ЕКСКУРЗИЯ ДО СКАНДИНАВИЯ, С БЕРГЕН И ФИОРДИТЕ - САМОЛЕТНА II ВАР.

КОПЕНХАГЕН – МАЛМЬО - СТОКХОЛМ – ОСЛО - БЕРГЕН (С ПОСЕЩЕНИЕ НА ФИОРДИТЕ И ГЛЕТЧЕРИТЕ В НОРВЕЖКИТЕ ПЛАНИНИ)

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
23.07.2021 3585.00 лв Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
Среща в 16.00 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Варшава в 17.55 ч. с “LOT POLISH AIRLINES”. Пристигане във Варшава в 18.50 ч. В 20.25 ч. полет Варшава – Копенхаген. Пристигане в Копенхаген в 21.55 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Копенхаген.
Закуска. Туристическа обиколка на Копенхаген, като този ден имате възможност да се запознаете с: кралския дворец Розенборг със Съкровищницата; двореца Амалиенборг и смяната на караула пред него; Мраморната църква; фонтана “Гефион”, посветен на майка Дания; фигурата на Малката Русалка – символ на града; площада на Кметството и др. След обяд, по желание - разходка с корабче по каналите на Копенхаген. Свободно време с възможност за разходка по пешеходната зона на стария град - “Сторгет”. Вечерта, по желание - посещение на Увеселителния парк “Тиволи”. Нощувка в Копенхаген.
Закуска. Тръгване за Малмьо, Швеция, като минаваме през най-новия мост, свързващ Дания и Швеция. Следва, за около 2 часа разглеждане на централната част на града, наречен “перлата на Швеция“ – централния площад със сградата на Кметството и на най-старата аптека в града, малкия площад “Лила Торг”, катедралата “Св.Петър”. Главната забележителност без съмнение е “Малмьохус”, старият градски замък, в който се помещават редица музеи. През 16 в. централният площад “Стортогет” е бил най-големият търговски пазар в Скандинавия и дори днес той е внушителен със статуята на крал Карл X Густав, Кметството, Резиденцията и хотел Крамер. Зад площада се намира църквата “Свети Петър” от 13 в. в готически стил. Около половин час свободно време. Пътуване към Стокхолм. По пътя се минава покрай второто по големина езеро в Швеция - Ветерн. Пристигане в Стокхолм вечерта. Настаняване в хотел в района на Стокхолм. Нощувка в Стокхолм.
Закуска. Туристическа обиколка на Стокхолм, наречен “Северната Венеция”. По време на обиколката имате възможност да видите Кралския дворец със смяната на караула; Кметството със "Златната зала", където всяка година се провежда бала по връчването на Нобеловите награди; Катедралата; музея "Ваза"; стария град “Гамла стан” и др. Около 17.00 ч., по желание - разходка с корабче по каналите на града. Свободно време. Нощувка в района на Стокхолм.
Закуска. Свободно време с възможност за посещение на етнографския музей на открито “Скансен”. Около обяд се тръгва за Осло, Норвегия. Около 20.00 ч. - пристигане в Осло. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка в Осло.
Закуска. Туристическа обиколка на Осло, с посещение на известния парк „Вигеланд”, Музея на викингите, музея “Фрам” и музея “Кон Тики”. Свободно време в центъра на града с възможност за разглеждане на катедралата и на най представителните сгради отвън - крепостта Акерхус, парламентът, кметството, кралският дворец. Свободно време. Нощувка в Осло.
Закуска. През този незабравим ден се пътува с автобус до най-големия фиорд – Зогнефиорд. По пътя имате възможност да посетите типична за Скандинавия църква, наречена „Щаб”, и построена от дърво в характерен скандинавски стил. Ще пресечем с ферибот най-големия фиорд – Зогнефиорд. Пътуване към Гайрангер и нощувка в Гайрангер.
Закуска. Този ден имате удоволствието да пътувате по най - красивия отвесен скалист фиорд, Нероуфиорд до гр. Гудванген. По време на това пътуване ще се насладите на невероятно красивата природа на Норвегия. Нероуфиорд, заедно с Гайрангер фиорд, е включен в Списъка на ЮНЕСКО като част от световното културно и природно богатство на човечеството. Продължаваме към гр. Вос и Далс до гр. Берген – вторият по големина град в страната, основан през 1090 г. от Олаф Кире и бил столица на Норвегия до 1299 г. Градът е известен още и като „перлата” на Норвегия. Следва разглеждане на Берген с неговата типична северна архитектура: историческият център, където е квартала с пристанището, процъфтяло по време на Ханза-периода, рибния пазар, Крепостта „Бергенхус” и др. Свободно време. Нощувка в Берген.
Закуска. Свободно време до обяд, след което поемаме през Норхаймзунд покрай романтичния фиорд Хардангер. Очаква Ви пътуване, изпълнено с невероятно красиви гледки. След като стигнем до гр. Бруравик, по мост се прекосява фиорда до гр. Бримнес, след което продължаваме по долината Мьебедал. Това пътуване, както и посещението на водопада „Voringsfossen”, висок 182 м., ще оставят във Вашите сърца вечен спомен. Продължаваме от Фосли през високото плато „Hardangervidda” до гр. Гейло. Нощувка в Гейло.
След закуска - отпътуване към Осло през долината „Hallingdal” и покрай фиорда „Tyro”. Нощувка в Осло.
Закуска. Трансфер до летището. В 12.55 ч. - самолетен полет Осло – Франкфурт с „Lufthansa”. Пристигане във Франкфурт в 15.00 ч. В 16.40 ч. - полет Франкфурт - София. Пристигане на летище в София в 19.50 ч.

 1. В  ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети  София – Варшава – Копенхаген и Осло  – Франкфурт –  София;
 • летищни такси – 323 лв/ 165 евро (05.05.2019 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери  летище – хотел – летище;
 • 10 нощувки със закуски в хотели 3* и 4*;
 • 2 нощувки в Копенхаген
 • 2 нощуви в Стокхолм
 • 3 нощувки в Осло
 • 1 нощувка в Гайрангер
 • 1 нощувка в Зогндал
 • 1  нощувка в Берген
 • 1 нощувка в Гейло
 • билети за фериботите, посочени в програмата;
 • автобусен транспорт в Скандинавия с туристически автобус,
 • екскурзоводско обслужване и водач  от  ТО;
 
 
 2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 10 000 евро - 17 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год. – 34 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 • входовете за музеите и таксите за корабчетата - те се заплащат допълнително. Ориентировъчно са необходими: 250 датски крони, 500 шведски крони и 320 норвежки крони – равностойността  на 120 евро;
 • разходка с корабче по каналите на Копенхаген -70 датски крони (около 10 евро) - 2-ри ден;
 • посещение на Увеселителен  парк „Тиволи” -  95 датски крони (около 13 евро) - 2-ри ден;
 • разходка с корабче по каналите на Стокхолм - 26 евро (220 шведски крони) - плащат се в офиса на туроператора) - 4-ти ден.

*Забележки:
    1. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
   2.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 08.05.2019 г..
    3.  Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
    страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
    екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
   клиента.
 
4. Цените 3 485 лв/ 3 585 сa за човек в двойна стая. За  единична стая се доплащат 880 лв.-/подлежи на актуализация/
5. Цените 3 485 лв/ 3 585 лв са валидни в случай, че е набрана група за екскурзия до Скандинавия с автобус и не се наема местен превоз.
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 08.05.2019 г и  подлежат на  актуализация.
 

6.. Начин на плащане:
              - в брой (в офиса на ТО )
              - по банков път
 

 
При записване се внася депозит от 1 700 лв

 

 

Информация за хотелите (или подобни):

Копенхаген - Comfort Hotel Vesterbro 3* https://www.nordicchoicehotels.com/comfort/comfort-hotel-vesterbro/        

Стокхолм - Mornington Hotel Bromma 4*

//www.mornington.se/Mornington---Bromma---SE/Hem.aspx

Осло - Hotel Radisson Blu Scandinavia 4* https://www.radissonblu.com/en/scandinaviahotel-oslo

Зондал - Hotel Best Western Lagreid  3*  //www.lagreid.no/

Берген - Hotel Scandic Byparken 4* https://www.scandichotels.com/hotels/norway/bergen/scandic-byparken

Гейло - Ustedalen Hotel 4* //www.ustedalen.no/

 

 

 

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  3 485 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 14 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ПО - МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  3 585 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 14 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ПО - МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
 
ПРИ ГРУПА ОТ 14 ЧОВЕКА (ОБЩО ЗА САМОЛЕТНА И АВТОБУСНА ЕКСКУРЗИЯ)
 СЕ ПЪТУВА С  МАЛЪК  АВТОБУС И СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ 100 лв
 

 

-  Лична карта или задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;

-  За деца под 18 год., непридружавани от единия или от двамата родители – нотариално заверена родителска декларация с разрешение за пътуване на детето им  в чужбина.

 


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Райфайзенбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG84RZBB91551060543404
BIC: RZBBBGSF

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] [ нагоре ]
Търсене
Дестинации
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах