Вашата оценка 4.60 от 5 гласа

ПЕРУ, БОЛИВИЯ, ЕКВАДОР и островите ГАЛАПАГОС

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 22 дни

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: ЛИМА - ПАРАКАС - БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ - НАСКА - АРЕКИПА - - КОЛКА КАНЬОН - ПУНО - езерото ТИТИКАКА – ОСТРОВЪТ НА СЛЪНЦЕТО – ЛА ПАС – ТИУАНАКУ - КУСКО - ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ - МАЧУ ПИКЧУ - ЛИМА - - КИТО - БАЛТА - островите ГАЛАПАГОС, КИТО - БАЛТРА - острови
Продължителност: 22 дни/ 20 нощи
Дати на отпътуване: 05.09.2024, 11.10.2024, 14.11.2024, 14.03.2025, 16.04.2025, 20.06.2025, 18.07.2025, 12.09.2025, 24.10.2025, 14.11.2025
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
05.09.2024 10735.00 лв Запитване
11.10.2024 10735.00 лв Запитване
14.11.2024 10735.00 лв Запитване
14.03.2025 10735.00
10635.00 лв
Запитване
16.04.2025 10735.00
10635.00 лв
Запитване
20.06.2025 10735.00
10635.00 лв
Запитване
18.07.2025 10735.00
10635.00 лв
Запитване
12.09.2025 10735.00
10635.00 лв
Запитване
24.10.2025 10735.00
10635.00 лв
Запитване
14.11.2025 10735.00
10635.00 лв
Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD

Този път искаме да ви заведем на едно наистина различно  пътуване, което ще ви пренесе в свещената долина на инките и ще предизвика у вас усещането за дълбока свързаност с мистичните дебри на Андите. Нашата програма ще ви преведе през Панамериканската магистрала, през идилията на памукови плантации и най-удивителния пустинен пейзаж на парка „Паракас”. Ще видим оракула Пачакамак и пясъчните линии на Наска, дори ще полетим над тях. След това ще се отправим към Балестовите острови и ще плуваме сред  плаващите  парчета земя  от тръстика и кал на езерото Титикака. Белият град Арекипа ще ни посрещне точно под снежната шапка на вулкана Ел Мисти и наистина гледката е удивителна! Ще отскочим и до острова на Слънцето и Тиуанаку в Боливия.През дивни каньони ще прекосяваме Андите чак до „Пъпа на света”. Няма да подминем и великолепното  архитектурно наследство на предците, което ще ни очарова в Лима и в Арекипа, запазили колониалния си облик с цялата му изтънченост. Ще усетим духа и традициите на района, шарените пазарчета, вкусни и различни кулинарни предложения от местната кухня – изобщо няма да пропуснем нищо от пъстрия свят на тези невероятни страни! Ще отидем и до красивите острови Галапагос за да видим какво ще ни предложи тази невероятна природа там!

1 ДЕН -

1 ДЕН  – Среща в 04.55 ч. сутринта на летище София, Терминал 2 за полет през Амстердам до Лима. Пристигане в столицата на Перу вечерта и настаняване в хотел. Свободно време в централната част на града и  нощувка.
 
2 ДЕН  –  ЛИМА
Закуска. Започва нашата обиколка, която ще  ни преведе през  исторически периоди на града, още отпреди  колонизацията на испанците, ще видим колониалния и новия, модерен  облик на града. Тук  са  гробът на Писаро,  катакомбите на манастира „Сан Франциско” и разбира се  Плаца де Армас. Не случайно центърът е включен в списъка на световното културно наследство ЮНЕСКО – тук се намират Катедралата, посветена на апостол Св. Йоан  от XVI в., Кметството и Архиепископският дворец. Тук ще научим и историята на основателя на града Франсиско Писаро, чиято къща в наши дни е превърната в Правителствен дворец и е официална резиденция на президента на Перу. Целият площад, е много красив със своите  палми и  цветни лехи. Ще отделим време за обяд и след това ще посетим най-модерния квартал Мирафлорес и бохемския Баранко. Зелени паркове, градини, луксозни бутици, занаятчийски сергии и прекрсни гледки към океана  - безспорно, това е  най-красивата част на Лима. Ще имаме още и посещение на Музея “Ларко“, а по желание можете да влезете и  в  Златния музей „Museo Oro del Perú y Armas del Mundo“ *. Нощувка в Лима.

 

3 ДЕН –ЛИМА/ ПАЧАКАМАК/ПАРАКАС Закуска. През този ден ще пропътуваме 280 километра по Панамериканската магистрала, през крайбрежието на пустинята, през плодородни долини и плантации за памук. По пътно  ще спрем при  руините на прединкски култури и оракула Пачакамак. Ще минем и  покрай живописни рибарски селца, където ще направим почивка. Следобедът ни ще бъде посветен на  парка “Паракас”, някога дом на индианска култура със същото име, където ще се насладим на един от най-невероятните пустинни пейзажи, рожба на природата. Сред  тази божествено красива пустош от дюни с разнообразни форми, сякаш сме извън тази планета.Наистина е сюрреалистично! Паркът е естествена среда  и на типични за Южна Америка представители на фауната. По околните скали с причудливи образувания, както и на  близките малки острови живеят  колонии от милиони птици, множество корморани, морски лъвове, пингвини и фламинго. Взели със себе си малко от живата природа, ще направим трансфер до хотел. Нощувка в Паракас.

4 ДЕН – ПАРАКАС/ БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ/НАСКА Закуска. Предстои един много вълнуващ ден  и рано ще тръгнем към пристанището, за да направим   пътуване с лодка до Балестовите острови. Това е най-големият природен резерват в Перу, убежище на стотици китове, делфини, морски птици, хумболтови пингвини. Наистина ще преживеем наслада от красотата на многообразието  птичи видове, които ще снимаме в естествената им среда.. Приближаваме се максимално до мястото, от което се вижда т.нар. канделабър /или свещник/. Той е огромен и  на стотици години, издялан върху пустинен хълм .Фигурата Канделабро, също известна и като “Трите кръста”, се смята за свързана с линиите Наска и като убежище на пирати. След двучасов тур с лодка покрай островите, продължаваме по суша към Наска, като по път ще посетим  Музея в Ика и оазиса Хуакачина, заобиколен от впечатляващи 100-метрови пясъчни дюни. Ще пристигнем в Наска след обяд, където най-голяма атракция е полетът с малък самолет над невероятните пустинни линии и фигури на Наска, открити от Мария Райхе. Истинската форма на линиите  може да се наблюдава само  от въздуха. Самите линии представляват бразди с дълбочина 30-50 см и ширина около 135 см, от които се образуват бели линии на фона на червеникавата пустиня. Най-големите са с дължина около 300 м, а общата им площ е 500 кв. км. и имат различна форма - триъгълна, спираловидна, дори като рисунки на колибри,  гущер и други животни. Смята се, че са плод на културата Наска, чиято цивилизация е била развита от 200 г. пр.н.е. докъм 600 г . И до днес астрономи, археолози, и геолози от цял свят продължават да изследват геоглифите, но все още няма категоричен отговор -. какво точно са линиите на Наска? Със сигурност,обаче, те са нещо впечатляващо, което ние ще видим. След полета искаме да ви покажем и  акведуктите на инките, които все още набавят вода от Андите в пустинните селища. Нощувка в Наска.

5 ДЕН –НАСКА/ АРЕКИПА Закуска. През този ден ще имаме дълъг преход от 600 км. на юг, за да достигнем до Арекипа, “белият град”, разположен в подножията на вулкана “Ел Мисти“, когато пристигнем в Арекипа, ще се настаним направо в хотела за нощувка.
 

6 ДЕН –АРЕКИПА Закуска. Арекипа е разположен на 2380 м надморска височина, в невероятно красива долина, заобиколена от  заснежените вулкани Чачани (6057 м), Мисти (5822 м) и Пичу Пичу (5664 м). Има дълга история и дори дълго е бил най-гъсто населеният град в цяло Перу., но  остава относително изолиран до 1870 г., когато построяването на Южната железница го свързва с тихоокеанските пристанища. През 30-те години на 20 век градът е свързан и с Панамериканската магистрала, което помага за утвърждаването му като основен търговски център в Южно Перу. Историческият център на града е обявен за обект на световното наследство на ЮНЕСКО. Ще посетим манастира Св. Каталина – впечатляваща колониална постройка, останала затворена за посещения повече от 400 години. Обиколката ни включва централния площад, един от най-красивите площади в Перу, украсен с великолепни арки, на който се намира и Катедралата на Арекипа, както и  Йезуитската църква. В свободното си време, след обяд, можете да изберете за  разходка квартал Сан Лазаро построен изцяло в колониален стил, както и  живописните калдъръмени улички на квартал Янауара. Нощувка.
 
7 ДЕН – Свободен ден в Арекипа с възможност за доразглеждане на града или една интересна екскурзия до  Националния резерват  „Агуада Бланка“ и лагуната „Салинас“*.
По пътя ще спрем за снимки на Наблюдателната площадка „Mirador de los Volcanes”, откъдето ще има възможност да се насладим на величествените вулкани в района. Свободно време в центъра на градчето Чигуата, където се намира традиционната църква на Светия Дух. Следващата ни спирка е в Алто Симбрал (4200 н.в.), след което ще пристигнем в дългоочакваната лагуна „Салинас“, за да наблюдаваме освен водните огледала на лагуната, но и красивите фламинго, които обитават района. Лагуната „Салинас“ е езеро с високо съдържание на сол, разположено 4300м надморска височина в рамките на защитения Национален резерват „Salinas and Aguada Blanca“, около който се издигат величествените вулкани Мисти, Убинас и Пичу Пичу. Свободно време за снимки. Следва връщане в Арекипа. Нощувка в Арекипа/Чивай. Пояснение: Участниците в екскурзията, които не желаят да посетят Колка каньон, остават в Арекипа. За тези от вас, които са избрали екскурзия до Колка Каньон - след обяд, отпътуване за Чивай и нощувка.
 
 
8 ДЕН – КОЛКА КАНЬОН
Закуска. За тези от вас, които не участват в екскурзия до Колка каньон – свободно време в гр. Арекипа до обяд. След обяд, отпътуване за град Пуно, където ще се срещнете с останалата част от групата.
Екскурзия до Колка каньон: Закуска. Тръгване рано сутринта, около 06.00 ч. - отпътуване към Колка Каньон – там,където гнездят Кондорите. Най-известното място в долината на река Колка е „Кръстът на Кондорите“ – най-високата точка на каньона, популярна туристическа  площадка, където топлите въздушни течения събират рано сутрин огромни  кондори, така че от съвсем близко разстояние може да се наблюдава полетът им над каньона. Птиците имат три –метров размах на крилете и  се носят във въздуха на височина от 5 км. Долината е терасирана от индианците и там се виждат множество традиционни села, както и обработваеми площи.Хората тук  обожествяват кондорите и често им принасят в жертва различни домашни животни.. От самия каньон се открива и  прекрасна гледка към близките вулкани Сабанкая, Уалка-Уалка и Ампат., а в  най-ниската част на Колка има  блато, в което се твърди,че често потъват животни. Така ,според легендите,  Майката земя събира за себе си жертви. Достигнали до една от най-високите точки на нашето пътешествие в Перу, ще продължим  към недрата на ”същинските Анди” -  към Пуно . Това е пристанището на най – високо разположеното плавателно езеро в света, Титикака. По пътя имаме шанс да срещнем представители на фауната като алпака, лами и викука, както и ще имаме възможността да се насладим на типични за Андите езерни гледки. В Пуно ще се съберем с останалата част от групата. Нощувка в Пуно.
 
9 ДЕН - ПУНО/ ЛА ПАС Закуска. Рано отпътуване към границата с Боливия (06:00ч.). Посещение на Острова на Слънцето – един от най-големите острови в езерото, на който са запазени около 180 руини от цивилизацията на инките и където инките са вярвали, че е бил роден Богът на Слънцето. Разглеждат се Градината на инките, Стълбището, Извора, двореца Пилкокайна. Връщане към градчето Копакабана, разположено на брега на езерото Титикака. Разглеждане на Катедралата с Черната Мадона, едно от най-значимите католически поклоннически места в Латинска Америка и централния площад. Отпътуване към Ла Пас през боливийското пристанище Чуа на пролива Тикуина, който свързва горното езеро Чикито с долното езеро Пекеньо – двете езера общо образуват Титикака – най-голямото езеро в Южна Америка. Пътуване към Ла Пас (между три и четири часа). Нощувка в Ла Пас.

10 ДЕН - ЛА ПАС/ ТИУАНАКУ/ ПУНО Закуска. До обяд - туристическа обиколка на Ла Пас, административната столица на Боливия – Индианския пазар, колониалната църква „Свети Франциско”, площад „Мурильо”, Президентството, Парламента. Продължаваме с разглеждането на Тиуанаку – един от най-големите древни градове. Пътуване с автобус до Пуно. Нощувка в Пуно.
 
11  ДЕН – ПУНО/ КУСКО
Закуска. Рано сутринта ще се отправим към  езерото Титикака,разположеното на 3812 м н.в. В превод неговото  име означава „каменна пума“, заради формата на езерото, гледана отвисоко, а дълбочината му достига до 300 метра. Ние ще направим  разходка с лодка до “плаващите острови” Урос, уникални по своята същност, защото  са плетени от тръстика и кал от индианците уроси, които живеят на езерото, нежелаейки да имат достъп до  останалия свят, както и той до тях. Всъщност, историята за това решение е интересна,но ще я чуте на място. Иначе по-близките до брега острови изглеждат доста подредени и имат своя църква, училище, магазин,дори и  обществен телефон. По-големите достигат на площ до 500 кв. м и имат  по стотина жители. Нашата лодка ще плува по тесни канали, свързващи отделните тръстикови острови и това е запомняща се гледка със сигурност. Отпраявяме се към Куско.   По път ще посетим археологическия комплекс Силустани-прединско гробище разположено на брега на езерото Умайо близо до Пуно в Перу. Гробниците, които са построени над земята в подобни на кули структури, наречени чулпас, са останки от народа Кула, който е аймара, завладян от империята на инките през 15 век. Преди да пристигнем в старта столица и при възможност във времето по път ще посетим единственият запазен инкски култов център Ракши, посветен на бог Виракоча. Нощувка в Куско.
 
 
12 ДЕН –  КУСКО
Закуска. Достигнахме  до “ПЪПА НА СВЕТА” и започва нашата панорамна обиколка нв археологическата столица на Южна Америка – Куско. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от шедьоврите на инкската архитектура. Ще видим централната част с Катедралата и Храмовия комплекс Кориканча, ще разгледаме една от най-интересните древни крепости Саксайуаман. Тя е построена  от огромни камъни, издялани и подредени като пъзел, а някои от тях тежат по 300 – 400 тона и са били пренесени от разстояние над 30 километра. Повдигнати са  и подредени един върху друг с изключителна прецизност и точност - поредната загадка? Крепостта е била изградена върху огромно, изкуствено изравнено плато и има  зигзакообразна форма, което навежда на мисълта, че Саксайуаман е използвана не само  като защитна крепост, но  е била и храм, посветен на култа към Слънцето. След това ще излезем извън града, за да  посетим и другите шедьоври на инкската архитектура – термалните бани на Инките в  царемониалния център Кенко, Пука Пукара и Тамбомачай.
Въпреки че денят е наситен, по желание може да посетите още Базиликата в Куско*, музея „Инка“, който представя историята на града от периода на инките до наши дни и музея „Casa Concha”, с най- изчерпателната колекция от артефакти на инките от Мачу *. Вечерта може да гледате фолклорна програма с вечеря в ресторант в центъра на Куско.* Нощувка в Куско.


13  ДЕН – ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ Закуска. Започва нашето пътуване  през Свещената Долина на инките – Първата ни спирка ще бъдат солниците Марас, с над 3000 солни басейна, разположени на терасовиден терен, от които местните жители в долината добиват ръчно сол от древни времена, а след това земеделските кръгли тераси в Морай, създадени от инките с невероятно напреднали за времето си техники.. Свободно време за обяд и продължаваме към Оянтайтамбо през долината на р.Урубамба,  за да стигнем до крепостта и Цитаделата на инките -  без съмнение едно от най-впечатляващите места. Храмът и крепостта са разположени над града, а по монолитните камъни, от които са построени, все още има запазени древни релефни рисунки. Олянтайтамбо е пример за невероятното градско планиране, което инките са успели да направят. И до ден-днешен са запазени каменните улици, а водата от планината се спуска по  същите канали, изградени преди хиляди години. Нощувка в Оянтайтамбо.

14 ДЕН – МАЧУ ПИКЧУ Закуска – сух пакет. Ще отпътуваме рано  с влак до градчето Агуас Калиентес , над което се издига Мачу Пикчу - “изгубената цитадела на инките” /тръгване от хотела в 05:00 -05:30 часа/. От Агуас Калиентес вземаме автобус и след 30- минутно изкачване по живописен планински път, се озоваваме пред входа на Мачу Пикчу. В превод името му означава “Стар град” и той  условно е разделен на няколко части, като в тях са обособени над 140 различни конструкции – храмове, светилища, жилища, бани – всички свързани помежду си с канали и дренажна система, издълбана в скалите.  Ще видим и астрономическата обсерватория, с помоща на която инките са определяли годишните сезони и часа по сенките, хвърляни от слънцето върху камъните. Акцент в нашата обиколка ще бъде Храмът на слънцето – единственото запазено светилище на главния бог на инките – Виракоча. Уникалната архитектура  на Мачу Пикчу и фактът, че е  издигнат високо, за  да не бъде намерен все още е загадка за  учените и те не могат да дадат ясен отговор, който да обясни защо инките са изградили своя град на толкова недостъпно място. И така заредени с енергията на това загадъчно място завърша нашето пътешествие в „Изгубения град на инките“. Можем да обядваме  в ресторант в град Агуас Калиентес , чието име в превод  означава “горещи извори” или “топла вода”. Тъкмо в горещите извори тук можете да се отпуснете в свободното си време, ако желаете.*  След това ще отпътуваме обратно към Оянтайтамбо и от там -  за Куско. Нощувка в Куско.

15 ДЕН – ВИНИКУНКА (RAINBOW MOUNTAIN)Този ден ни очаква една впечатляваща еднодневна екскурзия по планината на 7-те цвята „ Рейнбоу“, където ще се насладите  на творението на природата. Очаква ни 2-часов преход в планината. Ще посетим  градчето  Кусипата за закуска и обяд. Връщане в Куско привечер. Трнасфер до летище за вътрешен полет Куско-Лима с ” LATAM Airlines”. Пристигане в Лима.  Трансфер до хотел. Нощувка.
 
16 ДЕН – Закуска. Трансфер до летището.Полет Лима-Кито с ” LATAM Airlines”. Пристигане в Кито. Трансфер до хотел. Нощувка в Кито.
 
17 ДЕН – КИТО  Закуска. Следва обиколка на града, обявен от ЮНЕСКО през 1970 година за световно култулно наследство с най-добре запазения исторически център на града в цяла Южна Америка. Обиколката на града ще започне от местността Гуаполо, от където се открива чедусна гледка към града, разположен в подножието на вулкана Пичинча. След това ще посетиме историческия център на града с „Площада на независимостта”, ще разгледаме Катедралата, сградата на Народното събрание. Ще се разходиме по малките улички с добре запазена колониална архитектура. След това ще се изкачиме на хълма „Панечило”, където се намира статуята на „Пазителят на града”. Обиколката ни ще завърши с паметника на екваториалната линия, наречен „Средата на света”, където ще можете да стъпите едновременно в Северното и в Южното полукълбо. Свободно време. Нощувка в Кито.
 

18 ДЕН – КИТО/БАЛТРА
Закуска. Трансфер до летището. Полет Кито – Балтра. Пристигане на летището в Балтра. Посрещане на летището от фирмата. Трансфер до пристанището, откъдето със скоростна лодка ще пътувате до Пуерто Аьора (о-в Санта Крус). Този ден ще посетите Центъра за изследвания „Чарлс Дарвин”, където ще имате възможност да видите гигантските галапагоски костенурки и ще научите за усилията, които се полагат за поддържане на популациите с костенурки на островите Галапагос. Настаняване в хотел и нощувка на о-в Санта Крус.
 
19 ДЕН – О-В САНТА КРУС
Закуска.  Този ден ви очаква круиз в залива на остров Санта Крус. Ще посетите „La Loberia”, където ще имате възможност да плувате с тюлени. С лодка със стъклено дъно ще разгледате невероятно богатия морски свят, ще можете да плувате между красиви вулканични образувания. След обяд ще посетите планинската част на острова и ще можете да се насладите на вулканичните образувания. Ще можете да видите много разнообразни птици, игуани. При късмет ще имате възможност да видите гигантски костенурки в естествената им среда в природата. Нощувка в Санта Крус.
 
20 ДЕН – О-В ИЗАБЕЛА
Закуска. Разглеждане на о-в Изабела – един от най-младите Галапагоски острови, на който по последните изследвания вулканичната дейност продължава. С добър късмет на Плажа на любовта ще видите морски игуани, синьокрак рибояд, морски птици и раци. Във влажните зони на острова растат мангрови дървета, сред които живеят фламинго и други птици. Посещение на Центъра за отглеждане на малки сухоземни костенурки, и на ботаническите градини с ендемични видове. В края на обиколката ще видите островчето Тинторерас, където се срещат образования от лава и е обиталище на синьокрак рибояд, морски игуани, акули, риби, скатове, водни костенурки, пингвини. Обяд. Връщане на остров Санта Крус. Свободно време с възможност за разглеждане на  чаровното градче  Пуерто Айора. Нощувка в хотел на о-в Санта Крус.
 

21 ДЕН – Закуска. Тази сутрин по път към Балтра ще посетите изключително интересната скална формация - Los Gemelos (Twin Craters). Продължаваме към летището в Балтра за полет Балтра – Гуаякуил. Кацане в Гуякуил следва полет  Гуаякуил – Панама сити с “Copa Airlines”. Пристигане в Пнама сити. Полет Панама сити-Истанбул с “Turkish Airlines”.
 
22 ДЕН –Пристигане в Истанбул. Полет Истанбул-София с “Turkish Airlines”. Пристигане на летище София.

 

Вижте цялата програма тук
*Промоционалната цена 10 635лв е валидна при записване и депозиране минимум 6  месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 10 735лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък
от 6 месеца.
 
 
УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с  допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”

1.   В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • самолетни билети за всички международни полети: София – Амстердам –Лима и Лима – Кито-- Гуаякуил -Панама сити- Истанбул- София ;
 • самолетни билети и летищни такси за вътрешните полети Куско - Лима;  Кито – Балтра и Балтра - Гуаякуил;
 • летищни такси за международните полети - 1 144 лв/ 585 евро - подлежат на потвърждение;
 • Полетна информация:
 • 1 ДЕН  - Среща в 04.55 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. В 06.55 ч. –  самолетен полет София – Амстердам.  Пристигане в Амстердам в 09.00 ч. Полет Амстердам – Лима в 12.35ч.  Пристигане в Лима в 18.05 ч.
 • 15 ДЕН – В 19.30 ч. полет Куско-Лима с LATAM Airlines. Пристигане в Лима в 21.00 ч.  
 • 16 ДЕН –В 13.00 ч. -полет Лима -Кито с LATAM Airlines..Пристигане в Кито  в 18.00 ч.
 • 18 ДЕН – В 09.00 ч. полет Кито – Балтра. Пристигане на летището в Балтра в 11.30 ч.
 • 21 ДЕН – В 12.30 ч. полет Балтра – Гуаякуил. Кацане в Гуякуил в 15.20 ч. В 16.18 ч. полет  Гуаякуил – Панама сити с “Copa Airlines”. Пристигане в Пнама сити в 18.33ч. В 19.05ч. полет Панама сити-Истанбул с “Turkish Airlines”.
 • 22 ДЕН –Пристигане в Истанбул в 15.45ч. В 20.30ч. полет Истанбул-София с “Turkish Airlines”. Пристигане на летище София в 20.50ч.
 • *Полетите се препотвърждават и актуализират, при потвърждаване на групата.
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 20 нощувки със закуски 1 обяд в хотели 3* в Перу, Боливия, Еквадор и о-ви Галапагос в Перу и Боливия.;
 • 3 нощувки в Лима
 • 1 нощувка в Паракас
 • 1 нощувка в Наска
 • 2 нощувки в Арекипа
 • 1 нощувка в Чивай
 • 2 нощувки в Пуно
 • 1 нощувка в Ла Пас
 • 3 нощувки в Куско
 • 1 нощувка в Оянтайтамбо
 • 2 нощувки в Кито
 • 3 нощувки на о-в Санта Крус
 • Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.
 • Обиколки и посещения.
 • туристическа обиколка на Лима – (2-ри ден);
 • посещение на Пачакамак – (3-ти ден);
 • посещение на парка „Паракас“ –(3-ти ден);
 • пътуване с лодка до Балестовите острови (4-ти ден);
 • двучасов тур с лодка покрай Балестовите острови (4-ти ден);
 • полет с малък самолет над линиите и фигурите в Наска (4-ти ден);
 • посещение на акведуктите на инките  - (4-ти ден);
 • туристическа обиколка на Арекипа- (6-ти ден);
 • разглеждане на Острова на Слънцето - (9-ти ден);
 • туристическа обиколка на Ла Пас – (10-ти ден);
 • разходка с лодка до плаващите о-ви Урос – (11-ти ден);
 • туристическа обиколка на Куско – (12-ти ден);
 • посещение на солниците в Марас и кръглите тераси в Морай– (13-ти ден);
 • посещение на археологическата зона в Оянтайтамбо – (13-ти ден);
 • пътуване с влак от Оянтайтамбо до Мачу Пикчу (12-ти ден);
 • билети за влака от Оянтайтамбо до Мачу Пикчу през Андите (14-ти ден);
 • посещение на Мачу Пикчу – (14-ти ден);
 • еднодневна екскурзия по планината на 7-те цвята „ Рейнбоу“ – (15-ти ден);
 • туристическа обиколка на Кито –(17-ти ден);
 • пътуване със скоростна лодка до Пуерто Аьора – (18-ти ден);
 • посещение на център за изследвания „Чарлс  Дарвин“ – (18-ти ден);
 • круиз в залива на остров Санта Крус – (19-ти ден);
 • разглеждане на остров Изабела – (20-ти ден);
 • Важно: За закупуването на билетите за Мачу Пикчу е необходимо при записване за участие в екскурзията или най-късно до месец и половина преди датата на отпътуване, пътуващия да предостави копие от валиден задграничен паспорт. Билетите се закупуват поименно и се вписват точните данни от паспорта. Туроператорът не носи отговорност, ако пътуващия не предостави навреме копие от паспорта си. Посещението на Мачу Пикчу се осъществява при строг ред, определен от администрацията на археологическата зона, при който на ротативен принцип се отваря и затваря достъпът до различните обекти в зоната. Това предполага, че винаги в работното време на Мачу Пикчу ще има точки с ограничен достъп. Начинът, по който се прави обиколката на Мачу Пикчу се определя ден за ден от администрацията с оглед на археологическите дейности и работа по поддръжката, които се извършват на територията на зоната.
 • входовете  на  всички  археологични паркове и музеи;
 • входовете  на  всички  археологични паркове и музеи;
 • наземен транспорт с туристически автобус и влак;
 • екскурзоводско обслужване, с местен екскурзовод и превод на български език от водачът, който придружава групата.
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките -  168 лв. 
 
 
 
2.  В  ПАКЕТНАТА  ЦЕНА  НЕ СЕ  ВКЛЮЧВАТ:
 • персонална такса за полета над линиите и фигурите в Наска - 77 соле (около  19 щ.долара) - в местна  валута, плаща се  на място (4-ти ден);
 •  виза за Боливия – 120 щ.долара издава се и се заплаща на място при влизане в страната.
 • такса обработка и подаване на документи за виза за Боливия – 50 лв;
 • входни такси по време на екскурзиите на о-витеГалапагос и такса за Националния парк 150 щ. долара(плащат се на място).
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • 1обяд по време на обиколката в Лима (2 -ри ден)- 25 щ.долара
 • екскурзия до  Националния резерват  „Агуада Бланка“ и лагуната „Салинас“ (7-ми ден); -110 щ. долaра
 • екскурзия  до  Колка  каньон (8-ми ден)135 щ.долара  (при група от минимум 4 човека);
 • посещение на фолклорна програма с вечеря в Куско - 40 щ.долара – (12-ти ден);
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • посещение на Златния музей Museo Oro del Perú y Armas del Mundo“ – 15 щ.долара- (2ри ден);
 • вход за Базиликата в Куско - 40 сол (около 12 щ.долара) - (12-ти ден);
 • посещение на музея „Инка“ -10 сол (около 3 щ.долара) - (12-ти  ден);
 • посещение на музея Casa Concha”-20 сол (около 6 щ.долара) - (12-ти  ден);
 • посещение на горещ минерален извор - около 15 сол (около 5 щ.долара) -  (14-ти ден);
 
Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв.  Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 
Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 50 лв (за лица до 70 год.), 100 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
* Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
*Забележки:
1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
4.  За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.
5. Категоризацията на хотелите в
Перу, Боливия, Еквадор и островите Галапагос не съответства на критериите зa категоризация на хотелите в Европа.
6. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 03.05.2023 г. и е възможно да  подлежат на  актуализация.
7. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
8. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
8. Екскурзията  не е подходящи за лица с ограничена подвижност.
4. Цените 10 635 лв./10 735лв са за турист в двойна стая. За единична стая се налага доплащане.
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 03.05.2023 г и е възможно да  подлежат на  актуализация.
 
5.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТO)
            - по банков път

 
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 5 300 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 15 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.

КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Перу:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.   
 

 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Боливия:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.   
 
Необходими документи за виза за Боливия:
 • Задграничен паспорт с валидност най-малко още шест месеца и с поне две оставащи страници за визови стикери.
 • Отпечатан формуляр за кандидатстване за виза за Боливия (Заявление за клетва за кандидатстване за виза).
 • Снимка с размер на паспорт в електронен и хартиен формат със следните изисквания:
 • Размери: 3 см х 3 см или 2 инча х 2 инча
 • За електронна снимка: формат JPG и максимум 150Kb
 • Снимката трябва да е на  бял фон без очила ако носите такива, трябва да гледате напред и цялото ви лице трябва да се вижда. Изражението на лицето да неутрално.     
 • Трябва да представите : 
 • доказателство за настаняване в Боливия: хотелска резервация или писмо с покана от вашия домакин. И в двата случая документът трябва да включва датите, на които ще останете там.
 • копие от вашия самолетен билет или маршрут на пътуването.
 • доказателство за финансови ресурси: копие от извлеченията от вашата банка или кредитна карта.
ПРИ  ЗАПИСВАНЕ В ОФИСА НА ТУРОПЕРАТОРА КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ ЗА ВИЗА.

 НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ – Еквадор:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Еквадор;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.   
 • Попълнена здравна декларация за пътуване до Еквадор/ https://declaracionsalud-viajero.msp.gob.ec/
 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ – Галапагос:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.   
 • Карта за контрол на транзита Tarjeta de control de Transito -TCT– тази карта се закупува на място на летището в (Кито или Гуаякил) с валиден самолетен билет до Галапагос. Трябва да отидете до кабината на INGALA на летището в Еквадор,след като заплатите административната такса вие ще получите своя TCC („Карта за контрол на транзита“). Цената на карта е фиксирана 20 USD на човек, както за граждани на Еквадор, така и за чужденци, и се плаща в брой само на летището