Вашата оценка

Екскурзия до ТИБЕТ

САМOЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 10 дни

Маршрут: ЛХАСА, ПОТАЛА, НОРБУЛИНКА, ЯМДРОК ЦО, манастира ДРЕПТУНГ, колежа ДЗАКАН, манастира СЕРА, ПЕКИН
Продължителност: 10 дни/ 8 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Тибет


 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - Среща в 15.30 ч. на летище София, Терминал 2. В 17.45 ч. – самолетен полет София – Доха с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха а в 22.20 ч.

2 ДЕН - В 01.30 ч. – полет Доха – Пекин. Пристигане в Пекин в 14.15 ч. Трансфер до Западната ж.п. гара на Пекин. Вечеря в местен ресторант в Пекин. В 20.10 ч. започва пътуване с влак до Лхаса (45 часа и 8 мин.). Нощувка във влака.

3 ДЕН - Целодневно пътуване с влак към Лхаса, по време на което можете да се насладите на невероятните пейзажи - връх Южу, река Чумар, река Туотуо, Бугианге, планината Тангула, езерото Намсто, Нагки, Дамшунг и Ямбаджан. (Във влака има закусвалня и ресторант и по всяко време можете да си купите нещо за хапване. В ресторанта се предлага закуска, обяд и вечеря – китайска и тибетска храна – и цената за едно ядене е 10-20 юана (2-4 щ. долара). За закуска например има туршия, кейк, яйца, хляб и мляко.) Пътуването с влак е най-добрия начин за аклиматизация към надморската височина в Тибет. Нощувка във влака.

4 ДЕН - Продължава пътуването с влак към Лхаса. Пристигане в Лхаса в 16.00 ч. Столицата на Тибет се намира на 3 600 м надморска височина, в превод името й означава “място за богове”. Политическият, религиозен и културен център на Тибет е град, благословен от боговете. Посрещане и трансфер до хотела. Разходка по площад „Баркхор” – религиозен, обществен и духовен център на Тибет. Вечеря и нощувка в Лхаса.

5 ДЕН - Закуска. Посещение на легендарния дворец Потала (ЮНЕСКО) – резиденция на Далай Лама (богът крал). Строежът е започнат през 641 г. от крал Сонгцен Гомпо и е бил разширен до сегашния си вид от петия Далай Лама. Тази 13- етажна цитадела с 999 зали, обзаведени с баснословен разкош, е служила като столица на бившата “църква-държава“ Тибет и за дом на поредните Далай Лама, които през втората половина на 18 век го използвали като свой зимен дворец. Разглеждане на Норбулинка („градината на скъпоценните камъни”) – бивша лятна резиденция на Далай Лама от 14 век, украсена с картини от историята на Тибет. Вечеря и нощувка в Лхаса.

6 ДЕН - Закуска. Свободно време в Лхаса или по желание - екскурзия до Ямдрок Цо („тюркоазеното езеро”) – едно от трите свещени за тибетците езера. Разположено е на 4 488 м, заема площ от 638 кв. км, дълбоко е 60 м и го наричат “Рибният резервоар на Тибет” – около 300 млн. кг риба живее във водите му. Посещение на манастира Дрептунг („богат свят”) – най-големият манастир в света, в годините на разцвет броят на монасите е достигал 10 000, днес са 500, и колежа Дзакан. Посещение на Тибетски медицински център (пулсова диагностика, на туристите им се показва как се приготвят лекарства от билки, предписва им се рецепта за тибетски лекарства, които могат там да си купят). Вечеря и нощувка в Лхаса.

7 ДЕН - Закуска. Разглеждане на главния храм на Лхаса – Джокханг (17 век). (Храмът Джокханг пострада в пожар през февруари 2018 г., подлежи на реставрация.) Разположен в сърцето на града, той е един от най-почитаните храмове на тибетския будизъм и място за поклонници. В него се пази най-ценната религиозна реликва на Тибет – златната статуя на Шакиямуни Буда, подарена през 10 век от китайската принцеса Уен Ченг по случай годежа й с краля на Тибет Сонгцен Гомпо. Посещение на манастира Сера („плетеница от диви рози”), построен през 15 век от Те Цонкхапа, основателят на тибетската будистка секта Гелкупта (жълтите шапки), държавна религия на Тибет. Вторият по големина манастир на тази секта има три религиозни колежа, в които се преподават основите на будизма и тантризма. Вечеря и нощувка в Лхаса.

8 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището. Полет Лхаса – Пекин. Пристигане в Пекин. Трансфер до хотелa и настаняване. Вечеря и нощувка в Пекин.

9 ДЕН - Закуска. Туристическа обиколка на Пекин. Разглеждане на Олимпийския комплекс със стадиона „Гнездото” и плувния басейн „Водният куб” (отвън). След обяд – „хутонг тур” с рикши в старата част на Пекин. Посещение на Ламаитския храм на вечната хармония – най-големият манастир в Пекин с 260-годишна история. Вечеря “Патица по Пекински”. Нощувка в Пекин.

10 ДЕН - В ......... ч. – самолетен полет Пекин – Доха. Пристигане в Доха в ........ ч. В ....... ч. – полет Доха – София. Пристигане на летище София в 11.45 ч.

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  5 170  лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА. ПРИ  ПО – МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.

СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  5 270 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА. ПРИ  ПО – МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
ПРИ ГРУПА ЗА ТИБЕТ ОТ МИНИМУМ  8 ЧОВЕКА - СЕ ПЪТУВА С ВОДАЧ
 
ПРИ  ПО МАЛКА ГРУПА ЗА ТИБЕТ  И  ПЪТУВАНЕ С ВОДАЧ – СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
 
Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 5 170 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 5 270 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от  6 месеца.         


1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за международните и вътрешните полети:
 • София – Доха – Пекин;
 • Лхаса – Пекин;
 • Пекин – Доха – София.
 • летищни такси за полета София – Доха – Пекин и Пекин – Доха – София –  733 лв/375 евро (28.03.2019 г.) - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси за полета ЛхасаПекин с Air China” 88 лв/45 евро (към 28.03.2019 г.) - подлежат на потвърждение;
 • всички трансфери  летище/ж.п.гара – хотел и обратно;
 • 8 нощувки в хотели 3 и 4 * в Тибет и  Китай 5 закуски, 6 вечери;
 • 2 нощувки и билет за влака от Пекин до Лхаса в спален вагон за 4 човека (45 часа);
 • 4 нощувки с 4 закуски в хотели 4* в Тибет;
 • 2 нощувки с 1 закуска в хотели 4*  в Китай;
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.)
 • водач , туристически обиколки с автобус и местен екскурзовод на английски език (с превод на български език) в Лхаса, двореца Потала, Норбулинка, манастира Дрептунг, колежа Дзакан, храма Джокханг, манастира Сера, Пекин с разглеждане на забележителностите, включени в програмата;
 • входни билети за всички изброени в програмата туристически обекти;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките­60 лв. 
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • разрешително за Тибет – 85 щ. долара (плаща се в офиса на туроператора);     
 • виза за Китай – 80 щ. долара;
 • такса за обработка и подаване на документите за китайска виза – 50 лв;
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застарахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застарахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застарахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро23 лв (за лица до 70 год.), 46 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
* Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора.
 • екскурзия до Ямдрок Цо (тюркоаззеното езеро) - 140 щ.долара (6-ти ден)

    *Забележки:
           
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и запоследните два дни по същата.
2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.03.2019 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
5.  Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията.  В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
3.  Цените 5 170 лв/5 270 лв са за човек в двойна стая.За единична стая се доплащат 450 лв. - /подлежи на актуализация/
 *Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 15.03.2018 г и  подлежат на  актуализация.
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ  ОТ  2 500 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.


4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)
             - по банков път 
 
Информация за хотелите (или подобни) и за влака Пекин – Лхаса:  
Влак от Пекин до Лхаса - //www.chinatibettrain.com/beijinglhasa.htm
Лхаса BRAHMAPUTRA GRAND HOTEL  
//www.tibettravel.org/hotels-in-lhasa/brahmaputra-grand-hotel.html  
ПекинHotel Days Inn Joiest
//www.daysinn.com/hotels/china/beijing/days-inn-joiest-beijing/hotel-overview
 
 

 


 
Необходими документи за китайска виза:
 •  Задграничен паспорт с  валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване, като внего да има празни страници;
 • 1бр.актуалнa снимкa с размери 4.8см/3.3 см (на хартиен носител) - снимката трябва да е на бял фон и  лицето да е без очила; 
 • 1 бр.актуалнa снимкa с размери 4.8см/3.3 см (в дигитален формат) - снимката трябва да е на бял фон и  лицето да е без очила; 
 •  медицинско удостоверение за здравословното състояние на туриста, пътуващ до Тибет   (преведено на английски език).    
 
ПРИ  ЗАПИСВАНЕ В ОФИСА НА ТУРОПЕРАТОРА КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ ЗА ВИЗА.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВСЕКИ КАНДИДАТ ЗА ВИЗА ПОДАВА ЛИЧНО ДОКУМЕНТИТЕ СИ В ПОСОЛСТВОТО НА КИТАЙ.