Вашата оценка

ЕКСКУРЗИЯ ДО ПАТАГОНИЯ и БУЕНОС АЙРЕС

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ - 12 дни

Маршрут: Ел Калафате, езерото Лаго Аржентино, Националния парк “Лос Гласиарес”, глетчер Перито Морено, Буенос Айрес.
Продължителност: 12 дни/ 9 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Патагония


 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - Среща в 05.30 ч. на летище София, Терминал 2. В 07.20 ч. - самолетен полет София – Париж с “Air France”. Пристигане в Париж в 09.20 ч. В 23.20 ч. - полет Париж - Буенос Айрес.

2 ДЕН - Пристигане в Буенос Айрес в 08.55 ч. местно време. Трансфер до хотел. Свободно време. Нощувка в Буенос Айрес.

3 ДЕН - Закуска. Трансфер до летище, откъдето в 12.20 ч. - самолетен полет Буенос Айрес - Ел Калафате с “Aerolineas Argentinas”. Пристигане в Ел Калафате в 15.40 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Ел Калафате е чаровен туристически град, разположен на езерото Аржентино. Свободно време с възможност да вкусите превъзходно агне на барбекю или типичен аржентински стек с най-известните аржентински вина. Нощувка в Ел Калафате.

4 ДЕН - Закуска. През този незабравим ден Ви се предлага целодневна екскурзия до величествения глетчер Перито Морено в Националния парк “Лос Гласиарес”- единственият глетчер в света, който бавно се придвижва, докато не стигне брега. За тези от Вас, които искат да направят „мини-трекинг” из ледника Перито Морено (по желание срещу допълнително заплащане и само за туристи до 65 год. възраст), предлагаме следното: Едно от най – интересните изживявания, които ледникът предлага на своите туристи, е есктремната разходка, започваща от залива Бажо лас Сомбрас, намиращ се на 8 км от самия ледник. От там пътувате с лодка около 20 мин. и слизате на отсрещния бряг, където след 30-минутна разходка през гората достигате ледника. Преди да започне разходката по него, ще ви бъдат раздадени специални шипове, които да сложите под обувките си. Самият тур продължава час и половина и е екстремен, тъй като имате възможността да се разхождате директно върху леда, по върховете и долините на ледника Перито Морено, както и да се насладите на невероятните гледки, разкриващи се пред Вас. На връщане, след 30-минутна разходка из тучната гора Магалик, в 16:00 ч. ще отплавате обратно за залива Бахо де лас Сомбрас. Нощувка в Ел Калафате.

5 ДЕН - Закуска.. Екскурзия до езерото Лаго Аржентино в Националния парк “Лос Гласиарес” с посещение на глетчерите Онели, Спегазини и Упсала и плаване сред множество свободно носещи се айсберги. Нощувка в Ел Калафате

6 ДЕН - Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. В 16.20 ч. - самолетен полет Ел Калафате – Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес в 19.16 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Буенос Айрес.

7 ДЕН - Закуска Свободно време до обяд. След обяд от 14.00 ч. - панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес – разглеждане на чаровния квартал „Ла Бока”, родното място на тангото, „Пласа де майо” с Каса Росада, Катедралата, Кметството, сградата на Националната банка, театър Колон (само отвън), Гробницата на Евита Перон в елегантния квартал Реколета, Палермо с фото-стоп на площада на Обединените нации и др. Вечерта – свободно време. Нощувка в Буенос Айрес.

8 ДЕН - Закуска. Свободен ден в Буенос Айрес или по желание - екскурзия до ранчо и среща с гаучоси в пампата (тръгване в 09.00 ч. сутринта), където ще имате възможност да участвате или наблюдавате обяздване на коне, да наблюдавате шоу на гаучосите с танци и да опитате от чая мате. Очаква ви вкусен обяд със специалитети на гаучосите и напитки. Връщане в хотела около 17.00-18.00 ч. Нощувка в Буенос Айрес.

9 ДЕН - Този ден Ви се предлагат по желание: 1. Еднодневна екскурзия с ферибот до Монтевидео с включена туристическа обиколка. Ранна закуска. Тръгване от хотела в 06.15 ч. В 08.00 ч. – отплаване с кораб от пристанището на Буенос Айрес. В 11.00 ч. - пристигане в Монтевидео. Следва туристическа обиколка: Площада на Независимостта, Сградата на Парламента, театър Солис, закрития пазар на Монтевидео. Обиколката продължава с посещение на аристократичния квартал Карраско, Крайбрежния булевард с хубавите плажове, откъдето имате възможност да се наслаждавате на панорамата на града. В 16.00 ч.- посещение на шопинг центъра “Пунта Каретас”. В 17.00 ч.- трансфер до пристанището. В 19.00 ч. – отпътуване за Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес около 23.00 ч. или 2. Еднодневна екскурзия с ферибот до Колония дел Сакраменто (Colonia del Sakramento) - бившата португалска Колония да Сакраменто е град в югозападната част на Уругвай, от Рио де ла Плата, с лице към Буенос Айрес, Аржентина. Това е най-старият град в Уругвай и столица на областта Колония. Тя има население от 129 127 души (при преброяване през 2015 г.). Градът е известен със своите исторически места, част от световното културно наследство. Модерната Колония произвежда текстилни изделия и има зона за свободна търговия, в допълнение към политехнически център и различни правителствени сгради. Нощувка в Буенос Айрес.

10 ДЕН - Закуска. Този ден Ви се предлага, по желание - екскурзия с корабче по делтата на р.Тигре. Пътува се с автобус до гр.Тигре, откъдето се прави разходка с корабче по р.Тигре и делтата на р.Парана. Очаква ви едно изключително приятно пътуване между острови с хубави вили и къщи по ръкавите на делтата, за да добиете представа как живеят хората извън континенталната част. В 12,30ч. - отпътуване за Буенос Айрес. Възможност за разходка в централанта част на града с пешеходната улица „Флорида’’, където ще се насладите на танцуващи по площадите майстори на аржентинското танго, на редица красиви сгради и множество магазини. Вечерта, по желание – посещение на танго шоу. Нощувка в Буенос Айрес.

11 ДЕН - Закуска. Свободно време до обяд, като с екскурзовода на „2М-КО” ще имате възможност да се разходите в елегантния квартал Реколета или Палермо или в стария, чаровен квартал Ла Бока. В 14.30 ч. - трансфер до летището. В 16.10 ч. – самолетен полет Буенос Айрес - Париж.

12 ДЕН - Пристигане в Париж в 11.00 ч. В 18.30 ч. – самолетен полет Париж – София. Пристигане на летище София в 22.15 ч.ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  5 530 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 14 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  5 630 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 14 ЧОВЕКА .
 
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 14 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ .
 
 
 
Вижте цялата програма тук
1. ЦЕНАТА  ВКЛЮЧВА:
 • всички самолетни билети за международните и вътрешните полети;
 • летищни такси за всички международни полети - 812 лв/ 415 евро (19.03.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси за вътрешните полети - 323 лв/ 165 евро (19.03.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
 • всички трансфери летище – хотел – летище;
 • 9 нощувки със закуски в хотели 3*и 4* в Патагония и Аржентина.
 • 3 нощувки в Ел Калафате
 • 6 нощувки в Буенос Айрес
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • целодневна екскурзия до глетчера Перито Морено в Националния парк “Лос Гласиарес” (3-ти ден);
 • екскурзия до езерото Лаго Аржентино и глетчерите Онели, Спегазини и Упсала в Националния парк “Лос Гласиарес” (5-ти ден);
 • панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес (5-ти ден);
 • наземен транспорт с туристически автобус;
 • екскурзоводско обслужване, с местен екскурзовод и превод на български език от водачът, който придружава групата.
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­60 лв.   
 

2.  В  ЦЕНАТА  НЕ  СА  ВКЛЮЧЕНИ:

 • персонална летищна такса на летището в Ел Калафате - около 15 щ.долара;
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро 27 лв (за лица до  70 год.) за лица от 71 год. до 80 год.- 54 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 
 •   допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 •  „мини-трекинг”из ледника Перито Морено в Националния парк “Лос Гласиарес”- 245 щ.долара - (4-ти ден) (разрешен е само за туристи до 65 год.възраст);
 • посещение на ранчо в пампата (с включен обяд)130 щ.долара (8-ми ден);
 • екскурзия до Монтевидео (с ферибот)345 щ.долара (с включена обиколка на Монтевидео и трансфер до ферибота) -( 9-ти ден);
      или
 • екскурзия до Колония дел Сакраменто (с ферибот) - 210 щ.долара (9-ти ден);
 • екскурзия с корабче до „Тигре и Делта” –  70 щ. долара (10-ти ден);
 • танго шоу в Буенос Айрес  /10-ти ден/   – 145 щ.долара вечеря)
                                                                                              -  95 щ.долара (без вечеря)   
 
 •   допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • вход за Националния Парк “Лос Гласиарес” - 60 щ.долара (2 х 30 щ.долара - 4-ти и 5-ти ден);
 
*Забележки:
1.  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2.  За полетите между отделните държавии за вътрешните полети лимитът за багажа    
 е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23      кг. за голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.
 3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 19.03.2020 г.
 4.  Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в  офиса на туроператора.
 5. Категоризацията на хотелите в Аржентина и  Патагония не съответства на  
критериите за категоризация на хотелите в Европа.
6.  Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси     от   страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.
3.  За екскурзията до Монтевидео местата се заявяват предварително още при записване,  защото са ограничени. 
4. Цените 5 530 лв/ 5 630 лв  са за човек в двойна стая. За единична стая се налага доплащане.
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 19.03.2020 г и  подлежат на  актуализация.
 
5.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)         
             - по банков път  


При  записване  се  внася  депозит  от 2 700 лв
Информация за хотелите (или подобни):
Ел Калафате - Hotel  Libertador   www.ahlibertador.com.ar/
Буенос Айрес - Hotel  Gran Argentino   4*  
//www.hotel-argentino.com.ar/home-en.php
 
 

       - Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца  от датата на тръгване;
       - За деца до 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение  
         детето им да пътува в чужбина.