ЕКСКУРЗИЯ ДО СКАНДИНАВИЯ С ФИОРДИТЕ- АВТОБУСНА I ВАР.

ХАМБУРГ - КОПЕНХАГЕН - МАЛМЮ - СТОКХОЛМ - ОСЛО (С ПОСЕЩЕНИЕ НА ФИОРДИТЕ В НОРВЕЖКИТЕ ПЛАНИНИ) - ГЬОТЕБОРГ - БЕРЛИН - ПРАГА

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
20.07.2021 1450.00 лв Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
Tръгване в 07.00 ч. сутринта от паркинга при храм-паметник "Ал. Невски", София. Пътуване през Сърбия. Нощувка в гр. Будапеща.
Закуска. Пътуване към Чехия. По пътя се спира за почивка. Настаняване в хотел в гр.Прага или в близост. Възможност за вечерна разходка в старата част на града. Нощувка в Прага или в околностите на Прага.
Закуска. Тръгване към гр. Хамбург. Пристига се след обяд. Автобусна обиколка на града - Катедралата „Св. Михаил”, Площадът на Кметството, вътрешното езеро, пристанището със старите складови сгради от времето на Ханзата, скандалната улица “Репербан”. Свободно време в центъра на града и около вътрешното езеро. Нощувка в хотел близо до Хамбург.
Закуска. Целта на Вашето пътуване този ден е столицата на Дания - град Копенхаген, където пристигаме след обяд. Настаняване в хотел. Свободно време с възможност за разходка и първи впечатления от града. Нощувка в Копенхаген.
Закуска. Туристическа обиколка на Копенхаген, като този ден имате възможност да се запознаете с: Кралския дворец Розенборг със Съкровищницата; Двореца Амалиенборг и смяната на караула пред него; Мраморната църква; Фонтана “Гефион”, посветен на Майка Дания; фигурата на Малката Русалка-символ на града; Площада на Кметството и др. След обяд, по желание - разходка с корабче по каналите на Копенхаген. Свободно време с възможност за разходка по пешеходната зона на стария град - “Сторгет”. Вечерта, по желание - посещение на Увеселителния парк “Тиволи”. Нощувка в Копенхаген.
Закуска. Тръгване за гр. Малмьо, Швеция, като минаваме през най-новия мост свързващ Дания и Швеция. Следва, за около 2 часа - разглеждане на централната част на града, наречен “перлата на Швеция“ – централният площад със сградата на Кметството и на най-старата аптека в града, малкият площад “Лила Стан”, Катедралата “Св.Петър”. Главната забележителност без съмнение е “Малмьохус”, старият градски замък, в който се помещават редица музеи. През 16 в. централният площад “Стортогет” е бил най-големият търговски пазар в Скандинавия и дори днес той е внушителен със статуята на крал Карл X Густав, Кметството, Резиденцията и хотел Крамер. Зад площада се намира църквата “Св. Петър”от 13 в. в готически стил. Около половин час- свободно време. Пътуване към Стокхолм. По пътя се минава покрай второто по големина езеро в Швеция - Ветерн. Пристигане в Стокхолм вечерта. Настаняване и нощувка в хотел в околностите на Стокхолм.
Закуска. Туристическа обиколка на Стокхолм, наречен “Северната Венеция”. По време на обиколката имате възможност да видите Кралския дворец със смяната на караула; Кметството със "Златната зала", където всяка година се провежда бала по връчването на Нобеловите награди; Катедралата; Музея "Ваза", Стария град “Гамла стан” и др. Около 17.00 ч., по желание - разходка с корабче по каналите на града. Свободно време. Нощувка в хотел в околностите на Стокхолм.
След закуска се тръгва за Осло, Норвегия, където пристигаме в ранния следобед. Туристическа обиколка на Осло, с посещение на известния парк „Вигеланд”, Музея на викингите, музея “Фрам” и музея “Кон Тики”. Свободно време в центъра на града с възможност за разглеждане на катедралата и на най представителните сгради отвън - крепостта Акерхус, парламентът, кметството, кралският дворец. Свободно време. Нощувка в Осло.
Закуска. През този незабравим за всеки турист ден, се пътува с автобус и фериботи, като се преминава покрай изключително красиви фиорди. С ферибот се пътува по един от най-големите фиорди - Зогнефиорд и по един от най-красивия отвесен скалист фиорд Нероуфиорд. Нощувка в района на фиорда.
Закуска. Отпътуване към гр. Гьотеборг. Нощувка близо до Гьотеборг.
Закуска. Разглеждане на Гьотеборг. Около обяд - пътуване до град Трелеборг, откъдето взимаме ферибота за гр. Саснитц, Германия. Нощувка в Берлин или близо до Берлин.
Закуска. Автобусна обиколка на Берлин – Колоната на победата, Сградата на Райхстага, Бранденбургската врата, улица “Унтер ден Линден”, “Александърплац”, Чек пойнт “Чарли”, “Потсдамер плац”. След обяд - отпътуване към Прага. Нощувка в Прага или в околностите на Прага.
Закуска. Разглеждане на централната част на Прага. Отпътуване от Прага. Нощувка в Будапеща.
Закуска. Пътуване към България. Пристигане в София вечерта.

1. В  ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • 13 нощувки със закуски в хотели 2* и 3*;
 • 2 нощувки в Будапеща (Унгария)
 • 2 нощувка в Прага (Чехия)
 • 1 нощувка в Хамбург (Германия)
 • 2 нощувки в Копенхаген (Дания)
 • 2 нощувки в Стокхолм (Швеция)
 • 1 нощувки в Осло (Норвегия)
 • 1 нощувка в района на фиорд (Норвегия)
 • 1 нощувка в Гьотебoрг (Швеция)
 • 1 нощувка в Берлин (Германия)
 • билети за фериботите, посочени в програмата;
 • транспорт с туристически автобус, екскурзоводско  обслужване и водач от ТO;
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • входовете за музеите и таксите за корабчетата - oриентировъчно са необходими: 160 датски крони, 250 шведски крони и 130 норвежки крони (общо равностойността на около 80 евро);
 • медицинска  и туристическа застраховка – 21 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год. – 42 лв;
 • допълнителна застраховка „Отказ от пътуване;
 • посещение на  Увеселителен  парк „Тиволи” - 95 датски крони (около 13 евро) - 4-ти ден;
 • разходка с корабче по каналите на Копенхаген - 70 датски крони (около 10 евро) - 5-ти ден;
 • разходка с корабче по каналите на Стокхолм - 26 евро (220 шведски крони) - плащат се в офиса на TО; (7-ми ден).
 3. Цената 1 450 лв е за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 685 лв./подлежи на актуализация/
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 08.05.2019 г и  подлежат на  актуализация.
 

4. Начин на плащане:
               - в брой (в офиса на ТО)
               - по банков път    

  

 

ЦЕНАТА  1 450 лв  Е  ВАЛИДНА  ПРИ  ГРУПА  ОТ  МИНИМУМ 40 ЧОВЕКА

 

 

ПРИ ГРУПА ОТ 30 - 39 ЧОВЕКА ЦЕНАТА Е  1 610 лв

 

ПРИ ГРУПА ОТ 14 ЧОВЕКА СЕ ПЪТУВА С  МАЛЪК  АВТОБУС И ЦЕНАТА Е 1 705 лв 

 

 

  -  Лична карта или задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване

-  За деца под 18 год., непридружавани от единия или от двамата родители – нотариално заверена декларация с разрешение за пътуване  на детето им  в чужбина.

 


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Райфайзенбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG84RZBB91551060543404
BIC: RZBBBGSF

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] [ нагоре ]
Търсене
Дестинации
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах