Вашата оценка 5.00 от 1 гласа

Екскурзия до ПЕРУ - ИМПЕРИЯТА НА ИНКИТЕ, къс вар.

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 11 дни

Маршрут: ЛИМА - НАСКА - АРЕКИПА - ПУНО - езерото ТИТИКАКА - КУСКО - - ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ - МАЧУ ПИКЧУ - ЛИМА
Продължителност: 11 дни/ 9 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Перу


 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - Среща в 05.00 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. В 07.10 ч. – самолетен полет София – Амстердам с “Bulgaria Air”. Пристигане в Амстердам в 09.00 ч. В 12.35 ч. - международен полет Амстердам – Лима с ‘’KLM”. Пристигане в Лима в 18.05 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Лима.

2 ДЕН - ЛИМА Закуска. Oбиколка на модерния квартал Мирафлорес и бохемския квартал Баранко. Посещение на Музей за антропология, археология и история. Свободно време за обяд. След обяд - пешеходна обиколка на столицата - туристическа обиколка на колониална Лима – гроба на Писаро, Плаца де Армас, катакомбите на манастира „Сан Франциско”. Нощувка в Лима.

3 ДЕН - ЛИМА/НАСКА Закуска. След закуска се пътува с автобус от Лима до Наска. Пристигане в Наска след обяд. Полет с малък самолет над невероятните пустинни линии и фигури на Наска, открити от Мария Райхе. Посещение на акведуктите на инките, които все още набавят вода от Андите в пустинните селища. Нощувка в хотел в Наска.

4 ДЕН - НАСКА/ АРЕКИПА Закуска. Продължаваме пътешествието 600 км на юг към Арекипа, “белият град”, разположен в подножията на вулкана “Ел Мисти”, на 2 400м надм.вис. Пристигане в Арекипа и трансфер до хотел. Нощувка в Арекипа.

5 ДЕН - АРЕКИПА/ПУНО Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа, вторият по големина град в Перу – Манастира „Санта Каталина”, Катедралата, Йезуитската църква, както и центъра на колониалния град. След обяд отпътуване за Пуно. Нощувка в Пуно.

6 ДЕН - ПУНО/ КУСКО Закуска. Рано сутринта – разходка с лодка по най-високото плавателно езеро в света, мистичното езеро Титикака, като се спира на „плаващите острови” Урос. Тези острови са плетени от тръстика и кал от индианците уроси, които живеят само от и на езерото, нежелаейки да имат достъп до околния останал свят и той до тях. След 4 – часова обиколка из езерото, продължаваме на север към Силустани-прединкските погребални пирамиди, на бреговете на езерото Умайо. След обяд – продължаване към Куско. По пътя се прекосяват високите проходи на Андите, преди да се стигне до „Пъпът на Света” и имперска столица Куско. Преди влизане в Куско се посещава храма на Виракоча (при възможност във времето). Нощувка в Куско.

7 ДЕН - КУСКО Закуска. Сутринта – свободно време за аклиматизация. По желание - посещение на Базиликата в Куско (входът се плаща допълнително). След обяд – панорамна обиколка на археологическата столица на Америка, „пъпът на света” – Куско. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от шедьоврите на инкската архитектура – храмовия кпомплекс Кориканча, крепостта Саксайуаман, царемониалния център Кенко, Пукапукара и Тамбомачай – термалните бани на Инката. Свободно време. По желание - посещение на фолклорна програма с вечеря в ресторант в центъра на Куско. Нощувка в Куско.

8 ДЕН - ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ Закуска. Пътуване през Свещената Долина на инките – по пътя се разглежда Археологическата зона в Писак, посещение на индиански занаятчийски пазар в селцето Писак. Свободно време за обяд в Писак. Продължаваме към Олантайтамбо покрай р. Урубамба. Разглеждане на Археологическата зона в Олантайтамбо. Нощувка в Олантайтамбо.

9 ДЕН - МАЧУ ПИКЧУ Закуска. Пътуване с влак през Андите до Мачу Пикчу - “изгубената цитадела на инките” и най-добре запазеният инкски град, достигнал до наши времена благодарение на това, че дълго време е останал забравен сред джунглата. След обяд, по желание - посещение и свободно време на горещ минерален извор, преди отпътуване обратно за Куско. Нощувка в Куско.

10 ДЕН - ЛИМА Закуска. Трансфер до летището. В 14:35ч. - вътрешен полет Куско – Лима с “LATAM’’. Пристигане в Лима в 16:07 ч. Международен полет Лима – Амстердам в 19:55 ч. с ‘’KLM ‘’

11 ДЕН - Кацане в Амстердам в 15:20 ч. Полет Амтердам – София в 18:10ч. с ‘’Transavia Airlines” Пристигане на летище София в 21:55 ч.

 


ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  5 540лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 6 ДО 9 ЧОВЕКА – ЦЕНАТА Е 5 640 ЛВ.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  5 640 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА ОТ 6 ДО 9 ЧОВЕКА – ЦЕНАТА Е 5 740 ЛВ.

 
 
Вижте цялата програма тук
ПОЯСНЕНИЯ:
1.   В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • самолетни билети за всички международни полети: София – Амстердам -Лима и Лима –Амстердам - София;
 • самолетни билети за вътрешния полет Куско – Лима;
 • летищни такси за международните полети;
 • летищни такси за вътрешния полет Куско – Лима;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 9 нощувки със закуски в хотели 3* в Перу;
 • 2 нощувки в Лима
 • 1 нощувка в Наска
 • 1 нощувка в Арекипа
 • 1 нощувка в Пуно
 • 3 нощувки в Куско
 • 1 нощувка в Оянтайтамбо
 •  (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • билети за влака от Олайтантамбо до Мачу Пикчу през Андите;
 • полет с малък самолет над линиите и фигурите в Наска; (3-ти ден)
 • разходка с лодка по езерото Титикака; (6-ти ден)
 • пътуване с влак до Мачу Пикчу; (9-ти ден)
 • входовете  на  всички  археологични паркове и музеи;
 • наземен транспорт с туристически автобус и влак;
 • екскурзоводско обслужване, водач  и местен екскурзовод (с превод на  български език от водачът, който придружава групата);
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 80 лв.  
 
 
2.  В  ПАКЕТНАТА  ЦЕНА  НЕ СЕ  ВКЛЮЧВАТ:
 •  персонална такса за полета над линиите и фигурите в Наска - 25 соле (около 10 щ. долара) - в местна  валута, плаща се на място (4-ти ден); 
 •  медицинска  и  туристическа  застраховка: с покритие 25 000 евро  –  25 лв (за лица  под 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год.- 50 лв;
 •  допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • 1обяд по време на обиколката в Лима (2 -ри ден)- 20 щ.долара
 • посещение на фолклорна програма с вечеря в Куско - 40 щ.долара (7-ми ден);
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 •  вход за Базиликата в Куско - 25 соле (около 10 щ.долара) -   (7-ми ден);
 • посещение на горещ минерален извор - около 20 нуево соле (около 8 щ.долара)  - 9-ти ден.
 
Важно: Посещението на Мачу Пикчу се осъществява при строг ред, определен от администрацията на археологическата зона, при който на ротативен принцип се отваря и затваря достъпът до различните обекти в зоната. Това предполага, че винаги в работното време на Мачу Пикчу ще има точки с ограничен достъп. Начинът, по който се прави обиколката на Мачу Пикчу се определя ден за ден от администрацията с оглед на археологическите дейности и работа по поддръжката, които се извършват на територията на зоната.
 
*Забележки:
1   За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
2. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.01.2020 г.
3. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в
офиса на туроператора.
4.  Категоризацията на хотелите в Перу  не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
5.Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
3.   Цените 5 540 лв/ 5 640 лв са за турист в двойна стая. За единична стая се доплащат 704 лв./подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.01.2020 г и  подлежат на  актуализация.
 
4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)    
             - по банков път

 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 2 700 лв
 


Информация за хотелите(или подобни):
 
ЛИМА - HOTEL MIRAMAR - //www.hotelmiramarperu.com/
НАСКАHOTEL ALEGRIA
//hotelalegrianasca.com-ica.com/en/
АРЕКИПА - CASONA PLAZA HOTEL
//casonaplazahoteles.com/es/sliders/2013-09-04-13-26-30/casona-plaza-hotel-aqp
ПУНО - CASONA PLASA HOTEL CENTRO
//casonaplazahoteles.com/es/sliders/2013-09-04-13-29-00/casona-plaza-hotel-centro
ОЯНТАЙТАМБО - TUNUPA LODGE HOTEL - //tunupa-lodge.com/en/index.php
КУСКО - TAYPIKALA HOTEL  - //www.taypikalahotelcusco.com/
 
 
     - Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
     - За лица под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение  детето им   
       да пътува  в  чужбина.