Вашата оценка

Екскурзия до ПАТАГОНИЯ, БУЕНОС АЙРЕС, водопадите ИГУАСУ и РИО ДЕ ЖАНЕЙРО

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ - 18 дни

Маршрут: Ел Калафате,езерото Лаго Аржентино, Националния парк “Лос Гласиарес”, глетчер Перито Морено, Буенос Айрес, водопадите Игуасу, Рио де Жанейро.
Продължителност: 18 дни/ 15 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Патагония


 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - Среща в 17.00 ч. на летище София, Терминал 2. В 19.05 ч. - самолетен полет София – Рим с “Alitalia”. Пристигане в Рим в 20.00 ч. В 21.45 ч. - полет Рим - Буенос Айрес.

2 ДЕН - Пристигане в Буенос Айрес в 07.55 ч. местно време. Трансфер до летище. В 14.35 ч. - самолетен полет Буенос Айрес - Ел Калафате с “Aerolineas Argentinas”. Пристигане в Ел Калафате в 18.00 ч. Трансфер до хотел. Ел Калафате е чаровен туристически град, разположен на езерото Аржентино. Свободно време с възможност да вкусите превъзходно агне на барбекю или типичен аржентински стек с най-известните аржентински вина. Нощувка в Ел Калафате.

3 ДЕН - Закуска. През този незабравим ден Ви се предлага целодневна екскурзия до величествения глетчер Перито Морено в Националния парк “Лос Гласиарес”- единственият глетчер в света, който бавно се придвижва, докато не стигне брега. За тези от Вас, които искат да направят „мини-трекинг” из ледника Перито Морено (по желание срещу допълнително заплащане и само за туристи до 65 год. възраст), предлагаме следното: Едно от най – интересните изживявания, които ледникът предлага на своите туристи, е есктремната разходка, започваща от залива Бахо лас Сомбрас, намиращ се на 8 км от самия ледник. От там пътувате с лодка около 20 мин. и слизате на отсрещния бряг, където след 30-минутна разходка през гората достигате ледника. Преди да започне разходката по него, ще ви бъдат раздадени специални шипове, които да сложите под обувките си. Самият тур продължава час и половина и е екстремен, тъй като имате възможността да се разхождате директно върху леда, по върховете и долините на ледника Перито Морено, както и да се насладите на невероятните гледки, разкриващи се пред Вас. На връщане, след 30-минутна разходка из тучната гора Магалик, в 16:00 ч. ще отплавате обратно за залива Бахо де лас Сомбрас. Нощувка в Ел Калафате.

4 ДЕН - Закуска. Екскурзия до езерото Лаго Аржентино в Националния парк “Лос Гласиарес” с посещение на глетчерите Онели, Спе¬га¬зи¬ни и Упсала и плаване сред множество свободно носещи се айсберги. Връщане в Ел Калафате. Нощувка в Ел Калафате.

5 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището. В 17.10ч. - самолетен полет Ел Калафате – Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес в 20.08 ч. Трансфер до хотел. Свободно време. Нощувка в Буенос Айрес.

6 ДЕН - Закуска. Свободно време. След обяд от 14.00 ч. - панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес – разглеждане на чаровния квартал „Ла Бока”, родното място на тангото, „Пласа де майо” с Каса Росада, Катедралата, Кметството, сградата на Националната банка, театър Колон (само отвън), Гробницата на Евита Перон в елегантния квартал Реколета, Палермо с фото-стоп на площада на Обединените нации и др. Вечерта – свободно време. Нощувка в Буенос Айрес.

7 ДЕН - Закуска. Свободен ден в Буенос Айрес или по желание - екскурзия до ранчо и среща с гаучоси в пампата (тръгване в 09.00 ч. сутринта), където ще имате възможност да участвате или наблюдавате обяздване на коне, да наблюдавате шоу на гаучосите с танци и да опитате от чая мате. Очаква ви вкусен обяд със специалитети на гаучосите и напитки. Връщане в хотела около 17.00-18.00 ч. Нощувка в Буенос Айрес.

8 ДЕН - Този ден Ви се предлагат по желание: 1. Еднодневна екскурзия с ферибот до Монтевидео с включена туристическа обиколка. Ранна закуска. Тръгване от хотела в 06.15 ч. В 08.00 ч. – отплаване с кораб от пристанището на Буенос Айрес. В 11.00 ч. - пристигане в Монтевидео. Следва туристическа обиколка: Площада на Независимостта, Сградата на Парламента, театър Солис, закрития пазар на Монтевидео. Обиколката продължава с посещение на аристократичния квартал Карраско, Крайбрежния булевард с хубавите плажове, откъдето имате възможност да се наслаждавате на панорамата на града. В 16.00 ч.- посещение на шопинг центъра “Пунта Каретас”. В 17.00 ч.- трансфер до пристанището. В 19.00 ч. – отпътуване за Буенос Айрес. Пристигане в Буенос Айрес около 23.00 ч. или 2.Еднодневна екскурзия с ферибот до Колония дел Сакраменто (Colonia del Sakramento) - бившата португалска Колония да Сакраменто е град в югозападната част на Уругвай, от Рио де ла Плата, с лице към Буенос Айрес, Аржентина. Това е най-старият град в Уругвай и столица на областта Колония. Тя има население от 129 127 души (при преброяване през 2015 г.). Градът е известен със своите исторически места, част от световното културно наследство. Модерната Колония произвежда текстилни изделия и има зона за свободна търговия, в допълнение към политехнически център и различни правителствени сгради. Нощувка в Буенос Айрес.

9 ДЕН - Закуска. Този ден Ви се предлага, по желание - екскурзия с корабче по делтата на р.Тигре. Пътува се с автобус до гр.Тигре, откъдето се прави разходка с корабче по р.Тигре и делтата на р.Парана. Очаква ви едно изключително приятно пътуване между острови с хубави вили и къщи по ръкавите на делтата, за да добиете представа как живеят хората извън континенталната част. В 12,30ч. - отпътуване за Буенос Айрес. Възможност за разходка в централанта част на града с пешеходната улица „Флорида’’, където ще се насладите на танцуващи по площадите майстори на аржентинското танго, на редица красиви сгради и множество магазини. Вечерта, по желание – посещение на танго шоу. Нощувка в Буенос Айрес.

10 ДЕН - Закуска. В 11.30 ч. - трансфер до летището и в 13.30 ч. полет Буенос Айрес - Игуасу с “LATAM”. Кацане в Игуасу в 15.20 ч. Трансфер до хотел. След обяд Ви се предлага, по желание – посещение на Сиудад дел Есте, свободната търговска зона на Парагвай и вторият търговски град по оборот след Дубай. Вечерта, по желание – вечеря в традиционен семеен ресторанрт( заплаща се на място). Нощувка в Игуасу.

11 ДЕН - Закуска. Следва посещение на най-впечатляващите водопади в Южна Америка от бразилска страна. Посещение на Птичия парк, където ще видите на живо най-интересните птичи представители на фауната на Южна Америка. Възможност за участие в макуку сафари - разходка с моторница под водопадите (по желание). Имате уникалната възможност за полет с хеликоптер над водопадите Игуасу (по желание). По желание – посещение на Тройната граница между Бразилия, Аржентина и Парагвай, където се намира Пирамидата, символизираща трите страни, откъдето се открива красива панорамна гледка към р.Парана. Нощувка в Игуасу.

12 ДЕН - Закуска. Разглеждане на водопадите от аржентинска страна. Впечатляващото Дяволско гърло ще ви остави без дъх. Ще се разходите и над самите каскади на водопадите. Нощувка в Игуасу.

13 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището. В 12.50 ч. - полет Игуасу – Рио де Жанейро. Кацане на летището в Рио в 14.45 ч. Посещение на Ботаническата градина (входът се плаща допълнително), една приятна разходка във флората на Южна Америка. Възможност за снимки. По желание и съобразно работното време - посещение на най-известния стадион в света Маракана, където имате възможност да влезете в съблекалните и вътре в стадиона (входът се плаща допълнително). Трансфер до хотел. Вечерта - възможност за разходка по Копакабана, един от най-известните плажове в света, с красивата сграда на хотел „Копакабана палас”. Нощувка в Рио де Жанейро.

14 ДЕН - Закуска. Туристическа обиколка “Един ден в Рио” с местен екскурзовод и превод на български език - забележителностите в центъра на града, сградата на Градския театър, сградата на Кметството, сградата на „Банко ду Бразил” и др., кварталите Копакабана, Ипанема, Леблон, планината Сера де Кариока, която е част от Националния парк Тиджука, където на хълма Корковадо е разположена статуята на Исус Христос - символът на града. Обяд в ресторант в квартала Копакабана или Ипанема, по време на който ще имате възможност да опитате типичните ястия за Бразилия. Изкачване с два кабинкови лифта до хълма „Захарната глава”, откъдето се открива най-красивата гледка към залива Гуанабара, в който живописно е разположен градът. Свободно време с възможност за посещение на световно известната фабрика за скъпоценни камъни „Щерн”. Ще Ви бъде показана обработката на скъпоценните камъни и ще посетите шоу-рума, където може да си купите произведения на фабриката. Нощувка в Рио де Жанейро.

15 ДЕН - Закуска. Свободен ден с възможност за плаж или по желание – екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс – зеленото крайбрежие и разходка с корабче до един от тропическите острови (с включен обяд). Привечер - връщане в Рио де Жанейро. Вечерта - разходка по най-известния плаж в света Копакабана, където можете да пийнете типична бразилска напитка или да вечерятe. Нощувка в Рио де Жанейро.

16 ДЕН - Закуска. Свободен ден в Рио де Жанейро или по желание – еднодневна екскурзия до Петрополис, където се намира бившата лятна Резиденция на двамата бразилски императори Педро І и Педро ІІ. Следва разглеждане на Двореца и китното градче Петрополис. Връщане в хотела в Рио де Жанейро към 16.00 ч. Вечерта, по желание – посещение на изключително интересното шоу „Ginga Tropical“, където ще се насладите на бразилските ритми и пищни костюми и ще имате възможност да вземете урок по самба. Нощувка в Рио де Жанейро.

17 ДЕН - Закуска. Свободно време в Рио де Жанейро. Трансфер до летището. В 17.05 ч. – самолетен полет Рио де Жанейро - Рим.

18 ДЕН - Пристигане в Рим в 07.00 ч. В 15.20 ч. - полет Рим – София. Пристигане на летище София в 18.15 ч.


ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  6 970 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 14 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА OT 8 ДО 13 ЧОВЕКА - ЦЕНАТА Е  7 965 лв
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  7 070 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 14 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА OT 8 ДО 13 ЧОВЕКА - ЦЕНАТА  Е 8 065 лв.
Вижте цялата програма тук
1. ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • самолетни билети за всички международни и вътрешни полети;
 • летищни такси за всички международни полети - 1 076 лв/ 550 евро (19.03.2020г.) - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси за вътрешните полети - 372 лв/ 190 евро (19.03.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
 • всички трансфери летище – хотел – летище;
 • 15 нощувки със закуски и 1 обяд в хотели 3* и 4* в Патагония, Аржентина и Бразилия.
 • 3 нощувки в Ел Калафате
 • 5 нощувки в Буенос Айрес
 • 3 нощувки в Игуасу
 • 4 нощувки в Рио де Жанейро
 •  (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • екскурзия до ез.Лаго Аржентино и глетчерите Онели, Спегазини и Упсала в Националния парк “Лос Гласиарес”;(4-ти ден)
 • целодневна екскурзия до глетчера Перито Морено в Националния парк “Лос Гласиарес”;(3-ти ден)
 • панорамна и туристическа обиколка на Буенос Айрес (6-ти ден)
 • посещение на Тройната граница между Парагвай, Бразилия и Аржентина – 20 щ.д ден (11-ти ден)
 • посещение на водопадите Игуасу от бразилска (11-ти ден) и от аржентинска страна (12-ти ден) - без  входа за Националния парк с водопадите Игуасу, плаща се  допълнително;
 • посещение на Ботаническата градина в Рио (без входа и без билетите за градския транспорт - те се плащат допълнително;(13-ти ден)
 • туристическа обиколка „един ден в Рио”; (14-ти ден);
 • изкачване на хълма Корковадо (със статуята на Исус) (14-ти ден);
 • качване с лифт до хълма „Захарната Глава”; (14-ти ден);
 • посещение на фабриката за скъпоценни камъни „Щерн”;(14-ти ден)
 • наземен транспорт с туристически автобус;
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод с превод на български език;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­114 лв.   
 

2.  В  ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • персонална летищна такса на летището в Ел Калафате - около 15 щ.долара;
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро41лв (за лица до  70 год.), за лица от 71 год. до 80 год.- 82лв;
 •  допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 
 • допълнителни мероприятия,  които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроперараторът:
 •   „мини-трекинг” из ледника Перито Морено в Националния парк “Лос Гласиарес”- 245 щ.долара - (3-ти ден)  (разрешен е само за    туристи до 65 год.възраст);
 • посещение на ранчо в пампата (с включен обяд) –  130 щ.долара (7-ми ден);
 • екскурзия до Монтевидео (с ферибот) – 345 щ.долара (с включена обиколка на Монтевидео и трансфер до ферибота) – 8-ми ден 
 • екскурзия до Колония дел Сакраменто (с ферибот) - 210 щ.долара (8-ми ден);
 • екскурзия с корабче до „Тигре и Делта” –  70 щ. долара (9-ти ден);
 • танго шоу в Буенос Айрес (9-ти ден) - 145 щ.долара (с вечеря) 
                                                                  - 95 щ.долара (без вечеря)                          
 • посещение на Сиудад дел Есте, Парагвай30 щ.долара (10-ти ден);
 • макуку сафари - от бразилска страна – 105 щ.долара;(11-ти ден)
 • посещение на Тройната граница между Парагвай, Бразилия и Аржентина – 30 щ.д. – (11ти ден)
 • екскурзия до лагуните на Ангра дос Рейс и разходка с корабче до тропически остров (с включен обяд) – 90 щ.долара.(15-ти ден)
 • еднодневна екскурзия до Петрополис70 щ. долара (16-ти ден);
 • самба шоу „Джинджа Тропикал’’ „в нощен клуб в Рио- (16-ти ден) -115 щ.долара (без вечеря)
                                                                                                       - 130 щ.долара (с вечеря)
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • билети за градски транспорт в Рио: - за метро    – около 5-6 щ.долара;
          (1 билет - около 2 щ.долара) - за автобус – около 12 щ.долара;                        
 • вход за Националния парк “Лос Гласиарес” - 60 щ.долара (2 х 30 щ.долара - 3-ти и  4-ти ден);
 • полет с хеликоптер над водопадите Игуасу120 щ.долара (за 1 турист) - 11-ти ден (плаща се на място);
 • вход за Националния парк с водопадите Игуасу (плаща се в местна валута)
            - от бразилска страна  – 24 щ.долара (в реали) - 11-ти ден
            - от аржентинска страна – 30 щ.долара (в аржентинско песо) - 12-ти ден
 • вход за Птичия парк в Игуасу – 15 щ.долара (11-ти ден);
 • вход за Ботаническата градина – 10 реала (около 5 щ.долара) - 13-ти ден;
 • посещение на стадион Маракана  18 щ. долара (13-ти ден);
 
 
*Забележки:
1.  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2.  За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 19.03.2020 г.
4.. Входовете на посещаваните обекти и полета с хеликоптер се плащат на място.
5.  Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса туроператора.
6. Категоризацията на хотелите в Бразилия, Аржентина и Патагония не съответства на  критериите за категоризация на хотелите в Европа.
7. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните таксиот  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
3.  За екскурзията до Монтевидео местата се заявяват предварително още при записване, защото са ограничени. 
4. Цените 6 970 лв/ 7 070 лв е за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 1 272 лв. /подлежи на потеърждение/
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 19.03.2020 г и  подлежат на  актуализация.
 
 
5.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)        
             - по банков път
 
    При  записване  се  внася  депозит  от 3 400 лвИнформация за хотелите (или подобни):
EL CALAFATE  Cyan Calafate Hotel 3*
//www.hotelcyancalafate.com/
BUENOS  AIRES - Unique Executive Central 4*
 https://www.hotels-unique.com/es
FOZ DE IGUASU - Viale Tower Hotel  4*
//www.vialehoteis.com.br/hoteis/viale-tower-hotel
RIO DE JANEIRO Rio Design Hotel 4*
//www.riodesignhotel.com/


 
- Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
  - За деца до 18 год. нотариално заверена декларация от родителите с разрешение детето им  да пътува в чужбина
 
екскурзия до аржентина почивка в аржентина рио де жанейро буенос айрес патагония екскурзия до ез.лаго аржентино и глетчерите онели спегазини и упсала в националния парк “лос гласиарес” целодневна екскурзия до глетчера перито морено в националния парк “лос гласиарес” „мини-трекинг” из ледника перито морено в националния парк “лос гласиарес” квартал копакабана типични ястия за бразилия обиколка на буенос айрес посещение на водопадите игуасу от бразилска и от аржентинска страна национален парк с водопадите игуасу ботаническата градина в рио колониален център на рио изкачване на хълма корковадо (със статуята на исус) със зъбчата железница като се пътува през тропическа гора посещение на стадион маракана посещение на ранчо в пампата (с включен обяд) екскурзия до монтевидео екскурзия до колония дел сакраменто (с ферибот) корабче до „тигре и делта” танго шоу в буенос айрес макуку сафари полет с хеликоптер над водопадите игуасу шоу програма в игуасу (с вечеря) птичият парк в игуасу екскурзия до индианско селищe в джунглата самба шоу „платаформа” в нощен клуб в рио екскурзия до петрополис екскурзия до лагуните на ангра дос рейс разходка с корабче до тропически остров качване с лифт до хълма „захарната глава” посещение на фабриката за скъпоценни камъни „щерн”