Вашата оценка

УШУАЯ, ПАТАГОНИЯ, БУЕНОС АЙРЕС, водопадите ИГУАСУ, РИО ДЕ ЖАНЕЙРО -ОФОРМЕНА ГРУПА!

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ - 21 дни

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: Ушуая, Националния парк „Тиера дел Фуего” Ел Калафате, езерото Лаго Аржентино,Националния парк “Лос Гласиарес”, глетчер Перито Морено, Буенос Айрес, водопадите Игуасу, Рио де Жанейро.
Продължителност: 21 дни/ 18 нощи
Дати на отпътуване: 21.10.2024
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
21.10.2024 10239.00 лв Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD

Какво ще кажете да се разходите  с „влака до края на света“, да стъпите върху леда на величествения глетчер Перито Морено! Или да плувате сред свободно носещи се айсберги! Разбира се, случва се само на края на света. А когато прибавим и колорита на Латинска Америка в Аржентина и Бразилия,пътешествието,което ви предлагаме,става наистина невероятно. Гаучоси,пампата и красиви исторически сгради, гарнирани с най-добрия стек и  аржентинско танго – това е Аржентина.Малко известен факт е обаче, че в Буенос Айрес се намира една от най-големите книжарници в Южна Америка, обявена през 2019 г.от Нешънъл Географик за най-красивата книжарница в света. Старият театър Teatro Gran Splendid от 1919  г.,със своята невероятна архитектурна стойност, е преустроен в книжарница, като е запазен изключителният интериор с ложите,  сцената,  и балконите  в оригиналната орнаментика. Представете си -  местата за публиката са превърнати в ....рафтове за книги. Уникално е ! Също като грандиозното шоу на водния феномен водопада Игуасу , също като магията на Боса Нова, която оглася великолепния Рио де Жанейро навсякъде. Просто трябва да се преживее!
 

1 ДЕН – 21.10.2024 Среща в 10.55 ч. на летище София, Терминал 2 за  полет София – Рим в  12.55ч. с “ITA Airways”.  Пристигане в Рим в 13.50ч. В 22.30ч. полет Рим-Буенос Айрес
с “ITA Airways”.  
 
2 ДЕН – 22.10.2024 Пристигане в Буенос Айрес в 07.30ч.сутринта (местно време). Трансфер от международното летище до летище за вътрешни полети, откъдето ще вземем полет от  Буенос Айрес за Ушуая в 14.35ч. Пристигане в Ушуая в 18.15ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Ушуая.
 
3 ДЕН – 23.10.2024 Закуска. Свободно време. По желание и срещу допълнително заплащане: круиз до централната част на пролива Бийгъл*, като ще минете покрай архипелага Алисия, където ще имате възможността да видите колонии от кралски пингвини, албатроси с черни вежди от вида „Моllimawk”, патици от вида „steamer duck“ и много други видове птици и животни. След обяд, по желание и срещу допълнително заплащане Ви се предлага екскурзия до ледника Мартиал*. По време на пътуването ще се насладите на красивата природа и на гледките към Ушуая. Вечерта – свободно време. Нощувка в Ушуая.
 
4 ДЕН – 24.10.2024 Закуска. Екскурзия до Националния парк „Тиера дел Фуего” с „Влака до края на света“ – поразителен Национален парк, който наистина стига до края на света – това е най-южно разположеният парк на планетата. Ще преминем покрай живописните езера, лагуни и реки на Патагония, чийто води се вливат в прочутия канал Бийгъл. Очаква ни едно впечатляващо пътуване с „Влакът до края на света”. Следобед ви се предлага едночасова обиколка на града, по време на която ще се насладите на гледката към залива на Ушуая и на залива Eucerada, както и на историческия квартал на Ушуая „Ла Мисисон”, където се установили първите колониални заселници. Свободно време с възможност за разходката покрай старите къщи, свързани с историята на града и на Аржентина. Нощувка в Ушуая
 

5 ДЕН –25.10.2024 Закуска. Трансфер до летището в 12.20 ч. – полет Ушуая – Ел Калафате. Пристигане в Ел Калафате в 13.40 ч. Трансфер до хотел. Ще има време за лични впечатления от този чаровен туристически град, разположен на езерото Аржентино. Още с първата вечеря за Добре дошли в Патагония,  препоръчваме да вкусите превъзходно агне на барбекю или типичен аржентински стек с най-известните аржентински вина. Нощувка.
 
6 ДЕН –26.10.2024 Закуска и предстои един незабравим ден след ледената красота на  величествения глетчер Перито Морено в Националния парк “Лос Гласиарес”. Това е единственият глетчер в света, който бавно се придвижва, докато не стигне брега. По желание може участвате в програма с  „мини-трекинг” из ледника Перито Морено*. Това е едно от най – уникалните изживявания, което започва с есктремна разходка от залива Бахо лас Сомбрас, разположен на 8 км от самия ледник. От там пътувате с лодка около 20 мин. и слизате на отсрещния бряг, където след 30-минутна  разходка през гората достигате ледника. Преди да започне трекинга по него, ще ви бъдат раздадени специални шипове, които се слагат под обувките. Самият тур продължава час и половина и е екстремен, тъй като имате възможността да се разхождате директно върху леда, по върховете и долините на ледника Перито Морено. За гледките  пред вас и тяхната невероятност ,няма достатъчно думи, за да се опишат!
На връщане, след 30-минутна разходка из тучната гора Магалик, в 16:00 ч. ще отплавате обратно за залива Бахо де лас Сомбрас. (Моля да имате предвид, че при избор на това допълнителното мероприятие, няма да може да се възползвате от организираната програма за деня, мини трекинга е подходящ само за туристи до 65 год. възраст). Нощувка.
 
7 ДЕН - 27.10.2024 След Закуска ще се отправим към езерото Лаго Аржентино в Националния парк “Лос Гласиарес”.  Тук престои още едно незабравимо плаване сред  множеството свободно носещи се айсберги  на глетчерите Онели, Спе­га­зи­ни и Упсала. Повярвайте, неповторимо е! Ще се завърнем  в Ел Калафате за нощувка буквално преродени!
 
8 ДЕН – 28.10.2024 Закуска и последни часове в градчето, което ще запомним като прекрасния вход към чудната земя на ледниците. Трансфер до летище В 17.10 ч. - самолетен полет Ел Калафате – Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес в 20.08 ч. Трансфер до хотел. Настаняваме се в хотела  и преди нощувката ще имаме свободно време за вечеря и първи впечатления от най-европейския град на Латинска Америка.
 
9 ДЕН – 29.10.2024 Закуска и ще имате малко свободно време, тъй като от 14.00 ч.  ще започне нашата  панорамна  туристическа обиколка  на  Буенос  Айрес. Като начало започваме с  чаровния квартал „Ла Бока”,
най-големият типично италиански район, където много артисти и художници предлагат своите великолепни творби, а всяка събота и неделя тук има пазар на художествени произведения и рисунки. Ще се разходим по колоритната пешеходна улица “Caminito”, родното място на тангото. 
Ще се потопим в историята на страната сред забележително красивите сгради на историческия комплекс  Пласа де Майо, където е  Парламента, известен още като Розовата къща, Катедралата, Националната банка и архитектурното творение от 18 век – сградата  Кабилдо. Няма да пропуснем и останалите забележителности в града - театър Колон, който е един от най-големите театри в света, известен със своята величествена сграда и безупречна акустика. (само отвън), следва гробницата на Евита Перон в елегантния квартал Реколета, Палермо с фото-стоп на площада на Обединените нации...Вечерта ще имате свободно време и нощувка.
 
 
10 ДЕН – 30.10.2024 Закуска. Този ден може да бъде свободен за вас,или да изберете екскурзия до ранчо и среща с гаучоси в пампата *. Ще тръгнем в 09.00 ч. сутринта, за да прекараме един ден сред типичната среда на аржентинските гаучоси. Тук  ще имате възможност да участвате или наблюдавате обяздване на коне, да наблюдавате шоу на гаучосите с танци и да опитате от  чая мате. Очаква ви вкусен обяд с местни специалитети  и напитки. Връщане в хотела около 17.00-18.00 ч. Нощувка.
 
      
11 ДЕН –31.10.2024 Този ден ви  предлагаме по желание:
1. Еднодневна екскурзия с ферибот до Монтевидео* с включена туристическа обиколка. Ранна закуска. Тръгване от хотела в 06.15 ч. В 08.00 ч. – отплаване с кораб от пристанището на Буенос Айрес. В 11.00 ч. - пристигане в Монтевидео. Следва туристическа обиколка: Площада на Независимостта, Сградата на Парламента, театър Солис, закрития пазар на Монтевидео. Обиколката продължава с посещение на аристократичния квартал Карраско, Крайбрежния булевард с хубавите плажове, откъдето имате възможност да се наслаждавате на панорамата на града. В 16.00 ч.- посещение на шопинг центъра “Пунта Каретас”. В 17.00 ч.- трансфер до пристанището. В 19.00 ч. – отпътуване за Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес около 23.00 ч. *
или
2. Еднодневна екскурзия с ферибот до Колония дел Сакраменто (Colonia del Sacramento)* - бившата португалска Колония да Сакраменто е град в югозападната част на Уругвай от Рио де ла Плата с лице към Буенос Айрес.
Това е най-старият град в Уругвай и столица на областта Колония.
Тя има население от 129 127 души (при преброяване през 2015 г.). 
Градът е известен със своите исторически места, част от сметовното културно наследство. Модерната Колония произвежда текстилни изделия и има зона за свободна търговия, в допълнение към политехнически център и различни правителствени сгради. Нощувка в Буенос Айрес.
 
12 ДЕН – 01.11.2024 Закуска. Този ден ще ви предложим още едно интересно преживяване - екскурзия с корабче по делтата на р.Парана*. Пътува се с автобус до гр.Тигре, откъдето се прави разходка с корабче. Очаква ви едно изключително приятно плаване между острови с хубави вили и къщи по ръкавите на делтата, за да добиете представа как живеят хората извън континенталната част. В 12.30 ч.  ще се върнем обратно в Буенос Айрес. Имате възможност за разходка в централанта част на града с пешеходната улица „Флорида’’, където ще се насладите на танцуващи по площадите майстори на аржентинското танго, на редица красиви сгради и множество магазини.  Не пропускайте да изпиете чаша кафе в Café Tortoni, открито през 1858 г., средище на културния и политически елит, днес обявено за Национален исторически паметник на Аржентина.  Не пропускайте и другото уникално място  - една от най-големите книжарници в Южна Америка, обявена през 2019 г. от Нешънъл Географик за най-красивата книжарница в света. В сградата с името Еl Ateneo Grand Splendid през 1919 година е открит театър Teatro Gran Splendid. През 2000 година, невероятната със своята архитектура сграда, е преустроена в книжарница, като е запазен изключителният интериор с ложите,  сцената,  и балконите  с оригиналната орнаментика. Представете си -  местата за публиката са превърнати в ....рафтове за книги. Уникално е ! А вечерта, хайде на една незабравима вечер с много танци – посещение на танго шоу*. Нощувка
 
13 ДЕН – 02.11.2024 Закуска. Днес ще напуснем очарователния Беунос Айрес. В 15.10 ч. полет Буенос Айрес - Игуасу с “Aerolineas Argentinas ”. Кацане в Игуасу в 17.00 ч. Трансфер до хотела и нощувка  от аржентинската страна на водопада.
 
14 ДЕН – 03.11.2024 Закуска. От аржентинска страна започва нашата разходка сред водната феерия на този удивителен природен феномен – водопадите Игуасу. Впечатляващото Дяволско гърло ще ви остави без дъх, ще се разходим и над самите каскади на водопадите. След това ще отидем до Тройната граница между Бразилия, Аржентина и Парагвай, където се намира Пирамидата, символизираща трите страни*. От мястото се открива и красива панорамна гледка към р.Парана. После ще преминем за нощувка в Игуасу от бразилска страна.

15 ДЕН – 04.11.2024 Закуска. Следва посещение на впечатляващите водопади от бразилска страна. Те са образувани  преди 120 милиона години и са най-големите водопади в света В зависимост от наличието на вода в  реката, броят на водопадите варира от 150 до 300, а височината им е между 40 и 82 метра.Количеството на водата, която се спуска,  достига от  500 до 6500 м3 в секунда. И тяхната форма е също уникална - подкова с дължина 2700 м. Досегът с този природен спектакъл , гарантирано ще ви донесе поредното прекрасното изживяване в това пътуване. Имате и възможност за участие в макуку сафари - разходка с моторница под водопадите, или да полетите над тях с хеликоптер, което вече си е истинско приключение*. След това ще посетим и Птичия парк, където ще видим на живо най-интересните птичи представители от фауната на Южна Америка. Вечерта може да завърши с много веселие на шоу- програма с типичните танци на Бразилия, Парагвай, Аржентина и включена вечеря с най-вкусните стекове в света*. Нощувка

 

16 ДЕН – 05.11.2024 Закуска. Ще отпътуваме от това вълшебно място, за да кацнем по-късно в един от най-грандиозните градове на света - Рио де Жанейро. В 14.05 ч. - полет Игуасу – Рио де Жанейро. Кацане на летището в Рио в 16.00 ч. Трансфер до хотела, разположен до световноизвестния плаж Копакабана и време за разходка по целия залив, където е и красивата сграда на хотел „Копакабана палас”. Време е и за първия коктейл по залез слънце! Нощувка.
 

17 ДЕН 06.11.2024 Закуска. Започваме нашата туристическа обиколка “Един ден в Рио” с местен екскурзовод и превод на български език - забележителностите в центъра на града, сградата на Градския театър и на Кметството, сградата на „Банко ду Бразил” и др., кварталите Копакабана, Ипанема, Леблон. Разбира се, най-вълнуващото място, което предстои да посетим е в планината Сера де Кариока, част от Националния парк Тиджука. Тук на хълма Корковадо е разположена статуята на Исус Христос – величественият  символ на града. В този момент, оставяме емоцията във ваши ръце! Разглеждане на сатдион Маракана отвън. Обяд в ресторант в квартала Копакабана или Ипанема, за да опитаме типичните ястия за Бразилия. След чаша бразилско кафе за освежаване,  ще отидем на другото  емблематично място в Рио -  Захарната глава”. До там ще се изкачим с два кабинкови лифта и пред нас ще се открие най-красивата гледка към залива Гуанабара, в който живописно е разположен градът. Следва посещение на чаровния квартал Санта Тереза, с криволичещи улици с елегантни стари имения, в много от които се помещават шикозни бутикови хотели, барове или романтични ресторанти с изглед към залива. Има много ателиета на художници, музей на европейско и бразилско изкуство, и парк „Руини“ с художествена галерия, построена около руините на имение. В Санта Тереза се намира и интерсния музей „Museu da Chacara do Céu“, открит през 1972 г. и включва произведения на Пикасо, Дали, Моне и известни художници плюс китайски скулптури от династията Шунг, модерни скулптури на бразилски художници, бразилски картини, включително Ди Кавалканти и Портинари и редица пейзажни картини, включващи старото Рио. Музеят е имение, което заема 18 хиляди квадратни метра. Построена е през 1957 г. от Владимир Алвес де Соуса. Можем да завършим деня с танци и да отидем на изключително интересното шоу „Ginga Tropical*Веселието е  на макс и сред пъстрата смесица от различни националности, ще се насладите на бразилски ритми с  пищни  костюми, ще можете  дори да вземете и своя урок по самба. Настина ще усетите Бразилския темперамент с цялата му сила! Нощувка.

 
18 ДЕН –07.11.2024 Закуска. Свободен  ден  с  възможност  за  плаж  или по желание – Полудневна екскурзия до чаровното градче Нитерой, по време на което ще пресечете залива Гуанабара по най-дългия мост . Ще научите за старата столица на щата Рио и как името идва от местния език тупи. По време на обиколката ще посетите центъра на Niterói и Niemeyer Way,което е една поредица от творби на известния архитект Оскар Нимайер. Обекти като популярния театър на Оскар Нимайер, фондация Оскар Нимайер и мемориалът на Роберто Силвейра се простират на 11 километра в крайбрежните квартали на града. Ще посетите площад Жуселино Кубичек, по желание може да посетите музея за съвременно изкуство Niterói, известен сред местните като „MAC“ . Насладете се на интересната и изобретателна форма на това, което се смята за едно от най-великите произведения на Нимайер. В края на екскурзията ще направите спирка на рибния пазар São Pedro, където се предлага прясна риба и морски дарове*.  Връщане в Рио де Жанейро. По желание посещение на  Ботаническата градина в Рио*. Вечерта -разходка,шопинг, коктейл.... кой-каквото пожелае. Нощувка.
 
19 ДЕН08.11.2024 Закуска.  Свободен ден в Рио де Жанейро или по желание и срещу допълнително заплащане – еднодневна екскурзия до Петрополис с исторически привкус и  включен обяд*. Петрополис е община в Югоизточна Бразилия, където се намира бившата лятна Резиденция на двамата бразилски императори Педро І и Педро ІІ и затова е наречен „Имперския град”. Следва разглеждане на Двореца и китното градче Петрополис, което ще ви даде още един поглед към многоликата Бразилия Връщане в хотела в Рио към 16.00 ч.  След обяд по желание може да посетите площад Мауа, едно от най-красивите и пешеходни обществени места в града. Това е идеалното място за  снимки на залеза, или просто да се любувате на пейзажа. Тук можете също да посетите страхотни музеи като Музеят на утрешния ден или  Музеят на изкуствата. Площадът е част от Porto Maravilha, проект, който съживи доста атрактивно  центъра на Рио. Нощувка.
 

20 ДЕН -09.11.2024 Закуска. Свободно време за лични интереси, при желание и възможност във времето може да посетите:
- Стадион Маракана отвътре, ще имате възможност да влезете в съблекалните и вътре в стадиона (транспорт и вход се заплащат допълнително на място).
- Преставителния магазин на фабриката за скъпоценни камъни „Щерн“ .След обяд,  трансфер до летището.   В 15.45ч. полет Рио де Жанейро – Рим с „ITA Airways“.
 
 21 ДЕН – 10.11.2024 Пристигане в Рим в 06.45ч. В 14.10ч. полет Рим-София с „ITA Airways“. Пристигане на летище София в  17.00ч.
  
Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 10 139 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 10 239 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.

УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с  допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”
 


1. ЦЕНАТА  ВКЛЮЧВА:
 • самолетни билети за всички международни и вътрешни полети;
 • летищни такси за всички международни полети - 1076 лв/ 550 евро - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси за вътрешните полети - 440 лв/ 225 евро - подлежат на потвърждение;
 • Полетна информация:
 • 1 ДЕН – 21.10.2024 Среща в 10.55 ч. на летище София, Терминал 2 за  полет София – Рим в  12.55ч. с “ITA Airways”.  Пристигане в Рим в 13.50ч. В 22.30ч. полет Рим-Буенос Айрес с “ITA Airways”. 
 • 2 ДЕН – 22.10.2024 Пристигане в Буенос Айрес в 07.30ч.сутринта (местно време). Трансфер от международното летище до летище за вътрешни полети, откъдето ще вземем полет от  Буенос Айрес за Ушуая в 14.35ч. Пристигане в Ушуая в 18.15ч.
 • 5 ДЕН –25.10.2024 В 12.20 ч. – полет Ушуая – Ел Калафате. Пристигане в Ел Калафате в 13.40 ч.
 • 8 ДЕН28.10.2024 В 17.10 ч. - самолетен полет Ел Калафате – Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес в 20.08 ч.
 • 13 ДЕН –02.11.2024 В 15.10 ч. полет Буенос Айрес - Игуасу с “Aerolineas Argentinas ”. Кацане в Игуасу в 17.00 ч.
 • 16 ДЕН05.11.2024 В 14.05 ч. - полет Игуасу – Рио де Жанейро. Кацане на летището в Рио в 16.00 ч.
 • 20 ДЕН -09.11.2024 В 15.45ч. полет Рио де Жанейро – Рим с „ITA Airways“.
 • 21 ДЕН – 10.11.2024 Пристигане в Рим в 06.45ч. В 14.10ч. полет Рим-София с „ITA Airways“. Пристигане на летище София в  17.00ч.
 • *Полетите посочени в програмата са актуални.
 • всички трансфери летище – хотел – летище;
 • 18 нощувки в хотели 3*и 4* в Патагония, Аржентина и Бразилия, с включени 18 закуски и 1 обяд;
 • 3 нощувки в Ушуая
 • 3 нощувки в Ел Калафате.
 • 5 нощувки в Буенос Айрес
 • 3 нощувки в Игуасу
 • 4 нощувки в Рио де Жанейро
 • Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.
 • Обиколки и посещения.
 • екскурзия до Националния парк „Тиера дел Фуего” с „Влака до края на света“ (4-ти ден);
 • целодневна екскурзия до глетчера Перито Морено в Националния парк “Лос Гласиарес” (6-ти ден);
 • екскурз до ез. Лаго Аржентино и глетчерите Онели, Спегазини и Упсала в Националния парк “Лос Гласиарес”( 7-ми ден);
 • панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес (9-ти ден);
 • посещение на водопадите Игуасу от аржентинска страна (14-ти ден) и от бразилска (15-ти ден)
 • посещение на Тройната граница между Парагвай, Бразилия и Аржентина (14-ти ден)
 • посещение на Птичия парк –(15-ти ден)
 • туристическа обиколка „Един ден в Рио” (17-ти ден);
 • посещение на Колониалния център на Рио (17-ти ден);
 • разглеждане на сатдион Маракана отвън (17-ти ден);
 • изкачване на хълма Корковадо (със статуята на Исус) със зъбчата железница, като се пътува през тропическа гора (17-ти ден);
 • качване с лифт до хълма „Захарната Глава” (171-ти ден);
 • наземен транспорт с туристически автобус;
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език); от водачът, който придружава групата.
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 141 лв.   

 

2. В  ЦЕНАТА  НЕ  СА  ВКЛЮЧЕНИ:

 • персонална летищна такса на летището в Ел Калафате – около 15 щ. долара;
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • круиз до централната част на пролива Бийгъл - 250 щ.долара- (3-ти ден);
 • полудневна екскурзия до ледника Мартиал –  149 щ. долара – (3-ти ден);
 • „мини-трекинг” из ледника Перито Морено330 щ. долара - (6-ти ден)-(разрешен е само за туристи до 65 год. възраст);
 • посещение на ранчо в пампата (с включен обяд)160 щ.долара- (10-ти ден);
 • екскурзия до Монтевидео (с ферибот) – 460 щ.долара (с включена обиколка на Монтевидео и трансфер до ферибота) – (11-ти ден); За екскурзията до Монтевидео местата се заявяват предварително още при записване, защото са ограничени.
         или
 • екскурзия до Колония дел Сакраменто (с ферибот) – 210 щ.долара -(11-ти ден);
 • екскурзия с корабче до „Тигре и Делта” –  70 щ. долара - (12-ти ден)
 • танго шоу  в  Буенос Айрес (12-ти ден) -  105 щ.долара (без вечеря)     – 150 щ.долара (с вечеря)
 • макуку сафари - от бразилска страна - 105 щ.долара - (15-ти ден);
 • полет с хеликоптер над водопадите Игуасу150 щ.долара –(15-ти ден);
 • шоу програма в Игуасу (с вечеря)85 щ.долара - (15-ти ден);
 • самба шоу ‘Ginga Tropical- (17-ти ден);- 115 щ.долара/(без вечеря)   - 140 щ.долара (с вечеря)
 • полудневна екскурзия до чаровното градче Нитерой90 щ.долара - (18-ти ден).
 • посещение на ботаническата градина в Рио 25 щ.долара -(при група от минимум 10 човека)- (18-ти ден);
 • екскурзия до Петрополис  (с включен обяд) 75 щ. долара- (19-ти ден);
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • вход за Националния парк “Лос Гласиарес” –  60 щ.долара (2 х 30 щ.долара - 6-ти и 7-ми ден);
 • билети градски транспорт в Рио:
 • - за метро– около 5-6 щ.долара; за автобус – около 12 щ.долара;    
 • посещение на стадион Маракана отвътре-(20-ти ден);
 • 18 реала от Понеделник до Четвъртък
 • 20 реала от Петък до Неделя
 • посещение на представителния магазин на фабриката за скъпоценни камъни „Щерн“ - (20-ти ден);
 
Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро48 лв (за лица до 70 год.), 96 лв - за лица от 71 год. до 80 год..

*Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.

 
 
 
*Забележки:

 1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на     
  групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори,     
  както и за последните два дни по същата.
4 За външните полетлимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 10 кг. за ръчен багаж.
За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
5 Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 18.01.2023 г.
6 Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се
плащат в офиса на туроператора.
7. Категоризацията на хотелите в Патагония, Аржентина и Бразилия, не съответства на
  критериите за категоризация на хотелите в Европа.
8.Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
клиента. 
9. Екскурзията  не е подходящи за лица с ограничена подвижност.

3.  За екскурзията до Монтевидео местата се заявяват предварително още при записване, защото са ограничени. 
4. Цените 10 139 лв/10 239 лв. са за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 1 940 лв./подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 18.01.2023 г и е възможно да подлежат на  актуализация.

 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ  5 000  лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.

 

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 10 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 
КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.

 

 

4. Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)  
             - по банков път

  
Необходимите документи за пътуване до Патагония са според изискванията на страната от която се влиза - Аржентина или Чили.
 
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Аржентина:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
 • За деца до 18 год. нотариално заверена декларация от родителите с разрешение детето им  да пътува
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Бразилия:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
 • За деца до 18 год. нотариално заверена декларация от родителите с разрешение детето им  да пътува.
екскурзия до аржентина почивка в аржентина екскурзия рио де жанейро почивка рио де жанейро почивка буенос айрес екскурзия буенос айрес водопади игуасу ушуая екскурзия до националния парк „тиера дел фуего” с „влака до края на света“ круиз до централната част на пролива бийгъл полудневна екскурзия до ледника мартиал квартал копакабана типичните ястия за бразилия обиколка на буенос айрес посещение на водопадите игуасу от бразилска и от аржентинска страна национален парк с водопадите игуасу ботаническата градина в рио колониален център на рио изкачване на хълма корковадо (със статуята на исус) със зъбчата железница като се пътува през тропическа гора посещение на стадион маракана посещение на ранчо в пампата (с включен обяд) екскурзия до монтевидео екскурзия до колония дел сакраменто (с ферибот) корабче до „тигре и делта” танго шоу в буенос айрес макуку сафари полет с хеликоптер над водопадите игуасу шоу програма в игуасу (с вечеря) птичият парк в игуасу екскурзия до индианско селищe в джунглата самба шоу „платаформа” в нощен клуб в рио екскурзия до петрополис екскурзия до лагуните на ангра дос рейс разходка с корабче до тропически остров качване с лифт до хълма „захарната глава” посещение на фабриката за скъпоценни камъни „щерн”