Вашата оценка

Екскурзия до ЧИЛИ и Великденски остров - II вар.

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 12 дни

Маршрут: Сантяго де Чили, Валпараисо, Виня дел мар, Калама, Сан Педро де Атакама, гейзерите на Ел Татио, Великденски остров, вулкан Рано Рараку, Аху Тонгарики, Оронго, вулкан Рано Као, Ана Кай Тангата, Аху Винапу
Продължителност: 12 дни/ 9 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии


 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - Среща в 17.00 ч. на летище София, Терминал 2. В 19.10 ч. - полет София - Рим с “Allitalia”. Пристигане в Рим в 20.05 ч. В 22.10 ч. - полет Рим -Сантяго с “Allitalia”.

2 ДЕН - Пристигане в Сантяго де Чили в 07.15 ч. Трансфер до хотел. До обяд- свободно време с възможност за почивка. След обяд - обиколка на града с включена разходка из стария град, където ще се запознаете с красивия и обичан площад „Де Армас” – с неговите исторически сгради и оживения пазар за плодове, зеленчуци и риба, църквата „Сан Франциско”, датираща от 16 век и известна като най – древната архитектурна постройка в града , Правителствения Дворец „Ла Монеда”, сградата на Централната поща и Кметството на Сантяго. Обиколката продължава към хълма Света Лусия, където Педро де Валдивия е основал града през 1541 г. След това ще имате възможност да разгледате някои от кварталите на Сантяго, славещи се с интересна архитектура. Връщане в хотела и свободно време. Нощувка.

3 ДЕН - Закуска. Сутринта ще посетите централната част на живописния град Валпараисо, с неговата богата местна архитектура - вдъхновение за артисти и поети, който е включен в списъка за културно наследство на ЮНЕСКО. Градът е разположен на 120 км от Сантяго, близо до Тихия океан. По време на пътуването ще имате възможността да се насладите на въздействащата гледка към долините, където се създават вината на Куракави и Казабланка. Обиколката на центъра на Валпараисо започва от пристанището Прат, където може да наблюдавате нестихващата му дейност. От там продължавате към най – възловите градски площади, сградата на Сената и накрая ще спрете на панорамната площадка „21 Май”, от където ще можете да се полюбувате на града, както и на залива Валпараисо. След това продължаваме към съседния град Виня дел мар, наречен още „градът на градините”. По време на обиколката ще можете да разгледате красивите му квартали, датиращи от ранния 20-ти век, монументалния часовник от цветя, Президентския Дворец и старовремския квартал Кинта Вергара, с неговите невероятни градини и Амфитеатър, в който се провежда популярния фестивал „Festival de la Cancion de Vina del Mar”. Продължавайки по крайбрежието ще достигнете до модерния плажен комплекс Рекака. По пътя е предвидено време за обяд. Връщане в Сантяго. Вечерта по желание - вечерна обиколка на града. Нощувка в Сантяго.

4 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището и в 09:30 ч. - полет Сантяго - Великденски остров. Кацане на летище Матавери в 12:55 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Този след обяд ви предстои полудневна екскурзия, включваща: посещение на Аху Тахай, Аху Акиви, голяма платформа, съставена от 7 статуи „Моай”, всяка от които гледаща към морето; кариерата на Пуна Пау, където е била направена горната част на статуите. Връщане в хотела. Нощувка.

5 ДЕН - Закуска. Целодневна екскурзия по време на която се пътува по пътя Моай, като се посещават: руините на Акаханга, запазени в техния първоначален вид, където е погребан първият крал на острова. Ще видите и вулкана Рано Рараку, заедно с най – впечатляващия кратер в тази зона, където някогашните островитяни са направили гигантските статуи от вулканичната кариера. На това място може да се видят различните етапи от изграждането на фигурите „Моай”, най – голямата от които е дълга повече от 21 метра и тежи малко под 200 тона. Обяд – тип пикник. Продължавате към Аху Тонгарики, където се намира най – голямата от 15-те статуи „Моаи” на острова. Теглото им средно е 50 тона и са били разрушени от гигантска вълна през 1960 г. Последната ни спирка е красивият плаж на Анакена. Свободно време с възможност за разходка по красивата плажна ивица. Връщане в хотела. Свободно време и нощувка.

6 ДЕН - Закуска. Полудневна обиколка на Оронго, посещавайки вулкана Рано Као, чийто дълбок кратер с тучна растителност побира обширно езеро с прясна вода, покрито с тотора. Продължава се към културния център на Оронго, намиращ се на върха на кратера, с над 300 метра надморска височина и където от години се провежда „Церемонията на Човека – птица’’ или Танагата Ману. Там можете да видите петроглифи изобразяващи бога Маке – Маке и морската птица Манутара. Ще продължите към Ана Кай Тангата. Ще посетите и Аху Винапу, където интересния архитектурен стил ще ви напомни на ръчната изработка „Инка”. Връщане в хотела. Свободно време и нощувка.

7 ДЕН - Закуска. Свободно време. Tрансфер до летището. В 14:55 ч. - полет Великденски остров - Сантяго де Чили. Кацане на летището в Сантяго де Чили в 21:25 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Сантяго де Чили.

8 ДЕН - Сух пакет. Трансфер до летището. В 06:45 ч. - полет с авиокомпания ‘’Sky’’ до северната част на Чили, гр. Калама, където се пристига в 08:50 ч. С автобус пътуването ни продължава през пустинното плато към Сан Педро де Атакама, или още - зеления оазис в северните покрайнини на най – голямото солено езеро в Чили. Това древно индианско селце, наподобяващо същински оазис е едно от най – хубавите, традиционни места в страната. Привечер - пътуване към лунната долина „Valle de la Luna”, където ще бъдете омагьосани от зрелищната игра с цветовете на залеза и уникалните скални формации, видяни от перспективата на висока подвижна дюна. Нощувка в Сан Педро де Атакама. Привечер - пътуване към лунната долина „Valle de la Luna”, където ще бъдете омагьосани от зрелищната игра с цветовете на залеза и уникалните скални формации, видяни от перспективата на висока подвижна дюна. Нощувка в Сан Педро де Атакама.

9 ДЕН - Пустиня със солени почви, лагуни и вулкани Закуска. Този ден ни очаква вълнуващо пътуване през осеяното със степни треви плато, разположено в близост до впечатляващите вулкани на Андите, достигайки до лагуните Мисканти и Миникес - ( 4 200 м. н.в). Двете, обагрени в тъмносиньо лагуни, се намират на място, от където се разкрива великолепна гледка към високия 4200 метра връх на платото Мисканти. След това, продължавате към “Salar de Atacama” - третото по големина солено езеро в света. Тук ще имате уникалната възможност да наблюдавате фламинго и други птици в една впечатляваща околна среда. Нощувка в Сан Педро де Атакама.

10 ДЕН - Този ден тръгваме рано от хотела (в 04.00 ч. сутринта), тъй като гейзерите на Ел Татио - ( 4 300 м. н.в), са особено активни на зазоряване. Насладете се на играта между вода и светлина при изгрев слънце. Предстои ни вълнуваща закуска-пикник пред врящите извори на фонтаните. Пътуването продължава през селото Мачука, типично атакаменско селище. Свободно време Трансфер към летището в Калама. В 20.40 ч полет Калама –Сантяго де Чили с ’Sky’’. Пристигане в Сантяго де Чили в 22.45ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Сантяго де Чили.

11 ДЕН - Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и в 10.30 ч. - полет Сантяго де Чили – Рим с „Allitalia”.

12 ДЕН - Кацане на летище в Рим в 06.45 ч. В 15.25 ч. - полет Рим – София с „Allitalia”. В 18.15 ч. - кацане на летище София.

 

 
ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  7 020 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  7 120 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
 

Вижте цялата програма тук
1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за всички международни и вътрешни полети;
 • летищни такси за международните и вътрешните полети – 665 лв/ 340 евро (08.06.2020 г.)  - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 4 нощувки с 4 закуски една от които сух пакет в Чили в хотел 3* или 4*
 • 3 нощувки с 3 закуски в  Пуна Пау (Великденски о-в) в хотел 3* или 4*
 • 2 нощувки с 1 закуска в Сан Педро де Атакама в хотел 3* или 4*
         (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • 1 обядтип пикник - (5-ти ден);
 • всички обиколки и екскурзии, посочени в програмата;
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод с превод
      на български език от водачът, който придружава групата;
 • наземен транспорт с туристически автобус (при обиколките);
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­72 лв.   
 • По- време на престоя в Атакама – (8 ден и 9ден), се изкачвате до 4 300 м.  н.в
 
2. ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро27 лв (за лица до 70 год.), 54 лв - за лица от 71 год. до 80 год.;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 
-  допълнителни мероприятия,  които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператорът:
 
 • вечерна обиколка на Сантяго де Чили – 96 щ. долара (3 – ти ден)
 • вход за Национален парк „Атакама” - 70 щ.долара (8 – ми ден)
 
  - допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • вход за Национален парк „Великденски остров” - 80 щ.долара (плаща се на място).
 
*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на 
групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 7кг. за ръчен багаж.
3. Категоризацията на хотелите в Чили не съответства на критериите за  
  категоризация на хотелите в Европа.
 4.Вътрешните полети в Чили до 4 часа, не предлагат включен сервиз на борда.
5.  Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от 
     страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
     екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
     клиента. 
3.  Цените 7 020 лв/ 7 120 лв са за човек в двойна стая. За единична стая се налага доплащане от 970 лв.  
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 08.06.2020 г и  подлежат на  актуализация
 
4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)
             - по банков път
 

 
 ПРИ  ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ  ДЕПОЗИТ ОТ  3 500 лв          
 
ОКОНЧАТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ - краен срок за внасяне на цялата сума - 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ
 

 Информация за хотелите(или подобни):
 
Сантяго де Чили- RQ Central 4*- //www.rq.cl/
Сантяго де Чили- RQ Center 4* - //www.rq.cl/city-center/
 Ханга Роa - Tupa Hotel 3 * - //tupa-hotel-hanga-roa-chile/
Сан Педро де Атакама – Yakana Hotel 3 *-  //www.hotelyakana.cl/
 
 

         -   Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване; 

        -  За лица под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение детето им да пътува в чужбина.