Вашата оценка

Екскурзия до МЕКСИКО, с водопадите AGUA AZUL

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 17 дни

Маршрут: МЕКСИКО СИТИ, ГУЕРНАВАКА, ТАСКО, АКАПУЛКО, ПУЕБЛА, ОАХАКА, Национален парк „ДЕ ЛА ВЕНТА”, ВИЛАЕРМОСА, водопадите AGUA AZUL, ПАЛЕНКЕ, МЕРИДА, ЧИЧЕН ИТЦА, ТУЛУМ, КАНКУН
Продължителност: 17 дни/ 15 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Мексико


 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - 09.10.2020 Среща в 08.30 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Мадрид в 10.40 ч. с “Bulgaria Air” Пристигане в Мадрид в 13.20 ч. В 17.05 ч. – полет Мадрид – Мексико сити с “Iberia”. Пристигане в Мексико сити в 22.10 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Мексико сити.

2 ДЕН - 10.10.2020 Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Мексико сити, 22-милионната столица, смесица от култури и раси, считан за най-големия град на земята: Централният площад „Ел Цокало” с Националния дворец или Президентството - някогашната резиденция на вицекраля - с историческите фрески на Диего Ривера; най-голямата Катедрала в Латинска Америка; улицата на суетата „Пасео де ла Реформа”. След това се посещава един от най-известните в света музеи – Мексиканският Антропологически музей, разположен в Чапултепек Парк, където се намира Историческият музей на града и Дворецът на Максимилиан. Музеят е шедьовър на мексиканската модерна архитектура и в него се намира голяма част от единствени по рода си съкровища на Предколумбийска Америка. Тук получавате първа представа за културните богатства на Предиспанска Америка. Свободно време или по желание – посещение на известния музей Сумая. Нощувка в Мексико сити.

3 ДЕН - 11.10.2020 Закуска. Целодневна екскурзия до двехилядолетния религиозен жертвен център на мексиканското плато - смайващият огромен храмов комплекс “Теотиуакан”, на 40 км. от Мексико сити - "мястото, където са създадени боговете" и посещение на световно известните храмове за религиозни церемонии на културата „Теотиуакан“ – 63-метровата “Пирамида на Слънцето”, която се вижда отдалече; “Пирамидата на Луната”; “Дворецът на Ягуара”; “Храмът на Кецалкоатъл”; “Булевардът на мъртвите”, които Ви дават пълна представа за разкоша и величието на една мощна индианска империя. Заслужава си изкачването на върха на “Пирамидата на Луната”, откъдето се разкрива гледка към целия “ареал на боговете”. Време за обяд. На връщане от Теотиуакан - посещение на националното светилище на мексиканците и център на поклонничество от колониални времена – Базиликата на Гуаделупе. Базиликата принадлежи към най-ценните културни наследства на страната, в чийто социален живот католицизмът все още играе определяща роля. Вечерта - връщане обратно в хотела. Нощувка в Мексико сити.

4 ДЕН - 12.10.2020 Закуска. Свободен ден в Мексико сити или по желание - екскурзия до Тула – столицата на толтеките. Посещение на Храма на Утринната Звезда, Фигурите на Атлас, футболното игрище, изгорения дворец, Главната пирамида, Стената на кoстенурките, Олтара. Връщане и свободно време в Мексико сити. Нощувка в Мексико сити.

5 ДЕН - 13.10.2020 Закуска. Пътуване към Акапулко през ТАСКО. По път се спира в Гуернавака – “градът на вечната пролет”. Пристигане в Таско, обявен за световен град на културното наследство и разглеждане на главния площад с работилниците за обработка на сребро. Продължава се към Акапулко. Пристигане привечер. Нощувка в Акапулко.

6 ДЕН - 14.10.2020 Закуска. Разглеждане на АКАПУЛКО – най-известният мексикански тихоокеански курорт и разходка до “Скалата на гмуркачите”. По желание – разходка с корабче в Тихия океан. След обяд - свободно време. Нощувка в Акапулко.

7 ДЕН - 15.10.2020 Закуска. Този ден пътуваме към гр.ПУЕБЛА /преход около 6 часа/. Пристигане в града привечер. Възможност за разглеждане на централната част на града с Монумента на 10-тия президент на Мексико - Франциско I, разположен в красив парк и красив позлатен параклис, който се смята за 8-то чудо на света. В края на парка ще видите паметника на Сан Хосе, след това имате възможност да разгледате сградата на Театър „Принсипал” и др. Нощувка в Пуебла.

8 ДЕН - 16.10.2020 Закуска. Отпътуване до археологическия комплекс на Монте Албан, столицата на запотеките с разглеждане на Монте Албан /до Монте Албан преходът е около 4,5 часа/. Пътуване към Оахака. Разглеждане на централната част. Нощувка в Оахака.

9 ДЕН - 17.10.2020 Закуска. Продължава разглеждането на Оахака, Митла и Туле. Нощувка в Оахака.

10 ДЕН - 18.10.2020 Закуска. Трансфер до летището и в 09.35 ч. полет Оахака – Мексико сити. Пристигане в Мексико сити 10.50 ч. В 12.15 ч.полет Мексико сити – Вилаермоса. Пристигане във Вилаермоса 13.40 ч. Посещение на един от най-красивите паркове-музеи на света - НАЦИОНАЛНИЯ ПАРК „ДЕ ЛА ВЕНТА” с известните 20-тонни каменни глави, свидетелство за развитието на най-ранната култура в Латинска Америка - цивилизацията на олмеките. През парка преминава река Усумацинта. След това ще посетите една от природнитe забележителности на Мексико - известните водопади AGUA AZUL. Свободно време за снимки. Нощувка в Паленке. Водопадите Agua Azul се намират на около 70 км от Паленке. Agua Azul означава "синя вода" на испански. Това е цяла серия от водопади с различна височина (около 20 фута, прибл. 6 метра ). Водата е с много високо минерално съдържание и именно това и придава този синьо-зелен цвят.

11 ДЕН - 19.10.2020 Закуска. Разглеждане на ПАЛЕНКЕ - най-добре съхраненият археологически комплекс в Империята на маите, един от най-тайнствените градове и култови обредни центрове, гробница на една от кралските династии. Величествените руини се считат за една най-значимата находки от света на маите. Местоположението му в джунглите на Чиапас е причина за късното му откриване. Разглеждане на руините - известен е най-вече „Храмът на йероглифите” и Двореца на крал Пакал. Посещение на копието на кралската гробна камера в Музея на археологическата зона. Нощувка в Паленке.

12 ДЕН - 20.10.2020 Закуска. Отпътуване рано сутринта от Паленке през КАМПЕЧЕ и Мексиканския залив – най-красивият залив на Латинска Америка - към щата Юкатан, център на владенията на маите /преходът е около 6 часа/. Започва обиколката на руините от внушителните градове на маите, свидетелство за архитектурните постижения на тази индианска цивилизация. Посещение на Церемониалния център Ушмал, достигнал своя разцвет 8-10-ти век, център на пост-класиката в Империята на маите. Известен най-вече като церемониален център на маите и с изключителната украса на храмовете и индианските дворци. „Пирамидата на Истината”, „Къщата на монахините” и „Храмът на Костенурката” са само някои от архитектурните чудеса, които ще видите. Продължаваме към Мерида, столицата на щата Юкатан Вечерна разходка из централната част на града, наричан „Белия град”, заради цвета на къщите си: колониалните къщи в стил рококо по “Пасео Монтехо”, най-старата Катедрала в Мексико, Дворецът на Губернатора. Нощувка в Мерида.

13 ДЕН - 21.10.2020 Закуска. Отпътуване към ЧИЧЕН ИТЦА - най-големият и най- впечатляващ град на маите, а по-късно и на толтеките, културният апогей на класическия период в тяхната цивилизация. Чичен Итца е строен 5-ти век и е най- внушителното доказателство за великото минало на индианските цивилизации, най-големият индиански град на територията на Мексико. Обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. Налице са много и добре запазени постройки от времето на маите, от които най-известната е “Пирамида на Кукулкан", където два пъти годишно лъчите на следобедното слънце образуват сянката на костенурка, която се изкачва по стълбите на храма. Следва още посещение на Обсерваторията, „Двореца на Воина”, Замъка, Игрището за игра на топка - най-голямото, запазено от времето на маите. Настаняване в хотелa, който се намира близо до храмовия комплекс. Нощувка в Чичен Итца.

14 ДЕН - 22.10.2020 Закуска. Отпътуване от Чичен Итца към Тулум, градът – крепост на маите, един от малкото церемониални центрове, построени на крайбрежието. Пристигане в Канкун след обяд. Вечерта, по желание и срещу допълнително заплащане – посещение на известната дискотека Coco Bongo - насладете се на грандиознто шоу на професионални акробати, уникални изпълнения на песни на световноизвестни поп певци, специални ефекти. (с включени напитки тип отворен бар с местни алкохолни и безалкохолни напитки.) Нощувка в Канкун.

15 ДЕН - 23.10.2020 Закуска. Свободно време с възможност за разглеждане на КАНКУН или по желание - еднодневен круиз до ”Islа Mujerеs” - Островът на жените (с включени обяд и трансфер). Тръгване от хотела в 09.15 ч. сутринта към пристанището. В 10.00 ч. - отплаване с катамаран за остров Islа Mujerеs, едно от най-посещаваните места в Мексико, известен като Островът на жените. Намира се на 8 мили (около 13 км) от гр.Канкун. По време на пътуването имате възможност да се насладите на невероятните морски багри на Карибския басейн. В 11.00 ч. се пристига на острова. От 11.00 ч. до 14.30 ч. - свободно време на плажа Albatros Beach Club с възможност за плуване и гмуркане. Oбяд. От 14.30 ч. до 16.00 ч. се посещава чаровното малко градче Mujerеs. Свободно време с възможност за разходка и разглеждане на градчето с неговите магазини за сувенири и ресторанти. В 16.00 ч. - отпътуване с катамарана за Канкун. Пристигане в Канкун в 17.00 ч. Свободно време. Нощувка в Канкун.

16 ДЕН - 24.10.2020 Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. В 20.45 ч. – самолетен полет Канкун – Мадрид с ‘’Evelop Airlines’’.

17 ДЕН - 25.10.2020 Пристигане в Мадрид в 13.00 ч. В 19.40 ч. – самолетен полет Мадрид – София с ‘’Bulgaria Air’’. Пристигане на летище София в 23.50 ч.
ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  5 675 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  5 775лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
 
 В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
Вижте цялата програма тук
1. В ЦЕНАТА  СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за международните полети София – Мадрид – Мексико сити и Мексико сити – Мадрид – София с Bulgaria Air;
 • самолетни билети за вътрешния полет Оахака – Вияермоса;
 • летищни такси за международните полети и за вътрешния полет Оахака – Вияермоса –    949 лв/ 485 евро (06.01.2019 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 15 нощувки със закуски в хотели 3* и 4* в Мексико; - (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • целодневна екскурзия до храмовия комплекс “Теотиуакан” (3-ти ден);
 • разходка до “Скалата на гмуркачите” в Акапулко (6-ти ден);
 • посещение на Национален парк „ДЕ ЛА  ВЕНТА” (10-ти ден);
 • посещение на водопадите AGUA AZUL (10-ти ден);
 • всички входни такси на исторически паметници и археологически паркове и музеи;
 • наземен транспорт в Мексико с туристически автобус;
 • водач  и местен екскурзовод (с превод на български език); от водачът, който придружава групата.
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­96 лв.   
 
2. ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро38 лв (за лица до 70 год.),  за лица от 71 год. до 80 год.- 76 лв;
 •  допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 •   15 вечери в Мексико за целия период (по желание)270 евро;
 • екскурзия до Тула - 85 евро (4-ти ден);
 • посещение на известната дискотека Coco Bongo (с включени напитки, без  трансфер)  - 85 щ.долара - 90 щ. долара  в зависимост от сезона. (14-ти ден).
 • еднодневен круиз до ”Isla  Mujerеs” (”Островът на жените”) с включени обяд и трансфер - 95 евро (15-ти ден).
    
 - допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • разходка с корабче в Тихия океан край Акапулко - .......... (6-ти ден);
 •   персонална такса за Isla  Mujerеs” -12 щ.долара – плаща се на място  (15-ти ден).   
 
 *Забележки:
 
1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
 което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
 последните два дни по същата.
2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът е съответно 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2019 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в
офиса на туроператора.
5. Категоризацията на хотелите в Мексико не съответства на критериите за
 категоризация на хотелите в Европа.
6.  Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от 
страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
 екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
клиента. 
3.  Цената 5 675 лв/ 5 775 лв са за човек в двойна стая. Доплащане за единична стая  –  880 лв. /подлежи на актуализация/
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.03.2019 г и  подлежат на  актуализация.
 
 
4.  Начин на плащане:
               - в брой (в офиса на ТО)      
               - по банков път     


 ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 2 800 лвИнформация за хотелите(или подобни) :
 
Мексико Сити -  Best Western Hotel Majestic
https://www.bestwestern.com/en_US/book/hotels-in-mexico-city/best-western-hotel-majestic/propertyCode.70165.html
АкапулкоCalinda Beach Acapulco
https://www.hotelcalindabeach.com/en/
Пуебла - NH Puebla Centro Historico
https://www.nh-hotels.com/hotel/nh-puebla-centro-historico?campid=8435708&gclid=EAIaIQobChMIvuLG283g4AIVwsAYCh3GUA29EAAYASAAEgIx_PD_BwE
ОахакаHotel Victoria Oaxaca
https://hotelvictoriaoax.com.mx/
Паленке - Hotel Axkan Palenque
https://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g249851-d7399474-Reviews-Axkan_Arte_Hotel_Palenque-Palenque_Southern_Mexico.html
Мерида - Gamma Merida El Castellano
https://www.gammahoteles.com/es/web/gamma-merida-el-castellano?gclid=EAIaIQobChMI7NrqstHg4AIVJTbTCh30iAnREAAYASAAEgLcovD_BwE
Чичен Итца - Hotel Okaan
https://www.hotelokaan.com/
Канкун -  Hampton Inn by Hilton Cancun Cumbres
https://hamptoninn3.hilton.com/en/hotels/quintana-roo/hampton-inn-by-hilton-cancun-cumbres-CUNCMHX/index.html
 
- Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
 - За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение за   пътуване на детето им в чужбина.