Вашата оценка

ЕКСКУРЗИЯ ДО МЕКСИКО за Коледа

МЕКСИКО СИТИ, ТЕОТИХУАКАН, ВИЛАЕРМОСА, Национален парк „ДЕ ЛА ВЕНТА”, ПАЛЕНКЕ, МЕРИДА, ЧИЧЕН ИТЦА, ТУЛУМ, КАНКУН

Маршрут:
Продължителност: 10 дни/ 7 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Мексико


 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - 18.12.2020 Среща в 14.00 ч. на летище София, Терминал 2. Международен полет София – Истанбул в 16.00 ч. с ‘’Turkish Airlines’’. Пристигане в Истанбул в 18.25 ч. В 21.40 ч. – полет Истанбул – Мексико Сити.

2 ДЕН - 19.12.2020 Пристигане в Мексико сити в 04.00 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Почивка. Закуска от 9.00 ч. От 10.00 ч. Целодневна туристическа обиколка на Мексико сити, 22-милионната столица, смесица от култури и раси, считан за най-големия град на земята: Централният площад „Ел Цокало” с Националния дворец или Президентството - някогашната резиденция на вицекраля - с историческите фрески на Диего Ривера; най-голямата Катедрала в Латинска Америка; улицата на суетата „Пасео де ла Реформа”. След това се посещава един от най-известните в света музеи – Мексиканският Антропологически музей, разположен в Чапултепек Парк, където се намира Историческият музей на града и Дворецът на Максимилиан. Музеят е шедьовър на мексиканската модерна архитектура и в него се намира голяма част от единствени по рода си съкровища на Предколумбийска Америка. Тук получавате първа представа за културните богатства на Предиспанска Америка. Свободно време или по желание – посещение на известния музей Сумая. Нощувка в Мексико сити.

3 ДЕН - 20.12.2020 Закуска. Целодневна екскурзия до двехилядолетния религиозен жертвен център на мексиканското плато - смайващият огромен храмов комплекс “Теотиуакан”, на 40 км. от Мексико сити - "мястото, където са създадени боговете" и посещение на световно известните храмове за религиозни церемонии на културата „Теотиуакан“ – 63-метровата “Пирамида на Слънцето”, която се вижда отдалече; “Пирамидата на Луната”; “Дворецът на Ягуара”; “Храмът на Кецалкоатъл”; “Булевардът на мъртвите”, които Ви дават пълна представа за разкоша и величието на една мощна индианска империя. Заслужава си изкачването на върха на “Пирамидата на Луната”, откъдето се разкрива гледка към целия “ареал на боговете”. Време за обяд. На връщане от Теотиуакан - посещение на националното светилище на мексиканците и център на поклонничество от колониални времена – Базиликата на Гуаделупе. Базиликата принадлежи към най-ценните културни наследства на страната, в чийто социален живот католицизмът все още играе определяща роля. Вечерта - връщане обратно в хотела. Нощувка в Мексико сити.

4 ДЕН - 21.12.2020 Закуска. . Свободен ден в Мексико сити или по желание - екскурзия до Тула – древната столица на империята на цивилизацията на Толтеките и един от най-големите градове в Месоамерика, процъфтявал от ІХ до ХІІ век. Разглеждане на ценемониалния център с посещение на Храма на Утринната Звезда, 5 метровите масивни статуи на толтекски воини, футболното игрище, изгорения дворец, Главната пирамида, Стената на кoстенурките, Олтара. Нощувка в Мексико сити.

5 ДЕН - 22.12.2020 Закуска. Трансфер до летището и в 09.40 ч. полет Мексико сити – Вилаермоса, столицата на щата Табаско. Пристигане във Вилаермоса в 11.00 ч. След пристигане – посещение на един от най-красивите паркове-музеи на света – Националния парк „Ла Вента” с известните 20-тонни каменни глави, свидетелство за развитието на най-ранната култура в Латинска Америка – цивилизацията на олмеките. През парка преминава река Усумацинта. Пътуване към Паленке. Нощувка в Паленке.

6 ДЕН - 23.12.2020 Закуска. Разглеждане на Паленке – най-добре съхраненият археологически комплекс в Империята на маите, един от най-тайнствените градове и култови обредни центрове, гробница на една от кралските династии. Величествените руини се считат за една най-значимата находки от света на маите. Местоположението му в джунглите на Чиапас е причина за късното му откриване. Разглеждане на руините - известен е най-вече „Храмът на йероглифите” и Двореца на крал Пакал. Посещение на копието на кралската гробна камера в Музея на археологическата зона. Продължаваме към Мерида, столицата на щата Юкатан. Вечерна разходка из централната част на града, наричан „Белия град”, заради цвета на къщите си: колониалните къщи в стил рококо по “Пасео Монтехо”, най-старата Катедрала в Мексико, Дворецът на Губернатора. Нощувка в Мерида.

7 ДЕН - 24.12.2020 Закуска. Отпътуване към ЧИЧЕН ИТЦА – най-големият и най-впечатляващ град на маите, а по-късно и на толтеките, културният апогей на класическия период в тяхната цивилизация. Чичен Итца е строен 5-ти век и е най-внушителното доказателство за великото минало на индианските цивилизации, най-големият индиански град на територията на Мексико. Обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. Налице са много и добре запазени постройки от времето на маите, от които най-известната е “Пирамида на Кукулкан", където два пъти годишно лъчите на следобедното слънце образуват сянката на костенурка, която се изкачва по стълбите на храма. Следва още посещение на Обсерваторията, „Двореца на Воина”, Замъка, Игрището за игра на топка - най-голямото, запазено от времето на маите. Настаняване в хотел, който се намира близо до храмовия комплекс. Нощувка в Чичен Итца.

8 ДЕН - 25.12.2020 Закуска. Отпътуване от Чичен Итца към Тулум – градът-крепост на маите, един от малкото церемониални центрове, построени на крайбрежието. Пристигане в Канкун след обяд. Вечерта, по желание и срещу допълнително заплащане – посещение на известната дискотека Coco Bongo - насладете се на световноизвестни поп певци, специални ефекти. (с включени напитки тип отворен бар с местни алкохолни и безалкохолни напитки.) Нощувка в Канкун.

9 ДЕН - 26.12.2020 Трансфер до летището. В 10.10 ч. – самолетен полет Канкун – Истанбул с ‘‘Turkish Airlines“.

10 ДЕН - 27.12.2020 Пристигане в Истанбул в 06.35 ч. В 08.35 ч. – самолетен полет Истанбул - София . Пристигане на летище София в 08.55 ч.

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  4 895 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.  
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  
995 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
  
 В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ 

                              
 
Вижте цялата програма тук
1. В ЦЕНАТА  СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за международните полети София – Истанбул – Мексико сити; Канкун – Истанбул – София;
 • самолетни билети за вътрешния полет Мексико сити – Вилаермоса
 • летищни такси за всички международни полети – 704 лв/ 360 евро (09.06.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси за вътрешния полет Мексико Сити – Вилаермоса – 118 лв/ 60 евро (09.06.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 7 нощувки със закуски в хотели 4* в Мексико; (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • целодневна екскурзия до храмовия комплекс „Теотихуакан” (3-ти ден);
 • посещение на Национален парк „ДЕ ЛА  ВЕНТА” (5-ти ден);
 • всички входни такси на исторически паметници и археологически паркове и музеи включени в програмата за посещение;
 • наземен транспорт в Мексико с туристически автобус;
 • водач и местен екскурзовод (с превод на български език);
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­48 лв.
 
2. ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро20 лв (за лица до 70 г.), за лица от 71 год. до 80 год.- 40 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 
 • 7 вечери в Мексико за целия период (по желание) –  133 евро
 • екскурзия до Тула135  щ.д. (4-ти ден)
 • посещение на известната дискотека Coco Bongo (с включени напитки, без трансфер)  - 85 щ.долара - 90 щ. долара  в зависимост от сезона. (8-ми ден);
 
*Забележки:
1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
 което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
   последните два дни по същата.
2.   За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 7кг. за ръчен багаж
3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2020 г.
4.  Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в
 офиса на туроператора.
 5.  Категоризацията на хотелите в Мексико не съответства на критериите за
 категоризация  на хотелите в Европа
 6.   Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от 
     страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
     екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
     клиента. 
 
3.  Цените 4 895 лв./ 4 995 лв. са за човек в двойна стая. Доплащане за единична стая  –  650 лв. - /подлежи на актуализация/
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.06.2020 г и  подлежат на  актуализация.
 
4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)           
             - по банков път

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 2 700  лв


Информация за хотелите (или подобни):
MEXICO  – HOTEL FONTAN REFORMA  https://www.hotelfontanreforma.com/
PALENQUE HOTEL NUTUTUN - //www.nututun.com
MERIDA – HOTEL GAMMA MERIDA EL CASTELLANO
https://www.gammahoteles.com/web/gamma-merida-el-castellano
CHICHEN  ITZAHOTEL VILLAS ARQUEOLOGICAS   //www.villasarqueologicas.com.mx/chichen-itza.html
CANCUN -  LA QUINTA INN BY WYNDHAM CANCUN
https://www.wyndhamhotels.com/laquinta/cancun-mexico

 

 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение за пътуване на детето им в чужбина.