Вашата оценка 5.00 от 3 гласа

Екскурзия до ЙОРДАНИЯ, с нощувка в пустинята ВАДИ РУМ

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 9 дни

Маршрут: АМАН, УМ КАЙС, АДЖЛУН, ДЖЕРАШ, МАКДАС, НЕБО, МАДАБА, КЕРАК, ПЕТРА, ПУСТИНЯТА ВАДИ РУМ, АКАБА
Продължителност: 9 дни/ 7 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Йордания


 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - Среща в 14.00 ч на летище София, Терминал 2. В 16.00 ч. – самолетен полет София – Истанбул с “Turkish Airlines”. Пристигане в Истанбул в 17.15 ч. В 21.15 ч. полет Истанбул –Аман. Пристигане на международното летище “Кралица Алия” в Аман в 23.40 ч. (местно време). Трансфер до хотел. Нощувка в Аман.

2 ДЕН - АМАН – МЪРТВО МОРЕ – АМАН. Закуска. Обиколка на Аман, известен в историята като Рабат-Амон, а през гръко-римските времена като Филаделфия. Включва посещение на Цитаделата с множество разкопки от римско и византийско време, както и от Умаядската цивилизация. Величественото възвишение предлага красива гледка към пазарната част на града. Тук се посещават: храма на Херкулес, Двореца Умаяд с красивите каменни резби, Византийската църква и по желание - Националния Археологически Музей. Обиколката на града включва и посещението на Римския амфитетър, издълбан в хълма, в долната част на Цитаделата, както и разходка в Старата и Новата част на града. След обяд Вашият тур продължава с посещение на наскоро направените разкопки в Макдас и с разходка до Мъртво море. Библейските археолози твърдят, че Макдас е мястото където е живял и работил Йоан Кръстител, както и мястото, където Христос е кръстен във водите на река Йордан. Разходката продължава към кладенеца Елижах до Църквата Свети Йоан на река Йордан, като пътя лъкатуши покрай красиви тамарискови дръвчета. Този вълнуващ ден завършва с посещение на Мъртво море, където имате възможност за плуване в солените води на Мъртво море, което е най-соленото в света и в него практически не се потъва. Привечер - връщане в хотела. Вечеря и нощувка в Аман.

3 ДЕН - АМАН – УМ КАЙС – АДЖЛУН – ДЖЕРАШ – АМАН. Закуска. Туристическа обиколка с автобус на Ум Кайс, стария гръко-римски град Гадара с панорамната гледка към езерото Тибериас, долината на река Йордан и Голанските възвишения. След това се разглежда ислямския замък Аджлун, построен високо, на върха на хълм, от който отново може да се насладим на красивата долина на река Йордан. Обиколката продължава с разглеждане на най-добре запазения римски град в Средния Изток, Джераш. Там се посещават останките от древната римска колония сред които храма на Артемида, храма на Зевс с кръглия трон, Амфитеатъра, стария римски път “Кардо Максимус” и трите византийски църкви: на „Св.Козма и Св.Дамян”, на „Св.Йоан Кръстител” и на „Св.Георги”. Връщане в Аман. Вечеря и нощувка в Аман.

4 ДЕН - АМАН – НЕБО – МАДАБА – КЕРАК - ПЕТРА. Закуска. Рано сутринта се тръгва по живописния Кралския път. Гледа се планината Небо, от която се смята, че Моисей е зърнал Обетованата земя и е предал богу дух. Тук остава и вечният му дом. На мястото е построена църква, посетена от Папата, който собственоръчно е засадил дърво в градината. От тази точка се разкрива красива гледка към река Йордан, Мъртво море, Йерихон и възвишения на Юдея. Продължава се към мозаечния град Мадаба, където се посещава църквата „Св. Георги” с прочутата мозаечна карта на Обетованата земя от 6-ти век. Картата е изработена от повече от 2 млн. малки квадратни цветни камъчета и изобразява множество свещени християнски места. От Мадаба се пътува по Кралския път и се разглежда Вади Муджиб и замъка в Керак. Продължава се до гр.Петра. Вечеря и нощувка в Петра.

5 ДЕН - ЦЕЛОДНЕВЕН ТУР НА ПЕТРА. Закуска. Този ден се разглежда каменния град Петра, наричан още „розовия град” заради естествения розово-червен цвят на скалите. Градът е включен в листата за Световно природно и културно наследство на ЮНЕСКО. Открит е случайно през 1812 г. от швейцарския пътешественик Буркхард. Преди се е наричал “Изгубеният град” и е бил известен само на бедуините. До него се стига след като се прекоси пустинята и се мине през стръмен каньон, дълъг над 1 км, със стени високи около 200 м, наречен Сик. След това пред погледа ни се открива смайващата 50-метровата Съкровищница, наречена Ал-Каснех Фарун, позната ни от филма “Индиана Джонс”, в която се счита също, че е скрит Светия Граал. Следват повече от 4000 открити внушителни фасади, изсечени в скалите, Римския амфитеатър със 7000 седящи места, Византийската църква с красивата цветна мозайка, царските гробници, пазарите и Храмът на крилатия лъв. По желание има възможност да се изкачим до Манастира, една от най-внушителните постройки в комплекса. Връщане в Петра. Вечеря и нощувка в Петра.

6 ДЕН - ЦЕЛОДНЕВНА ЕКСКУРЗИЯ ДО ПУСТИНЯТА ВАДИ РУМ, ПОСЕЩЕНИЕ НА НАЙ-КРАСИВИЯ КАНЬОН MAKHARAS – НОЩУВКА В БЕДУИНСКИ ЛАГЕР. Закуска. Целодневна ексурзия до лунната пустиня Вади Рум. “Огромен, ехтящ и божествен...” – така е описал цветния каньон през който се минава Лорънс Арабски. Голяма част от филма на Дейвид Лийн “Лорънс Арабски” е сниман там и всъщност самият Лорънс в действителност се е подвизавал по тези места по време на Арабското въстание. Вади Рум е просторно място с романтичен дух и съвършенна красота, опасан от внушителни извиващи се червеникави пясъци. Навсякъде, където погледа Ви стига, масивните скални планини в странни форми и невероятни пастелни цветове изглеждат сякaш изникват от нищото. Скалните рисунки в естествените пещери носят доказателства за праисторическо присъствие. Днес това изключително място е подслонило няколко фамилии приятелски настроени бедуини, които ще Ви посрещнат в своите пъстри шатри, за да Ви нагостят с вкусен чай с мента и кафе с кардамон. Следва 2-часово сафари в пустинята с джипове. По желание и срещу допълнително запалащане - едночасова разходка с камила. Следва екскурзия до най-красивия каньон Makharas и скалата Seven Pillars of Wisdom, където ще имате възможност да се насладите на невероятни гледки към скалните образования. Връщане в кемпа. Вечеря в открит ресторант с невероятен изглед, към пустинята. Нощувка в пустинята в луксозен кемп в лагера “Al Sultana Luxury Camp” .

7 ДЕН - АКАБА. Посрещане на изгрева над лунната пустиня. Закуска. Отпътуване за Акаба, курорт на Червено море, градът е известен в цял свят с отличните възможности за гмуркане. Настаняване в хотел. Свободно време с възможност за плаж или по желание - разходка с корабче в Червено море. Вечеря и нощувка в Акаба.

8 ДЕН - АКАБА. Закуска. Свободен ден с възможност за плаж. Вечеря в Акаба. Трансфер до летището.

9 ДЕН - В 01.40. сутринта - самолетен полет Акаба – Истанбул с “Turkish Airlines”. Пристигане в Истанбул в 04.20 ч. В 07.45 ч. - полет Истанбул – София. Пристигане на летище София в 09.05 ч.


ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  2 725 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.

 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  2 825 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
ПРИ ГРУПА ОТ 7 ДО 10 ЧОВЕКА ДОПЛАЩАНЕТО Е 100 ЛВ
 
Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 2 725 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6   месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 2 825 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.

1.  В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за международните полети: София – Истанбул – Аман  Акаба–     Истанбул –  София с Turkish Airlines;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • летищни такси – 485 лв/ 248 евро (07.02.2020 г.) - подлежат на потвърждение;
 • виза за Йордания (визата се изготвя на място на летището в Аман);
 • 7 нощувки със закуски, 7 вечери, в хотели 3 *;  (По - желание настаняване в 4* хотели, срещу съответното доплащане, описано по долу в програмата.)
 • 3 нощувки в Аман
 • 2 нощувки в Петра
 • 1 нощувка в пустинята Вади Рум в бедуински лагер
 • 1 нощувка в Акаба
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • всички музейни такси (без входа за Националния Археологически музей);
 • обиколка на Аман – (2-ри ден);
 • туристическа обиколка с автобус на Ум Кайс – (3-ти ден);
 • разглеждане на Джераш – (3-ти ден);
 • разглеждане на планината Небо– (4-т ден);
 • разглеждане на мозаечния град Мадаба – (4-ти ден);
 • разглеждане на  Вади Муджиб и замъка в Керак – (4-ти ден);
 • разглеждане на Петра  – (5-ти ден);
 • целодневна екскурзия до Вади Рум – (6-ти ден);
 • 2-часово сафари в пустинята с джипове (6-ти ден);
 • екскурзия до каньона Mаkharas– (6-ти ден);
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на  български език) от водачът, който придружава групата.
 • наземен транспорт с туристически автобус при обиколките в Йордания;такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 54 лв.
 
2.  В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • напитките (безалкохолни и алкохолни) не са включени в цента към вечерите. :
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 600 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв.  Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро20 лв (за лица до 70 год.), 40 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
 • Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
   
 • допълнтелни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
 • вход за Националния Археологически музей - 5 йордански динара (около 10 евро) (2-ри ден);
 • разходка с камила в пустинята Вади Рум – 15 евро (6-ти ден);
 • разходка в Червено море:  - с лодка – 15 евро/ с корабче - 25-30 евро (7-ми ден);
 
*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и
втори,
както и за последните два дни по същата.
2.  За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
3.  Категоризацията на хотелите в Йордания не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
4.  Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
3. Цената 2 725 лв/ 2 825 лв е за човек в двойна стая в хотел 3*. За единична стая се налага  доплащане от 320 лв./подлежи на актуализация/
4. Цената 3 125 лв/ 3 225 лв е за човек в двойна стая в хотел 4*. За единична стая се налага доплащане от 420 лв. /подлежи на актуализация/             
 5. За деца до 12 год., настанени на трето допълнително легло – отстъпката е 100 лв.

*Забележка: Цените за доплащане на единична стая са към дата 07.05.2022 г и  подлежат на актуализация.


Цени:  
-  за хотел 3*
при промо цена - 2 725 лв
                       при стандартна цена - 2 825 лв
 -  за хотел 4* - при промо цена 3 125 лв
                      при стандартна цена – 3 225 лв

 


ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ 1 300 лв
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ.
 
 

6.  Начин на плащане:
           - в брой (в офиса на ТО)        
             - по банков път


 

 


Информация за хотели 3*(или подобни):
Аман  - Hotel Al  Fanar 3* //www.alfanarpalacehotel.com/
Петра - Hotel Al Anbat 3* //www.alanbat.com/
Вади Рум - Al Sultana Luxury Camp //www.alsultanacamp.com/
Акаба -  Days Inn 3*/ 4* https://daysinnhotelsuitesaqaba.com-jordan.com/en/
 
Информация за хотели 4*(или подобни):
Аман -  Hotel Mena Tyche  4*- https://menatychehotel.com
/Петра Hotel Sella 4*- //www.sellahotel.com/home/index.html
Вади Рум - Al Sultana Luxury Camp - //www.alsultanacamp.com/
Акаба – Oryx Hotel 4* - //www.oryx-hotel.com/


 

 
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;        
 • За деца под 18 год – нотариално заверена декларация от родителите за разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 • виза – (визата се изготвя на място на летището в Аман);
 • попълнена Travel Declaration form на следния адрес: https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html - попълва се  48 часа преди пътуването.
 • Здравна/пътническа застраховка.
 • Здравна декларация на следния адрес:https://hdf.rj.com/HealthDeclarationForm