Вашата оценка 4.86 от 7 гласа

Екскурзия Източно крайбрежиe с Чикаго -ПОТВЪРДЕНА ГРУПА!

Самолетна екскурзия - 13 дни

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: НЮ ЙОРК, ФИЛАДЕЛФИЯ, ВАШИНГТОН, БЪФАЛО, ЧИКАГО, НИАГАРСКИ ВОДОПАД
Продължителност: 13 дни/ 11 нощи
Дати на отпътуване: 13.09.2024
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
13.09.2024 8640.00 лв Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD

Градът на градовете – Ню Йорк ще ни посрещне, а Красивата Калифорния ще ни изпрати.  Ниагарският водопад ще ни отвори сетивата,  Джорджтаун ще ни отведе във времето на Викторианските къщи, а Чикаго ще ни разкаже една съвременна приказка. Една необятна разнолика страна, родила Американската мечта за поколения от цял свят. ЕЛАТЕ, ЗА  ДА ВИ Я  ПОКАЖЕМ ПО НАЙ-ДОБРИЯ НАЧИН  - с отлични хотели, опитен екскурзовод и  добро настроение!
 

1 ДЕН:13.09.2024 Среща на летище София, Терминал 2 в 19.10 ч. В 21.10ч.  полет София-Истанбул с „Turkish Airlines”.  Пристигане в Истанбул в 22.40ч.
 
2  ДЕН:14.09.2024 В 00.45ч. полет Истанбул- Ню Йорк с „Turkish Airlines”.  Пристигане на летище „John F. Kennedy” в 04.40ч. Трансфер до хотел и при възможност настаняване. Свободно време за адаптация. Нощувка.          

3 ДЕН: 15.09.2024 Закуска. Започва нашата обиколка на централната част на Ню Йорк - остров Манхатън – централният площад Таймс Скуеър, Италианският и Китайският квартали, „Малката Италия”, центърът Рокфелер, Световният търговски център. Ще се разходим по  5-то Авеню” и „Уолстрийт“, за да достигнем емблематичния „Емпайър Стейт Билдинг“. Небостъргачът  е съществен елемент от силуета на Ню Йорк и е смятан за един от най-известните символи на града. Ние ще се изкачим на  86-ия етаж, където е разположена  наблюдателната площадка и пред нас ще се открие впечатляващ панорамен изглед към Ню Йорк. (входът  се заплаща допълнително на място). След първите впечатления от този невероятен град, можете да завършите деня с още по-впечатляващо  посещение на шоу спектакъл в някой  от театрите на Бродуей.*  Нощувка.

4 ДЕН:16.09.2024 Закуска. В този ден можете да изберете своята програма сато свободно време или да отидем  с корабче до Статуята на свободата *– (заплаща се на място) или безплатно пътуване с ферибот отиване и връщане до Стейтън Айлънд, което предоставя възможност да се види панорамата на Манхатън и Статуята на свободата. След обяд предлагаме разходка в „Сентрал парк”, музея „Метрополитън” (входът за него се плаща допълнително на място), Линкълн център. По желание може да се включите и във вечерна обиколка на Ню Йорк с автобус (продължителност 2 часа).* Ще се насладите на нощните гледки и aтмосферата на „Таймс скуеър”, Чайнатаун, „Грийнуич вилидж“, и мостовете на Манхатън и Бруклин. Ще разберете защо Ню Йорк  носи прозвището “градът, който никога не спи“. Нощувка.

5 ДЕН: 17.09.2024 Закуска и отпътуваме с автобус към  гр. Филаделфия. Ще се настаним в  хотел, в централната част на града и след това ще го разгледаме с автобус и пеша. Ще научим защо го наричат  "Фили", или "градът на братската любов", а пък местните шеговито го представят като градът на свободата, адвокатите и телешките стекове със сирене. Във Филаделфия се намира превърналата се в икона за САЩ – Камбана на независимостта. С нея през 1776 година символично е разгласена независимостта на страната от британската корона. Ще станем част от това  забележително място, разположено в Националния исторически парк на независимостта, където  са се дебатирали Декларацията за независимостта и Конституцията на държаватата. Ще видим още  и впечатляващата сграда на  Кметството с нейните 167 м., най-големия орган в света, който се намира в универсалния магазин Macy’s и др. Свободно време. Нощувка.

6 ДЕН:18.09.2024 Закуска. Преди обяд ще продължим с обиколката  на Филаделфия, включително статуята на Роки от известните филми със Силвестър Сталоун, а след обяд  ще отпътуваме с автобус за Вашингтон. Ще се настаним в хотела и ще имате свободно време. Нощувка.

7 ДЕН:19.09.2024 След закуска започваме разглеждане на Вашингтон: 
Капитолия, Националната библиотека, Белия дом (отвън) и др. Привечер  ще се пренесем в колорита на  историческия квартал „Джорджтаун”. Облицован с калдъръмени улици и опасан с  архитектурата на Викторианските къщи от 18-ти и 19-ти век, той  остава като един от най-скъпите квартали на американската столица, запазил старите традиции.  Нощувка.

8 ДЕН: 20.09.2024 Закуска. През този ден продължаваме  разглеждането на Вашингтон с Мемориалите на Томас Джеферсън, Линкълн, на Виетнамската и Корейската войни, за да  усетите по най-добрия начин  отношението на американския народ към неговата история. А духът и културата на тази нация ще оцените в музеите „Смитсониан”. Нощувка.

9 ДЕН: 21.09.2024 Закуска, а по-късно ни предстои полет от Балтимор за Бъфало. Пристигане в Бъфало  и  настаняване в  хотел в малкото градче Ниагара Фолс. След това започва нашата разходка до Ниагарския водопад  от американска  страна. Така ще видим неговата красота  при вечерно осветление  и ще запечатаме в кадри  незабравима многоцветна емоция! Нощувка.
 
10 ДЕН: 22.09.2024 Закуска. Този ден безспорно ще бъде един от най-вълнуващите, защото ще влезем  под самите водопади с корабчето „Девицата на мъглата”. Преживяването  е завинаги! А следобед ще  го допълним с гледка към  Ниагарския водопад от канадска страна.  Преминаваме  пеша по моста, който свързва САЩ и Канада и какво ни очаква там – ще видим на място. Трябва да се носят паспортите и да се плати такса 1 долар за преминаване на моста свързващ двете държави. Нощувка.

11 ДЕН: 23.09.2024 Закуска. Свободно време, преди полета ни за  Чикаго.  След кацане на летището, трансфер до хотела, свободно време. Нощувка.

12 ДЕН: . 24.09.2024 След закуска  започва  обиколката  на третия по големина град в Америка, който е свързан в нашето съзнание с прочутата книга на Алеко Константинов. В центъра на Чикаго се извисяват небостъргачите, а челното място е определено за Уилис Тауър, която допреди 2009 година бе известна с името Сиърс Тауър. Панорамата от чикагски небостъргачи се счита за една от най-красивите в света.  В чудесния парк „Милениум“ ще видим уникално произведение на изкуството, т. нар. „Бобче“ както и сцената построена от прочутия архитеккт Франк Гери, известна с изключителната си акустика. По нататък е и култовият  Бъкингамски фонтан. Връщаме се нагоре по "Мишигън Авеню",  много дълга търговска улица, на която присъстват  всички представителни  марки и е меката на скъпото пазаруване. Може да направим разходка с корабче по реката, която ще обогати вашите впечатления за града и неговите емблематични сгради.   Нощувка.

13 ДЕН: 25.09.2024 Закуска.Свободно време. Трансфер до летище. В 20.30ч. полет  Чикаго – Истанбул  с “Turkish Airlines” .

14 ДЕН:.26.09.2024 Пристигане в Истанбул в 15.25ч. В           19.00ч. полет Истанбул-София с Turkish Airlines”. Пристигане в София в 20.20ч.

 
 

Вижте цялата програма тук
*Промоционалната цена 8 540 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6   месеца преди датата на отпътуване.
 Стандартната цена 8 640 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.


УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с  допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”
 ПОЯСНЕНИЯ:


1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за международните полети ;
 • самолетни билети за вътрешните полети Вашингтон/Балтимор – Бъфало, Бъфало – Чикаго, *Полетите посочени в програмата са актуални.
 • летищни такси за международните полети - 851 лв/ 435 евро - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси за вътрешните полети - 284 лв/ 145 евро - подлежат на потвърждение;
 • всички трансфери летище – хотел – летище;
 • пътуване с  автобус по маршрута: Ню Йорк – Филаделфия – Вашингтон;
 • 11 нощувки с включени 11 закуски в хотели 3*;
 • 3 нощувки в Ню Йорк
 • 1 нощувка във Филаделфия
 • 3 нощувки във Вашингтон
 • 2 нощувки в близост до Ниагарски водопад
 • 2 нощувки в Чикаго
 • Хотелите се препотвърждават и актуализират, при потвърждаване на групата. Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч
 • Изисквания  при настаняване в хотели / САЩ:
 • Моля да имате предвид, че хотелите вСАЩ имат изискване при настаняване да сенаправи депозит в рамките на 100 щ. долара. за покриване на потенциални разходи като румсървис или мини бар за продължителността на престоя.  Заплащането на депозита се извършва с кредитна или дебитна карта . При напускане на хотела депозита ще Ви бъде възвърнат по картата.
 • Обиколки и посещения по програма
 • туристическа обиколка на Ню Йорк – (3-ти и 4-ти ден);
 • разглеждане на град Филаделфия – (6-ти ден);
 • разглеждане на Вашингтон –(7-ми и 8-ми ден);
 • разходка и разглеждане на Ниагарския водопад –(9-ти ден);
 • разходка с корабче под Ниагарския водопад (само в периода от 15.05 до 31.10) – (10-ти ден);
 • такса за корабчето на Ниагарския водопад; – (10-ти ден);
 • разглеждане на Ниагаския водопад от канадска страна (10-ти ден);- (възможно е  да възникнат такси при преминаване на границата.)
 • обиколка на Чикаго – (12-ти ден);
 • наземен транспорт с туристически автобус (при обиколките на градовете);
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език); от водачът, който придружава групата.
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 87 лв.
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • виза за САЩ - 333 лв (към 01.04.2024 г.) - таксата се променя в зависимост от консулския курс на щатския долар, обявен от американско посолство); В цената на визата за САЩ  не е  включена доставка на задграничния паспорт. Може да получите своя задграничен паспорт с положена виза безплатно в централния офис на куриерска фирма „TNT /FedEx” в гр. София бул. „Драган Цанков“ 36 в сградата на Интерпред. Срещу доплащане от 11,25 щ.долара, задграничният  паспорт може да бъде доставен на адрес, посочен от клиента.
 • такса за  обработка  и подаване на  документите за американска виза - 150 лв;
 • билетите за градския транспорт в градовете.
 
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • вечерна обиколка на Ню Йорк с автобус - 140 лв (при група от минимум 6човека) (4-ти ден);
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • входна такса за „Кристалната площадка” на сградата на Рокфелер - 40 щ.долара (3-ти ден);
 • входен билет за Импайър Стейт Билдинг (3-ти ден)
  • 44 щ. долара ( с изкачване до 86-ти етаж),
  • 79 щ. долара (с изкачване до 86-ти и 102-ри етажи);
 • такса за корабчето до Статуята на свободата в Ню Йорк  - 24.30 щ.долара  (4-ти ден);
 • вход за Метрополитън музей - около 30 щ.долара (4-ти ден);
 
Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв.Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 
 
Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро29 лв (за лица до 70 год.), 58 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
 • *Общи условия, цени и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в  Помощна информация, раздел Застраховки.
 
*Забележки:
 1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
4.  За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 8 кг. за ръчен багаж.
За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 23кг. за голям багаж и 8 кг. за ръчен багаж
 5. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 30.03.2022 г. и е възможно да  подлежат на  актуализация.
 6. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
7 Цените на екскурзията са калкулирани спрямо курса на долара 1.85 при промяна на курса е възможна актуализация на цената
8. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
9. Екскурзията  не е подходящи за лица с ограничена подвижност.
3.  Цените 8 540 лв/ 8 640 лв са за човек в двойна стая. За единична стая  се налага доплащане от 3 960 лв./подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, са към дата 30.03.2022 г и е възможно да подлежат на актуализация.
 
5.  Начин на плащане:
  - в брой (в офиса на ТО)       
  - по банков път  
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 4 270 лв.
ДЕПОЗИТ  - 4 270 лв + 483 лв (внася се при записване)
I-во ДОПЛАЩАНЕ – 3 000 лв (внася се след издаване на американска виза)

II-ро ОКОНЧАТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ  КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 10 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 
КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
 
 
 
 


 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ВИЗА:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
 • 1 бр.актуалнa снимкa с размери 50/50 мм (на хартиен носител) - на снимката лицето да е без очила;  
 • 1 бр.актуалнa снимкa с размери 50/50 мм (в дигитален формат на преносител - диск или флаш-памет - до 200-240 килобайта) - на снимката лицето да е без очила;
 • банкова сметка - извлечение или банкова референция;
 • документи за недвижима собственост;
 • служебна бележка от местоработата - за заемана длъжност, отпуск и месечно трудово възнаграждение;
 • документ от пенсионното (за пенсионери);
 • ако сте собственик (съдружник) на ЕТ, АД, СД, ООД – фирмено решение и актуално състояние на фирмата; служебна бележка от Данъчна служба за липса на данъчни задължения;
 • брачно свидетелство;
 • удостоверения за раждане на кандидата и на неговите деца.
 НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДОКУМЕНТИТЕ ДА СА НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНИ ИЛИ ПРЕВЕДЕНИ
ПРИ  ЗАПИСВАНЕ В ОФИСА ТУРОПЕРАТОРА КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ
НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ ЗА ВИЗА
 
 В  СЛУЧАИТЕ  НА  ОТКАЗ  ЗА  ИЗДАВАНЕ  НА  ВИЗА  НЕ  СЕ  ВЪЗСТАНОВЯВАТ:
333лв + 150 лв (ТАКСА  ЗА  АМЕРИКАНСКА ВИЗА + ТАКСА  ЗА  ОБРАБОТКА И ПОДАВАНЕ НА  ДОКУМЕНТИТЕ ЗА АМЕРИКАНСКА ВИЗА)

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на САЩ;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.   
 • виза за САЩ