяд  ще направим разходка с корабче по течението на река Замбези, четвъртата по големина речна система на африканския континент. Ще тръгнем по горното течение на реката, която е преди челото на водопада, преминавайки покрай множество големи и малки островчета. Край бреговете могат да се наблюдават разнородни птици, слонове, горди жирафи, стада излежаващи се хипопотами. При късмет могат да се видят и крокодили. Неусетно наближава и красивият африкански залез, който ще запечатате  завинаги.  Нощувка във Виктория Фолс.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
8 ДЕН17.11.2023 След закуска започва нашата разходка в Националния парк при водопада Виктория, един от  най-големите и красиви водопади в света. Той e едно от седемте природни чудеса, наричан „бучащия пушек”, тъй като падащата вода разпръсква водни пръски, които създават впечатление за пушек. Водопадите се  изливат от мощните води на река Замбези, разделяща Замбия и Зимбабве. Площта, която заемат и забележителната височина от 107 метра на стихийно падащата вода, ги правят едни от най-големите водопади с света. Тази гледка  може най-зрелищно да се види от високо и който желае тази емоция, може да направи  полет с хеликоптер над водопадите (13 мин.)*
Ще имаме свободно време за обяд и след това ще видим „на живо” бита на коренните африканци, като  посетим едно  туземско семейство. Свободно време за отдих, а вечерта по желание може да се включите в  Бома-вечеря - шоу програма с невероятни местни специалитети, музика и танци.* Нощувка.

9 ДЕН18.11.2023 Водопади Виктория - Ботсвана
Закуска и отпътуване за Национален парк Чобе, Ботсвана. Ранен  трансфер  до Национален парк Чобе, където ви очаква първото ви сафари за деня -  3-часов круиз с лодка по река Чобе. Този участък от реката е известен с огромните си стада слонове, хипопотами, крокодили и изобилие от птици, които могат да се видят отблизо и безопасно от лодката.  След края на круиза ви очаква вкусен обяд в местен ресторант, а след това започва истинското приключение.  Заредете добре апаратите, вземете обективите и се пригответе за сафари с открити джипове, където  ще влезете в средата на множество  диви животни, ще бъдете част от техния свят и ще уловите  удивителни кадри. В края на деня връщане в хотела Нощувка
 

10 ДЕН 19.11.2023 След закуска, трансфер до летището за полет до Йоханесбург в 13.10ч. Пристигане в Йоханесбург в 14.50ч. През този ден ще направим  автобусна разходка през богатите квартали на Йоханесбург, през новия финансов център с модерна архитектура и  най-високата сграда в Африка „ Карлтън център“. Ще спрем и на наблюдателна площадка с чудесен изглед към града. Ще видим и старата централна част на града със сгради, построени в стил Нео Барок, късен Викториански стил и в стил „ Бо Арт“: старата поща, старото кметство, Националната банка, построена през 1904 г., парламентът на провинция Гаутенг с главен град Йоханесбург, сградата на Стандартната банка, построена 1908 г., площадът „ Ганди“, където екскурзоводът ще ви разкаже много интересни неща за страната, както и за живота на Ганди в Южна Африка. Настаняване в хотела. Свободно време и нощувка.

 

11 ДЕН – 20.11.2023 Закуска. В този ден ще отпътуване към Сън Сити – луксозният курорт на ЮАР, в края на бушменската долина  на Северозападната провинция. Свободно време с възможност за разглеждане на курорта, известен като Лас Вегас на Южна Африка. Там са известните хотели като „ The Palace of the Lost City”, “The Cabanas “, “The Cascades. В “Долината на вълните” ще имате възможност да наблюдавате изкуствени вълни на изкуствено създаден плаж, където можете да поплувате *. Ще имате достатъчно време за обяд и пазаруване и след обяд ще се върнем в Йоханесбург. Нощувка.

 

12 ДЕН – 21.11.2023  Закуска. Тази сутрин ще имаме възможност да посетим едно емблематично място за Южна Африка - 100-годишната диамантена мина в Йоханесбург. Тук ще научите всичко за диамантите – от тяхното формиране до шлифоването им в бижута. Тази мина става известна след откриването на големия диамант Кулинан, наречен Звездата на Юга и наистина мястото е ивтересно. След това продължаваме към град Претория,  ще спрем за обяд и  следва обиколка на града, Това е главната от 3-те столици в страната - седалище на правителството, известна още като „Градът Джакаранда”,поради многото дървета джакаранда, засадени тук. Ще посетим  Паметника на „Великия Път”, на Пол Крюгер, ще минем покрай старите сгради на Парламента и Двореца на правосъдието, Двореца на Обединението – считан за шедьовър на южноафриканската архитектура. Свободно време с възможност за разходка в централната част на града. Вечеря и нощувка в хотел в Претория.


13 ДЕН –22.11.2023 Закуска. През този ден ще пътуваме през живописната провинция Мпумаланга (на езика на Зулу племената означава „ мястото, където слънцето изгрява”), намираща се в източната част на ЮАР и граничеща с Мозамбик и Свазиленд. Тя обхваща южната част на Национален парк „Крюгер”. Пътувайки до там  по „Панорамния път” ще можете да се насладите на 25-километровия Каньон на река Блайд,  наричан още „Зеленият каньон” заради изобилстващата растителност, дължаща се на субтропичния климат в региона. След това ще посетим „Щастливите понори на Брук” – това са каменни образувания, изваяни от водите на Трер - приток на река Блейд – и дължащи своята интересна форма на дълги години ерозия, кръстени на своя откривател – златотърсачът Том Брук. Ще се възхитите на „Трите Рондавели” – цилиндрични скали, често сравнявани с лунен пейзаж. Нашето пътуване продължава към Националния парк „Крюгер” в провинция Мпумаланга, една от топ дестинациите на ЮАР – природен резерват и последно убежище на дивеча, известен от легендите на древните африкански племена и с историите за златната треска. Вечеря и нощувка в хотел в  близост до Национален парк „Крюгер”.
 

14 ДЕН –23.11.2023 Закуска сух пакет. В 6.00 ч. трансфер към Националния парк „Крюгер”.
Ще имате възможност да посетите и разгледате парка със закрит микробус, а за тези от вас, които са любители на силните усещания предлагаме сафари с открити джипове*.
Този най-известен дивечов резерват в Африка съхранява всички животински видове, характерни за Южна Африка, някои от които не се срещат вече в други региони. Имате възможност за близка среща с лъвове, слонове, леопарди, носорози, африкански биволи..... и много други представители на африканската фауна. Спирки за закуска и обяд. Връщане в хотела късно след обяд.  Вечеря и нощувка в хотела.

 

15 ДЕН –24.11.2023 След закуска – пътуване с автобус към Йоханесбург за полет до Кейп Таун.  В 18.00ч. полет Йоханесбург -Кейп Таун. Пристигане в Кейп Таун в 20.10ч.
Има възможност и за полет от летище „Nelspruit Airport“, намиращо се в парка Крюгер до Кейп Таун*. В 13.25ч. полет за Кейп Таун. Пристигане в Кейп Таун в 14.10ч. Трансфер до хотела, настаняване,  нощувка.


16 ДЕН –25.11.2023 - Закуска и започва туристическата обиколка на Кейп Таун: ще посетим и разгледаме замъка „ Добра Надежда“, където при възможност ще  присъстваме на традиционна церемония с топовен изстрел. След това ще разгледаме сградите на Парламента, Пазарния площад, градините „ Company’s Garden”, където ще можете да се разходите пеша в центъра на града. Oбиколката продължава с разглеждане на квартала Малай – по-известен като Бо-Каап и  ще завърши при  часовниковата кула на крайбрежния булевард, изпълнен с много магазини, кафенета и ресторанти. Свободно време за обяд. По желание може да изберете  посещение на Аквариума или разходка с корабче до остров Робин с посещение на Музея – затвор, където  Нелсон Мандела е лежал (заплащат се на място). Връщане в хотела. Нощувка.

 
17 ДЕН26.11.2023 Закуска. Днес очите ни ще се напълнят с удивителни гледки, защото ще пътуваме през Сий Пойнт, Клифтън, покрай Атлантическия океан до залива Кемпс Бей и до изключително красивия залив Хаут Бей. Спирка за снимки и продължаваме към Нос Добра Надежда, чиито резерват дава последно убежище на безценни представители на флората и фауната. Тук се сблъскват водите на Атлантика с Индийския океан и гарантирано, това място ще  заеме най-предните класации на вашите пътешествия! Над безбрежието се извисява красивият морски фар, а Нос Добра Надежда е място с най-невероятните пейзажи, които може да видите и да се почувствате част от необятния свят! Уникално е! На връщане пътуваме към градчето Симонтаун, където ще имаме кратка спирка на плажа Болдърс, територия на колонии от редките „африкански” пингвини. По желание  можете да посетите   Националния парк „Болдърс”, където  пингвините се наблюдават отблизо  и тяхното съжителство създава едно наистина мило преживяване (входът  се заплаща допълнително на място). Връщане в Кейп Таун. Нощувка.
 
18 ДЕН – 27.11.2023 Закуска. Продължаваме с туристическата обиколка на града и в този ден ще стъпим на планината Тейбъл Маунтин, откъдето  Кейп Таун се вижда като на длан. За символа на Кейп няма да говорим, той се извисява като страж над града и каква гледка ви очаква, можете да разберете само когато се изкачите на върха с въртящите се леко кабинки на лифта. Разходка и беседа на място. След като се полюбуваме на гледките отвисоко, се отправяме към  красивото градче Стеленбош, разположено на 50 км източно от Кейп Таун и  наречено „ Градът на дъбовите дървета“. През 1679 г. основателят на Капската колония  Симон ван дер Стел полага основите на този град и засажда дъбови дървета около именията и по улиците на града,  за красота и уют.  По време на обиколката ще посетим историческите улици „ Church “, “Dorp” и  “Ryneveld“, където ще разгледаме красиви сгради от 17 век, 18 век и 19 век. Ще видим и първата християнска църква, построена в Южна Африка , днес превърната в ...хотел. Ще разгледаме историческите сгради в квартала The Break - зеленият квартал“, сградата на университета на Стеленбош. Свободно време за обяд. През 1690 г. в града се заселват френски хугеноти, които донасят традициите в отглеждането на лозя и винопроизводство.Този район е един от най-известните винопроизводителни райони  не само в Южна Африка и в  този след обяд ви очаква дегустация на радлични вина в известна  местна винарна. Връщане в Кейп Таун, където ще имате свободно време за разходка в централната част на града или  по крайбрежния булевард с възможност за лични интереси, пазаруване, вечеря.  Нощувка.
 

19 ДЕН –28.11.2023 Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. В 18.00 ч. - полет Кейп Таун – Истанбул с Turkish Airlines.  
 

20 ДЕН –29.11.2023 Пристигане в Истанбул в 05.30 ч.  В 08.45ч. - полет Истанбул  - София с Turkish Airlines. Пристигане на летище София в 09.05 ч.

 

 

 

 

Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 9 630 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 9 730 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.

 

УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с  допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”
 

1. В  ЦЕНАТА СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • самолетни билети за полети София – Франкфурт – Виндхук- Виктория Фолс (Зимбабве)– Кейп Таун - Франкфурт – София;
 • самолетни билети за вътрешните полети: Йоханесбург – Кейп Таун
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети - 1 252 лв/ 640 евро  - подлежат на потвърждение;
 • ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • 1 ДЕН – 10.11.2023 Среща в 10.50 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София –Доха в 12.50 ч. с Qatar Airways. Пристигане в Доха в 18.30 ч.
 • В 01.50 ч. полет Доха – Виндхук. В 09.50 ч. пристигане във Виндхук.
 • 6 ДЕН 15.11.2023 В 10.20 ч. полет до Виктория Фолс, Зимбабве.  В 12.20 ч. кацане на летище Виктория Фолс.
  10 ДЕН –19.11.2023 Полет до Йоханесбург в 13.10ч. Пристигане в Йоханесбург в 14.50ч.
  15 ДЕН –24.11.2023 След закуска – пътуване с автобус към Йоханесбург за полет до Кейп Таун.  В 18.00ч. полет Йоханесбург -Кейп Таун. Пристигане в Кейп Таун в 20.10ч.
  Има възможност и за полет от летище „Nelspruit Airport“, намиращо се в парка Крюгер до Кейп Таун*
  . В 13.25ч. полет за Кейп Таун. Пристигане в Кейп Таун в 14.10ч.
  19 ДЕН –28.11.2023. В 18.00 ч. - полет Кейп Таун – Истанбул с Turkish Airlines. 
  20 ДЕН –29.11.2023
  Пристигане в Истанбул в 05.30 ч.  В 08.45ч. - полет Истанбул  - София с Turkish Airlines. Пристигане на летище София в 09.05 ч.
  *Полетите посочени в програмата са актуални.
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 17 нощувки със закуски, 1 обяд и 6 вечери в хотели 3* и 4* в ЮАР и Зимбабве и в хотел-лоджия в пустинята Намиб.
 • 2 нощувки във Виндхук
 • 2 нощувки в пустинята Намиб
 • 4 нощувки на Виктория фолс (Зимбабве)
 • 2 нощувки в Йоханесбург
 • 1 нощувка в Претория
 • 2 нощувки в близост до Национален парк Крюгер
 • 4 нощувки в Кейптаун
 • Информация за хотелите(или подобни):
  Виндхук - Safari Court Hotel 4*
  пустинята Намиб – Namib Desert Lodge  4* https://store.gondwana-collection.com/accommodation/namib-desert-lodge
  Виктория Фолс Victoria Falls Deluxe Suites  4 *
  https://www.victoriafallshotels.co/hotel/victoria-falls-deluxe-suites/
  Йоханесбург – Hilton Sandton 5*  - https://www3.hilton.com/en/hotels/south-africa/hilton-sandton-JNBSATW/index.html?WT.mc_id=zELWAKN0EMEA1HI2DMH3LocalSearch4DGGenericx6JNBSATW
  Претория –  Burgers Park Hotel 3* - https://www.sierrahotels.co.za/sierra-burgers-park/
  Крюгер -  Rio Vista Loge3* https://riovista.co.za/
  Кейптаун – Fountains Hotel 4 *-  //www.fountainshotel.co.za/
 • Хотелите се препотвърждават и актуализират, при потвърждаване на групата. Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.
 • фото сафари в Гондвана Намид парк – (3-ти ден);
 • еднодневна екскурзия до Сосусвлей(4-ти ден);
 • панорамна обиколка на Виндхук -  (5-ти ден);
 •  разходка с корабче по река Замбези -(7-ми ден);
 • посещение на Националния парк при водопадите Виктория- (8-ми ден);
 • посещение на автентично туземско село и семейство -(8-ми ден);
 • целодневната екскурзия до Национален парк Чобе и круиз с лодка по река Чобе – (9- ти ден);
 • обиколка на Йоханесбурег –(10-ти);
 • разглеждане на Сън Сити – (11-ти ден);
 • обиколка на Претория- (12-ти ден);
 • целодневно фото сафари в Национален парк „Крюгер“ – (14-ти ден);
 • туристическа обиколка на Кейп Таун –(16 –ти ден);
 • разглеждане на плаж Болдърс – (17-ти ден);
 • полудневна екскурзия до Стеленбош – (18 -ти ден);
 • транспорт с автобус от Крюгер до международното летище на Йоханесбург (15-ти ден);
 • наземен транспорт с туристически автобус при обиколките в ЮАР, Намибия, Ботсвана и Зимбабве;
 • входовете на всички археологически паркове и музеи;
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език) от водачът, който придружава групата, при всички обиколки, посочени в програмата;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 107 лв.     
 
 
2. В  ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • виза Намибия – 1 080 нубийски долара, около 71 щ. долара (плаща се на място на летището);
 • виза Зимбабве – 30 щ.долара (плаща се на място на летището);
 • виза ЮАР – 65 лв;
 • такса за обработка и подаване на документите за визa за ЮАР– 60 лв;
 • такса в Нац. парк при водопадите „Виктория” – 30 щ. долара;
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • разходка с лъвове (около 2 часа) - 140 щ.долара (6-ти ден)
 • разходка с гепард(около 2 часа) - 140 щ.долара (6-ти ден)
 • разходка със слонове (около 2 часа) - 150 щ.долара (6-ти ден)
 • разходка на гърба на слон (около 45 мин.) -160 щ.долара (6-ти ден)
 • наблюдение отблизо на хранене на лъв или гепард - 100 щ.долара (6-ти ден)
 • полет с хеликоптер над водопадите „Виктория” (13 мин.) - 150 евро/* за това мероприятие има държавна такса около 15 щ. долара, която се заплаща на място./  (8-ми ден);
 • шоу програма и „Бома-вечеря” („Вота”) с местни специалитети65 евро( алкохолни      и безалкохолни напитки  не са включени , те са по желание и се заплащат допълнително на място) (8-ми ден);
 • сафари с открити джипове в Националния парк „Крюгер” - 115 евро (14-ти ден)  
 • доплащане за полет от от летище „Nelspruit Airport“ Крюгер парк до Кейп Таун – 250 щ.долара (15-ти ден);
 
 • допълнителни мероприятия (плащат се на място):
 • посещение на Аквариума -13 евро - (16-ти ден);
 • разходка с корабче до остров Робин и посещение на Музея – затвор, където  НелсонМандела е лежал- около 150 щ.долара - (16-ти ден);
 • вход за Национален парк „Болдърс” - 150 ранда (около 12 евро) – (17-ти ден);
 
 
Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие- до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“– с покритие- до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие- до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 
Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 45 лв (за лица до 70 год.), 90 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
* Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
*Забележки:
1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата.
което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
последните два дни по същата.
4. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
За полетите между отделните държави и за вътрешните полети, лимитът за багажа е
съответно 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
5. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.11.2022г.
6. Всички екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в
офиса на туроператора.
7. Категоризацията на хотелите в Южна Африка и Зимбабве не съответства на
 критериите за категоризация на хотелите в Европа.
8. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията.
В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
9. Екскурзията  не е подходящи за лица с ограничена подвижност.
3. Цената 9 630 лв/9 730лв са за човек в двойна стая.
- За единична стая се доплащат 1 520 лв. /подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.11.2022г. и  е възможно да подлежат на  актуализация.
 
4. Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТO)
             - по банков път

 

При записване се внася депозит от 4 800 лв
 КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 15 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 

КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ВИЗА ЗА НАМИБИЯ:
 • Визата за Намибия, се издава и заплаща на място на летището, необходимо е да представите :
 • задграничен паспорт с валидност минимум 6 месецa след датата на връщане
 • достатъчно средства за издръжка по време на пътуването
 • резервавация за хотел
 • самолетни билет за връщане
 • медицинска застраховка покриваща периода на престой
 • попълване формуляр за виза – ( на място)
Такса: около 1 080 нубийски долара около 71 щ. долара
 
 
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ВИЗА ЗИМБАБВЕ:
Визата за Зимбабве, се издава и заплаща на място на летището, необходимо е  да носите 1 снимка паспортен формат.
Такса :  30 щ.долара.
 
 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ВИЗА ЗА  ЮАР:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месецa след датата на връщане от ЮАР, като в него да има най-малко 2 свободни страници за визи (едната е за визата, а другата - за входящите печати);
 • 2 снимки - цветни с размер 3 см/ 4 см;
 • Банкова сметка - извлечение за последните 3 месеца с пресен подпис и печат - преведено на английски език от оторизиран преводач или издадено на английски език;
 • Служебна бележка от местоработата за заеманата длъжност, за разрешена отпуска за периода на пътуване и размера на месечното трудово възнаграждение - преведена на английски език от оторизиран преводач или издадена на английски език;
 • За собственик (съдружник) на ЕТ, АД, СД, ООД – копие от фирменото решение или копие от регистрацията на фирмата в Агенцията по вписванията - преведени на  английски език от оторизиран преводач;
 • За пенсионери - документ от пенсионното, преведен на английски език от оторизиран преводач;
 • банкова сметка - извлечение за последните 3 месеца с пресен подпис и печат - преведено на английски език от оторизиран преводач или издадено на английски език;
 • За деца под 18 год.- нотариално заверено копие на акта за раждане, преведено на английски език от оторизиран преводач и легализирано с апостил;
 • За ученици - служебна бележка от училището, преведена на английски език от  оторизиран преводач;
 • За деца под 18 год., ако пътуват само с единия от родителите си - нотариално заверена декларация от другия родител с разрешение за пътуване на детето в чужбина - преведена на английски език от оторизиран преводач и легализирана с апостил.
Важно: Задължително е всички документи да са на английски език, преведени от оторизиран преводач или издадени на английски език от съответното ведомство.
 
ПРИ  ЗАПИСВАНЕ КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ
ДОКУМЕНТИ ЗА ВИЗА
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВСЕКИ КАНДИДАТ ЗА ВИЗА ПОДАВА ЛИЧНО ДОКУМЕНТИТЕ СИ
В ПОСОЛСТВОТО НА ЮАР, гр. СОФИЯ. 
В  СЛУЧАИТЕ  НА  ОТКАЗ  ЗА  ИЗДАВАНЕ  НА  ВИЗА  НЕ  СЕ  ВЪЗСТАНОВЯВАТ:
65 лв + 60 лв (ТАКСА  ЗА   ВИЗА ЗА ЮЖНА АФРИКА + ТАКСА  ЗА  ОБРАБОТКА И ПОДАВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ ЗА  ВИЗА ЗА ЮЖНА АФРИКА)


НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Намибия:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на страната;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.   
 • Не се изисква ваксинационен сертификат или PCR test.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Ботсвана:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на страната;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.  
 • Не се изисква ваксинационен сертификат или PCR test.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Зимбабве:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на страната;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.   
 • Виза за Зимбабве
 • Сертификат за завършена ваксинация
 • Неваксинираните лица е необходимо да представят Отрицателен PCR тест, взет не повече от 48 часа преди заминаване. Преди отпътуване е необходимо да качите резултата от своя PCR test през системата Trusted Travel Initiative.
 • При пристигане в Зимбабве, е възможно да бъдете тествани на случаен принцип, за собствена сметка.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване ЮАР:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на страната;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.   
 • Виза за ЮАР
 • Не се изисква ваксинационен сертификат или PCR test.