Вашата оценка

ЕКСКУРЗИЯ ДО УШУАЯ, ПАТАГОНИЯ и БУЕНОС АЙРЕС 6

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ - 14 дни

Маршрут: Ел Калафате, езерото Лаго Аржентино, Националния парк “Лос Гласиарес”, глетчер Перито Морено, Буенос Айрес.
Продължителност: 14 дни/ 11 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Патагония


 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - 20.04.2023 Среща в 19.10 ч. на летище София, Терминал 2. В 21.10 ч. - самолетен  полет София – Истанбул. Пристигане в Истанбул в 22.35 ч.       
 
 
 
2 ДЕН – 21.042023 В 10.25 ч. - полет Истанбул- Буенос Айрес с технически стоп в Сао Пауло. Пристигане в Буенос Айрес в 22.30 ч. (местно време). Трансфер до хотел, нощувка в Буенос Айрес.
 
 
3 ДЕН – 22.04.2023 Закуска. Трансфер до летище за вътрешни полети, откъдето в 08.10 ч. – самолетен полет Буенос Айрес – Ушуая. Пристигане в Ушуая в 11.50 ч. Трансфер до хотел. Свобоно време. Нощувка в Ушуая.
 
 
4 ДЕН 23.04.2023 Закуска. Екскурзия до Националния парк „Тиера дел Фуего” с „Влака до края на света“. На 11 километра от Ушуая започва Националният парк „Тиерра дел Фуего”поразителен Национален парк, който наистина стига до края на света – това е най-южно разположеният парк на планетата. Напускайки Ушуая, веднага ще забележите промяната в пейзажа, докато преминавате покрай живописните езера, лагуни и реки на Патагония, чийто води се вливат в прочутия канал Бийгъл. Минавайки през Маунт Сузана, ще спрете в някогашния затвор, днес тук е началото на Южната железница, позната още като „Влака до края на света“. Влакът ще напусне гарата по пътя на някогашната железница, която отвеждала затворниците към гората, за да секат дървета за стоителството на домовете и за нуждите на жителите в Ушуая. По пътя ще пресечете мостове и торфени тресавища. „Влакът до края на света”, преди да стигне до парка „Тиерра дел Фуего”, ще спре на водопада Макарена, където ще научите за живота на местния народ ямана и ще имате възможност да се изкачите до панорамната площадка. Пътуването ще завърши на старата ломбардска дъскорезница. След което ще продължите през долината към залива Енсенада, където ще можете да се насладите на гледката към островите Редонда и Есторбо, както и към заснежените върхове на планинската верига Сампайо на другия – Чилийски бряг, на канала Бийгъл. Предстои Ви разходка по брега на езерото Рока и реката Лапатая. Оттук ще можете да видите хълма Кондор – естествената граница с Чили. Турът свършва до Зелената и Черната лагуна в началото на залива Лапатия. Следва обиколка на града, която започва с историческия квартал на Ушуая „Ла Мисисон”, където се установили първите колониални заселници. Ще продължите през „Кафявия” и „Войнишкия” квартал, построени от първите имигранти в началото на 20 век. По това време градът се образувал около някогашния действащ затвор, в който били изпращани най-големите престъпници в Аржентина. Разходката покрай старите къщи ще Ви запознае с местната култура в Аржентина. Ще видите някои от домовете на известни фигури от политическия елит като семейните къщи на Бенбанс, Пасторизас, Кангас, Фикес, Саломонс, Рамос, както и сградата на Областния съд и старата градска управа. С продължението на тура ще научите за невероятното съвременно развитие, което започнало с идването на новите заселници през 80-те години на 20 век, превърнали града Ушуая в такъв, какъвто е днес. Посещение на Морския музей на Ушуая, стария затвор на Ушуая и Музея на края на света. Нощувка в Ушуая.
 
 
5 ДЕН -24.04.2023 Закуска. Трансфер до летището и в 10.35ч. полет Ушуая – Ел Калафате. Пристигане в Ел Калафате в 11.55 ч. Трансфер до хотел.
Ел Калафате е живописен туристически град, разположен на езерото Аржентино. Свободно време с възможност да вкусите превъзходно агне на барбекю или типичен аржентински стек с най-известните аржентински вина. Нощувка в Ел Калафате.
 
6 ДЕН – 25.04.2023 Закуска. През този незабравим ден Ви очаква целодневна екскурзия до величествения глетчер Перито Морено в Националния парк “Лос Гласиарес единственият глетчер в света, който бавно се придвижва, докато не стигне брега.
По желание и срещу допълнително заплащане - мини-трекинг” из ледника Перито Морено - едно от най-интересните изживявания, които ледникът предлага на своите туристи, е есктремната разходка, започваща от залива Бажо лас Сомбрас, намиращ се на 8 км от самия ледник. Оттам пътувате с лодка около 20 мин. и слизате на отсрещния бряг, където след 30-минутна  разходка през гората достигате ледника. Преди да започне разходката по него, ще ви бъдат раздадени специални шипове, които да сложите под обувките си. Самият тур продължава час и половина и е екстремен, тъй като имате възможността да се разхождате директно върху леда, по върховете и долините на ледника Перито Морено, както и да се насладите на невероятните гледки, разкриващи се пред Вас. На връщане, след 30-минутна разходка из тучната гора Магалик, в 16.00 ч. ще отплавате обратно за залива Бахо де лас Сомбрас. Връщане в Ел Калафате. Нощувка в Ел Калафате.
 
7 ДЕН26.04.2023 Закуска. Екскурзия до езерото Лаго Аржентино с посещение на глетчерите Онели, Спе­га­зи­ни и Упсала и плаване сред множество свободно носещи се айсберги. Нощувка в Ел Калафате.
 
8 ДЕН 27.04.2023 Закуска. Трансфер до  летището. В 19.30 ч. - самолетен полет Ел Калафате – Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес в 22.25 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време. Нощувка в Буенос Айрес.
 
9 ДЕН – 28.04.2023  Закуска. След обяд от 14.00 ч. -  панорамна и туристическа обиколка  на  Буенос  Айрес – разглеждане на чаровния квартал „Ла Бока”, родното място на тангото,  „Пласа де майо” с Каса Росада, Катедралата, Кметството, сградата на Националната банка, театър Колон (само отвън), Гробницата на Евита Перон в елегантния квартал Реколета, Палермо с фото-стоп на площада на Обединените нации и др. Вечерта – свободно време. Нощувка в Буенос Айрес.
 
 
 10 ДЕН – 29.04.2023 Закуска. Свободен ден в Буенос Айрес или по желание и срещу допълнително запалащане – екскурзия до ранчо и среща с гаучоси в пампата (тръгване в 09.00 ч. сутринта), където ще имате възможност да участвате или наблюдавате обяздване на коне, да наблюдавате шоу на гаучосите с танци и да опитате от чая мате. Очаква Ви вкусен обяд със специалитети на гаучосите и напитки. Връщане в хотела около 17.00 – 18.00 часа. Нощувка в Буенос Айрес.
 
11 ДЕН – 30.04.2023 Закуска. Свободно време. По желание и срещу допълнително заплащане:
 1. Еднодневна екскурзия с ферибот до Монтевидео с включена туристическа обиколка. Ранна закуска. Тръгване от хотела в 06.15 ч. В 08.00 ч. – отплаване с кораб от пристанището на Буенос Айрес. В 11.00 ч. - пристигане в Монтевидео. Следва туристическа обиколка: Площада на Независимостта, Сградата на Парламента, театър Солис, закрития пазар на Монтевидео. Обиколката продължава с посещение на аристократичния квартал Карраско, Крайбрежния булевард с хубавите плажове, откъдето имате възможност да се наслаждавате на панорамата на града. В 16.00 ч.- посещение на шопинг центъра “Пунта Каретас”. В 17.00 ч.- трансфер до пристанището. В 19.00 ч. – отпътуване за Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес около 23.00 ч.
 
или
2.      Еднодневна екскурзия с ферибот до Колония дел Сакраменто (Colonia del Sakramento) - бившата португалска Колония да Сакраменто е град в югозападната част на Уругвай, от Рио де ла Плата, с лице към Буенос Айрес, Аржентина. Това е най-старият град в Уругвай и столица на областта Колония. I Тя има население от 129 127 души (при преброяване през 2015 г.).  Градът е известен със своите исторически места, част от световното културно наследство.  Модерната Колония произвежда текстилни изделия и има зона за свободна търговия, в допълнение към политехнически център и различни правителствени сгради. Нощувка в Буенос Айрес.

 

12 ДЕН 01.05.2023 Закуска. Този ден Ви се предлага, по желание и срещу допълнително заплащане- екскурзия с корабче по делтата на р.Парана. Пътува се с автобус до гр.Тигре, откъдето се прави разходката с корабче. Очаква ви едно изключително приятно пътуване между острови с хубави вили и къщи по ръкавите на делтата, за да добиете представа как живеят хората извън континенталната част. В 12.30ч. - отпътуване за Буенос Айрес. Възможност за разходка в централанта част на града с пешеходната улица „Флорида’’, където ще се насладите на танцуващи по площадите майстори на аржентинското танго, на редица красиви сгради и множество магазини. Вечерта, по желание срещу допълнително заплащане – посещение на танго шоу. Нощувка в Буенос Айрес.
 
13 ДЕН – 02.05.2023 Закуска. Трансфер до летището и в 11.46 ч. полет Буенос Айрес – Панама сити. Кацане в Панама сити в 17.24 ч. В 20.50 ч. полет Панама сити – Истанбул.
 
14 ДЕН – 03.05.2023 Пристигане в Истанбул в 17.35 ч.  В 19.05ч. полет Истанбул -София. Пристигане на летище София в 20.20 ч.
 
Вижте цялата програма тук
1. ЦЕНАТА  ВКЛЮЧВА:
 • самолетни билети за всички международни и вътрешни полети;
 • летищни такси за всички международни полети
 • летищни такси за вътрешните полети
 • всички трансфери летище – хотел – летище;
 • 11 нощувки в хотели 3* и 4* в Патагония и Аржентина, с включени 14 закуски;
 • 2 нощувки в Ушуая
 • 3 нощувки в Ел Калафате.
 • 6 нощувки в Буенос Айрес
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • екскурзия до Националния парк „Тиера дел Фуего” с „Влака до края на света“ (4-ти ден);
 • целодневна екскурзия до глетчера Перито Морено в Националния парк “Лос Гласиарес” (6-ти ден); - без входа за Националния парк, плаща се допълнително.
 • екскурз до ез. Лаго Аржентино и глетчерите Онели, Спегазини и Упсала в Националния парк “Лос Гласиарес”( 7-ми ден);
 • панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес (9-ти ден);
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод с превод на български език;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – ­105 лв.   
 

2.  В  ЦЕНАТА  НЕ  СА  ВКЛЮЧЕНИ:

 • персонална летищна такса на летището в Ел Калафате – около 15 щ. долара;
           
 •   допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 •  „мини-трекинг”из ледника Перито Морено в Националния парк “Лос Гласиарес”- 330 щ.долара - (4-ти ден) (разрешен е само за туристи до 65 год.възраст);
 • посещение на ранчо в пампата (с включен обяд)130 щ.долара (8-ми ден);
 • екскурзия до Монтевидео (с ферибот)460 щ.долара (с включена обиколка на Монтевидео и трансфер до ферибота) -( 9-ти ден);
      или
 • екскурзия до Колония дел Сакраменто (с ферибот) - 210 щ.долара (9-ти ден);
 • екскурзия с корабче до „Тигре и Делта” –  70 щ. долара (10-ти ден);
 • танго шоу в Буенос Айрес  /10-ти ден/   – 145 щ.долара вечеря)
                                                                                 -  95 щ.долара (без вечеря)   
 
 •   допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • вход за Националния Парк “Лос Гласиарес” - 60 щ.долара (2 х 30 щ.долара - 4-ти и 5-ти ден);
Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 
Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 32лв (за лица до 70 год.), 64 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
* Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки. *Забележки:
   1.  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
 което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
последните два дни по същата.
 2. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж;
 За полетите между отделните държавии за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 10.10.2022г.
4. Входовете на посещаваните обекти се заплащат в офиса на туроператора.
5. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в  офиса на туроператорa;
 6. Категоризацията на хотелите в Патагония и Аржентина не съответства на
  критериите за категоризация на хотелите в Европа.
7. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
 страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
 екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
3.  За екскурзията до Монтевидео местата се заявяват предварително още при записване, защото са ограничени. 
4. Цената от 6 750 лв. на човек в двойна стая. За единична стая се доплащат
1 540 лв./подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 10.10.2022 г и е възможно да подлежат на  актуализация.
 


ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ  4 400  лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.
 


5.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)         
             - по банков път  Информация за хотелите :
Ушуая - Albatross Hotel 4* - //www.albatroshotel.com.ar/
Ел калафате - Lagos del Calafate 4* - https://www.lagosdelcalafate.com//index.php
Hotel NH Buenos Aires City 5 * - https://www.nh-hotels.com/hotel/nh-buenos-aires-city?utm_campaign=local-gmb&utm_medium=organic_search&utm_source=google_gmb

 

   
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
 • За деца до 18 год. нотариално заверена декларация от родителите с разрешение детето им  да пътува
 • Не се изисква ваксинационен сертификат или отрицателен PCRtest.