Вашата оценка 5.00 от 1 гласа

Екскурзия до КИТАЙ, със СУДЖОУ, ХАНДЖОУ, ХОНКОНГ, МАКАО и манастира ШАОЛИН

САМOЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ - 17 дни

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: ПЕКИН, СИАН, манастира ШАОЛИН, ШАНХАЙ, СУДЖОУ, ХАНДЖОУ, ХОНКОНГ И МАКАО
Продължителност: 17 дни/ 14 нощи
Дати на отпътуване: 25.10.2024
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
25.10.2024 7965.00 лв Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН -

1 ДЕН – Среща в 11.00 ч. на летище София, Терминал 2. за полет София – Доха с Qatar Airways. Пристигане в Доха следва полет Доха – Пекин с Qatar Airways

2 ДЕН –    Пристигане в Пекин. Трансфер до хотел. Свободно време с възможност за първи впечатления от Пекин. Нощувка в Пекин.
 
3 ДЕН – Закуска.Следва туристическа обиколка на Пекин – Посещение на Лама храма на вечната хармония – най-големият манастир в Пекин с 260-годишна история . След това Ви очаква „хутонг тур” с рикши в старата част на Пекин. Разглеждане на Олимпийския комплекс със стадиона „Гнездото” и плувния басейн „Водният куб” (отвън). Вечеря “Патица по Пекински”. Нощувка в Пекин.
 
4 ДЕН – Закуска. Продължава разглеждането на Пекин с посещение на Великата китайска стена, символът на китайската цивилизация, едно от седемте чудеса на света, най-голямото защитно съоръжение на Земята, видимо от Космоса. След обяд, след краткотрайно пътуване, ще достигнете до оградения със статуи Шенлу (“Пътят на Душата”), водещ до Гробницата на династията Мин, където ще може да видите впечатляващи каменни статуи. Вечеря и нощувка в Пекин.
 
5 ДЕН – Закуска. Посещение на площад „Тянанмън” (най-големият централен площад в света), Императорския дворец (известен също като „Забранения град”), един от най-големите дворци в света с 800 сгради и 9999 зали, резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин. След обяд – посещение на Небесния храм – един от символите на Пекин. Оттук минските и цинските императори, като върховни жреци, са отправяли молитви към небето за мир и плодородие.  Свободно време. Вечеря и нощувка в Пекин.
 
6 ДЕН – Закуска. Следва посещение на Летния императорски дворец, бивша лятна резиденция на императорското семейство, разположен до езерото Кунминху и Хълма на дълголетието – с една от най- големите и добре запазени императорски градини в Китай. Следва осещение на Център за тибетска медицина.  Вечеря. В 18.55 ч.  Пътуване с високоскоростния влак от Пекин до Сиан . Пристигане в Сиан в 23.21 ч. Трансфер до хотел.  Нощувка в Сиан.
 
7 ДЕН – Закуска. Обиколка на  Сиан, старата столица на Китай, днес столица на провинция Шаанси.  Разглеждане на Голямата пагода на дивата гъска. По желание - разглеждане на мюсюлмански храм*. Посещение на музея, в който се съхраняват скъпоценни каменни резби и скулптури, както и макет на гробницата на Император Цин Шъхуанди, обединил страната и превърнал я в Империя. Вечерта, по желание – посещение на типичното за Китай шоу с костюми  и танци от времето на династията на Тан, когато Сиан е бил столица – “Тан Династи шоу”*. Вечеря и нощувка в Сиан.
 
8 ДЕН – След закуска ще имате възможност да посетите “осмото чудо в света” – прочутата теракотена армия, състояща се от над 7500 фигури на войни от теракота в естествен ръст, фигури на коне, кавалерия, бойни колесници, които пазят гробницата на император Цин Шьхуанди, разположена преди повече от 2000 години в изкуствен хълм близо до Сиан. След обяд – разглеждане и разходка в старата част на Сиан, където ще видите Кулата на камбаната и Кулата на барабана. Свободно време. Вечеря и нощувка в Сиан.
 
9 ДЕН – Закуска. С високоскоростен влак се пътува до гр. Лоян, където ще посетите известните пещери „Лунмън”, в които са запазени повече от 100 000 изображения на Буда и неговите ученици. След това посещаваме световно известния манастир Шаолин – будистки храм, основан още през 495 г. от индийския монах Да Мо. Ще имате възможност да наблюдавате представяне на бойните изкуства от ученици на школата по Конгфу. Вечеря. След това по желание  – „Светлинно дзен шоу” при манастра Шао Лин *. Нощувка в гр. Лоян.
 
10 ДЕН –  Закуска. Трансфер до летището и вътрешен полет  Лоян – Шанхай. Пристигане в Шанхай. Туристическа обиколка на Шанхай – градът на 21-ви век: обиколката Ви ще започне с преминаване по моста „Нан Пу” и „Бунд” – крайбрежен булевард с типична архитектура от времето на първите чужди заселници, един от известните архтектурни символи на Шанхай, разположен на реката Хуанпу. Ще минете по Nanjing Road – централната търговска улица на Шанхай . Посещение на Храма на Нефритения Буда, градината Ю Юан с известната пагода, реставрирана градина в стил Шуцоу. Разходка из стария град.  Посещение на фабрика за коприна. Вечеря. Първият ден в Шанхай приключва с посещение на Акробатично шоу. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Шанхай.
 
11 ДЕН – Закуска. Разглеждане на „Площада на народа” и посещение на известния Шанхайски музей, открит през 1994 г., След това ще посетим  квартала на Френската концесия ( кварталът на френските заселници). Свободно време за обяд сред многото приятни ресторантчета и кафенета в типично френски стил. Продължаваме разглеждането на града, по желание – посещение на Телевизионната кула, наречена “Перлата на Изтока”, четвъртата по височина телевизионна кула в света и на кулата „Джин Мао”, петата по височина сграда в света (входът и за двете кули се плаща допълнително). Посещение на свободната икономическа зона “Пудонг”. Круиз с лодка по река Хуанпу. Вечеря и нощувка в Шанхай.
 
12 ДЕНЗакуска. Еднодневна екскурзия до Суджоу. Разходка из живописните улици на града, наречен “Китайската Венеция”, където ще видите Великия канал – най-големият изкуствен воден път в света с древните мостове по него. Посещение на Градината на Майстора на мрежи, Храма на 500-те ученици на Буда и др. Посещение на фабрика за копринeна бродерия. Вечеря и нощувка в Суджоу.
 
13 ДЕН – Закуска. Еднодневна екскурзия до Ханджоу, по време на която ще имате възможност да направите разходка из Западното езеро – най-красивото езеро в Китай, манастира “Линин” и Долетелия хълм с над 10 000 уникални статуи на Буда. Връщане в Шанхай. Вечеря и нощувка в Шанхай.
 
14 ДЕН – Закуска.  Полет Шанхай – Хонконг. Пристигане в Хонконг. Следва туристическа обиколка на Хонконг: храмът “Mon Ma” (построен през 192 г. и декориран с множество цветове, той е чудесен пример за традиционен китайски храм), изкачване на връх Виктория (откъдето се открива една от най-вълнуващите и красиви гледки), пристанището Абърдийн, Репулс бей (известен с дългата си и широка плажна ивица, кристална вода, спокоен прилив и нежни вълни), „Булевардът на звездите” със скулптури и отпечатъци на известни личности. Вечерта по желание -  вечерен круиз с корабче в пристанището Виктория*.  Нощувка в Хонконг.
 
15 ДЕН – Закуска.  Този ден ни очаква целодневна екскурзия до Макао – бивша португалска колония. С ферибот се пътува от Хонконг до Макао. Днес Макао става все по-известно място за развлечение и хазарт. Следва обиколка с разглеждане на руините на катедралата „Св. Павел”, храма А-ма, площад „Ел Сенадо”, остров Тайпа. Обяд. Посещение на най-голямото казино в света – „Венецианецът” (“The Venetian”).  Привечер – връщане в Хонконг. Нощувка в Хонконг.
 
16 ДЕН –  Закуска. Свободен време в Хонконг. По желание  посещение на остров Лантау*. До там ще стигнете с метро и после с кабинков лифт със стъклено дъно, от който се откриват невероятни гледки към град Хонконг, джунглата, над която се пътува и статуята на Буда . Когаго пристигнете в туристическото селище Ngong Ping ще имате възможност да се изкачите до най-голямата статуя на Буда в света, ще посетите залата с 10 000 Буди и манастира Po Lin. Свободно време за обяд в чаровното туристическо селище Ngong Ping. Възможност за посещение на рибарското селище с наколни жилища Tai O, до което ще стигнете с автобус. Там ще може да направите разходка с корабче, по време на която има вероятност да видите розови делфини.Връщане в Хонконг.  Вечерта - трансфер до летището.
 
17 ДЕН –Полет Хонконг – Доха с Qatar Airways.  Кацане в Доха следва полет  Доха – София с Qatar Airways. Кацане на летище София.

Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 7 865лв е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 7 965 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от  6 месеца.     
    

УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с  допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”
 
 
ПОЯСНЕНИЯ:
1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за всички международни и вътрешни полети: София-Доха-Пекин-Хонкокнг -Доха-София;
 • самолетни билети за вътрешните полетиЛоян-Шанхай-Хонкокнг;
 • ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • 1 ДЕН – Среща в 11.00 ч. на летище София, Терминал 2. В 12.25 ч. – самолетен полет София – Доха с Qatar Airways. Пристигане в Доха в 18.05 ч.
 • 2 ДЕН –В 01.55 ч. - полет Доха – Пекин с Qatar Airways.  Пристигане в Пекин в 14.45 ч.
 • 10 ДЕН –Вътрешен полет  Лоян – Шанхай в 10.40 ч.  Пристигане в Шанхай в 12.35 ч.
 • 14 ДЕН –Полет Шанхай – Хонконг в 09.19  ч. Пристигане в Хонконг в 11.55. ч.
 • 17 ДЕН –В 01.35 ч. – полет Хонконг – Доха с Qatar Airways.  Кацане в Доха в 05.50 ч. Самолетен полет  Доха – София в 07.00 ч. с Qatar Airways. Кацане на летище София в 12.00 ч.
 • Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждаване на групата.
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети –733 лв/ 375 евро (18.02.2021 г.) - подлежат на потвърждение;
 • всички трансфери  летище/ж.п.гара – хотел и обратно;
 • туристически обиколки с автобус и местен екскурзовод на английски език
 • (с превод на български език) в Пекин, Сиан, Шанхай, Суджоу, Ханджоу, Хонконг и Макао с разглеждане на всички забележителности, посочени в програмата;
 • 14 нощувки в хотели 3* и 4*, 14 закуски, 11 вечери в местни ресторанти и 1 обяд в Макао;
 • 4 нощувки в Пекин
 • 3 нощувки в Сиан
 • 1 нощувка в Лоян
 • 3 нощувки в Шанхай
 • 1 нощувка в Суджоу
 • 2 нощувки в Хонконг
 • Информация за хотелите(или подобни):
 • Пекин - Holiday Inn Temple of Heaven Beijing Hotel  4*
 • https://www.ihg.com/holidayinn/hotels/us/en/beijing/pegth/hoteldetail  
 • Сиaн - Jian Guo Hotel  5*
 • //www.bthhotels.com/About/JianGuo
 • Шанхай - Ramada Wujiaochang Shanghai  4*
 • //www.ramada.com/hotels/china/shanghai/ramada-wujiaochang-shanghai/hotel-overview
 • Суджоу - Nanya Hotel  4*
 • //www.nanyahotel.com/en/index.asp  
 • Хонконг - Metroparkhotel Hong Kong  4*
 • //www.metroparkhotelcausewaybay.com/eng/
 • *Хотелите се препотвърждават и актуализират, при потвърждаване на групата. Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.
 • обиколка на Пекин - (3-ти ден);
 • хутонг тур с рикши в старата част на Пекин- (3-ти ден);
 • посещение на Великата китайска стена – (4-ти ден);
 • посещение на площад „Тянанмън“ - (5-ти ден)
 • посещение на Летния императорски дворец- (6-ти ден);
 • посещение на Център за тибетска медицина- (6-ти ден);
 • билети за влака от Пекин до Сиан - (6-ти ден);
 • обиколка на  Сиан- (7-ми ден);
 • посещение и разглеждане на теракотена армия - (8-ми ден);
 • билети за влака от Сиан до Лоян (9-ти ден);
 • посещение на пещери „Лунмън”(9-ти ден);
 • обиколка на Шанхай - (10-ти ден);
 • посещение на фабрика за коприна в Шанхай- (10-ти ден);
 • посещение на Акробатично шоу в Шанхай -(10-ти ден);
 • разглеждане на „Площада на народа” -(11-ти ден);
 • посещение на известния Шанхайски музей -(11-ти ден);
 • круиз с лодка по река Хуанпу в Шанхай -(11-ти ден);
 • еднодневна екскурзия Суджоу (12-ти ден);
 • еднодневна екскурзия до Ханджоу (13-ти ден);
 • туристическа обиколка на Хонконг (14-ти ден);
 • целодневна екскурзия до Макао – (15-ти ден);
 • посещение на казино  “The Venetian”(15-ти ден);
 • входни билети за всички изброени в програмата туристически обекти;
 • екскурзоводско обслужване, с местен екскурзовод и превод на български език от водачът, който придружава групата.
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 96 лв.
 
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • виза за Китай – 80 щ. долара;
 • такса за обработка и подаване на документите за китайска виза – 80 лв;
 
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • разглеждане на мюсюлмански храм.- 8 щ.долара (7-ми ден)
 • вход за „Тан Династи шоу” – 53 щ.долара (7-ми ден)
 • вход за  „Светлинно дзен шоу” в манастира Шао Лин – 60 щ. долара (9-ти ден);
 • изкачване на кулата „Джин Мао” – 20 щ.долара (11-ти ден)
 • вечерен круиз с корабче в пристанището Виктория – 70 евро с вечеря/,36 eвро, без вечеря- (14-ти ден)
 
 • допълнителни мероприятия (плащат се на място):
 • изкачване на Телевизионната кула в Шанхай – около 30щ. долара (11-ти ден)
 • екскурзията до остров Лантао : билети за метрото, билети за кабинковия  лифт в една или в две посоки , автобус до рибарското селище и  разходка с корабче в рибарското селище. – (16-ти ден)
Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие - до 60 000 лв, Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 
Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро38  лв (за лица до 70 год.), 76 - за лица от 71 год. до 80 год.
* Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
 
Забележки:
1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3.  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
4. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
5. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е
20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е  съответно  23 кг. за голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.
6.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 20.04.2023 г.
7. Традиция в туристическото обслужване в Китай е наред с всички туристически обекти, 
посочени в програмата, да се посещават също и фабрики за традиционни техни изкуства.
8. Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
клиента.
9. Екскурзията  не е подходящи за лица с ограничена подвижност.
4. Цените от 7 865 лв/ 7 965 лв е за човек в двойна стая. За единична стая се налага доплащане.
*Забележки:
1. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към дата 20.04.2024 и  подлежат на  актуализация.
2. Посещението в магазини за традиционни изделия и фабрики (за коприна, теракота, перли, нефрит, чай и други) са част от туристическите услуги на местните агенция и са неизменна част от всеки маршрут в Китай. Посещението в тях е част от държавната политика на страната и не е по избор на туроператорът.
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ  3 932 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 15 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 
КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ
 
 
5.  Начин на плащане:
         - в брой (в офиса на ТО)    
         - по банков път
 


 
 
 
Необходими документи за китайска виза:
 • Задграничен паспорт с  валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване, като в него да има празни страници;
 • 1бр.актуалнa снимкa с размери 4.8см/3.3 см (на хартиен носител) - снимката трябва да е на бял фон и  лицето да е без очила; 
 • 1 бр.актуалнa снимкa с размери 4.8см/3.3 см (в дигитален формат) - снимката трябва да е на бял фон и  лицето да е без очила; 
 
ПРИ  ЗАПИСВАНЕ В ОФИСА НА ТУРОПЕРАТОРА КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ ЗА ВИЗА.
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ВСЕКИ КАНДИДАТ ЗА ВИЗА ПОДАВА ЛИЧНО ДОКУМЕНТИТЕ СИ В ПОСОЛСТВОТО НА КИТАЙ.