Вашата оценка

Екскурзия до МЕКСИКО, БЕЛИЗ И ГВАТЕМАЛА I- къс вариант.

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 14 дни

Маршрут: МЕКСИКО СИТИ, ТЕОТИХУАКАН, ВИЛАЕРМОСА, Национален парк „ДЕ ЛА ВЕНТА”, ПАЛЕНКЕ, МЕРИДА, ЧИЧЕН ИТЦА, ТУЛУМ, КАНКУН, КАХАЛ ПЕЧ, КАРАКОЛ, КСУНАТУРИЧ , ТИКАЛ, БЕЛИЗ СИТИ, ФЛОРЕС.
Продължителност: 14 дни/ 12 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Мексико


 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - 08.10.2020 Среща в 05.10 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. Международен полет София – Амстердам в 07.10 ч. с “ Bulgaria Air ”. Пристигане в Амстердам в 09.10 ч. В 14.30 ч. – полет Амстердам – Мексико сити с авиокомпания “KLM“. Пристигане в Мексико сити в 18.55 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Мексико сити.

2 ДЕН - 09.10.2020 МЕКСИКО СИТИ Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Мексико сити, 22-милионната столица, смесица от култури и раси, считан за най-големия град на земята: Централният площад „Ел Цокало” с Националния дворец или Президентството - някогашната резиденция на вицекраля - с историческите фрески на Диего Ривера; най-голямата Катедрала в Латинска Америка; улицата на суетата „Пасео де ла Реформа”. След това се посещава един от най-известните в света музеи – Мексиканският Антропологически музей, разположен в Чапултепек Парк, където се намира Историческият музей на града и Дворецът на Максимилиан. Музеят е шедьовър на мексиканската модерна архитектура и в него се намира голяма част от единствени по рода си съкровища на Предколумбийска Америка. Тук получавате първа представа за културните богатства на Предиспанска Америка. Свободно време или по желание – посещение на известния музей Сумая. Нощувка в Мексико сити.

3 ДЕН - 10.10.2020 ТЕОТИХУАКАН Закуска. Целодневна екскурзия до двехилядолетния религиозен жертвен център на мексиканското плато - смайващият огромен храмов комплекс “Теотиуакан”, на 40 км. от Мексико сити - "мястото, където са създадени боговете" и посещение на световно известните храмове за религиозни церемонии на културата „Теотиуакан“ – 63-метровата “Пирамида на Слънцето”, която се вижда отдалече; “Пирамидата на Луната”; “Дворецът на Ягуара”; “Храмът на Кецалкоатъл”; “Булевардът на мъртвите”, които Ви дават пълна представа за разкоша и величието на една мощна индианска империя. Заслужава си изкачването на върха на “Пирамидата на Луната”, откъдето се разкрива гледка към целия “ареал на боговете”. Време за обяд. На връщане от Теотиуакан - посещение на националното светилище на мексиканците и център на поклонничество от колониални времена – Базиликата на Гуаделупе. Базиликата принадлежи към най-ценните културни наследства на страната, в чийто социален живот католицизмът все още играе определяща роля. Вечерта - връщане обратно в хотела. Нощувка в Мексико сити.

4 ДЕН - 11.10.2020 МЕКСИКО СИТИ – ВИЯЕРМОСА - ПАЛЕНКЕ Закуска. Трансфер до летището и в 06.40 ч. - полет Мексико сити – Вилаермоса, столицата на щата Табаско. Пристигане във Вилаермоса в 08.05 ч. След пристигане – посещение на един от най-красивите паркове-музеи на света – Националния парк „Ла Вента” с известните 20-тонни каменни глави, свидетелство за развитието на най-ранната култура в Латинска Америка – цивилизацията на олмеките. През парка преминава река Усумацинта. Пътуване към Паленке. Нощувка в Паленке.

5 ДЕН - 12.10.2020 ПАЛЕНКЕ - МЕРИДА Закуска. Разглеждане на Паленке – най-добре съхраненият археологически комплекс в Империята на маите, един от най-тайнствените градове и култови обредни центрове, гробница на една от кралските династии. Величествените руини се считат за една най-значимата находки от света на маите. Местоположението му в джунглите на Чиапас е причина за късното му откриване. Разглеждане на руините - известен е най-вече „Храмът на йероглифите” и Двореца на крал Пакал. Посещение на копието на кралската гробна камера в Музея на археологическата зона. Продължаваме към Мерида, столицата на щата Юкатан. Вечерна разходка из централната част на града, наричан „Белия град”, заради цвета на къщите си: колониалните къщи в стил рококо по “Пасео Монтехо”, най-старата Катедрала в Мексико, Дворецът на Губернатора. Нощувка в Мерида.

6 ДЕН - 13.10.2020 МЕРИДА – ЧИЧЕН ИТЦА Закуска. Отпътуване към ЧИЧЕН ИТЦА – най-големият и най-впечатляващ град на маите, а по-късно и на толтеките, културният апогей на класическия период в тяхната цивилизация. Чичен Итца е строен 5-ти век и е най-внушителното доказателство за великото минало на индианските цивилизации, най-големият индиански град на територията на Мексико. Обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. Налице са много и добре запазени постройки от времето на маите, от които най-известната е “Пирамида на Кукулкан", където два пъти годишно лъчите на следобедното слънце образуват сянката на костенурка, която се изкачва по стълбите на храма. Следва още посещение на Обсерваторията, „Двореца на Воина”, Замъка, Игрището за игра на топка - най- голямото, запазено от времето на маите. Настаняване в хотел, който се намира близо до храмовия комплекс. Нощувка в Чичен Итца.

7 ДЕН - 14.10.2020 ЧИЧЕН ИТЦА - КАНКУН Закуска. Отпътуване от Чичен Итца към Тулум, градът-крепост на маите, един от малкото церемониални центрове, построени на крайбрежието. Пристигане в Канкун след обяд. Вечерта, по желание и срещу допълнително заплащане – посещение на известната дискотека Coco Bongo - насладете се на грандиознто шоу на професионални акробати, уникални изпълнения на песни на световноизвестни поп певци, специални ефекти. (с включени напитки тип отворен бар с местни алкохолни и безалкохолни напитки.) Нощувка в Канкун.

8 ДЕН - 15.10.2020 КАНКУН – БЕЛИЗ 15.10.2020 КАНКУН – БЕЛИЗ Закуска. Свободен ден в Канкун с възможност за разглеждане на най-големият курорт в Мексико. В 17.30 ч. трансфер до летището. В 19.55 ч. - полет Канкун – Белид Сити. Пристигане в Белиз Сити в 20.40 ч. Трансфер до хотел. Нощувка в Белиз сити.

9 ДЕН - 16.10.2020 БЕЛИЗ СИТИ - САН ИГНАСИО Закуска. Следва пътуване към град Сан Игнасио, разположен на 114 км от Белиз сити/ 2 часа с автобус/. Този ден ще посетим и разгледаме Кахал Печ - обект от времето на маите, разположен близо до град Сан Игнасио Това място е било разкошен дом на аристократично семейство, включващо площади, бални зали, олтар и дори кралска гробница и въпреки че повечето постройки датират от класическия период от цивилизацията на маите, налице са доказателства за съществуването на различни селища чак от 1 200 г. пр. Хр. от времето на ранния средно формиращ период, което превръща Кахал Печ в едно от най-древните места, свързани с маите в Западен Белиз. Разкритията от разкопки в Западен Белиз дават информация, че население, използвало керамични съдове, е населявало Кахал Печ и вероятно и други селища около 1 200 г. пр. Хр. . След това ще посетим Каракол- древен голям археологически обект от времето на маите, разположен в област Кайо на Белиз. Намира се на около 40 км. южно град Сан Игнасио Кайо и на 15 км. от река Макал. Разположен е на платото Вака, издигащо се на 500 метра над морското равнище в подножието на планините Мая. Мястото е едно от най-важните регионални политически центрове на маите по време на класическия период. Нощувка в Белиз сити.

10 ДЕН - 17.10.2020 САН ИГНАСИО След закуска ще се отправим към Ксунантурич което в превод озанача „ каменната жена“– За да стигнете до руините на маите, трябва да се качите на ръчно задвижвана товарна лодка. Веднъж стигнали до Ксунантурич, ще имате време да разгледате мястото. Качете се на върха на пирамидата Ел Кастильо за гледки към околната гъста джунгла. Тези руини са служели за церемониален център на маите, от времето на Класическия период на Маите 200 - 900 години сл. Хр. и за първи път за отворени за посещение през 1954 г. Комплексът се състои от 6 групи и от 25 различни храма и дворци. Най-високият от тях El Castillo е на върха на хълма, откъдето се открива невероятна гледка към джунглата, останалите археологически паметници и стига чак до границата с Гватемала. След обяд пътуваме към град Флорес, Гватемала. Пътуването продължава около 2.5 часа. След пристигането във Флорес настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка във Флорес.

11 ДЕН - 18.10.2020 ТИКАЛ Закуска. Рано сутринта посещение на най-важния археологически обект на маите в Гватемала. Археологическата зона Тикал е част от 575 кв. км., сред които е разположен Национален парк Тикал, ограден с девствени гори. Тук джунглата се характеризира с богато разнообразие от фауна и флора. Дива природа е също толкова впечатляваща, колкото и храмовете и скулптурите сред нея. Нощувка във Флорес.

12 ДЕН - 19.10.2020 ТИКАЛ -- БЕЛИЗ СИТИ Закуска. Пътуване към град Белиз сити. Пътят е около 5-6 часа. Пристигане в Белиз сити след обяд. Следва обиколка на Белиз сити. Нощувка в Белиз сити.

13 ДЕН - 20.10.2020 Закуска. Свободно време. В 11.30 ч. трансфер до летището и в 14.20 ч. полет Белиз сити - Панама сити. Кацане в Панама сити в 17.37 ч. В 18.50 ч. полет Панама сити - Амстердам.

14 ДЕН - 21.10.2020 В 10.55 ч. кацане в Амстердам. Полет Амстердам - София в 17.55 ч.. Кацане на летище София в 21.20 ч.


ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  5 840 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  5 940 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
 
 В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
Вижте цялата програма тук
1. В ЦЕНАТА  СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за международните полети София – Амстердам – Мексико сити; Канкун - Белиз сити–– Панама сити - Амстердам – София;
 • самолетни билети за вътрешния полет Мексико Сити – Вилаермоса;
 •  летищни такси за всички международни полети – 704 лв/ 360 евро (06.01.2019 г.) -  подлежат на потвърждение;
 • летищни такси за вътрешния полет Мексико Сити – Вилаермоса – 118 лв/ 60 евро  (06.01.2019 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 7 нощувки със закуски в хотели 3* и 4* в Мексико;
 • 3 нощувки със закуски в хотели 3* и 4* в Белиз сити;
 • 2 нощувки със закуски в хотели 3* и 4* във  Флорес;
(настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 
 • обиколка на Мексико сити – (2-ри ден);
 • целодневна екскурзия до храмовия комплекс „Теотихуакан” (3-ти ден);
 • посещение на Национален парк „ДЕ ЛА  ВЕНТА” (4-ти ден);
 • разглеждане на Паленке - (5-ти ден);
 • посещение на пирамидата на Кукулкан - (6-ти ден);
 • посещение на Кахал Печ - (9-ти ден);
 • посещение на археологическата зона Тикал -(11-ти ден);
 • всички входни такси на исторически паметници и археологически паркове и музеи;
 • наземен транспорт в Мексико и Гватемала с туристически автобус;
 • водач и местен екскурзовод (с превод на български език); от водачът, който придружава групата.
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­66 лв.
 
2. ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:
 •  персоналана такса  при напускане на Белиз сити – 20 щ. долара (към 19.02.2019 г)        подлежат на  потвърждение. (плаща се  на място на летището в Белиз сити  при напускане )
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро32 лв (за лица до 70 г.), за лица от 71 год. до 80 год.- 64 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • 7 вечери в Мексико за целия период (по желание)130 евро;
 • посещение на известната дискотека Coco Bongo (с включени напитки, без трансфер)  - 85 щ.долара - 90 щ. долара  в зависимост от сезона. (7-ми ден);
 
*Забележки:
1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
 2. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж
 3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2019 г.
 4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туропеаратора.
 5. Категоризацията на хотелите в Мексико и Гватемала не съответства на критериите за  категоризация на хотелите в Европа.
6. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на  екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента
3.  Цените 5 840 лв/ 5 940 лв са за човек в двойна стая. За единична стая се налага доплащане. 
 
 *Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.03.2019 г и  подлежат на  актуализация.
 
4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)           
             - по банков път

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 2900  лв

Информация за хотелите (или подобни):
MEXICO DF ...............
PALENQUE HOTEL NUTUTUN - //www.nututun.com
MERIDA BEST WETERN MAYA YUCATAN  //book.bestwestern.com/bestwestern/MX/Merida-hotels/BEST-WESTERN-Maya-Yucatan/Hotel-Overview.do?propertyCode=70167
CHICEN ITZAHOTEL VILLAS ARQUEOLOGICAS   //www.villasarqueologicas.com.mx/chichen-itza.html
CANCUN LA QUINTA INN & SUITES HOTEL - //www.laquintacancunmx.com/


 
 
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Гватемала.
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.