ЕКСКУРЗИЯ ДО ИТАЛИЯ, СЪС САН ДЖИМИНЯНО

Венеция, Рим, Флоренция, Сиена, Сан Джиминяно, Пиза

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
04.04.2020- Тръгване в 07.00 ч. сутринта от паркинга при храм-паметник „Ал. Невски”, София. Пътуване през Сърбия. Нощувка в/близо до Любляна.
05.04.2020 - Закуска. Пътуване към Венеция (UNESCO) – Перлата на Адриатика. Започваме разглеждането на старинния град, влизайки от лагуната с корабче. Туристическата ни програма започва от сърцето на града – площад ”Сан Марко” с едноименната Базилика, където се пазят мощите на Св. Марко (покровител на града), през великолепния Дворец на Дожите, Камбанарията, Часовниковата кула, Библиотеката, „Моста на въздишките” и по тесните улички с пъстри сувенирни магазинчета до моста „Риалто” с колоритния пазар и „Канале гранде”. Свободно време с възможност, по желание, за разходка с корабче по Канале Гранде и пешеходна разходка из плетеницата от по-малки канали, обкръжени от двете страни от старинни дворци, къщи и катедрали. Разглеждане на църквата Санта Мария дей Фрари с произведение на Тициан. В късния след обяд отпътуване за Монте Катини. Нощувка в хотел в курортното градче с минерални извори Монте Катини, близо до Пиза.
06.04.2020 - Закуска. Туристическа обиколка на Флоренция – църквата “Санта Кроче” – Пантеон на “великите мъже на Италия”, Катедралата “Санта Мария дей Фиори” и Баптистерията с “Вратата на Рая”, Къщата на Данте, Площада на Синьорията с Фонтана на Нептун и стария дворец “Палацо Векио”, Покрития мост на златарите “Понте Векио” и др. След обяд – по желание – посещение на картинната галерия “Уфици”. Нощувка в хотел в Монте Катини, близо до Пиза.
07.04.2020 - Закуска. Свободен ден във Флоренция с възможност за разглеждане на двореца “Пити”. Галерия „Палатина” е част от двореца Пити, днес в нейните 25 зали се помещава внушителна колекция от творби на изкуството, събрана от фамилията Медичи. Тук могат да се видят творби на големите италиански майстори – Рафаел („Велата”, „Видението на Йезекиил”), Тициан („Белла”, „Портрет на Пиетро Аретино”), Веронезе („Покръстването на Христос”), Караваджо („Спящият Купидон”), Тинторето („Портрет на Винченцо Дзено”), както и на Рубенс („Трите грации”, „Последствията от войната”, ”Четиримата философи”), Ван Дайк (серия портрети на духовници). След обяд можете да разгледате Галерия Академия. Основните експонати са на религиозна тематика и дело на автори, творили във Флоренция между ХІІІ-ХVІ век, но могат да се видят и гипсови скулптури от ХІХ век, има и секция с руски икони. Най-известните експонати обаче са на Микеланджело – скулптурите Давид, Четиримата затворници и Свети Матей, както и произведения на Ботичели („Мадоната с дете”). Нощувка в хотел в Монте Катини, близо до Пиза.
08.04.2020- Закуска. Отпътуване за Рим. Следва разглеждане на Музеите на Ватикана със Сикстинската капела (с неповторимите стенописи на Микеланджело) и Катедралата “Св. Петър”. Свободно време. По желание – круиз по течението на река Тибър. (Обиколката започва от замъка „Сант Анджело”, построен по времето на император Адриан, който се намира близо до Ватикана. По време на круиза в цената е включен и аудио пътеводител, със слушалки, който разказва за 2750-годишната история на този невероятен град. Този круиз Ви дава възможност да видите Рим от различен ъгъл.) Нощувка в хотел в/близо до гр.Рим.
09.04.2020 - Закуска. Разглеждане на галерията „Вила Боргезе”. Колекцията на приземния етаж съдържа някои световноизвестни скулптури като „Паолина Боргезе” на Канова, както и трите изключителни творби на Бернини „Давид”, „Аполон и Дафне” и „Плутон и Просперина”. В пинакотеката към вилата са изложени някои от най-известните художници в западноевропейската живопис – Белини, Кореджо, Фра Бартоломео, Пинтурикио, Рафаело, Рубенс, Тициан, Веронезе и Ботичели. След обяд – пешеходна обиколка на Рим с разглеждане на: Колизеума, църквите “Сан Клементе“ с гроба на Свети Кирил Философ и “Сан Пиетро ин Винколи“ със статуята на Мойсей на Микеланджело, Римските форуми, Капитолийският хълм, площад “Венеция”, Пантеонът. Вечерна разходка из площадите на Рим “Навона”, “Испания”, фонтан “Ди Треви” и др. Нощувка в хотел в/близо до Рим.
10.04.2020- Закуска. Пътуване към Сиена, най-добре запазеният италиански средновековен град. Разглеждане на Сиена – Катедралата, Пътуване към Сиена, най-добре запазеният италиански средновековен град. Разглеждане на Сиена – Катедралата, църквата “Свети Доменик” с гроба на Света Катерина, централния площад, на който се е провеждало “Палиото” – съревнование с коне между отборите на отделните квартали на Сиена. Продължаваме към Сан Джиминяно. Сан Джиминяно е малък крепостен град, издигнат на хълм в провинция Сиена, Тоскана. Населението на града е 7 105 жители, а площта му е 138 кв. км. Сан Джиминяно е основан през III в. пр. Хр. от етруските, негов символ са 14-те кули – с различна височина и стил. Разглеждане на църквите „Collegiata” (от X век с интересни фрески) и „Свети Августин” (с произведения на изкуството на много италиански ренесансови творци). В двореца на Сан Джиминяно се помещава градската галерия, където можете да се насладите на творби на Пинтурикио, Беноцо Гоцоли, Филипо Липи, Доменико ди Микелино, Пиер Франческо Фиорентино и др. Нощувка в Монте Катини, курорт с минерални извори, близо до Пиза.с гроба на Света Катерина, централния площад, на който се е провеждало “Палиото” – съревнование с коне между отборите на отделните квартали на Сиена. Продължаваме към Сан Джиминяно. Сан Джиминяно е малък крепостен град, издигнат на хълм в провинция Сиена, Тоскана. Населението на града е 7 105 жители, а площта му е 138 кв. км. Сан Джиминяно е основан през III в. пр. Хр. от етруските, негов символ са 14-те кули – с различна височина и стил. Разглеждане на църквите „Collegiata” (от X век с интересни фрески) и „Свети Августин” (с произведения на изкуството на много италиански ренесансови творци). В двореца на Сан Джиминяно се помещава градската галерия, където можете да се насладите на творби на Пинтурикио, Беноцо Гоцоли, Филипо Липи, Доменико ди Микелино, Пиер Франческо Фиорентино и др. Нощувка в Монте Катини, курорт с минерални извори, близо до Пиза.
11.04.2020 - Закуска. Отпътуване към Пиза, където се разглежда “Площада на Чудесата” с Наклонената кула, Баптисерията и църквата. Отпътуване. Нощувка в Загреб или близо до града.
12.04.2020- Закуска. Пътуване към България. Пристигане в София вечерта.

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • 8 нощувки със закуски в хотели 3*;
 • транспорт с туристически автобус, екскурзоводско обслужване (с изключение на обектите, които са по желание) местен екскурзовод на български език в градовете Рим, Флоренция и Венеция и водач ТО;
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • медицинска и туристическа застраховка -14 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год. -28 лв;                   
 • входните такси за обектите – около 60 евро;
 • билети за метрото в Рим (1 билет – 1 евро);
 • слушалки по време на обиколките в градовете (с местен екскурзовод на български език) – плащат се в офиса на ТО.
                        - Рим – 2.5 евро (плащат се в офиса на ТО),
                        - Флоренция – 2.5 евро
                        - Венеция – 2.5 евро
 • такса за корабчето във Венеция – около 15 евро (при влизане в града – от Пунта Сабиони до Венеция и обратно) – плащат се на място;
 • едночасова разходка с корабче по каналите във Венеция – около 15 евро (плащат се на място);
 • посещение на галерия „Уфици” във Флоренция – за лица под 18 год и за студенти с международна карта – 16 евро и  25 евро  за лица от 18 до 65 год. (плащат се в офиса на ТО)
     За посещение на галерия „Уфици” се прави предварителна резервация:
- в цената (25/16 евро) се включват: - такса резервация
                                                                     - входен билет                             
                                                                     - местен екскурзовод (на бълг. език)
                                                                     - слушалки  
 • круиз по р. Тибър:- дневен (с продължителност около 1 час) – 18 евро, за деца от 11 до 14    години – 12 евро, деца под 10 години – безплатно;
                                    - вечерен (с включена вечеря на борда- италианска кухня,с продължителност
                                      около 2 часа - 54 евро) - разглеждане на Рим с вечерния му чар
 • За круиза по р. Тибър се прави предварителна резервация, за тази цел е необходимо да се заяви и плати предварително в офиса на  туроператорът.
 • посещение на Ватикана в Рим:
 – за самостоятелно посещение15 евро за възрастни, 8 евро за деца до 18 г. и студенти под 26 г. срещу валиден международен документ (входен билет за музеите на Ватикана) + 4 евро предварителна резервация) - общо 19 евро (за възрастни) и 12 евро (за деца и студенти);
– за посещение с местен екскурзовод на бълг.езиксе доплащат още 8 евро (27 евро общо или 20 евро за деца и студенти), което включва: местен екскурзовод (на бълг.език); слушалки. Доплащането от 8 евро е валидно при група от минимум 20 човека.
* Сумите за входен билет, резервация, ескурзовод и слушалки за разглеждане на музеите на   
   Ватикана се заплащат в офиса на туроператора.
3. Цената 740 лева е за човек в двойна стая. За единична стая се налага доплщане
 
*   Забележка: Цените за допълнителните мероприятия и доплащане за единична  стая са към дата 03.02.2019 г и подлежат на актуализация.
 
5.  Начин на плащане:
              - в брой (в офиса на ТО )
              - по банков път
 
 
 
 

 

ЦЕНАТА 740 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ  45 ЧОВЕКА

ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ

 

- Лична карта или задграничен паспорт с валидност минимум 3 месеца след датата на пътуване;

- За лица под 18 год. – нотариално заверена  декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Райфайзенбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG84RZBB91551060543404
BIC: RZBBBGSF

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF
екскурзия до Италия|почивка в Италия |италия екскурзия |италия почивка |венеция |рим |флоренция |сиена |сан джиминяно |пиза |площад ”сан марко” дворец на дожите |камбанарията |часовниковата кула |библиотеката |„моста на въздишките” моста „риалто” „канале гранде” |църквата санта мария дей фрари |църквата “санта кроче” – пантеон на “великите мъже на италия” |катедралата “санта мария дей фиори” |баптистерията с “вратата на рая” |къщата на данте |площада на синьорията |фонтана на нептун |дворец “палацо векио” |“понте векио” |галерия “уфици” |двореца “пити” |галерия „палатина” |музеите на ватикана |със сикстинската капела |катедралата “св. петър” |галерията „вила боргезе”. колизеума |църквите “сан клементе“ с гроба на свети кирил философ и “сан пиетро ин винколи“ със статуята на мойсей на микеланджело |римските форуми |капитолийският хълм |площад “венеция” |пантеонът |площад “навона” |площад “испания” |фонтан “ди треви” |разглеждане на сиена.

[ « назад ] [ нагоре ]
Търсене
Дестинации
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах