ЕКСКУРЗИЯ ДО ПЕРУ, БОЛИВИЯ, ЕКВАДОР И ОСТРОВИТЕ ГАЛАПАГОС, СЪС СОЛНАТА ПУСТИНЯ УЮНИ - ЗА ВЕЛИКДЕН.

ЛИМА - ПАЧАКАМАК - ПАРАКАС - БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ - НАСКА - ПУНО - езерото ТИТИКАКА – ОСТРОВЪТ НА СЛЪНЦЕТО – ЛА ПАС – СОЛНАТА ПУСТИНЯ УЮНИ - ТИУАНАКУ - КУСКО - ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ - МАЧУ ПИКЧУ - ЛИМА - КИТО - БАЛТРА - островите ГАЛАПАГОС

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
18.04.2022 11350.00 лв Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
18.04.2022 Среща в 13.00 ч. на летище София, Терминал 2. В 15.15 ч. – самолетен полет София – Лондон с “Bulgaria air”. Пристигане в Лондон в 16.45 ч. В 22.40 ч. полет Лондон – Богота.
19.04.2022 Пристигане в Богота в 04.05 ч. В 05.34 ч. - полет Богота - Лима. Пристигане в Лима в 08.34 ч. Трансфер до хотел. Свободно време в централната част на Лима. Нощувка в Лима.
20.04.2022 ЛИМА Закуска. Пешеходна и туристическа обиколка на колониална Лима – гробът на Писаро, Плаца де Армас, катакомбите на манастира „Сан Франциско”. Време за обяд. След обяд - посещиние на модерния квартал Мирафлорес и бохемския Баранко. Посещение на Музей за антропология, археология и история. Нощувка в Лима.
21.04.2022 ЛИМА/ ПАЧАКАМАК/ПАРАКАС Закуска. Този ден се пропътуват 280 километра по панамериканската магистрала, през крайбрежието на пустинята и през плодородните долини и плантации за памук. По пътя ще се посетят руините на прединкски култури и оракула Пачакамак. Ще минете покрай живописни рибарски селца, където се спира за почивка. След обяд – влизане в парка “Паракас”, някога дом на индианска култура със същото име, където ще се насладите на един от най-невероятните пустинни пейзажи. Паркът е естествена среда на типични за Южна Америка представители на фауната. Трансфер до хотел. Нощувка в Паракас.
22.04.2022 ПАРАКАС/ БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ/НАСКА Закуска. В 07:15 ч. трансфер до пристанището и пътуване с лодка до Балестовите острови, най-големият природен резерват в Перу и убежище на стотици китове, делфини, морски лъвове, морски птици, фламинго и хумболтови пингвини. Фигурата Канделабро, която ще видите на полуострова Паракас, също известен и като “Трите кръста”, се смята свързан с линиите Наска и като убежище на пирати. След двучасов тур с лодка покрай островите, продължаваме по суша до Наска, като по път се посещава Музея в Ика и оазиса Хуакачина, заобиколен от 100-метрови пясъчни дюни. Пристигане в Наска след обяд. Полет с малък самолет над невероятните пустинни линии и фигури на Наска, открити от Мария Райхе. (За този полет се плаща допълнително персонална такса - на място, в местна валута.) Нощувка в Наска.
23.04.2022 ПАРАКАС / ЛИМА/ КУСКО Закуска. Пътуване до Лима и в 18.00 ч. полет Лима - Куско. Пристигане в Куско в 20.25 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Куско.
24.04.2022 КУСКО Закуска. Сутринта - обиколка на Куско “пъпът на света”. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от шедьоврите на инкската архитектура – Храмовия комплекс Кориканча, крепостта Сакскайхуаман, царемониалния център Кенко, Пукапукара и Тамбомачай – термалните бани на Инката. Връщане в Куско и свободно време По желание - посещение на Базиликата в Куско (входът се плаща допълнително). Вечерта, по желание - посещение на фолклорна програма с вечеря в ресторант в центъра на Куско. Нощувка в Куско.
25.04.2022 ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ Закуска. Пътуване през Свещената Долина на инките – по пътя се разглежда Археологическата зона в Писак, посещение на индиански занаятчийски пазар в селцето Писак. Свободно време за обяд (едни час). Продължаваме към Оянтайтамбо през долината на р.Урубамба. Разглеждане на Археологическата зона в Оянтайтамбо. Нощувка в Оянтайтамбо.
26.04.2022 МАЧУ ПИКЧУ Закуска – сух пакет. Ранно отпътуване с влак до градчето Агуас Калиентес (тръгване от хотела в 05:00 -05:30 часа), над което се издига Мачу Пикчу - “изгубената цитадела на инките” и най-добре запазеният инкски град, достигнал до наши времена благодарение на това, че дълго време е останал забравен сред джунглата. Свободно време за обяд. По желание - посещение на горещ минерален извор преди отпътуването обратно към Оянтайтамбо. Трансфер до Куско. Нощувка в Куско.
27.04.2022 КУСКО/ / ЕЗЕРОТО ТИТИКАКА/ ПУНО Закуска. Рано сутринта – разходка с лодка до “плаващите острови” Урос в езерото Титикака. Тези острови са плетени от тръстика и кал от индианците уроси, които живеят само от и на езерото, нежелаейки да имат достъп до околния останал свят и той до тях. Следва разходка по езерото с лодка и разглеждане на острова. Продължаваме на север към Силустани - прединкските погребални пирамиди, на бреговете на езерото Умайо. След обяд – продължаване към Куско. Пътят прекосява високото андинско плато, преди да се спусне в долината на р.Вилканота и стигне до “Пъпът на Света” и имперска столица Куско. На 100 км. преди Куско се посещава единственият запазен инкски култов център Ракши, посветен на бог Виракоча (при възможност във времето). Пристигане в Куско вечерта. Нощувка в Куско.
28.04.2022 ПУНО/ ЛА ПАС Закуска. Рано отпътуване към границата с Боливия (06:00ч.). Посещение на Острова на Слънцето – един от най-големите острови в езерото, на който са запазени около 180 руини от цивилизацията на инките и където инките са вярвали, че е бил роден Богът на Слънцето. Разглеждат се Градината на инките, Стълбището, Извора, двореца Пилкокайна. Връщане към градчето Копакабана, разположено на брега на езерото Титикака. Разглеждане на Катедралата с Черната Мадона, едно от най-значимите католически поклоннически места в Латинска Америка и централния площад. Отпътуване към Ла Пас през боливийското пристанище Чуа на пролива Тикуина, който свързва горното езеро Чикито с долното езеро Пекеньо – двете езера общо образуват Титикака – най-голямото езеро в Южна Америка. Пътуване към Ла Пас (между три и четири часа). Нощувка в Ла Пас.
29.04.2022 ЛА ПАС/ СОЛНАТА ПУСТИНЯ UYUNI Закуска . Трансфер до летището и в 08.10 ч. полет Ла Пас - Уюни. Пристигане в 09.00 ч. и отпътуване към Uyuni, най-големите солни полета в света с площ от 10 кв.км, едно уникално място. Спирки за снимки и разходка по солните полета. Посещение на остров Incahuasi, намиращ се в средата на солната пустиня. Той е най-големият от островите, които представляват изолирана екосистема, много рядко срещаща се в света. Обяд сух пакет. Пътуването ни продължава към селището Coquesa, разположено в подножието на вулкана Тунупа. Тук ще посетим известните муми, намиращи се в пещери. Те са останки от предшественици на сегашните жители в този район. В късния след обяд настаняване в хотел от сол. Вечеря и нощувка.
30.04.2022 УЮНИ / ЛА ПАС/ Закуска. Полет от UYUNI до Ла Пас в 09.40 ч. Кацане в Ла Пас в 10.30 ч. - туристическа обиколка на Ла Пас – административната столица на Боливия – Индианския пазар, колониалната църква „Свети Франциско”, площад „Мурильо”, Президентството, Парламента. Продълаваме с разглеждането на Тиуанаку – един от най-големите древни градове. Нощувка в Пуно.
01.05.2022 ЮЛИАКА/ЛИМА/КИТО Закуска. Трансфер до летището в Юлиака и в 13.20 ч. - вътрешен полет Юлиака – Лима. Пристигане в Лима в 14.55 ч. В 18.00 ч. полет Лима – Кито, Еквадор. Кацане в 20.25 ч. в Кито, столицата на Еквадор. Трансфер до хотел. Нощувка в Кито.
02.05.2022 Закуска. Следва обиколка на града, обявен от ЮНЕСКО през 1970 година за световно култулно наследство с най-добре запазения исторически център на града в цяла Южна Америка. Обиколката на града ще започне от местността Гуаполо, от където се открива чедусна гледка към града, разположен в подножието на вулкана Пичинча. След това ще посетим историческия център на града с „Площада на независимостта”, ще разгледаме Катедралата, сградата на Народното събрание. Ще се разходим по малките улички с добре запазена колониална архитектура. След това ще се изкачим на хълма „Панечило”, където се намира статуята на „Пазителят на града”. Обиколката ни ще завърши с паметника на екваториалната линия, наречен „Средата на света”, където ще можете да стъпите едновременно в Северното и в Южното полукълбо. Свободно време. Нощувка в Кито.
03.05.2022 Закуска. Трансфер до летището и полет Кито – Балтра в 09.40 ч. Пристигане на летището в Балтра в 12.20 ч. Посрещане на летището от фирмата. Трансфер до пристанището, откъдето със скоростна лодка ще пътувате до Пуерто Айора (о-в Санта Крус). Този ден ще посетите Центъра за изследвания „Чарлс Дарвин”, където ще имате възможност да видите гигантските галапагоски костенурки и ще научите за усилията, които се полагат за поддържане на популациите с костенурки на островите Галапагос. Нощувка на о-в Санта Крус.
04.05.2022 Закуска. Този ден ви очаква круиз в залива на остров Санта Крус. Ще посетите „La Loberia”, където ще имате възможност да плувате с тюлени. С лодка със стъклено дъно ще разгледате невероятно богатия морски свят, ще можете да плувате между красиви вулканични образувания. След обяд ще посетите планинската част на острова и ще можете да се насладите на вулканичнике образувания. Ще можете да видите много разнообразни птици, игуани. При късмет ще имате възможност да видите гигантски костенурки в естествената им среда в природата. Нощувка на о-в Санта Крус.
05.05.2022 Закуска. Разглеждане на о-в Изабела – един от най-младите Галапагоски острови, на който по последните изследвания вулканичната дейност продължава. С добър късмет на Плажа на любовта ще видите морски игуани, синьокрак рибояд, морски птици и раци. Във влажните зони на острова растат мангрови дървета, сред които живеят фламинго и други птици. Посещение на Центъра за отглеждане на малки сухоземни костенурки, и на ботаническите градини с ендемични видове. В края на обиколката ще видите островчето Тинторерас, където се срещат образования от лава и е обиталище на синьокрак рибояд, морски игуани, акули, риби, скатове, водни костенурки, пингвини. Обяд. Връщане на остров Санта Крус. Свободно време с възможност за разглеждане на чаровното градче Пуерто Айора. Нощувка на о-в Санта Крус.
06.04.2022 Закуска. Тази сутрин по път към Балтра ще посетите изключително интересната скална формация - Los Gemelos (Twin Craters). Продължаваме към летището в Балтра и в 12.45 ч. полет Балтра – Гуаякуил. Кацане в Гуякуил в 15.25 ч. В 18.09 ч. полет Гуаякуил – Богота. Кацане в Богота в 19.59 ч. В 23.04 ч. - самолетен полет Богота - Лондон.
07.05.2022 Кацане в Лондон в 15.45 ч. Полет София - Лондон в 18.15 ч. Пристигане на летище София в 00.10 ч.

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • самолетни билети за всички международни  полети;
 • самолетни билети и летищни такси за вътрешните по програмата;
 • летищните  такси за международните полети – 1 213 лв/ 620 евро (01.02.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 17 нощувки със закуски 2 обяда и 1 вечеря в хотели 3* в Перу, Боливия, Еквадор и о-ви Галапагос;
 • 2 нощувки в Лима.
 • 1 нощувка в Паракас.
 • 1 нощувка в Наска.
 • 1 нощувка в Пуно.
 • 4 нощувки в Куско.
 • 1 нощувка в Оянтайтамбо
 • 1 нощувка в Ла Пас
 • 1 нощувка в  солната пустиня Уюни
 • 2 нощувки в Кито
 • 3 нощувки на о-в Санта Крус
 •  (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • туристическа обиколка на Лима – (3-ти ден);
 • посещение на Пачакамак – (4-ти ден);
 • посещение на парка „Паракас“ –(4-ти ден);
 • пътуване с лодка до Балестовите острови (5-ти ден);
 • двучасов тур с лодка покрай Балестовите острови (5-ти ден);
 • полет с малък самолет над линиите и фигурите в Наска (5-ти ден);
 • туристическа обиколка на Арекипа- (6-ти ден);
 • туристическа обиколка на Куско – (7- ми ден);
 • посещение на археологическата зона в Писак и Оянтайтамбо – (8-ми ден);
 • пътуване с влак от Оянтайтамбо до Мачу Пикчу (9-ти ден);
 • билети за влака от Оянтайтамбо до Мачу Пикчу през Андите (9-ти ден);
 • посещение на Мачу Пикчу – (9-ти ден);
 • разходка с лодка до плаващите о-ви Урос – (10-ти ден);
 • разглеждане на Острова на Слънцето - (11-ти ден);
 • дейности в солната пустиня Уюни - (12-ти ден);
 • туристическа обиколка на Ла Пас – (13-ти ден);
 • туристическа обиколка на Кито –(15-ти ден);
 • пътуване със скоростна лодка до Пуерто Аьора – (16-ти ден);
 • посещение на център за изследвания „Чарлс  Дарвин“ – (16-ти ден);
 • круиз в залива на остров Санта Крус – (17-ти ден);
 • разглеждане на остров Изабела – (18-ти ден);
 • входовете  на  всички  археологични паркове и музеи;
 • наземен танспорт с туристически автобус и влак;
 • екскурзоводско обслужване, водач ои местен екскурзовод (с превод на  български език, от водачът на групата);
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – 160 лв.
 
 
2.  В  ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • персонална такса за полета над линиите и фигурите в Наска – 25 соле (около 10 щ. долара) – в   местна  валута, плаща се  на място;
 • виза за Боливия – 100 щ. долара – издава се и се заплаща на място при влизане в страната.
 • такса за обработка на документите за виза – 40 лв.
 • Застраховки:
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 100 000 лв, - 47.50 лв за лица до 65 год. за лица над 66 год. – 119.80 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 200 000 лв. 92.50 лв за лица до 65 год. за лица над 66 год. – 187.20 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро47 лв (за лица до 70 год.), 94 лв - за лица от 71 год. до 80 год.
 • * Цени и общи условия на застраховките, може да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • 1обяд по време на обиколката в Лима- 20 щ.долара (3-ти ден);
 • посещение на фолклорна програма с вечеря в Куско – 40 щ. долара (- 7-ми ден);
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • вход за Базиликата в Куско - 25 соле (около 10 щ.долара) -  (7-ми ден);
 • посещение на горещ минерален извор -  около 10 нуево соле (около 4 щ.долара) - (9-ти ден);
 • входни такси по време на екскурзиите на о-вите Галапагос и такса за Националния парк  –  150 щ. долара (плащат се на място).
 
 
Важно: Посещението на Мачу Пикчу се осъществява при строг ред, определен от администрацията на археологическата зона, при който на ротативен принцип се отваря и затваря достъпът до различните обекти в зоната. Това предполага, че винаги в работното време на Мачу Пикчу ще има точки с ограничен достъп. Начинът, по който се прави обиколката на Мачу Пикчу се определя ден за ден от администрацията с оглед на археологическите дейности и работа по поддръжката, които се извършват на територията на зоната.

*Забележки:
1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е  20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно  23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
3 .Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 01.02.2020 г.
4.Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
5. Категоризацията на хотелите в Перу, Боливия и Еквадор не съответства на  критериите за категоризация на хотелите в Европа.
6. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
3.  По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант – около 15-25 щ. долара/ за вечеря.
4. Ценитe  11 250 лв/ 11 350 лв са за турист в двойна стая. За единична стая се налага доплащане.
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 01.02.2020 г и  подлежат на  актуализация.
 
5.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)           
            - по банков път
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ  4 500 лв

Информация за хотелите (или подобни):
 Лима  – QP Hotels Lima    
Паракас – Hotel Gran Palma    
Наска – Hotel Casa Hacienda Nasca Oasis     
Арекипа – Hotel Esmeflo      
Янке (Чивай) – Hotel Pozo del Cielo     
Пуно – Hotel Balsa Inn   
Куско – Hotel Casa-Andina    
 Олантайтамбо – Hotel Tunupa Lodge   

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  11 250 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15ЧОВЕКА. ПРИ  ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  11 350 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
 

- Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
- за виза за Боливия:
- 1 бр. снимка  (паспортен формат на бял фон) -1 бр.  дигитална снимка  (паспортен формат на бял фон)
- банкова сметка - извлечение; -(изадено на английски език, или преведно на английски от оторизиран преводач.            )
- За лица под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение  детето 
  им  да  пътува  в  чужбина.
ПРИ  ЗАПИСВАНЕ В ОФИСА НА ТУРОПЕРАТОРА КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ ЗА ВИЗА.
 

Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Райфайзенбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG84RZBB91551060543404
BIC: RZBBBGSF

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] [ нагоре ]
Търсене
Дестинации
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах