Вашата оценка 5.00 от 3 гласа

Екскурзия до КАМБОДЖА и ТАЙЛАНД, с Пукет

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ: 14 дни

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: Пном Пен, Сием Реп, Анкор Том, Банкок, Аютая, Пукет
Продължителност: 14 дни/ 12 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Камбоджа


 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD

Да пътуваш в Камбоджа и Тайланд, не е просто пътешествие а магия!
В нашата програма съчетахме впечатляващи места и невероятните храмове Ангкор, скътали в дебрите на джунглата кхмерското величие.
Във всяка една страна потърсихме най-интересното и автентичното, за да усетите духа и величието на храмовите комплекски и да преживеете магията заедно с нас. Ще завършим нашето пътуване с о-в Пукет, сред красиви плажове и  приятни мигове с добро настроение

1 ДЕН – 14.11.2023 Сборен пункт на летище София в 14.30 ч., Терминал 2. Самолетен полет София – Доха с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха.
 
2 ДЕН – 15.11.2023 Самолетен полет Доха – Пном Пен (през Ханой, без слизане от самолета).  Пристигане в Пном Пен и посрещане на летището. След  пристигането в столицата на кралство Камбоджа  ще започнем нашата обиколка  с посещение на Кралския дворец и Сребърната пагода, Националния исторически музей и  Националния паметник на славата. Ще си кажем най-съкровенно желание до храма Уат Пром, разположен в  централната точка на града, защото,  както преданието твърди, изречените там  желания,  се сбъдват. Градът, известен като „Бисера на Индокитай”  и разположен на 4 реки,  ще ни предаде със сигурност  своята кротка изящност, за да се отпуснем на вкусна вечеря. Нощувка.
 
3 ДЕН – 16.11.2023. След закуска  ще потеглим за  Сием Реп с корабче при възможност / или автобус със спирка в рибарско селище и на екзотичен пазар на местни деликатеси. Пътуваме към вратата на най-големия религиозен комплекс в света, който дължи своето развитие  именно на  храмовете Ангкор, обявени за едно от новите Седем чудеса  на света. Вечерта ще имаме вечеря с традиционните  танци „Апсара”, които някога само кралете са имали привилегията на гледат. Нощувка в Сием Реп.
 
4 ДЕН – 17.11.2023 Този ден ще остане задълго във вашите спомени, защото ще посетим невероятния храмов комплекс Ангкор. Още в 05.30 ч. ще посрещнем изгрева на слънцето над храмовете и това ще се помни дълго... Ще видим Анкор Ват с  петте кули, които вероятно са били построени като гробница на император Сървармен, управлявал от 1112 г. до 1152 г. Той е най-добре запазеният храм  тук,единственият, останал важен религиозен център от основаването си до наши дни. Сградата е образец на високия класически стил на кхмерската архитектура и  се е превърнала  в символ на Камбоджа, изобразен на нейния национален флаг. Ще се върнем в хотела за закуска. Свободно време. Вечеря и нощувка.
 
5 ДЕН – 18.11.2023 След закуска ще продължим нашата обиколка със столицата Анкор Том.  Ще посетим  прочутата поредица от храмове - Байон, Томанон, Чао Сей Тевода, Бафуан, Фимеанакас.Дълбоко в джунглата ще видим къде са снимани приключенията на Лара Крофт  с Анджелина Джоли в „Томб Райдър”, ще продължим  към храма “Та Prоhm” и  историческата зона „Ролус” от преданкорския период.  Силно завладяни от това необятно величие на човешката цивилизация, ще се приберем в хотела за нощувка.
 
6 ДЕН- 19.11.2023  Закуска. Свободен ден или, по желание екскурзия до езерото Тонле Сап*. Ще имаме възможност да се докоснем до автентичния живот на местните хора, които живеят в т.нар. „плаващи къщи” и сред многобройните рекички  и канали от двете страни на езерото, са накацали малки, сгушени селища. В Камбоджа обработваемите площи не достигат и  около 1 милион души си изкарват прехраната само чрез риболов. По своята същност, самият водоем представлява комбинирана система между езеро и река и заради своето екологично разнообразие през 1997 г е включен. в списъка за световно наследство. на ЮНЕСКО. Без него животът на много камбоджанци би бил немислим, а ролята, която играе в националната икономика, е огромна. Това е различно масто и истинска туристическа атракция, която ще добави и последната частичка от богатата туристическа палитра на това пътуване. Нощувка.
 
7 ДЕН – 20.11.2023 Закуска. Свободно време. Трансфер до летище за  полет Сием Реп – Банкок.  Пристигане в Банкок.  Трансфер до хотел и нощувка.
 
8 ДЕН – 21.11.2023 След закуска започва обиколката на този впечатляващ град.
Ще останем изумени от невероятната красота на Кралския дворец с  Храма на Изумрудения Буда, ще отворим обективите за 45-метровата статуя на Полегналия Буда, ще достигнем и до Мраморния храм. За отмора ще се качим на  лодка за разходка  по река Чао Прая и по многобройните оживени канали, които отблизо предлагат фантастична гледка към местния начин на живот. По пътя ще посетим и Храма на Зората. Кулминацията на днешния ден ще бъде в  Храма на Златния Буда. Наистина е величествено творение!
После ще имате свободно време за почивка, а  вечерта можете да се включите за вечеря на  круизен кораб по реката в залива на Банкок с фолклорна програма*. Нощувка.
 
9 ДЕН- 22.11.2023 След закуска  ще отпътуваме за някогашната столица на Сиам - Аютая. Този древен град  е известен като “Венеция на Изтока”, тъй като е разположен по поречието на р. Чао Прая, чиито притоци обграждат провинция Аютая. От славата на Аютайската империя (1350 – 1767 г.) са останали руините на множество храмове, датиращи от различни епохи. Най-големият е Ват Пра Си Санпет, издигнат  още през 14 в. И служил някога за дворец.  Около него са построени и три големи ступи, а наблизо се намира друга важна религиозна постройка – Ват Монкхон Бопит, в която се пази една от най-големите статуи на Буда в цял Тайланд. Зедно ще потърсим и  лика на Буда (Buddha), преплетен в корените на дърво. Това е един от най-известните символи на Тайланд. Тази реликва е близо до Ват Махатат (Wat Mahathat). Смята се, че когато през 1767 г. бирманската армия превръща Аютая в руини, повечето скулптури на Буда били обезглавени, а около една от захвърлените каменни глави е израснало дърво. Друга версия е, че главата е скрита от иманяри (около 1900 г.), които са я забравили там и корените на дървото я обгръщат плътно. Днес, това мястото се смята за свещено.. Впечатлени от невоятната история на старата столица, ще направим почивка за обяд в местен ресторант. След това продължаваме към Банг Па и ни предстои да видим Летния дворец на крал Рама V.  Той е различен от всичко, което посетихме и е невероятен пример за комбинирането на европейския, китайския и тайландския стил. Представлява го царственото двуетажно Виктория стил имение, а другото интересно място е  триетажна сграда в стил "кула", използвана за очертаване на провинцията и гледане на царските слонове. Опознали част от  историята на Тайланд, се завръщаме в Банкок. Нощувка.
 
 
10 ДЕН – 23.11.2023 Закуска. Този ден можете да изберете самостоятелна разходка в Банкок, според вашите интереси, или да направите допълнителна екскурзия –посещение на Плаващия пазар*. Трансфер до летище за вътрешен полет Банкок – Пукет. Пристигане в Пукет. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Пукет.
 
11 ДЕН – 24.11.2023 Закуска. Свободен ден с възможност за плаж или по желание – едночасова разходка със слонове в джунглата или полудневно сафари-тур със слонове и кану в джунглата*.
*Сафари-тур със слонове и кану в джунглата включва: 30-минутна разходка със слонове, кану, шоу със слонове, шоу на маймуни, фермерско шоу, езда на волове, тайландски бокс.
Вечерта, по желание – посещение на най-известното шоу в Пукет – „Фантазия шоу”*.  Нощувка в Пукет.

12  ДЕН25.11.2023 Закуска. Свободен ден с възможност за плаж или по желание – еднодневна екскурзия до „Острова на Джеймс Бонд”*. За екскурзията се тръгва от хотела в 07.30 ч. към кея Ао Пор. В 09.30 ч. ще тръгване от кея, следва круиз в залива Панг-нга (по време на круиза се предоставят кафе, чай, безалкохолни напитки и сезонни плодове). Около 10.20 ч. се пристига в залива Панг-нга – ще разгледаме пещерата на прилепите - около 30 мин. с кану. В 11.10 ч. пристигаме на остров Кох Хонг – следва половинчасова разходка с кану. На острова има малки и големи планини, които ще създадат чувство, сякаш се намирате в голяма зала с две врати и това ще ви накара да почувствате необхватната сила на природата. Връщане на круизния кораб в 12.10 ч.. Обяд с тайландска кухня на борда, докато корабът бавно обикаля около Као Пинг („Островът на Джеймс Бонд”). От 12.40 ч. – посещение на Као Пинг, известен като „Острова на Джеймс Бонд”. Спирка за снимки и разходка за около 30 мин. В 13.40 ч. се продължава към острова Лава, където ще се насладите на плаж, можете да поплувате или да карате каяк за около 1 час. В 14.40 ч. се тръгва от острова Лава и се връщате на кея на залива Ао Пор в 16.30 ч. Трансфер до хотела. Нощувка в Пукет.
 
13 ДЕН 26.11.2023 Закуска. Свободен ден с възможност за плаж или по желание
1.полудневна обиколка на о-в Пукет с плажовете
В тази екскурзия ще се насладите на красотите на , по време на автобусната разходка покрай . Ще отидем до от която се разкрива прекрасна гледка към красивите – това е едно от най-живописните места на острова. Тази екскурзия ще Ви запознае с най-забележителните красоти на „Перлата на Андаманско море”. Тя включва и разходка с автобус из , която ще Ви запознае със . Посещават се още , , и още места за красиви гледки. Продължителност – от 10.00 часа до 14.00 часа.)
 или
2. еднодневна екскурзия до Фифи айлънд и други о-ви (с включен обяд)
Имате възможност за гмуркане, плаж и разходка с лодка. По време на обиколката ще минете покрай „Плажа на маймуните”, където е сниман филмът „Плажът” и покрай залива Мая, Пещерата на викингите и др.
 
14 ДЕН -  27.11.2023 Сутринта трансфер до летище. Отпътуване за България с полет през Доха. Кацане в Доха и ни очаква полет за София. 
Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 6 240лв е валидна при записване и депозиране минимум 6  месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 6 340 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък
от 6 месеца.

 
УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с  допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”
 
ПОЯСНЕНИЯ:
1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за всички международни и вътрешни полети;
 • ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • 1 ДЕН – Сборен пункт на летище София в 14.30 ч., Терминал 2. Самолетен полет София – Доха в 16.45 ч. с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 22.20 ч.
 • 2 ДЕН – Самолетен полет Доха – Пном Пен в 01.30 ч. (през Ханой, без слизане от самолета).  Пристигане в Пном Пен в 14.45 ч.
 • 7 ДЕН –В 19.35 ч. – полет Сием Реп - Банкок. Кацане в Банкок в 20.55 ч.
 • 10 ДЕН –В 20.30 ч. – вътрешен полет Банкок – Пукет. Пристигане в Пукет в 21.55 ч. с Air Asia.
 • 14 ДЕН - В 08.10 ч. – полет Пукет – Доха с Qatar Airways. Кацане в Доха в 12.00 ч. Полет Доха – София в 16.45 ч. Пристигане на Летище София в 21.15 ч. 
 • *Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждаване на групата
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 939 лв./ 480 евро– подлежат на потвърждение;
 • всички трасфери летище – хотел – летище;
 • 12 нощувки с 11 закуски 1 обяд и 3 вечери. Хотели 3* и 4* в Камбоджа, Тайланд и  о-в Пукет;
 • 1 нощувка в Пном Пен
 • 4 нощувки в Сием Реп
 • 3 нощувки в Банкок
 • 4 нощувки в Пукет
 • Информация за хотелите (или подобни):  
 • Пном Пен – Sun & Moon Urban Hotel 4*  //www.sunandmoonhotel.com/
 • Сием Реп – Treasure Oasis Hotel 4* https://treasureoasishotel.com/
 • Банкок - Hotel Baiyoke Sky   4*    //baiyokesky.baiyokehotel.com/
 • Пукет -  Hotel Sleep with Me   4*     //www.sleepwithmehotels.com/
 • *Хотелите се препотвърждават и актуализират, при потвърждаване на групата. Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.
 • обиколка на Пном Пен – (2-ри ден);
 • пътуване с експресно корабче или с автобус от Пном Пен до Сием Реп - (3-ти ден);
 • посещение на невероятните храмове на Анкор Ват – (4-ти ден и 5-ти ден);
 • туристическа обиколка на Банкок -(8-ми ден);
 • разходка с лодка по р.Чао Прая и по многобройните оживени канали- (8-ми ден);
 • екскурзия с автобус до Аютая (9-ти ден);
 • наземен транспорт с туристически автобус с климатик;
 • обиколките на градовете и екскурзиите, включени в програмата с местен екскурзовод и превод на български език от водачът, който придружава групата;
 • входни такси за всички посещавани обекти, посочени в програмата;
 • възможност за посещение на представителни магазини за коприна и минерали;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – 99 лв. 
 •  
 • 2. В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 • виза за Камбоджа – 30 щ. долара (издава се на място на летището) – плаща се на място;
 • виза за Тайланд – 35 евро;             
 • такса за обработка и подаване на документите за визи – 60 лв.;

 

 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • екскурзия до езерото Тонле Сап – 33 щ. долара (6-ти ден);
 • вечеря на круизен кораб с фолклорна програма 40 евро (8-ми ден);
 • посещение на Плаващия пазар – 39 евро (при група от минимум 5 човека) – (10-ти ден)            
 • едночасова разходка със слонове в джунглата – 35 евро (11-ти ден)   
        или
 • полудневно сафари-тур със слонове и кану в джунглата – 50 евро   
 • посещение на „Фантазия шоу” в Пукет     (11-ти ден) 50 евро (без вечеря)/60 евро (с вечеря на блок маса)
 • еднодневна екскурзия до „Острова на Джеймс Бонд” (с включен обяд) – 60 eвро (12-ти ден);   
 • полудневна обиколка на Пукет с плажовете – 30 евро (13-ти ден)
        или
 • еднодневна екскурзия до Фифи айлънд и други о-ви (с включен обяд) – 60 евро  (13-ти ден)

Застраховки с включена защита при COVID 19

Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.

Застраховки без защита при COVID 19

Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 32 лв (за лица до 70 год.), 64  лв - за лица от 71 год. до 80 год.
*Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.

 

Забележки:

1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3.  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
4.  За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.
За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж

5. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.02.2023 г. и е възможно да  подлежат на актуализация.
6. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
7.  Хотелите се препотвърждават и актуализират, при потвърждение на групата. Категоризацията на хотелите в Камбоджа и Тайланд не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.

8. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
9. Екскурзията  не е подходящи за лица с ограничена подвижност.
3. Цените 6 240лв./6 340лв. са за турист в двойна стая. За единична стая се налага доплащане. 
 

 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 3 120 лв.
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 10 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 
КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.
 

 
ПРИ ЖЕЛАНИЕ НА КЛИЕНТА, МОЖЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА ИНДИВИДУАЛНО ПЪТУВАНЕ С ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК.
ОБИКОЛКИТЕ В ГРАДОВЕТЕ ПОДЛЕЖАТ НА ПРЕПОТВЪРЖДЕНИЕ СПОРЕД АКТУАЛНАТА ПРОГРАМА НА МЕСТНИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ.
 

 
 
 

      4.  Начин на палащне:

             - в брой (в офиса на ТО )
             - по банков път.

 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ  ЗА ВИЗА ЗА КАМБОДЖА:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • 1 снимка (паспортен формат - актуална) за виза за Камбоджа - да се носи на летището на влизане в Камбоджа;
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване в Камбоджа:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заведена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за виза за Тайланд:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • 1 снимка (паспортен формат – актуална) – за виза за Тайланд, снимката трябва да е на светъл фон и лицето да е без очила ;
 • За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заведена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 •  Попълнена декларация (прдоставя се от туроператора)
 • Финансова стабилност извлечение от банкова сметка = мин. 2500 тайландски бата (на английски)
 • 1 снимка (паспортен формат – актуална) – за виза за Тайланд, снимката трябва да е на светъл фон и лицето да е без очила ;
 • цветно копие на лична карта от двете страни
 • санирани страници на паспорта, на които се виждат всички записи за пътуване за последните 12 месеца (1 година) (най- добре да се сканира целия паспорт).
 • От кандидата се изисква да изпрати страниците на своя паспорт, които съдържат всички записи за пътуване за последните 12 месеца (1 година) (най- добре да се сканира/снима целия паспорт).
 • Трябва да се качи и селфи, на която държите информационната страница на паспорта си  близо до лицето. 
 
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване в Тайланд:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заведена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.