Вашата оценка

ОЧАКВАЙТЕ АКТУАЛНИ ДАТИ! Екскурзия до МИАНМАР и ЛАОС

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ: 11 дни

Маршрут: Янгон, Баган, Мандалай, Виентян, Луанпрабан, Бан Тинкео, Ок Поп Ток, Бан Ксангхонг, Бан Ксанглек
Продължителност: 11 дни/ 8 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Мианмар


 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - Сборен пункт на летище София в 10.25 ч., Терминал 2. Самолетен полет София – Доха в 12.25 ч. с Qatar Airways. Пристигане в Доха в 18.15 ч. Самолетен полет Доха – Янгон в 20.15 ч.

2 ДЕН - Пристигане в Янгон в 05.45 ч. Туристическа обиколка на Янгон, която ще започне с посещение на Пагодата Шведагон – най-известната ступа в света на възраст над 2500 години, облицована с 11 тона чисто злато и 4 350 диаманта от 1 800 карата. Следва разглеждане на центъра на Янгон. Посещават се още пагодата Суле, красива осмоъгълна златна ступа от преди повече от 2000 години; пагодата Чауктатгий, където се намира огромна статуя на Полегналия Буда. Трансфер до летището и полет Янгон – Баган в 16.00 часа. Пристигане в Баган в 17.10 часа. Вечеря и нощувка в Баган.

3 ДЕН - Закуска. Обиколката на Баган ще започне с пагодата Швезигон – прототип на по-късната мианмарска ступа. След това пътуването продължава до храма Wetkyi-in Gubyaukkyi, известен с фините стенописи. След обяд туристическата обиколка продължава с посещение на селището Мианкабар, където ще се запознаете с местния бит и обичаи и също така ще имате възможност да се насладите на известните лакирани изделия. Също така можете да бъдете обучени в традиционната мианмарска направа на лакирани изделия. Следва храмът Мануха с гигантските изображения на Буда, Nanpaya, храм в раннен стил, с най-добрите каменни фрески. Въпреки, че има инсталирани лампички, ще бъде по-безопасно да носите собствено фенерче, което да може да изключвате от време на време. Вечерта ще посетите храма Ананда – архитектурен шедьовър, наподобяващ гръцки кръст. Вечеря в ресторант „Нанда” с куклено представление. Нощувка в Баган.

4 ДЕН - След закуска - посещение на най-високия храм на Баган “Thatbyinnyu” и „Dhammayangyi” – масивен храм с изящни тухлени орнаменти. Следва пътуване към Мандалай и посещение по пътя на планината Попа, изстинал вулкан, който е над Натс (духовете). На върха на планината има манастири, пагоди и светилища в различен стил. Късно вечерта пристигаме в Мандалай. Вечеря и нощувка в Мандалай.

5 ДЕН - Закуска. Посещение на известната пагода Mахамуни, едно от най-светите изображения на Буда в Мандалай. Следва кратко посещение на работилнички за производство на мрамор, бронз и златно фолио. След обяд ще се насладите на туристическа обиколка на Мандалай, която започва с Мандалайския дворец, Манастира Швенандау, забележителен, със своите дърворезби, пагодата Kутодау, известна като “Най-голямата книга в света”, заради каменните будитски ръкописи. Обиколката продължава към мандалайския хълм – най-добрият пункт за панорамна гледка на града. Вечеря и нощувка в Мандалай.

6 ДЕН - След закуска – трансфер до летището. В 12.55 ч. – полет Мандалай – Банкок. Пристигане в Банкок в 15.10 ч. Трансфер до хотел в централната част на Банкок и настаняване. Нощувка в Банкок.

7 ДЕН - Закуска. Трансфер до международното летище. В 09.45 ч. - полет Банкок - Виентян, столицата на Лаос. Пристигане във Виентян в 11.00 ч. Трансфер до хотела и настаняване. След обяд - туристическа обиколка на Виентян. Разглеждане на храма Ват Сисакет с хиляди миниатюрни статуи на Буда и на някогашния кралски храм Ват Пракео, в който преди се е пазела статуята на прочутия Изумруден Буда. Продължаваме към една от най-важните културни забележителности на Лаос – известната и свещена Луанг ступа; спирка за снимки пред впечатляващия паметник Патуксай – триумфалната арка на Виентян. Ще видите храма Ват Си Муанг, където се намира lak muang (колоната) на Виентян – основополагащият камък на града; храмът е дом на духа-пазител на статуите. Възможност да посетите изложбения център COPE, където ще се запознаете с живота в Лаос и най-големите проблеми за местните хора, с които се сблъскват ежедневно – необезвредени мини и други военни останки от времето на Виетнамската война. Този ден ще завърши с впечатляваща гледка по залез към река Меконг. Вечеря и нощувка във Виентян.

8 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището.и в 09.10 ч. - вътрешен полет Виентян - Луанпрабан. Пристигане в Луанпрабан в 10.00 ч . Туристическа обиколка на Луанпрабан – обявен от ЮНЕСКО за „най-добре запазеният град в Югоизточна Азия”. Посещение на Музея на кралския дворец, в който са изложени редица интересни артефакти. Пешеходна обиколка, която ще ви разкрие някой от скритите тайни на Луанпрабан, ще минете по спокойните малки улички до храма Ват Ксиентонг. По пътя до там ще спрем на храма Ват Чомкхонг, известен със своите декоративни дърворезби. Тази част на града е смесица от красиви стари френски колониални сгради и традиционни стари лаоски къщи. Ще минете покрай Училището за изящни изкуства, където ще разгледате изложбата с ценни изделия. Посещение на храма Ват Визон, който поради формата си е известен като „Динената ступа”. Посещение на чудесния Център за изкуства и етнология, който ще Ви даде по-задълбочена представа за етническото многообразие и култура на Лаос. Късно след обяд ще изкачите възвишението Пуси, откъдето се разкрива прекрасна гледка по залез с панорама към целия Луанпрабан и река Меконг. След което ще се спуснем към нощния пазар, където можете да откриете голямо разнообразие от местни текстилни и занаятчииски изделия. Вечеря и нощувка в Луанпрабан.

9 ДЕН - Рано сутринта имате възможност да участвате в ежедневния сутрeшен ритуал на загърнатите в шафранови роби монаси, които събират дарения и милостиня от вярващите жители на града. Тази процесия е уникална за Лаос – тук живее единствената будистка нация, която спазва традицията. След което ще посетим местния утринен пазар, преди да се върнете в хотела за закуска. След закуска – круиз по река Меконг, който ще Ви даде панорамен поглед към спокойните околности. Първата ни спирка ще бъде селището Бан Ксангаи, където се произвежда местният специалитет – оризово вино. След което круизът продължава, за да разгледаме мистериозните будистки пещери Пак Оу – две свързани пещери, изпълнени с хиляди стауи на Буда, покрити със златен лак, в различна големина и размер, оставени там от поклонниците. Обяд в местен ресторант. Връщане в Луанпрабан, като по път ще посетите селищата, известни с тъкани и текстилни произведения, Бан Ксангхонг и Бан Ксанглек. Връщане в Луанпрабан в късния след обяд. Вечеря и нощувка в Луанпрабан.

10 ДЕН - Закуска. Този ден ще посетите селището Бан Тинкео, където живее етническата група хмонг – ще се запознаете с начина им на живот, с тяхната култура и традиции. След това ще продължите към невероятно красивите водопади Куанг Си, където Ви очаква обяд-пикник с панорама към красивия многоструен водопад. Възможност да плувате в тюркоазено сините басейни на водопадите. По желание и при възможност във времето - спирка в Ок Поп Ток, център за коприна и тъкачество, където ще научите как се обработва коприната и как се изработват изделия от нея. Трансфер към летището на Луанпрабан. Полет Луанпрабан – Банкок в 15.50 ч. Пристигане в Банкок на летище „Don Mueang International Airport ”(DMK) в 17.10 ч. Трансфер до летище „Suvarnabhumi Airport” (BKK).

11 ДЕН - В 01.20 ч. полет Банкок – Доха. Пристигане в Доха в 05.25 ч. В 06.55 ч. полет Доха – София. Пристигане на летище София в 11.25 ч.


ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  6 170 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА ПРИ ПО МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ .
                                                                   
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  6 270 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА. ПРИ ПО МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 
 
 
 
Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 6 170 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 6 270 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от  6 месеца.         


1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за всички международни полети;
 • самолетни билети за всички вътрешни полети;
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 929 лв/ 475 евро (25.10.2019г.) - подлежат на потвърждение;
 • всички трансфери летище – хотел – летище;
 • 8 нощувки със закуски, 2 обяда, 7 вечери, хотели 3* и 4* в Мианмар и Лаос;
 • 2 нощувки в Баган
 • 2 нощувки в Мандалай
 • 1 нощувка в Банкок
 • 1 нощувка във Виентян
 • 2 нощувки в Луанпрабан
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • обиколка на Янгон –(1-ви ден);
 • обиколка на Баган –(3-ти ден);
 • обиколка  на Мандалай – (5-ти ден);
 • обиколка на Виентян – (7-ми ден);
 • обиколка на Луанг Прабанг –(8-ми ден);
 • посещение на местен утринен пазар в Луанг Прабанг (9-ти ден);
 • круиз по река Меконг (9-ти ден);
 • разглеждане на будистките пещери Пак Оу (9-ти ден);
 • посещение на селището Бан Тикео – (10-ви ден);
 • наземен транспорт с туристически автобус с климатик;
 • обиколките на градовете и екскурзиите, включени в програмата с местен екскурзовод и превод на български език (от водачът, който придружава групата);
 • входни такси за всички посещавани обекти, посочени в програмата;
 • възможност за посещение на представителни магазини за коприна и минерали;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­70 лв. 
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • изходна такса при напускане на Мианмар - 15 щ.долара (плаща се на място ма летището);
 • такса за вътрешните полети - 2 000 кияти (около 2 щ.долара в местна валута) за всеки полет;
 • виза за Мианмар – 50 щ.долара;
 • виза за Тайланд – 150 евро (многократна);
 • виза за Лаос -  30 щ.долара  (издава се на място на летището) - плаща се на място;
 • такса за обработка и подаване на документите за визи – 70 лв;
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
  Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв.Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 25 лв (за лица до 70 год.), 50 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
 • *Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
   
       
*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на
групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за    последните два дни по същата.
2.  За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за  багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети  лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.
3.  Категоризацията на хотелите в Мианмар и Лаос не  съответства на критериите  
4.  Туроператора си запазва правото при промяна на летищните такси от 
 страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
 екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
 клиента за  категоризация на хотелите в Европа.
3. Цените 6 170 лв/ 6 270лв са за турист в двойна стая. За единична стая се  доплащат 870 лв./подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените за доплащане на единична стая са към дата 08.08.2019 г и  подлежат на  актуализация.

 ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 3 000 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.


4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТO)
             - по банков път
 
Информация за хотелите(или подобен):
Баган – Hotel Umbra Bagan 4* //baganumbrahotel.com/
Мандалай The Link 83 Mandalay Boutique Hotel 4* //www.edenhotelsandresorts.com/index.php/boutique-hotel/mandalay/the-link-78-mandalay-boutique-hotel
Банкок Baiyoke Sky hotel   4*    www.baiyokehotel.com
Хотелът е най-високият хотел в Банкок, намира се в самия център на града. Със своите 88-етажа, той се извисява над целия Банкок и от него се открива невероятно красива гледка към града.
ВиентянXaysomBoun 4*  https://www.xaysombounboutiquehotel.com/en-us

ЛуанпрабанJasmine Luangprabang Hotel 3*

//jasmine-luangprabang.hotelsinluangprabang.com/en/
 


 НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за виза за Мианмар:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • 1 снимка - за виза за Мианмар (дигитална, до 2 мегабайта, паспортен формат - 38 мм/46 мм, снимката да е на бял фон, лицето да заема 70%-80%; снимката да е в анфас; ако се носят очила да няма отблясъци и да се виждат очите; снимката да е от последните 6 месеца);
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Мианмар:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заведена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за виза за Лаос:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • 2 снимки (паспортен формат - актуални) за виза за Лаос - да се носят на летището на влизане в Лаос;
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Лаос:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заведена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.