Вашата оценка 4.86 от 7 гласа

МЕКСИКО и КУБА - III вар.

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 21 дни

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: МЕКСИКО СИТИ, ТЕОТИХУАКАН, ВИЛАЕРМОСА, Национален парк „ЛА ВЕНТА”, ПАЛЕНКЕ, МЕРИДА, ЧИЧЕН ИТЦА, ТУЛУМ, КАНКУН, ХАВАНА, ПИНЯР ДЕЛ РИО, ВАРАДЕРО, СИЕНФУЕГОС, ТРИНИДАД, РЕМЕДИОС, САНТА КЛАРА, о-в КАЙО САНТА МАРИЯ
Продължителност: 21 дни/ 19 нощи
Дати на отпътуване: 18.10.2024, 15.11.2024, 07.02.2025, 06.03.2025, 17.04.2025, 10.10.2025, 14.11.2025
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
18.10.2024 8640.00 лв Запитване
15.11.2024 8640.00 лв Запитване
07.02.2025 8640.00
8540.00 лв
Запитване
06.03.2025 8640.00
8540.00 лв
Запитване
17.04.2025 8640.00
8540.00 лв
Запитване
10.10.2025 8640.00
8540.00 лв
Запитване
14.11.2025 8640.00
8540.00 лв
Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН -

2 ДЕН -

 1 ДЕН – Среща в 05.10 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. Международен полет София – Амстердам с Bulgaria Air”. Пристигане в Амстердам следва полет Амстердам– Мексико Сити с „KLM’’. Пристигане в Мексико сити. Трансфер до хотел. Нощувка в Мексико сити.
 
2 ДЕН – Закуска. В този ден ще направим целодневна туристическа обиколка на Мексико сити, 22-милионната столица, смесица от култури и раси, считан за най-големия град на земята. Ще тръгнем от Централния площад „Ел Цокало” с Националния дворец или Президентството - някогашната резиденция на вицекраля - с историческите фрески на Диего Ривера, ще видим най-голямата Катедрала в Латинска Америка и  улицата на суетата „Пасео де ла Реформа”. След това  ще посетим един от най-известните в света музеи – Мексиканският Антропологически музей, разположен в Чапултепек Парк, където се намира Историческият музей на града и Дворецът на Максимилиан. Музеят е шедьовър на мексиканската модерна архитектура и в него се намира голяма част от единствени по рода си съкровища на Предколумбийска Америка. Тук получавате първа представа за културните богатства на Предиспанска Америка. След първите впечатления от града, ще имате свободно време или по желание – посещение на известния музей Сумая*. Нощувка
 
3 ДЕН –
Закуска. Този ден ще отделим за целодневна екскурзия до двехилядолетния религиозен жертвен център на мексиканското плато - смайващият огромен храмов комплекс “Теотиуакан”, само на 40 км. от Мексико сити . Това е мястото, „където са създадени боговете"със   световно известните храмове за религиозни церемонии на културата „Теотиуакан“ – 63-метровата “Пирамида на Слънцето”, която се вижда отдалеч, заедно с “Пирамидата на Луната”, “Дворецът на Ягуара”, “Храмът на Кецалкоатъл”и  “Булевардът на мъртвите”, които Ви дават пълна представа за разкоша и величието на една мощна индианска империя. Заслужава си изкачването на върха на “Пирамидата на Луната”, откъдето се разкрива гледка към целия “ареал на боговете”. Ще отделим време за обяд, а на връщане от Теотиуакан ще имаме специално посещение на  националното светилище на мексиканците и център на поклонничество от колониални времена – Базиликата на Гуаделупе, Новата и  Старата.Тя принадлежи към най-ценните културни наследства на страната и тук се намира Мадоната от Гуадалупе – плащеница с образа на Дева Мария, най-важният религиозен символ на Мексико. Тя се пази зад бронирано стъкло и покрай нея се минава на движеща се пътечка.Такъв ден се помни завинаги и след като  сме се докоснали до второто най-посещавано свято място в света, ще се върнем  в хотела духовно преродени. Нощувка в Мексико сити.
 
 

4 ДЕН – Закуска. Трансфер до летището за полет Мексико сити – Вилаермоса, столицата на щата Табаско. Пристигане във Вилаермоса. След пристигането си, ще се отправим към един от най-красивите паркове-музеи на света – Националния парк „Де Ла Вента”. Този парк под открито небе  е един от най-интересните археологически обекти на Мезоамерика, където е живяла  загадъчната цивилизация на олмеките, или, както са ги наричали ацтеките „гумените хора”. Тук са  20-тонните каменни глави, множество фигурки и украшения от нефрит, мозаечни подове от серпентинови блокчета и голям брой красиво издялани каменни скулптури. Един от най-внушителните паметници в „ Ла Вента” безспорно  е Голямата пирамида - висока 33,5 м глинена могила със стъпаловидни стени. Интересното тук е, че пирамидата също е  била построена по план, отклоняващ се с осем градуса на запад от северната посока, вероятно по астрономически съображения. Пътуване към Паленке. Нощувка в Паленке
 
5 ДЕН – Закуска. Разглеждане на Паленке – най-добре съхраненият археологически комплекс в Империята на маите, един от най-тайнствените градове и култови обредни центрове, гробница на една от кралските династии. Величествените руини се считат за една най-значимата находки от света на маите. Местоположението му в джунглите на Чиапас е причина за късното му откриване. Разглеждане на руините - известен е най-вече „Храмът на йероглифите” и Двореца на крал Пакал.  Продължаваме към Мерида, столицата на щата Юкатан.  Ще направим вечерна разходка из централната част на града и ще видим защо го  наричат „Белия град”. Тук е и една от най-старите катедрали в  Мексико,  Дворецът на Губернатора и  кметството, чиято розова сграда с множество колони е истински шедьовър. На неговото място се е издигала пирамидата на маите с името Bakluum-Chaam, която била част от древния град Ichkanzihóo /в превод градът на петте хълма/. Днес в този красив колониален град е останала само древната легенда за маите, а тяхната история може да се види  на огромни картини, изрисувани върху Двореца на губернатора. Впечатляващо осветената катедрала и красивият централен площад ще завършат този пореден ден от прекрасното ни пътуване. Нощувка в Мерида.
 
6 ДЕН
Закуска.  Днес продължаваме да опознаваме невероятната култура на маите и се отправяме към най-големия и най-впечатляващ град на маите  и толтеките - ЧИЧЕН ИТЦА. Той е строен през 5-ти век и е най-внушителното доказателство за великото минало на индианските цивилизации, най-големият индиански град на територията на Мексико. Обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. Налице са много и добре запазени постройки от времето на маите, от които най-известната е “Пирамида на Кукулкан", където два пъти годишно лъчите на следобедното слънце образуват сянката на костенурка, която се изкачва по стълбите на храма. Следва още посещение на Обсерваторията, „Двореца на Воина”, Замъка, Игрището за игра на топка - най-голямото, запазено от времето на маите. След поредния, наситен с нови впечатления ден, ще се настаним за нощувка в хотел, който се намира близо до храмовия комплекс.
 
7 ДЕН –
Закуска. Отпътуване от Чичен Итца към Канкун, това е град събрал в себе късчета от рая, лукса, историята, мистерията...., най-красивият и предпочитан мексикански курорт. Тук вече ще релаксираме всеки за себе си.... Вечерта можем да отидем да се повеселим в известната дискотека Coco Bongo.* Шоуто е грандиозно с уменията на  професионални акробати, уникални изпълнения на песни от световноизвестни поп певци, със специални ефекти и с включени напитки и храна. Забавлението е гарантирано!  Нощувка.

8 ДЕНЗакуска. Трансфер до летището. Полет Канкун – Хавана. Пристигане в Хавана. Трансфер до хотел. Свободно време с възможност за първи впечатления от града. Нощувка в Хавана.
 
9 ДЕН - След закуска ще започне нашата туристическа обиколка на най-известния някога пристанищен карибски град Хавана – сега град на контрастите: пищни дворци от отминали колониални епохи, красиви алеи и аристократични хасиенди и ...небостъргачите на новия център. Ние ще видим  колониалния град Хавана, обявен за световно културно наследство през 1982 г.,както и модерна Хавана с  Националната сграда на Капитолия, Площадът на Катедралата, Площадът на оръжието, пазарът на занаятчиите, Градският музей или Дворецът на главните капитани, замъкът Моро. Ще се разходим по емблематичния булевард Малекон, където кубинските музиканти ще ни развеселят с чудесната си музика и после ще видим как нацията отдава почит на своята  история. 
Площадът на революцията се представя с мемориала на Хосе Марти, а десантът на Фидел, Че Гевара и още 80 революционери е увековечен в стъклен павилион зад сградата, неречен „ Мемориал Гранко”. Можем да  обядваме в популярното заведение „La Floridita”, любимото място на Хемингуей , а след това  да пийнем коктейл на панорамната тераса на хотел „Ambos Mundos”*. След обяд остава свободно време  за пазаруване и лични интереси,  или, ако желаете - посещение на музея на рома с нашия екскурзовод*. За вечеря  ви предлагаме колоритната обстановка на ресторант “La Bodeguita del Medio” в старата част на Хавана, известна като кръчмата на Хемингуей*. Нощувка .
 
10 ДЕН - Закуска. Отпътуване към Пиняр дел Рио – провинция на 140 км западно от Хавана, където ще ни посрещне уникалният пейзаж на долината Винялес. Покритите с гъсти гори хълмове приличат на гигатски зелени купи сено, а тукашната кокосова палма съществува от 250 милиона години. Тук е и най-старата геологическа формация в Куба обявена от ЮНЕСКО за паметник на световното природно наследство, известна с варовиковите пещери с подземни извори и индиански скални рисунки, наречени  Ел мурал де ла прехистория. Предстои вълнуваща разходка с лодка в една от пещерите, където нагледно ще се запознаем с изкуството на индианците по тези места. Ще направим обяд сред чудната планинска природа и после ще посетим финка за отглеждане на тютюн и производство на пури. Ще бъде колоритно и много интересно, а след това ще се завърнем в Хавана. Нощувка.
 
11 ДЕН - Закуска.Този ден програмата ни ще започне с посещение на забележителния със своята атмосфера квартал, „Фустерландия” – където известният кубински художник Хосе Родригес Фустер е изрисувал къщите на целия квартал. След това ще тръгнем  “По стъпките на Хемингуей”, като започнем с музея на Хемингуей “Ла Вихия” в град Сан Франциско де Палма, където той прекарва 22 години от живота си с две съпруги, събира музи и приятели, написва 4 книги. И така пристигаме в рибарското селище Кохимар, където писателят се вдъхновява за създаването на известната му творба „Старецът и морето” и където и днес рибарите не спират с историите си за него. Ще направим пшеходен тур, ще посетим паметника на Хемингуей в центъра на Кохимар, ще седнем в ресторанта “Терасите на Кохимар”, надвесен над морето и ще разберем защо Хемингуей го е посещавал често. Тук ще имаме удоволствието да обядваме или да пийнем коктейл-любимата напитка на Хемингуей*. Ще запомним завинаги този ден, а вечерта ще завърши подобаващо с посещение на световно известния нощен клуб с шоу-програма „Тропикана”*. Нощувка.
 
12 ДЕН - Закуска. Отпътуване за Варадеро и настаняване в хотел на брега на Атлантика с база All Inclusive. Свободно време за плаж. По желание обиколка на Варадеро с посещение на имението на основателя на Варадеро - милиардерът Дюпон и къщата на Ал Капоне, централната част на курорта с много магазини /заплаща се допълнително на място/. Нощувка във Варадеро.
 
13 ДЕН -  Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж. По желание може да посетите делфинариума, където ще се насладите на шоуто на делфините и при желание - да плувате или да се снимате с тях.* Нощувка.
 
14 ДЕН - Закуска. Поели глътка от морския релакс, продължаваме своето пътуване към 
Сиенфуегос, обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Основан от французите, Сиенфуегос се намира на разкошен залив, охраняван от Кастиля де Хагуа /Крепостта Хагуа построена от истанския крал Карлос V/. Ще разгледаме  централната част на града с красивия дворец „Палацио дел Валле”, построен в неоготически стил, Сградата на Културните Богатства, Катедралата на Непорочното зачатие, Триумфалната арка. Можем да изпием по една напитка на чудна панорамна тераса с гледка към очарователния залив, а който желае може да посети театъра „Томас Тери’’*.
 Привечер продължаваме към Тринидад и се настаняваме в курорт на брега на Карибско море /на база All Inclusive/. Нощувка.
 
15 ДЕН - Закуска. Тринидат – това е градът, известен като най-колониалният град в Куба. Очарователен, натурален, запазил величието и красотата си от времето, когато е бил център за отглеждане и преработка на захарна тръстика! Градът е едно от първите селища, основани от испанците в началото на 16 век и е обявен от ЮНЕСКО за Световно културно наследство.Туристичаската ни  обиколка ще започне с посещение на главната енорийска църква на Света Троица, символ на града, съхранила разкошен олтар, украсен с местни скъпоценни камъни и изображения на 300 години. Ще продължим към ‘’Плаза Майор’’ и двореца Каунт Брюнет, днес превърнат в романтичен музей . Предлагаме да пийнем по един коктейл в  бар Taberna La Canchánchara*, за да се насладите на едноименния коктейл Canchanchara - изобретен от партизански бойци по време на десетгодишната Кубинска война за независимост, този  ободряващ кубински коктейл и интересната обстановка ще ни доближат още повече до хората от острова на романтиката. /заплащане на място/. Нощувка в Тринидад в курорт на брега на Карибско море.
 
16 ДЕН - Закуска. След като сме усетили топлите води на Карибско море, е време да се потопим и историята на тази не малко изстрадала страна. Най-историческото място, където витае духът на чаровника Че Гевара ни очаква -  Санта Клара. Ще видим впечатляващия мемориал на Че,  Мемориала „Бронираният влак” и площад „Ел Кармен”, където през 1689 г. е основан град Санта Клара. Ще видим красивата църква „Св Йоанна” и  централния площад „Парк Видал”, заобиколен с едни от най-впечатляващите колониални сгради в историческата част на града. Ще влезем в  забележителната колониална сграда на театър „Ла Каридад”, построен през 1885 г., а в Етнографския музей, поместен в друга не по-малко красива колониална сграда, ще видите мебели, порцелан и други предмети, използвани в аристократичните семейства през колониалната епоха. Наистина се пренасяме в друга епоха, когато красотата и изяществото на бита са били част от живота по тези места. По-късно ще продължим към остров Кайо Санта Мария, един от най-красивите острови в Куба от групата острови „Jardines del Rey“. Съвсем заслужено, този остров се нарежда в класацията с  20-те най-красиви плажове в света. Настаняване на база All Inclusive. Нощувка в курорта Кайо Санта Мария.
 
17 ДЕН - Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж. Нощувка в курорта Кайо Санта Мария.
 
18 ДЕН - Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж. Нощувка в курорта Кайо Санта Мария.
 
19 ДЕН - Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж или по желание - екскурзия с катамаран, за да се насладите на красотата не само на този остров, но и на съседния остров Cayo Guilermo-(заплаща се допълнително на място). След това ще се завърнем за нощувка в курорта Кайо Санта Мария.
 
20 ДЕН – Закуска. Трансфер до международното летище в Хавана. Полет Хавана – Амстердам с “KLM”.
 
21 ДЕН –  Пристигане в Амстердам следва полет Амстердам – София с “Bulgaria Air” Пристигане на летище София.

 

 

Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 8 540 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6  месеца
преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 8 640 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6  месеца.


УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с  допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”1. В ЦЕНАТА  СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за международните полети София – Амстердам – Мексико сити; Канкун – Хавана; Хавана – Амстердам – София;
 • самолетни билети за вътрешния полет Мексико сити – Вилаермоса;
 • летищни такси за международните полети – 704 лв/ 360 - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси за вътрешния полет Мексико Сити – Вилаермоса – 118 лв/ 60 евро - подлежат на потвърждение;
 • Полетна информация:
 • 1 ДЕН – Среща в 05.10 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. Полет София – Амстердам в 07.10 ч. с “Bulgaria Air”. Пристигане в Амстердам в 09.00 ч. В 14.30 ч. –  полет Амстердам– Мексико Сити с „KLM’’. Пристигане в Мексико сити в 18.55 ч. 
 • 4 ДЕН Закуска. Трансфер до летището и в 09.40 ч. полет Мексико сити – Вилаермоса. Пристигане във Вилаермоса в 11.00 ч.
 • 8 ДЕН – В 13.50 ч. полет Канкун – Хавана. Пристигане в Хавана в 16.00 ч.
 • 20 ДЕН –В 16.40 ч. – самолетен полет Хавана – Амстердам с “KLM”.
 • 21 ДЕН –  Пристигане в Амстердам в 08.05 ч. В 10.15 ч. – самолетен полет Амстердам – София с “Bulgaria Air” Пристигане на летище София в 13.55 ч.
 • *Полетите се препотвърждават и актуализират, при потвърждаване на групата
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 19  нощувки в хотели 3* и 4* в Мексико и Куба,  с включени 11 закуски,  1 обяд и 8 нощувки на база Аll Inclusive;
 • 3 нощувки в Мексико сити
 • 1 нощувка в Паленке
 • 1 нощувка в Мерида
 • 1 нощувка в Чичен Итца
 • 1 нощувка в Канкун
 • 4 нощувки в Хавана
 • 2 нощувки във Варадеро
 • 2 нощувки в Тринидат
 • 4 нощувка на Кайо Санта Мария
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • туристическа обиколка на Мексико сити (2-ри ден);
 • целодневна екскурзия до храмовия комплекс “Теотиуакан” (3-ти ден);
 • посещение на Национален парк „ДЕ ЛА  ВЕНТА” (4-ти ден);
 • разглеждане на Паленке (5-ти ден);
 • вечерна разходка из централната част на Мерида (5-ти ден);
 • посещение и разглеждане на Чичен Итца – (6-ти ден);
 • туристическа обиколка на Хавана – (9-ти ден);
 • посещение на долината Винялес– (10-ти ден);
 • посещение на финка за отглеждане на тютюн и производство на пури (10-ти ден);
 • разглеждане на квартала Фустерландия – (11-ти ден);
 • екскурзия “По стъпките на Хемингуей” (11-ти ден);
 • разглеждане на Синфуегос – (14-ти ден);
 •  туристическа обиколка на Тринидат – (15-ти ден);
 • туристическа обиколка на Санта Клара- (16-ти ден);
 • всички входни такси на исторически паметници и археологически паркове и музеи;
 • наземен транспорт в Мексико и Куба с туристически автобус;
 • водач и местен екскурзовод (с превод на български език); от водачът, който придружава групата.
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 135 лв.
 
2. ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:
 • виза за Куба  –  30 лв.
 • такса за обработка документите за виза Куба – 35 лв.
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • вечеря в ресторант “La Bodeguita del Medio в старата част на Хавана (кръчмата на Хемингуей) – (9-ти ден) - без трансфер - 40 евро / с включен трансфер – 65 евро
 • посещение на „Тропикана кабаре-шоу” (с вечеря и напитка по време на шоуто и включен   трансфер)- 160 евро (11-ти ден);
или
 • посещение на „Тропикана кабаре-шоу (с  напитка по време на шоуто и включен трансфер)-   135 евро (11-ти ден);
 
 • допълнителни мероприятия (плащат се на място):
 • посещение на известната дискотека Coco Bongo -(7-ми ден);
 • посещение на  популярното заведение „La Floridita” – (9-ти ден);
 • посещение на хотел „Ambos Mundos”– (9-ти ден);
 • посещение на музея на рома – 7 щ.долара - (9-ти ден);
 • посещение на  ресторанта “Терасите на Кохимар”- (11-ти ден);
 • обиколка на Варадеро с автобус Hop On Hop Off – 13.50 CUCоколо 12 евро – входа за посещение на имението на Дюпон се плаща на място  -(12-ти ден);
 • посещение на делфинариума шоу на делфини – 35-40 мин. – около 80 лв. При желание за снимка с делфините се доплаща 15 лв. – (13-ти ден);
 • специализирано плуване с делфини за 20 минути, с възможност за игра с делфините –около 180 лв – (13-ти ден);
 • посещение на  театъра Томас Тери – 2 кука (14-тии ден);
 • посещение на бар Taberna La Canchánchara - (15-ии ден);
 • екскурзия с катамаран -(19-ти ден);
 
Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване.  Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 
Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро48 лв (за лица до 70 год.), 96 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
* Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
*Забележки:
1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
4.За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът е съответно 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
5. Категоризацията на хотелите в Мексико и Куба не съответства на критериите зa категоризация на хотелите в Европа.
6. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 30.03.2023 г. и е възможно да  подлежат на  актуализация.
7. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
8. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
8. Екскурзията  не е подходящи за лица с ограничена подвижност.
3.  Цените 8 540лв./ 8 640 лв. са за човек в двойна стая. За единична стая се налага доплащане от  –  1 690 лв.- /подлежи на актуализация/
 
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.03.2023 г и е възможно да подлежат на  актуализация.
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 4 270 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 15 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 
КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)           
             - по банков път

 

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Мексико:

 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение за пътуване на детето им в чужбина.  
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за виза за Куба:
 • копие на задграничния паспорт (с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Куба);
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Куба:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Куба;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за
 • пътуване на детето им в чужбина.   
 • виза за Куба
 • здравна декларация за пътуване до Куба D'VIAJEROS, попълва се онлайн до 72 часа преди пристигане в Куба. - https://www.dviajeros.mitrans.gob.cu/inicio
 •