Вашата оценка 4.00 от 4 гласа

ЕКСКУРЗИЯ ДО ТАНЗАНИЯ И ЗАНЗИБАР I ВАРИАНТ - ПОТВЪРДЕНА !

ДАР ЕС САЛААМ, АРУША, НАЦИОНАЛЕН ПАРК ТАРАНГИРЕ, НАЦИОНАЛЕН ПАРК МАНЯРА, кратер НГОРОНГОРО, НАЦИОНАЛЕН ПАРК СЕРЕНГЕТИ, езеро НАТРОН, СТОУН ТАУН, о-в ЗАНЗИБАР.

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
02.12.2022 7470.00 лв Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
02.12.2022 Среща на летище София, Терминал 2 в 14.00 ч. В 16.00 ч. – полет София – Истанбул с Turkish Airlines. Пристигане в Истанбул в 18.25 ч. В 19.45 ч. полет Истанбул –Дар ес Салаам с Turkish Airlines.
03.12.2022 Пристигане в Дар ес Салаам в 03.10 ч. Посрещане на летището и трансфер до хотел. Настаняване. Нощувка в Дар ес Салаам. Закуска. Следва обиколката на града. Първо ще се отправим към историческия център, който привлича художници от цяла Африка за своите художествени и музикални събития. Следва разглеждане на старата част на Дар ес Салаам. След това ще посетим Националния музей на Танзания, за да се запознаем с историята, културата й. Обиколката ще продължи с посещение на Eтнографския музей, където ще се запознаете с бита и живота на местните племена в Танзания, които са били около 124, от които в музея са представени основните 16. Ще видите къщите и начина на живот на тези племена преди колониалната и индустриалната революция. По желание ще посетите Рибния пазар Kivukoni - един от най-големите в Танзания, където ще може да видите рибите и морските дарове, които се предлагат на местните жители, както и Пазара Кариакоо – най-големият пазар за хранителни стоки в Танзания. Обиколката ще завърши с посещение на най-хубавия плаж на града – Coco beach. Нощувка в Дар ес Салаам.
04.12.2022 АРУША Закуска. Трансфер до летището и в 13.00 ч. полет до Аруша. Кацане в 13.55 ч. Ще бъдете посрещнати от местния ни екскурзовод, като след кратко представяне ви очаква интересен тур до селището Тенгеру, разположено сред красива природа под връх Меру на източния край на Голямата рифова долина. По време на този тур ще се запознаете с бита и културата на местното население, ще посетите плантация за кафе и ще ви бъде демонстрирано как местното население отглежда и преработва кафето и други култури. Ще завършите тура с чаша вкусно кафе, специално приготвено от местните жители. Следва посещение на местното училище и на център, специализиран в производството на батик (техника в изкуството и текстила, като се използва восък, за да се изрисуват тъкани, картини, яйца и др). Ще ви бъде разказано за произхода на селото, културата и традициите на неговите жители. Ще имамте възможност да се разходите и да опитате бира от банан в местния бар. Културната обиколка ще отнеме около 2:30-3 часа. Следва отпътуване към грaд Аруша, намиращ се в Североизточна Танзания, в близост до границата с Кения, красиво разположен в южното подножие на планината Меру. Аруша е третият по големина в Танзания, наричана още столицата на сафарито. Градът е построен от германците, като колониален административен център в началото на 20 в. Настаняване в хотел и свободно време за разходка. По желание посещение на Центъра за културно наследство в Аруша, създаден през 1994 г.- първия по рода си в Африка, посветен на изследването на богатите съкровища на африканската култура. Нощувка в Аруша.
05.12.2022 АРУША - НАЦИОНАЛЕН ПАРК ТАРАНГИРЕ Сутринта след закуска ви очаква сафари в Националния парк Тарангире - третият по големина в Танзания. Тук се срещат най-тежката водоплаваща птица – дроплата кори и най-тежката летяща птица в света – дългокракият щраус. Парка е известен с необичайно голямата популация на слонове, като и с най-дебелото дърво – баобабът. Парка се пресича от река Тарангире, където зебри, антилопи, жирафи, и други животни прииждат на паша. Ще се насладите на невероятната гледка на величествените баобабови дървета, под които те се хранят. Почивка за обяд в пикник зона, екзотично разположена сред дивата природа. С възстановени сили продължаваме сафарито. След края на невероятните часове сред завладяващата природа на Танзания ще се отправите към областта Карату, една от седемте области в окръг Аруша. Настаняване в хотел-лодж, където ще се насладите на почивка, а на вечеря ще имате възможност да опитате от местни специалитети. Нощувка.
06.12.2022 ЕЗЕРО МАНЯРА И НАЦИОНАЛЕН ПАРК МАНЯРА Тази сутрин след закуска се отправяме към езерото Маняра и едноименния националния парк, за да започнем организирано сафари. Паркът е разположен на площ от 325 кв.км между езерото и Голямата Рифова Долина. За Маняра Хемингуей пише: това е най-хубавото нещо, което съм виждал в Танзания. Красивият парк със своята буйна растителност и тропически гори от гигантски диви смокини, махагон и акация е получил името си от думата на масаите за "еуфорбия тирукали", храст, който се използва за направата на бодлив жив плет за защита на добитъка им. По време на сафарито ще се насладите на срещата със слонове, жирафи, биволи, хипопотами, зебри, лъвове, може да видите и т.нар. сини маймуни. Птичият свят също е богат и е представен от около 350 вида птици, сред които розово фламинго, пеликани и др., като гледката на цели ята от тях е изключителна атракция. В почивката ще хапнете вкусен обяд сред природата. Привечер се отправяме към Карату. Вечеря. Нощувка в хотел-лодж в Карату.
07.12.2022 ПОСЕЩЕНИЕ И ЗАПОЗНАВАНЕ С БИТА И КУЛТУРАТА НА ПЛЕМЕТО HADZABE В РЕГИОНА НА ЕЗЕРОТО EYASI След закуска следва посещение на езерото Еяси - безотточно солено езеро в Северна Танзания, разположено в основата на южната част на платото на Националния парк Серенгети, в непосредствена близост до кратера на вулкана Нгоронгоро. Това е едно от няколкото езера, намиращи се на дъното на силно сеизмичната Източноафриканска рифтова долина. След това ви очаква една незабравима среща с Хадзабе - местна етническа група от хора. Те са сред много малкото в Танзания, които все още живеят своя естествен и примитивен живот, като не са тясно свързани с нито едно от племената в Танзания. Техният начин на живот наподобява бушмените от Калахари. Хадзабе зависят най-вече от традиционния лов и събирането на диви плодове за ежедневието си. Не гледат домашни животни (освен кучета), нито култивират растения. 80% от храната им представляват плодове и мед и 20% – месо. Тяхната история и традиционен начин на живот са истински, естествени и неподправени. Хадзабе са сърдечни и приветливи хора, готови да споделят своите история, култура, табута, традиции и обичаи. Общият им брой е вече по-малко от 1000 човека. По време на посещението ще имате възможност да се запознаете с техния бит и култура, и да участвате в традиционен лов с лъкове, стрели, копия и тояги, придружени от кучета. Ще се научите да дебненте пъргавата антилопа Дик-дики илида залагате засада на африкански заек! И за да се докоснете напълно до ежедневието на Хадзабе, ще ви бъдат показани различни приложения на местните растенията като храна и лекарства. След тези невероятни часове, връщане в Карату. Вечеря и нощувка.
08.12.2022 КРАТЕРЪТ НГОРОНГОРО И ЕДНО ВЪЛНУВАЩО САФАРИ Рано сутрин, след закуска се отправяме към кратера Нгоронгоро, готови за поредния вълнуващ ден. Кратерът е 8-мото чудо на Природния свят, простиращ се на 102 кв.мили и с височина 2000 фута. Той е обитаван от почти всички видове диви животни, които са местни за Източна Африка, включително редките и застрашени от изчезване черни носорози, както и лъвове, гну, хиени, чакали, африкански слонове, биволи, леопарди, гепарди, хипопотами и много други, заедно със стотици видове птици, като напр. щраусът Масай, ибиси и др. Очаква ви един запомнящ се обяд в пикник зоната на кратера Нгоронгоро. След това ще имаме възможност да се изкачим по стените на му. В ранния следобед нашето пътуване ще продължи към националния парк Серенгети. Вечеря и нощувка в кемп, едно истинско изживяване сред природата.
09.12.2022 САФАРИ В НАЦИОНАЛНИЯ ПАРК СЕРЕНГЕТИ Националният парк „Серенгети“ е в списъка за световно наследство на ЮНЕСКО. Напълно основателно, това е най-известният защитен парк в света, несравним и изключителен, което ще усетим след целодневното сафари. Безкрайните степи са дом на най-големите стада от диви животни на планетата и богато място за паша. Паркът е получил името си от полуномадските племена масаи, обитаващи Танзания и Кения. На техния език Серенгети означава безкрайна равнина. Тази масивна равнина (14763 кв. км) е дом на много животни, включително лъвове, слонове, жирафи, антилопи гну, зебра, леопард и гепарди, павиани, хиени и много различни птици . В много случаи миграцията се извършва около Серенгети и по това време милиони гну и зебри се смесват заедно, преследвани от хищници. По време на сафарито ще се насладите на животинския и птичия свят на Африка. Ще има време и за почивка с обяд. След това продължаваме към езерото Натрон. Вечеря. Нощувка в кемп.
10.12.2022 ЕЗЕРОТО НАТРОН И СРЕЩА С МАСАИТЕ След закуска ще бъдете заведени от местния водач на Масаи до различни красиви места около езерото Натрон. Ще можете да посетите водопада Нгаре серо и да се насладите на красотата на дивата природа. След това ви се предлага да посетите село на Масаи и да се запознаете отблизо с бита и културата на местните. Турът продължава с разглеждане на самото езеро Натрон - естествена граница между Танзания и Кения. То е едно от африканските езера, разположени в силно сеизмична депресия в Източноафриканската рифтова долина. Намира се между кратера Нгоронгоро и равнините на Серенгети. Езерото е плитко, солено, заобиколено от вулканични хълмове и дълбоки кратери. Смята се за едно от най-алкалните в света. Водите му изобилстват от големи количества сол, калцинирана сода и магнезий. В определени периоди водата се оцветява в червено и го прави невероятно красиво. Червеникавият цвят се дължи на най-малките микроорганизми, които живеят в солената вода – екстремофили като цианобактериите, които имат червен пигмент. Натрон служи и като място за размножаване на розови фламинго. В късния след обяд отпътувне към Аруша. Настаняване в хотел. Нощувка в Аруша.
11.12.2022 АРУША – ЗАНЗИБАР СИТИ След закуска трансфер до летището и в 10.30 ч. полет Аруша – Занзибар сити. Кацане на летището в Занзибар сити в 11.50 ч. Трансфер до хотел. Настаняване. След обяд ви се предлага туристическа обиколка на Каменният град, известен с английското си име Стоун Таун или като Мджи Мконгуе (от суахили: „стар град“), който е старата част на град Занзибар, разположен за остров Унгуджа (Занзибар), архипелага Занзибар, днес в Танзания. През XIX век е бил столица на Занзибарското султанство и процъфтяващ център на търговията с подправки и роби и запазва статута си като център на архипелага по време на колониалния период. Когато през 1946 г. Занзибар се обединява с колониалната територия Танганика (Танганайка), формирайки Обединена република Танзания, островите получават полуавтономен статут. В Каменния град се помещава правителството на Занзибар. Каменният град е от голямо историческо и културно значение за Източна Африка. Архитектурата му, датираща най-вече от XIX век, представлява уникална смесица от местната култура суахили и елементи от мавританската, арабската, персийската, индийската и европейската култура. По тази причина през 2000 г. е включен в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО. По време на обиколката ще видите и по желание ще посетите: Домът на чудесата ( Бейт ал-Аджайб) – дворец на занзибарските султани. Силно засегнат от бомбардировките по време на Англо-занзибарската война (1896). След революцията (1964) става седалище на партията Афроширази. Днес музей, една от най-известните туристически дестинации в комплекса Старата крепост – арабска крепост от XVII век. Днес е културен център с магазини, работилници и малка сцена за провеждане на музикални събития. Дворцов музей (Бейт ел Сахел) – бивш султански дворец по крайбрежието Персийски бани Хамамни – обществени бани, построени по времето на султан Баргаш бин Саид от персийски архитекти Къща на Дейвид Ливингстън – малък султански дворец. Дейвид Ливингстън отсяда там през 1866 г., подготвяйки се за експедиция в Източна Африка Къща на Типу Тип – голяма каменна къща, притежавана от търговеца на роби Типу Тип (Хамад бин Мохамед бин Джума бин Реджеб бин Мохамед бин Саид ал-Мургаби) Зала на справедливостта – бивш съдебен орган, сградата съчетава ислямски и португалски архитектурни елементи Ага хан джамия – голяма джамия, комбинира ислямски и готически елементи След обиколката свободно време. Нощувка в Занзибар Сити.
12.12.2022 ПОЧИВКА НА БРЕГА НА ИНДИЙСКИЯ ОКЕАН След закуска ви очаква трансфер до хотел разположен на брега на Индийски океан. При възможност ранно настаняване. Свободно време за плаж. Нощувка в на база AI.
13.12.2022 ПОЧИВКА НА БРЕГА НА ИНДИЙСКИЯ ОКЕАН Закуска. Свободно време с възможност за плаж, като за любителите на водните преживявания се предлагат сърфинг, шнорхелинг и дайвинг. По желание и срещу допълнително заплащане ви се предлага: • полудневна екскурзия до ферма за подправки "Mwalimwa", където ще може да се запознаете с голямото разнообразие от подправки , отглеждане в Занзибар. или • полудневна екскурзия до Националния резерват „Jozani Forest Reserve“ , където с водач ще се разходите между извисяващите се евкалиптови и махагонови дървета, които осигуряват основно местообитание за местните птици и червените маймуни колобуси. „Емблемата“ на острова е ресторант “The rock“ , разположен във водата, който попада в топ 10 най-романтичните ресторанти в света. При желание от Ваша страна и срещу допълнително запалащане, ще организираме посещението на това незабравимо място, като предварително ще резервираме маса. Нощувка на база AI.
14.12.2022 ПОЧИВКА НА БРЕГА НА ИНДИЙСКИЯ ОКЕАН Закуска. Свободно време с възможност за плаж. Нощувка на база AI.
15.12.2022 Закуска. Свободно време с възможност за плаж. Вечерта трансфер до летище.
16.12.2022 В 03.40 ч. полет Занзибар – Истанбул с Turkish Airlines. В 13.05 ч. кацане на летището в Истанбул. В 20.25 ч. полет Истанбул - София. Пристигане на летище София в 20.40 ч

Промоционалната цена 7 370 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6  месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 7 470 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.

1.   В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:

 •  самолетни билети и летищни такси за полета София – Истанбул- Дар Ес Салаам - Истанбул- София;
 •  вътрешни полети Аруша – Занзибар сити- Дар ес Салаам;
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети - 804 лв/ 411 евро  (26.09.2022 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • Общо 13 нощувки- 10 нощувки със закуски 4 обяда, 5 вечери и  3 нощувки на база All  Inclusive в Занзибар.
 • Хотели: 4 * и  хотели тип лодж 4* в Националните паркове в Танзания;
 • 2 нощувки в Дар ес Салаам
 • 2 нощувки в Аруша
 • 3 нощувки  в Карату
 • 1 нощувка в Национален парк Серенгети
 • 1 нощувка в  местността Мтовабага
 • 1 нощувка  в Занзибар сити (Стоун Таун)
 • 3 нощувки в Занзибар
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • обиколка на Дар ес Салаам – (2-ри ден);
 • културна обиколка на селището Тенгеру – (3-ти ден);
 • посещение на плантация за кафе – (3-ти ден);
 • сафари в Национален парк“Тарангире“ – (4-ти ден;)
 • разглеждане на езерото Маняра – (5-ти ден);
 • сафари в Национален парк“Маняра“ – (5-ти ден;)
 • посещение на езерото Еяси– (6-ти ден);
 • посещение на племето Хадзабе – (6-ти ден);
 • посещение на кратера Нгоронгоро –(7-ми ден);
 • целодневно сафари в Национален парк Серенгети – (8-ми ден);
 • посещение на водопадите Нгаре серо – (9-ти ден);
 • посещение на селище на племето Масаи – (9-ти ден);
 • разглеждане на езерото Натрон – (9-ти ден);
 • туристиеска обиколка на Занзибар сити – (10-ти ден);
 • местни водачи на английски език.
 • екскурзоводско обслужване и водач от ТО, който придружава групата.
 • наземен транспорт в Танзания и в Занзибар по време на трансферите, туровете и обиколките.
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на екскурзията - ­95 лв
 
2.  В  ПАКЕТНАТА  ЦЕНА  НЕ СЕ  ВКЛЮЧВАТ:
 • виза за Танзания -  Българските граждани, желаещи да пътуват до Танзания, следва да имат паспорт с валидност не по-малка от 6 месеца от планираната дата на влизане в страната. Краткосрочната танзанийска виза е с валидност 90 дни от датата на издаване. При подаване на заявление за издаване на виза в посолството на Танзания в Берлин срокът за обработката на документите и издаването отнема 2 седмици. Цената на услугата е 50 щ.долара.
 • входни такси за други музеи, обекти и прояви посещавани по желание;
 • такса обработка на документи за виза – 60 лв.
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително:
 • екскурзия до ферма за подправки "Mwalimwa"  – 55 щ.д. -(12-ти ден);
 • екскурзия до Националния резерват Jozani Forest Reserve - 60 щ.д. -(12-ти ден);
    допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заплащат на място:
 • посещение на ресторант “The rock“ – заплаща се на място – (12-ти ден);
 
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 32 лв (за лица до 70 год.), 64 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
 *Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата.
2. За полетите лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват и заплащат предварително.
3. Цената 7 578 лв. е  на човек в двойна стая. За единична стая се налага доплащане.

 
  ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ  3 600 лв.
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ  

 
 
4.  Начин на плащане:
    - в брой (в офиса на ТО)                
    - по банков път
 

Информация за хотелите(или подобни): Дар ес СалаамGolden Tulip Dar Es Salaam 4* https://dar-es-salaam.goldentulip.com/en-us/
Аруша Gold Crest Hotel  4* - https://www.goldcresthotel.com/arusha/
КаратуTanzanice Farm Lodge - https://www.tanzanice.net/
Национален парк Серенгети – Africa Safari Serengeti Ikoma - https://africa-safari.com/ Езерото Нотрон/Нонгоронго -  Maasai Giraffe Eco Lodge https://www.maasaigiraffe.com/
Занзибар сити/ Stone Town -  Tembo Palace Hotel 4 * https://tembohotel.com/
Занзибар -  Paradise Beach Resort 4* https://www.hotelzanzibar.com/paradise-beach-resort/   ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА 7 578 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15ЧОВЕКА. ПРИ  ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 

Необходими документи за виза за Танзания:
Сканирано копие на международния паспорт в jpg формат с размер по-малък от 300 Kb.
Сканирана снимка, размер 3,5 х 4,5 см в jpg формат с размер по-малък от 300 Kb.
Сканиран самолетен билет в jpg формат с размер по-малък от 1 МБ
Данни за попълване на електронната визова анкета: паспортни данни, място на раждане, гражданство, телефон, e-mail, домашен адрес, месторабота – фирма, длъжност, служебен адрес, цел на пътуването, тип виза, направление, дата на пристигане и престой в Танзания, хотел и адрес, място на влизане и излизане от Танзания.
 
ЗА ИЗДАВАНЕ НА ВИЗА  ПРИ  ЗАПИСВАНЕ КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ .
 

 • НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Танзания:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за
 • пътуване на детето им в чужбина. 
 • Ваксинационен сертификат или PCR тест направен до 72 часа преди пристигане.
 • Попълнен формуляр „Traveler’s Health Surveillance - попълва се онлайн в рамките на 24 часа преди пристигане на следния линк: https://afyamsafiri.moh.go.tz/#/home
 
 
 
Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Райфайзенбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG84RZBB91551060543404
BIC: RZBBBGSF

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] [ нагоре ]
Търсене
Дестинации
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах