Вашата оценка 4.83 от 6 гласа

Екскурзия до МЕКСИКО

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 16 дни

Маршрут: МЕКСИКО СИТИ, КУЕРНАВАКА, ТАСКО, АКАПУЛКО, ОАХАКА, Национален парк „ДЕ ЛА ВЕНТА”, ВИЛАЕРМОСА, ПАЛЕНКЕ, МЕРИДА, ЧИЧЕН ИТЦА, ТУЛУМ, КАНКУН
Продължителност: 16 дни/ 14 нощи
Дати на отпътуване: 17.02.2023, 10.03.2023, 20.10.2023, 03.11.2023
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
17.02.2023 6285.00 лв Запитване
10.03.2023 6285.00 лв Запитване
20.10.2023 6285.00
6185.00 лв
Запитване
03.11.2023 6285.00
6185.00 лв
Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - Среща в 05.40 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. Международен полет София – Рим в 07.40 ч. с “Bulgaria Air”. Пристигане в Рим в 08.50 ч. В 10.30 ч. – трансокеански полет Рим –Мексико сити с”Allitalia”. Пристигане в Мексико сити в 17.15 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Мексико сити.

2 ДЕН - Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Мексико сити, 22-милионната столица, смесица от култури и раси, считан за най-големия град на земята: Централният площад „Ел Цокало” с Националния дворец или Президентството - някогашната резиденция на вицекраля - с историческите фрески на Диего Ривера; най-голямата Катедрала в Латинска Америка; улицата на суетата „Пасео де ла Реформа”. След това се посещава един от най- известните в света музеи – Мексиканският Антропологически музей, разположен в Чапултепек Парк, където се намира Историческият музей на града и Дворецът на Максимилиан. Музеят е шедьовър на мексиканската модерна архитектура и в него се намира голяма част от единствени по рода си съкровища на Предколумбийска Америка. Тук получавате първа представа за културните богатства на Предиспанска Америка. Свободно време или по желание – посещение на известния музей Сумая. Нощувка в Мексико сити.

3 ДЕН - Закуска. Целодневна екскурзия до двехилядолетния религиозен жертвен център на мексиканското плато - смайващият огромен храмов комплекс “Теотиуакан”, на 40 км. от Мексико сити - "мястото, където са създадени боговете" и посещение на световно известните храмове за религиозни церемонии на културата „Теотиуакан“ – 63-метровата “Пирамида на Слънцето”, която се вижда отдалече; “Пирамидата на Луната”; “Дворецът на Ягуара”; “Храмът на Кецалкоатъл”; “Булевардът на мъртвите”, които Ви дават пълна представа за разкоша и величието на една мощна индианска империя. Заслужава си изкачването на върха на “Пирамидата на Луната”, откъдето се разкрива гледка към целия “ареал на боговете”. Време за обяд. На връщане от Теотиуакан - посещение на националното светилище на мексиканците и център на поклонничество от колониални времена – Базиликата на Гуаделупе. Базиликата принадлежи към най-ценните културни наследства на страната, в чийто социален живот католицизмът все още играе определяща роля. Вечерта - връщане обратно в хотела. Нощувка в Мексико сити.

4 ДЕН - Закуска. Свободен ден в Мексико сити или по желание - екскурзия до Тула – столицата на толтеките. Посещение на Храма на Утринната Звезда, Фигурите на Атлас, футболното игрище, изгорения дворец, Главната пирамида, Стената на кoстенурките, Олтара. Нощувка в Мексико сити.

5 ДЕН - Закуска. Пътуване към Акапулко през ТАСКО. По път се спира в Куернавака – “градът на вечната пролет”. Пристигане в Таско, обявен за световен град на културното наследство и разглеждане на главния площад с работилниците за обработка на сребро. Продължава се към Акапулко. Пристигане привечер. Нощувка в Акапулко.

6 ДЕН - Закуска. Разглеждане на АКАПУЛКО – най-известният мексикански тихоокеански курорт и разходка до “Скалата на гмуркачите”. По желание – разходка с корабче в Тихия океан. След обяд - свободно време. Нощувка в Акапулко.

7 ДЕН - Закуска . Свободно време. В 16.30 ч. – трансфер до летището. В 18.55 ч. – самолетен полет Акапулко – Мекскико сити. Пристигане в Мексико сити в 20.10 ч. Самолетен полет в 21.45 ч. от Мексико сити до Оахака. Пристигане в Оахака в 22.55 ч. Трансфер до хотел.Нощувка в Оахака.

8 ДЕН - Закуска. Отпътуване до археологическия комплекс на Монте Албан, столицата на запотеките. Разглеждане на руините. Връщане в Оахака. Разходка в централната част на Оахака. Свободно време. Нощувка в Оахака.

9 ДЕН - Закуска. Отпътуване към ВИЛАЕРМОСА, столицата на щата Табаско. Посещение на един от най-красивите паркове- музеи в света - НАЦИОНАЛНИЯ ПАРК „ДЕ ЛА ВЕНТА” с известните 20-тонни каменни глави, свидетелство за развитието на най- ранната култура в Латинска Америка - цивилизацията на олмеките. През парка преминава река Усумацинта. Свободна вечер във Вилаермоса. Нощувка във Вилаермоса.

10 ДЕН - Закуска. Разглеждане на Паленке – най-добре съхраненият археологически комплекс в Империята на маите, един от най-тайнствените градове и култови обредни центрове, гробница на една от кралските династии. Величествените руини се считат за една най-значимата находки от света на маите. Местоположението му в джунглите на Чиапас е причина за късното му откриване. Разглеждане на руините - известен е най-вече „Храмът на йероглифите” и Двореца на крал Пакал. Нощувка в Паленке.

11 ДЕН - Закуска. Отпътуване рано сутринта от Паленке през КАМПЕЧЕ и Мексиканския залив – най-красивият залив на Латинска Америка - към щата Юкатан, център на владенията на маите. Започва обиколката на руините от внушителните градове на маите, свидетелство за архитектурните постижения на тази индианска цивилизация. Посещение на Церемониалния център Ушмал, достигнал своя разцвет 8-10ти век, център на пост-класиката в Империята на маите, известен най-вече като церемониален център на маите и с изключителната украса на храмовете и индианските дворци. „Пирамидата на Истината”, „Къщата на монахините” и „Храмът на Костенурката” са само някои от архитектурните чудеса, които ще видите. Продължаваме към Мерида, столицата на щата Юкатан. Вечерна обиколка на МЕРИДА, наричан „Белия град”, заради цвета на къщите си: колониалните къщи в стил рококо по “Пасео Монтехо”, най-старата Катедрала в Мексико, Дворецът на Губернатора. Нощувка в Мерида.

12 ДЕН - Закуска. Отпътуване към ЧИЧЕН ИТЦА – най-големият и най-впечатляващ град на маите, а по-късно и на толтеките, културният апогей на класическия период в тяхната цивилизация. Чичен Итца е строен 5-ти век и е най-внушителното доказателство за великото минало на индианските цивилизации, най-големият индиански град на територията на Мексико. Обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. Налице са много и добре запазени постройки от времето на маите, от които най-известната е “Пирамида на Кукулкан", където два пъти годишно лъчите на следобедното слънце образуват сянката на костенурка, която се изкачва по стълбите на храма. Следва още посещение на Обсерваторията, „Двореца на Воина”, Замъка, Игрището за игра на топка - най-голямото, запазено от времето на маите. Настаняване в хотел, който се намира близо до храмовия комплекс.. Нощувка в Чичен Итца.

13 ДЕН - Закуска. Отпътуване от Чичен Итца към Тулум, градът-крепост на маите, един от малкото церемониални центрове, построени на крайбрежието. Пристигане в Канкун след обяд. Вечерта, по желание и срещу допълнително заплащане – посещение на известната дискотека Coco Bongo - насладете се на грандиознто шоу на професионални акробати, уникални изпълнения на песни на световноизвестни поп певци, със специални ефекти. (с включени напитки и храна.)

14 ДЕН - Закуска. Свободен ден с възможност за плаж. По желание и срещу допълнително заплащане ви се предлага еднодневен круиз до остров ”Islа Mujerеs” с включени обяд и трансфер. Тръгване от хотела в 09.15 ч. към пристанището. В 10.00 ч. - отплаване с катамаран за остров Islа Mujerеs, едно от най-посещаваните места в Мексико, известен като Островът на жените. Намира се на 8 мили (около 13 км) от гр.Канкун. По време на пътуването имате възможност да се насладите на невероятните морски багри на Карибския басейн. В 11.00 ч. се пристига на острова. От 11.00 ч. до 14.30 ч. - свободно време на плажа с възможност за плуване и гмуркане. Oбяд. От 14.30 ч. до 16.00 ч. се посещава чаровното малко градче Mujerеs. Свободно време с възможност за разходка и разглеждане на градчето с неговите магазини за сувенири и ресторанти. В 16.00 ч. - отпътуване с катамарана за Канкун. Пристигане в Канкун в 17.00 ч. Трансфер до хотела. Нощувка в Канкун.

15 ДЕН - Трансфер до летището в 13.30 ч. В 16.24 ч. – самолетен полет Канкун – Мексико сити с „АeroMexico”. Пристигане в Мексико сити в 19.05 ч. В 21.05 ч. – трансокеански полет Мексико сити – Aмстердам с ” KLM”.

16 ДЕН - Пристигане в Амстердам в 14.40 ч. В 17.55 ч. – самолетен полет Амстердам – София с „Тransavia Airlines”. Пристигане на летище София в 21.40 ч.ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  6 185 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  6 285 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
 
 В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ .
 
 
 

Вижте цялата програма тук

Промоционалната цена 6 185 лв е валидна при записване и депозиране минимум
6 месеца преди датата на отпътуване.

Стандартната цена 6 285 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък
от 6 месеца.

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за международните полети София – Рим – Мексико сити и Мексико сити – Амстердам – София;
 • самолетни билети за вътрешните полети Акапулко – Мексико сити – Оаксака и Канкун – Мексико сити;
 • летищни такси за международните полети – 724 лв/ 370 евро (06.01.2021г.) - подлежат на  потвърждение;
 • летищни такси за вътрешните полети Мексико Сити – Оаксака и Канкун – Мексико сити – 118 лв/ 60 евро (06.01.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 14 нощувки със закуски в хотели 3* и 4* в Мексико
 •  4 нощувки в Мексико сити
 • 2 нощувки в Акапулко
 • 2 нощувки в Оахака
 • 1 нощувка във Вилаермоса
 • 1 нощувка в паленке
 • 1 нощувка в Мерида
 • 1 нощувка в Чичен Итца
 • 2 нощувки в Канкун
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.
 • туристическа обиколка на Мексико сити -(2-ри ден);
 • целодневна екскурзия до храмовия комплекс “Теотихуакан”(3-ти ден);
 • разглеждане на Акапулко (6-ти ден);
 • разходка до “Скалата на гмуркачите” в Акапулко (6-ти ден);
 • разглеждане на археологическия обект Монте Албан ( 8-ми ден);
 • посещение на Национален парк „ДЕ ЛА  ВЕНТА” (9-ти ден);
 • разглеждане на Паленке - (10-ти ден);
 • посещение на церемониалния център Ушмал- (11-ти ден);
 • вечерна разходка из централната част на Мерида (11-ти ден);
 • посещение и разглеждане на Чичен Итца – (12-ти ден);
 • всички входни такси на исторически паметници и археологически паркове и музеи;
 • наземен транспорт в Мексико с туристически автобус;
 • водач от ТО и местен екскурзовод с превод на български език;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­90 лв.
 
2. ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ: 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • 14 вечери в Мексико за целия период (по желание) – 266 евро
 • екскурзия до Тула - 125 евро (4-ти ден)
 • посещение на известната дискотека Coco Bongo (с включени напитки и храна, без трансфер и водач)- 146 щ. долара. - (13-ти ден);
 • еднодневен круиз до ”Isla  Mujerеs” (”Островът на жените”) с включени обяд  -  97евро (14-ти ден).
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • разходка с корабче в Тихия океан край Акапулко - ...... (6-ти ден);
 • персонална такса за Isla  Mujerеs” -12 щ.долара – плаща се на място  (14-ти ден).   
 
Застраховки с включена защита при COVID 19 
Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.

Застраховки без защита при COVID 19
Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро36 лв (за лица до 70 год.), 72 лв - за лица от 71 год. до 80 год..

* Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
 
*Забележки:
1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът е съответно 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
 3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2021 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в  офиса на туроператора.
5. Категоризацията на хотелите в Мексико не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
6.  Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от 
 страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на  екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
3.  Цените 6 185 лв/6 285 лв е за човек в двойна стая. Доплащане за единична стая  –  825 лв. /подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.03.2021 г и възможно да подлежат на  актуализация.
 


ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 3 000 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.
 


4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО )           
             - по банков път Информация за хотелите (или подобни):
МЕКСИКО СИТИ - BEST WESTERN HOTEL MAJESTIC
https://www.bestwestern.co.uk/hotels/best-western-hotel-majestic-70165
АКАПУЛКО – GRAND HOTEL CAPULCO
https://www.grandhotelacapulco.com/
ОАХАКА – ONE OAXACA CENTRO
//www.onehoteles.com/es/web/one-oaxaca-centro?gclid=EAIaIQobChMI-Mqsh6X42QIVx0QYCh1gAwnmEAAYASAAEgK4gvD_BwE
ЛА ВЕНТА – LA VENTA INN
//www.laventainnhotel.com/index.html
ПАЛЕНКЕ – NITUTUN
//www.nututun.com/index
МЕРИДА – GAMMA INN EL CASTELLANO
//www.gammahoteles.com/es/web/gamma-merida-el-castellano
ЧИЧЕНИЦА – VILLAS ARQUEOLOGICAS
//www.villasarqueologicas.com.mx/chichen-itza.html
КАНКУН – RAMADA CITY CENTER
https://www.wyndhamhotels.com/ramada/cancun-mexico/ramada-cancun-city/overview?CID=LC:RA::GGL:RIO:National:36349

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Мексико:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение за пътуване на детето им в чужбина.