ЕКСКУРЗИЯ ДО СКАНДИНАВИЯ, С БЕРГЕН И ФИОРДИТЕ, АВТОБУСНА II ВАР.

ХАМБУРГ- КОПЕНХАГЕН – МАЛМЬО - СТОКХОЛМ - ОСЛО (С ПОСЕЩЕНИЕ НА ФИОРДИТЕ И ГЛЕТЧЕРИТЕ В НОРВЕЖКИТЕ ПЛАНИНИ) – БЕРГЕН – ГЬОТЕБОРГ – БЕРЛИН

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
20.07.2021 2150.00 лв Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
Тръгване в 07.00 ч. сутринта от паркинга при храм-паметник „Ал.Невски”, София. Пътуване през Сърбия. Нощувка в гр. Будапеща, Унгария.
Закуска. Пътуване към Германия. По пътя се спира за почивка. Нощувка в Нюрнберг.
Закуска. Тръгване към град Хамбург. Пристига се след обяд. Автобусна обиколка на града - Катедралата "Св. Михаил", Площадът на Кметството, вътрешното езеро, пристанището със старите складови сгради от времето на Ханзата, скандалната улица “Репербан”. Свободно време в центъра на града и около вътрешното езеро. Нощувка в Хамбург.
Закуска. Целта на Вашето пътуване този ден е столицата на Дания - град Копенхаген, където пристигаме след обяд. Настаняване в хотел. Свободно време с възможност за разходка и първи впечатления от града. Нощувка в Копенхаген.
Закуска. Туристическа обиколка на Копенхаген, като този ден имате възможност да се запознаете с: Кралския дворец Розенборг със Съкровищницата; Двореца Амалиенборг и смяната на караула пред него; Мраморната църква; Фонтана “Гефион”, посветен на Майка Дания; фигурата на Малката Русалка-символ на града; Площада на Кметството и др. След обяд, по желание - разходка с корабче по каналите на Копенхаген. Свободно време с възможност за разходка по пешеходната зона на стария град - “Сторгет”. Вечерта, по желание - посещение на Увеселителния парк “Тиволи”. Нощувка в Копенхаген.
Закуска. Тръгване за гр.Малмьо, Швеция, като минаваме през най-новия мост, свързващ Дания и Швеция. Следва, за около 2 часа, разглеждане на централната част на града, наречен “перлата на Швеция“ – централния площад със сградата на Кметството и на най-старата аптека в града, малкия площад “Лила Торг”, Катедралата “Св.Петър”. Главната забележителност без съмнение е “Малмьохус”, старият градски замък, в който се помещават редица музеи. През 16 в. централният площад “Стортогет” е бил най-големият търговски пазар в Скандинавия и дори днес той е внушителен със статуята на крал Карл X Густав, Кметството, Резиденцията и хотел Крамер. Зад площада се намира църквата “Свети Петър”от 13 в. в готически стил. Около половин час - свободно време. Пътуване към Стокхолм. По пътя се минава покрай второто по големина езеро в Швеция - Ветерн. Пристигане в Стокхолм вечерта. Настаняване в хотел в района на Стокхолм. Нощувка.
Закуска. Туристическа обиколка на Стокхолм, наречен “Северната Венеция”. По време на обиколката имате възможност да видите Кралския дворец със смяната на караула; Кметството със "Златната зала", където всяка година се провежда бала по връчването на Нобеловите награди; Катедралата; Музея "Ваза"; Стария град “Гамла стан” и др. Около 17.00 ч., по желание - разходка с корабче по каналите на града. Свободно време. Нощувка в района на Стокхолм.
Закуска. Свободно време с възможност за посещение на етнографския музей на открито “Скансен”. Около обяд се тръгва за Осло, Норвегия. Около 20.00 ч. - пристигане в гр. Осло. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка в Осло.
Закуска. Туристическа обиколка на Осло, с посещение на известния парк „Вигеланд”, Музея на викингите, музея “Фрам” и музея “Кон Тики”. Свободно време в центъра на града с възможност за разглеждане на катедралата и на най представителните сгради отвън - крепостта Акерхус, парламентът, кметството, кралският дворец. Свободно време. Нощувка в Осло.
Закуска. През този незабравим ден се пътува с автобус до най-големия фиорд – Зогнефиорд. По пътя имате възможност да посетите типична за Скандинавия църква, наречена „Щаб”, и построена от дърво в характерен скандинавски стил. Ще пресечем с ферибот най-големия фиорд – Зогнефиорд. Пътуване към Гайрангер и нощувка в Гайрангер.
Закуска. Този ден имате удоволствието да пътувате по най - красивия отвесен скалист фиорд, Нероуфиорд до гр. Гудванген. По време на това пътуване ще се насладите на невероятно красивата природа на Норвегия. Нероуфиорд, заедно с Гайрангер фиорд, е включен в Списъка на ЮНЕСКО като част от световното културно и природно богатство на човечеството. Продължаваме към гр. Вос и Далс до гр. Берген – вторият по големина град в страната, основан през 1090 г. от Олаф Кире и бил столица на Норвегия до 1299 г. Градът е известен още и като „перлата” на Норвегия. Следва разглеждане на Берген с неговата типична северна архитектура: историческият център, където е квартала с пристанището, процъфтяло по време на Ханза-периода, рибния пазар, Крепостта „Бергенхус” и др. Свободно време. Нощувка в Берген.
Закуска. Свободно време до обяд, след което поемаме през Норхаймзунд покрай романтичния фиорд Хардангер. Очаква Ви пътуване, изпълнено с невероятно красиви гледки. След като стигнем до гр. Бруравик, по мост се прекосява фиорда до гр. Бримнес, след което продължаваме по долината Мьебедал. Това пътуване, както и посещението на водопада „Voringsfossen”, висок 182 м., ще оставят във Вашите сърца вечен спомен. Продължаваме от Фосли през високото плато „Hardangervidda” до гр. Гейло. Нощувка в Гейло.
След закуска - отпътуване към гр.Осло през долината „Hallingdal” и покрай фиорда „Tyro”. Пътуване към Гьотеборг. Разглеждане на гр.Гьотеборг. Нощувка в Гьотеборг.
Закуска. Пътуване до гр.Трелеборг, откъдето в 14.30 ч. взимаме ферибота за гр.Рощок, Германия. Пристигане в Рощок в 21.00 ч. Пътуване към Берлин. Нощувка в Берлин.
Закуска. Автобусна обиколка на Берлин – Колоната на победата, Сградата на Райхстага, Бранденбургската врата, улица “Унтер ден Линден”, “Александърплац”, Чек пойнт “Чарли”, “Потсдамер плац”. Отпътуване към гр.Лайпциг. Нощувка в Лайпциг.
Закуска. Отпътуване към Австрия. Нощувка в хотел в Бавария, Германия.
Закуска. Пътуване към Унгария. По пътя – посещение на Мелк, близо до Виена. Нощувка в Кечкемет.
Закуска. Тръгване за България. Пристигане в София вечерта.

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • 17 нощувки със закуски в хотели 3* и 4*;
 • 1 нощувкa в Будапеща (Унгария)
 • 1 нощувка в Нюнберг (Германия)
 • 1 нощувка в Хамбург (Германия)
 • 2 нощувки в Копенхаген (Дания)
 • 2 нощувки в Стокхолм (Швеция)
 • 2 нощувки в Осло (Норвегия)
 • 1 нощувка в Гайрангер (Норвегия)
 • 1 нощувка в Берген (Норвегия)
 • 1 нощувка в Гейло (Норвегия)
 • 1 нощувка в Гьотебoрг (Швеция)
 • 1 нощувка в Берлин (Германия)
 • 1 нощувка в Лайпциг (Германия)
 • 1 нощувка в Бавария  (Германия)
 • 1 нощувка в Кечкемет  (Унгария)
 • билети за фериботите, посочени в програмата;
 • транспорт с туристически автобус, екскурзоводско  обслужване и водач от ТА “2М-КО”.
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЧЮЧЕНИ:
 • медицинска  и туристическа застраховка - 27 лв (за лица до 70 год,), за лица от 71 год. до 80 год. - 54 лв;
 • допълнителна застраховка „Отказ от пътуване;
 • входовете за музеите и таксите за корабчетата - те се заплащат допълнително. Ориентировъчно са необходими: 250 датски крони, 500 шведски крони, 320 норвежки крони (равностойността  на 120 евро) и 10 евро (за Германия) – общо около 130 евро;
 • разходка с корабче по каналите на Копенхаген - 70 датски крони (около 10 евро) - 5-ти ден;
 • посещение на  Увеселителен  парк „Тиволи” - 95 датски крони (около 13 евро) - 5-ти ден;
 • разходка с корабче по каналите на Стокхолм - 26 евро (220 шведски крони) - плащат се в офиса на ТO ;(7-ми ден.).

3. Цената 2 150 лв е за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 1 020 лв./подлежи на актуализация/
4. За деца под 12 год., настанени на трето допълнително легло – отстъпка 160 лв.
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 08.05.2019 г и  подлежат на  актуализация.
 
5.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на TO)        
              - по банков път
 Информация за хотелите (или подобни):
Будапеща - Hotel Sissi 3*  //www.hotelsissi-budapest.com/
Нюрнберг - Ramada Nurnberg Park Hotel 4* //www.ramada.com/hotels/germany/nuernberg/ramada-nuernberg-parkhotel/hotel-overview
Хамбург - Hotel Mercure Hamburg Mitte 4*
//www.mercure.com/de/hotel-5394-mercure-hotel-hamburg-mitte/index.shtml
Копенхаген - Comfort Hotel Vesterbro 3* https://www.nordicchoicehotels.com/comfort/comfort-hotel-vesterbro/      
Стокхолм - Mornington Hotel Bromma 4*
//www.mornington.se/Mornington---Bromma---SE/Hem.aspx
Осло - Hotel Radisson Blu Scandinavia 4* https://www.radissonblu.com/en/scandinaviahotel-oslo
Зондал - Hotel Best Western Lagreid  3*  //www.lagreid.no/
 
Берген - Hotel Scandic Byparken 4* https://www.scandichotels.com/hotels/norway/bergen/scandic-byparken
Гейло - Ustedalen Hotel 4* //www.ustedalen.no/
Гьотеборг - Spar Hotel Majorna 3* //www.sparhotel.se/hotell/majorna/  
Берлин - Mercure Hotel Berlin Tempelhof 4*
//www.mercure.com/de/hotel-1894-mercure-hotel-berlin-tempelhof-airport/index.shtml  
Лайпциг - Novum Business Hotel Aviva Leipzig Neue Messe 4*
https://www.novum-hotels.de/hotel-aviva-leipzig
Бавария (Германия) - около Пасау (Simbach am Inn):
Hotel Wimmer Weissbraeu 3*
//www.wimmer-weissbraeu.de/
Кечкемет - Gokart Hotel 4*  //gokarthotel.hu/
 
 
 
 

 

 

 

 

 

ЦЕНАТА 2 150 лв Е  ВАЛИДНА  ПРИ  ГРУПА  ОТ  МИНИМУМ 30 ЧОВЕКА

 

ПРИ ГРУПА ОТ 20 ДО 29 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА  ДОПЛАЩАНЕ ОТ 100 лв

ПРИ ГРУПА ОТ 14 ЧОВЕКА СЕ ПЪТУВА С МАЛЪК АВТОБУС И СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ 100 лв

 

-  Лична карта или задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване

 

-  За  деца под 18 год., непридружавани от единия или от двамата родители – нотариално заверена декларация с разрешение за пътуване  на детето им  в чужбина

 


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Райфайзенбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG84RZBB91551060543404
BIC: RZBBBGSF

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] [ нагоре ]
Търсене
Дестинации
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах