Вашата оценка

ЯПОНИЯ и СЕУЛ

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 15 дни

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: ТОКИО, НИКО, ЙОКОХАМА, КАМАКУРА, ХАКОНЕ, езерото АШИ, планината ФУДЖИ, КИОТО, Arashiyama Bamboo Forest, НАРА, ОСАКА, СЕУЛ
Продължителност: 15 дни/ 11 нощи
Дати на отпътуване: 26.09.2024, 18.10.2024, 04.11.2024
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
26.09.2024 8385.00 лв Запитване
18.10.2024 8385.00 лв Запитване
04.11.2024 8385.00 лв Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD

Когато стане дума  за Япония сме свикнали да говорим за самураи, гейши, цъфнали вишни, хипермодерни футуристични квартали или традиционни пагоди с дървени покриви. Страната, в която досегът с природата и хармонията, която тя внася в живота, са много важни за японците и това ги издига толкова нависоко като нация на висшето самосъзнание. Всичко има в нашата програма, за да усетим духа на Изтока, да се докоснем до красивата природа и да видим отблизо технологичната японска сила. Ще видим „Диагоналната пешеходна пътека” в Токио, през която на ден преминават по 3 милиона души, ще се разходим по японското „Пето авеню”, ще се качим на най-високата телевизионна кула в света, за да усетим града от 450 м  височина. Ще видим светилища, най-голямата позлатена дървена статуя на Богинята на милосърдието, ще прекосим красиви национални паркове с езера, водопади и горещи извори, ще се изкачим на Фуджи и ще стигнем с влака -  стрела в старата столица Киото. Това са 11 века японска история! 
А чайната церемония в квартала на Гейшите си е наистина преживяване.
 После - онази златна среда между дървените къщички на Япония  от миналото и небостъргачите от метал и стъкло на Япония от бъдещето в квартал „Шинсекай”  в Осака. Ще ви го покажем, заедно със  странната кулинарна и кафе-култура на японците.
За да знаем къде се крие  прослвутата японска тайна за щастие !
Когато стъпим в близката и по своему различна Южна Корея, ще усетим веднага икономическата сила на „Страната на утринната свежест”, както местните си я наричат.      
 

1 ДЕН – Среща на летище София, Терминал 2 в 07.25 ч.за полет София – Истанбул с Turkish Airlines. Кацане в Истанбул, следва полет Истанбул – Токио.

2 ДЕН – Пристигане в Токио на летище „Нарита”. Tрансфер до хотел. Нощувка в Токио.

3 ДЕН – След закуска започва обиколката на Токио с автобус. Първо ще посетим сградата на Парламента, а после Императорския дворец и „Двойния мост“ пред него. Ще продължим към Източната императорска градина, където се намират красиви японски градини. След това ни очаква кварталът Асакуса, където ще имате свободно време за обяд и възможност за разглеждане на  търговската улица Хакамисе, дълга над 200 м, с  малки сувенирни магазинчета и ресторантчета, които ви пренасят в атмосферата на старо Токио. След това се отправяме към  храмa Асакуса Канон, посветен на богинята на милосърдието Канон, който е най-старият храм в Токио, построен през 645 г. Този ден ще завърши с посещение на модерния и оживен търговски квартал „Шибуя”- известен със своята диагоналана пешеходна пътека „Shibuya Crossing” , както и с бронзовата  статуя на кучето Хачико - символ на квартала за последните 80 години.  Вечерта ще имате възможност да се разходите из търговската улица Гинза – известна, като „японското 5-то Авеню“. Нощувка.

4 ДЕН – Закуска. Днес продължаваме с разглеждането на Токио с посещение на стария рибен пазар, който всяка сутрин и обед функционира като гастрономически център, където посетелите могат да се насладят на разнообразните ястия на японската кухня. Продължаваме към новата туристическа атракция на Токио – футуристичният квартал Одайба, с модерните сгради на шопинг-центрове, както и с „Моста на дъгата”. Ще имате възможност за снимки пред „Статуята на Свободата“, подарена на Токио от Франция и откъдето се открива една от най-красивите гледки  към града  и към Токийския залив. Свободно време, или по желание  можете да се включите в посещение на “Tokyo digital museum” *, а привечер има възможност да се изкачим на най-високата телевизионна кула в света „Tokyo Sky Tree “ със спирки на  етажи 350 и 450*. Нощувка.
 
5 ДЕН –  Закуска и в 08.00 ч. тръгваме за град Никко, за да посетим впечатляващото шинтоистко светилище “Тошогу”. То обединява в себе си архитектурата на японски храм и светилище, построено през 1636 г. по време на управлението на Токугава Шогун III, един от най-известните японски лидери.  Тук ще видим  известните творби “трите маймуни” и “спящата котка”, изработени от японския майстор Жигаро Хидари. След това ще посетим и  светилището „ Футарасан“, основано през 782 г от будиският монах Шодо Шонин, разпространил будизма в тази част на страната. Трансфер до хотел в централната част на град Йокохама. Свободно време. Нощувка.


6 ДЕН - Закуска. Отпътуване с автобус за гр. Камакура, където ще посетим „Великия Буда от Камакура”, бронзова статуя на Амида Буда с височина от 13.5 м, разположена в храма Котокуин през 1252 г. Тя е  втората по големина статуя на Буда в Япония. Разглеждането ще продължи с храма „Хазе Канон” на сектата Жодо, известен със статуята на Канон -  богинята на милосърдието със своите 11 глави. С височината си от 9.18 м, тази позлатената дървена статуя е най-голямата дървена статуя в Япония. Свободно време за обяд и възможност за разходка по известната улица „ Комачи“ с много ресторанти и сувенирни магазини. Връщане в Йокохама, свободно време, в което  може  да разгледате модерния комплекс „ Минато Минай, да се разходите в парка на цветята – „Yamashita Park”, по  крайбрежния булевард и в китайския квартал.  Нощните светлини на Йокохама са удивително красиви от 69-тия етаж на Landmark Tower (входът са заплаща на място). Нощувка.

7 ДЕН – След закуска, отпътуваме от Йокохама към област Хаконе. Тя е част  от Националния парк Фуджи-Хаконе-Изу, известна с чудесните си  курорти и със 17 – те топли минерални извори. Очаква ни един забавен ден с круиз по езерото Аши, от където ще имаме възможност да се насладим на красиви гледки към околните планини (включително Фуджи), формирани от ву묬ка¬нична дейност преди повече от 400 000 години. После с  автобус или по желание със кабинков лифт- (заплаща се на място) се изкачваме до местността Овакудани. Там се намират горещите вулканични извори, в които може да се свари яйце, оцветено в черно, заради минералите, които се съдържат в изворната вода.  От лифта се открива прекрасна панорама както към езерото Аши така и към японската гордост - планината Фуджи, която  е висока 3776 м. Свободно време за обяд. Ще продължим  към Шин Фуджи  с трансфер до ж.п. станция Шин-Фуджи, за да вземем  влака-стрела „Шинкансен” към град Киото. Трансфер до хотел, нощувка.

8 ДЕН -  Закуска. Намираме се в сърцето на Япония, повече от 1000 години нейна столица, най-красивият град, събрал в себе си уникалната визия на японското изкуство и дизайн. През 60-те години на 19 век, всеки творец от Париж или Лондон мечтаел да посети Киото, където за света се открил един необичаен спектър от мотиви, чар и нетрадиционна асиметричност на архитектурната композиция. Обиколката  на този невероятен град започва с храма Руоанжи, обявен от ЮНЕСКО за световно наследство през 1994 г и известен още като храмa на “мирния дракон”. Невероятната скална  градина,  в стил “Каресансуи” и състояща се от 15 скали, е призната като абсолютно творение на японската култура. Продължаваме към Златния павилион (така известния храм Кинкакуджи), строен през 1397 г. като резиденция на пенсиониралия се шогун Ашикага Йошимитсу и след смъртта му, превърнат в храм “Зен”. Следва посещение на замъка Ниджо, построен през 1603 г. от Токугава Йеасу като негова резиденция в Киото. Свободно време за обяд , а после по желание може да посетим светилището „Fushimi Inari” - известно с хилядата си „тори” - свещени порти*.  Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.

9 ДЕН – Закуска. Свободен ден в Киото или по желание ще ви предложим полудневна екскурзия „ Невероятната Япония“*. Тя включва посещение на  „ Arashiyama Bamboo Forest” – уникална бамбукова гора, намираща се в западната част на Киото, до входа на храма „Tenryu-ji“. Ще имате и удоволствието да пътувате с романтичното туристическо влакче „ Сагано“, което минава през красиви местности между Сага-Арашияма и Камеока през клисурата на река Хозугава. След обяд, който  желае може да посети  храма Киомизу - храма на  „чистата вода”.* Това е древен храм на будиската секта „Хасо”, която според една от легендите е основана през 657 г. от китайския монах Дошо. Храмът е един от най-красивите в Киото - (входът се заплаща на място). След това Ви се предлага по желание чаена церемония, известна като „Садо”.* Свободно време с възможност за разходка в историческите квартали „Гион” и „Хигашияма“, чийто тесни улици и очарователни дървени къщички носят духа на традиционната японска архитектура от времето на старата столица Киото.  Нощувка.

10 ДЕН  - Закуска. Отпътуване за Нара, където ще видим най-голямата статуя на Великия Буда в цяла Япония, разположена в Храма Тодайджи.  Тук имаме и приятната възможност да се разходим във  впечатляващия парк на сърните, които можете да храните „от ръка” с купена на място храна. После пътуването ни продължава към гр.Осака  и след пристигането първо  ще посетим бизнес центъра “ Umeda Sky Building”. Той е  известен със своята  обсерватория, наречена „Небесната градина“, откъдето ще можем да се възхитим на красива панорамна гледка към  града. Свободно време за обяд. Следва обиколка с разглеждане на замъка Осака, построен 1583 г. по време на управлението на император Тойотоми Хидейоши, а целта  е била да го превърне в център на обединена Япония. При желание, има възможност за разглеждане на музейните изложби в кулата на замъка и изкачване до панорамната площадка на петия етаж * - (входът се заплаща на място). След това ще  имате свободно време на най-известната търговска улица на града - „Дотонбори“.  Нощувка.

11 ДЕН - Закуска. Свободно време. Тези, които желаят могат да посетят аквариума „Kaiyukan”, където се показват водните животни на Тихия океан.* (входът се заплаща на място). Или можете да изберете  “Osaka Museum of Housing and Living” – тип етнографски музей, където чрез интерактивни изложения ще  видите и научите всичко за живота и развитието на Осака по време на различни периоди от неговата история в миналаото*(входът се заплаща на място). Трансфер до летището за полет Осака – Сеул в 18.10ч. В 20.05ч. пристигане в Сеул. Трансфер до хотел. Възможност за първи впечатления от Сеул – Южнокорейската столица се счита за един от водещите глобални градове, нареждащ се сред най-важните финансови и търговски центрове в световен мащаб и също така се явява дом на множество компании, сред които Samsung, LG и Hyundai-Kia. През 2008 г. Сеул е обявен за шестия икономически най-силен град според списание „Форбс”. Нощувка в Сеул.

12 ДЕН – Закуска и следва нашата туристическа обиколка на този космополитен град с население над 10 милиона души. Сеул е сред най-големите градове в световен мащаб, а Сеулският конгломерат с население от почти 24,5 милиона души, е вторият най-голям метрополисен регион в света. Този район е населен  повече от две хиляди години, а самият град е създаден през 18 г. пр. н. е. като столица на Пекче, една от трите корейски държави. Разглеждаме  кралския дворец Кионгбок, построен през 1394 г., това е главният и най-голям от „Петте големи двореца”, построени по време на династията Чосон; в превод името му гласи „Дворецът на греещото щастие”. Тук са инсталирани първите електрически лампи в страната, също в този дворец се е разиграла и една от най-трагичните драми в корейската история през 1895 г., когато императрица Меонгсеонг била екзекутирана от японците. Следва посещение на Националния фолклорен музей на Южна Корея, представящ културното богатство на този жизнерадостен народ. След това по желание ще имате възможност да посетите туристическото селище „ Ханок“, където ще разгледате типичните за Южна Корея къщи. Свободно време за обяд. По желание посещение на най-високия небостъргач в Южна Корея „ Lotte Sky Tower”* висок 555 м., откъдето се открива невероятна гледка към града и заобикалящите го планини Mamsan, Gwansaksan (входът се заплаща на място).. Възможност за разходка и пазаруване в Инса-донг – център за традиционно корейско изкуство и антики с много ресторантчета и магазини. Вечерта ще се отправим към  площад „Гуангуамун” и стауята на И Сънсин, който участвал в 23 морски битки срещу японците по време на Японската инвазия срещу Корея през 1592-1598 г. и постигнал победа във всяка една от тях. Статуята на крал Седжонг, разпространил корейската азбука през 15 век, е друга забележителност на този площад.  Нощувка.

13 ДЕН – Закуска. Свободен ден или по- желание екскурзия до границата със Северна Корея и DMZ*– Корейската демилитаризирана зона - ивица земя, буферна зона между Северна и Южна Корея, разположена на 38-ия паралел, най-тежко милитаризираната граница на света. По време на ексурзията ще  посетим  парка Имджингак, в който има паметници от Корейската война – паркът е бил построен за утеха на тези граждани, които не са могли да се завърнат по родните си места, при семействата и приятелите си, заради разделението на Корея. Един от паметниците в парка е Мангбаедан, където изселените севернокорейци се молят на своите праотци. Близо до Мангбаедан се намира Мостът на свободата над река Имджин, по който са преминали 12 733 военопленици, пуснати да се завърнат на свобода в Южна Корея. Близо до моста е и спрелият локомотив – символ на трагедията от разделението на Корея. Оставен в Корейската демилитаризирана зона, след като е бил спрян от бомбите по време на Корейската война, повече от 1 000-та дупки от куршуми по локомотива свидетелстват за жестокостта на войната. Продължаваме към DMZ – демилитаризираната зона между Северна и Южна Корея. Напрежението между двете държави все още е голямо и границата се охранява от хиляди войници и от двете страни. От тази зона вече има рестрикции за снимане.  Предстои ни да влезем в  „Третия тунел” – един от четирите открити тунела, прокопани под DMZ от Северна Корея. Открит на 17 октомври 1978 г., тунелът е дълъг 1 635 метра и е прокопан на 73 м. под земята. Около 30 хиляди въоръжени войници могат да минат по него за около 1 час, което вероятно е било замисляно като план за изненадваща атака срещу Сеул. Продължаваме към обсерваторията Дора, откъдето посетителите имат уникалната възможност да хвърлят поглед към територията на изолираната държава Северна Корея. Оттук се вижда пропагандното севернокорейско село Гиджеонгдонг, където се вее най-големият флаг на света на 160-метров пилон. Наблизо е гарата Дорасан – последната северна гара в Южна Корея, от 11 декември 2007 г. за кратко ж.п. линията между двете държави е отворена, за да бъде спряна отново със затварянето на границата от Северна Корея на 1 декември 2008 г.  В края на този ден ни очаква посещение на  обединеното селище Тонгилчон, дом за 133 семейства и 493 жители, то се намира в северната част на Гражданската контролна линия и жителите му са освободени от данъци и военна служба. Връщане в Сеул и нощувка.

14 ДЕН - Закуска. Този ден може да свободен за вас, или да си изберете различни места, които можем да посетим заедно - може да присъстваме на смяната на караула пред двореца “Deoksungung”, в чийто комлекс има сгради както с европейска така и с традиционна корейска архитектура, а после да отидем с метрото до прочутия квартал “Гангнам”, да се разходим по луксозното авеню със статуите на К-поп групите и до огромния и модерен търговския център „COEX” с неговата впечатляваща библиотека.  
Посещение на  телевизионната кула на Сеул, разположена на най-високата точка на града, откъдето се открива най-хубавата гледка към града (входът се заплаща на място) Изкачването по хълма се извършва или пеша или с кабинков лифт, който се заплаща на място. След това ще се разходим из известната улица Миенгдонг, канала „Cheonggyecheon Stream“ и елегантния булевард Ujeongguk-ro в централната част на града. При интерес, може да се разгледа музея „Кимчи” – посветен на най известното типично -южнокорейско ястие - (входът се заплаща на място). Свободно време за пазаруване. Вечерта - трансфер до летището за полет Сеул – Истанбул с “Turkish Airlines”.

15 ДЕН - Кацане в Истанбул, следва полет Истанбул – София с “Turkish Airlines”. Пристигане на летище София.


 
Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 8 285 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6  месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 8 385 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от  6 месеца.         

 
УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с  допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”
 
1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за международните полети: София – Истанбул – Токио  и Осака -Истанбул– София с  „Turkish Airlines.“.
 • летищни такси – 958 лв/ 490 евро - подлежат на потвърждение;
 • ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
 • 1 ДЕН Среща на летище София, Терминал 2 в 07.25 ч. Самолетен полет. София – Истанбул в 09.25 ч. с Turkish Airlines. Кацане в Истанбул в 10.50 ч.  В 15.50 ч. самолетен полет Истанбул – Токио.
 • 2 ДЕН Пристигане в Токио в 09.25 ч. (местно време) на летище „Нарита”. Tрансфер до хотел. Нощувка в Токио.
 • 11 ДЕН  - Полет Осака – Сеул в 18.10ч. В 20.05ч. пристигане в Сеул.
 • 14 ДЕН  - В 23.45 ч. полет Сеул – Истанбул с Turkish Airlines.
 • 15 ДЕН  - Кацане в Истанбул в 05.10 ч. В 07.30 ч. полет Истанбул – София с “Turkish Airlines”. Пристигане на летище София в 08.40 ч.
 • Полетите, посочени в програмата, подлежат на актуализиция при потвърждаване на групата.
 • трансфери летище - хотел - летище;
 • 12 нощувки в хотели 3* и 4* в Япония и Юна Корея, с включени 12 закуски.
 • 3 нощувки в Токио
 • 2 нощувки в Йокохама
 • 3 нощувки в Киото
 • 1 нощувкa в Осака
 • 3 нощувки в Сеул
 • Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.
 • туристическа обиколка на Токио – 3 –ти ден и 4-ти ден
 • екскурзия до град Никко (с автобус) – 5-ти ден
 • екскурзия до Камакура – 6-ти ден.
 • круиз по езерото Аши – 7 –ми ден.
 • изкачване с автобус до местността Овакудани – 7-ми ден.
 • билети за  влака „ Шинкансен“ от  Шин-Фуджи  до Киото (със запазени места в 2-ра класа)  7-ми ден
 • туристическа обиколка на Киото -  8- ми ден.
 • екскурзия до  Нара – 10 – ти ден.
 • туристическа обиколка на Осака – 10-ти ден.  
 • туристическа обиколка на Сеул – 12-ти ден.
 • наземен транспорт в Япония и Южна Корея с туристически, автобус по време на обиколките;
 • входните такси за обектите, посочени в програмата;
 • екскурзоводско обслужване и водач от страна на туроператора;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – 99 лв.
 

2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • билети за метрото;
 • екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • посещение на “Tokyo digital museum” – 59лв. - (4-ти ден);
 • посещение на най-високата телевизионна кула в света „Tokyo Sky Tree “ и изкачване до етажи 350 и 450  – (с включен транспорт) – 94 лв (4-ти ден );
 • посещение на светилището „Fushimi Inari” –  35 щ. долара – (с транспорт при 15 души. В случай, че не се съберат  15 души се отива с градски транспорт). - (8-ми ден);
 • полудневна екскурзия  „Невероятната Япония”–  75 евро.-  (9-ти ден);
 • посещение на чаена церемония - 35 евро- (9-ти ден);
 • еднодневна екскурзия до границата със северна Корея и Корейската демилитаризирана зона ( с водач при минимум 6 туристи)  - 280лв. (13-ти ден);
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • изкачване до Landmark Tower в Йокохама – около 1000 йени (6-ти ден);
 • изкачване до Овакудани с кабинков лифт – около 1500 йени -еднопосочен, двупосочен около-1 840 йени -(7-ми ден) ;
 • посещение на храма Киомизу - храма на  „чистата вода” – около 5 евро- (9-ти ден);
 • разглеждане на музейните изложби в замъка Осака и изкачване до панорамната площадка на петия етаж. – около 600  японски йени / 9 лв (10-ти ден);
 • посещение на аквариума „Kaiyukan” – около 2 300 японски йени/ 35 лв (11-ти ден);
 • посещение на  “Osaka Museum of Housing and Living” – около 600  японски йени / 9 лв (11-ти ден);
 • посещение на небостъргач “Lotte Sky Tower” – около 29,000 корейски вона  (12-ти ден)
 • посещение  телевизионната кула на Сеул  - около 10,000 корейски вона (14-ти ден)
 • посещение на музея „Кимчи” –  5,000 вона -около 6.97 лв. (14-ти ден)
Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв.  Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро34 лв (за лица до 70 год.), 68 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
  * Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.

 *Забележки:
1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на    
групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
4.  За полетите лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
5. Категоризацията на хотелите в Япония и Южна Корея  не съответства на критериите зa категоризация на хотелите в Европа
6. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 10.03.2024 г. и е възможно да  подлежат на  актуализация.
7. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
8. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията.
В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
9. Екскурзията  не е подходящи за лица с ограничена подвижност.
3.  Цените 8 285 лв/ 8 385 лв са за човек в двойна стая.
- За единична стая се доплащат 2 140 лв. /подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към дата 10.03.2024 г и  е възможно да подлежат на актуализация.


 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ В РАЗМЕР НА  4 140 лв
ОКОНЧАТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ - краен срок за внасяне на цялата сума -
30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 15 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 
КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.


 
4.  Начин на плащане:
                 - в брой (в офиса на ТО)    
                 - по банков път


 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЯПОНИЯ:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена родителска декларация за разрешение  детето им да пътува в чужбина.   
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЮЖНА КОРЕЯ:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена родителска декларация за разрешение  детето им да пътува в чужбина.