Вашата оценка 5.00 от 2 гласа

Екскурзия до ИНДИЯ и НЕПАЛ

Самолетна екскурзия – 17 дни

Маршрут: ДЕЛХИ, ВАРАНАСИ, КАДЖУРАХО, ОРЧА, АГРА, ФАТЕХПУР СИКРИ, ТАДЖ МАХАЛ, ДЖАЙПУР, КАТМАНДУ, полет над ЕВЕРЕСТ, ПАТАН, ПАШУПАТИНАТ, ПОХАРА, ЧИТВАН, Национален парк „ЧИТВАН”, БХАКТАПУР, НАГАРКОТ
Продължителност: 17 дни/ 15 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Индия


  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
  • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - Среща в 16.30 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет – София – Доха в 18.25 ч. с „Qatar Airways”.Пристигане в Доха в 23.59 ч.

2 ДЕН - Самолетен полет Доха – Делхи в 01.35 ч. Пристигане в Делхи в 07.30 ч. местно време. Разглеждане на забележителностите: гробницата Хумаюн, храма Лотос, построен в средата на 16-ти век, историческата крепост Кутаб Минар. Вечеря и нощувка в Делхи.

3 ДЕН - Закуска. Разглеждане на Новия Делхи: Президентството, Парламента, Мемориала на Махатма Ганди – Рай Гат, Бирла Мандир – най-големият хиндуистки храм. След обяд: обиколка на Стария Делхи: Червената крепост, джамията Джама Масджит и др. Свободно време в района на пазарите Джанпат и площад „Конат”. Вечерта - отпътуваме към Джайпур – пищната столица на Раджастан. Вечеря и нощувка в Джайпур.

4 ДЕН - Закуска. Този ден започва с разходка на гърба на слонове до крепостта Амбър (ако няма свободни слонове, изкачването е с джипове) и разглеждане на Двореца на махараджите. След което разглеждаме Градския дворец – типичен пример на архитектурата на Раджастан и на Мугхал; храма Бирла, Обсерваторията Джантар Мантар, построена през 1728 г., и Двореца на ветровете, построен през 1799 г. Свободно време. Вечеря и нощувка в Джайпур.

5 ДЕН - Рано сутринта, по желание – полет с балон над Джайпур. Закуска. Отпътуване към Агра, като по път се разглежда средновековния град Фатехпур Сикри, построен през 1569 г. за столица на империята от великия моголски император Акбар и изоставен поради недостиг на вода. Разглеждаме обществената част на Двореца и личните апартаменти на шаха и жените му. Вечерта в Аргра, по желание – посещение на „Мохабат Тадж шоу”, което разказва историята на вярната и вечна любов на шах Джихан към неговата любима съпруга Мумтаз Махал. Вечеря и нощувка в Агра, градът, в който ще можете да се насладите на магическото шоу на местните улични фокусници.

6 ДЕН - Рано сутринта – възможност да видите Тадж Махал по изгрев слънце. Разглеждане на Тадж Махал, построен от шах Джихан в периода 1631-1653 г. за любимата му съпруга Мумтаз Махал, която придружавала мъжа си при всички негови военни походи и починала по време на такъв поход при раждане. Последното й желание е след смъртта й нейният съпруг да построи най-голямата и най-величествена гробница в света. Шахът трябвало да посещава гробницата всяка година на датата на смъртта на любимата му жена. Закуска. Продължаваме с разглеждане на „Червената крепост” на Агра, дълга 2.5 км, първообраз на „Червената крепост” в Делхи. След това разглеждаме Сикандра и гробницата Акбар. Вечеря и нощувка в Агра.

7 ДЕН - Закуска. Трансфер до гарата в Агра и в 08.02 ч. - пътуване с влак от Агра до Джанси в седалков вагон с климатик. Пристигане в Джанси в 10.45 ч. Трансфер с автобус до гр.Орча, основан през 1531 г.и някогашна столица на клана Бундели, забележителен с характерната си средновековна атмосфера, с дворци и храмове от 16-ти и 17-ти век. Разглеждат се Крепостта Орча, Джехенгир Махал, Радж Махал, Храма Рам Раджа – типичен пример за архитектурата от „Златния век” на град Орча. Продължаваме с пътуването към Каджурахо. Вечеря и нощувка в Каджурахо.

8 ДЕН - Закуска. Разглеждане на известните храмове с еротични статуи в Каджурахо – западната и източната група джайнитски храмове, построени между 950 и 1050 г. по време на династията Шандела. От общо 85 храма, оцелелите са само 22. Около обяд – вътрешен полет до Варанаси – най-старият и свят хиндуистки град, известен със своите традиции и обичаи. Посещение на Сарнат, на 12 км от Варанаси, в долината на река Ганг, където Буда е проповядвал първото си учение и принципите на будизма – четирите велики истини, 8-степенният път и философията на средния път. Разглеждане на голямата ступа Дхамекх, висока 34 метра и построена около 500 г. – в нея Буда е държал първата си проповед; саркофага и колоната на Ашока, Археологическия музей. Вечеря и нощувка във Варанаси.

9 ДЕН - Разходка с лодка по река Ганг преди изгрев слънце. Закуска. Разглеждане на Варанаси – храмът на Дурга и храмът Тулси Манас. След обяд – трансфер до летището и полет Варанаси – Делхи. Пристигане в Делхи, трансфер до хотела и настаняване. Вечеря и нощувка в Делхи.

10 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището. Полет Делхи – Катманду в 07.30 ч. Пристигане в Катманду в 09.00 ч. Следва туристическа обиколка на Катманду. Столицата на Непал Катманду е разположена в едноименната долина, високо в прегръдката на величествените Хималаи. През 1979 г. Катманду е обявен за паметник под закрилата на ЮНЕСКО. Според легенди, заселването на града се свързва с будистки монах, който победил злите духове и отрязал върха на хълма, спиращ водите, превърнали долината в езеро. Тогава те се стекли надолу и на тяхно място в освободената долина се заселили хора. Катманду е единственият най-развит град в Непал. В града и в околностите му са забележителни старият централен площад „Дърбар” с пагодите и старият кралски дворцово-храмов комплекс Хануман Дхока (ХV-XVIII в), храма-манастир на живата богиня Кумари. Вечеря с фолклорна програма. Нощувка в Катманду.

11 ДЕН - Закуска. При хубаво време и по желание – предлагаме едночасов полет (с малък самолет) над Еверест и останалите хималайски първенци. Продължава разглеждането на будисткия Храм на маймуните от III в. пр. Хр. Екскурзия до Бханепа, Патан и Пашупатинат. Патан е древен град, вторият по големина в Непал, в миналото е бил център на будистката наука и култура, известен с къщите с прекрасни дърворезби по вратите и прозорците: площад „Дурбар”, храма Кришна Мандир (17 в.), златния храм Махавихар (12 в.), посветен на Буда и др. Разглеждане на Пашупатинат. Вечеря и нощувка в Катманду.

12 ДЕН - Закуска. Полет Катманду – Похара в 08.05 ч. Пристигане в Похара в 08.40 ч. Разглеждане на долината Похара – разходка с лодка по езерото Phewa Tal, водопадите Дейвис, пещерата Махендра, храмът Бинде Басини. Вечеря и нощувка в Похара.

13 ДЕН - Закуска. Отпътуваме към Читван – най-богатият и известен Национален парк в Непал с над 460 вида птици и други диви животни, сред които носорози и редкият вид кралски бенгалски тигър. В парка живеят още мечки, сърни, леопарди, редки и красиви птици и екзотична растителност, посещение на Център за слонове. Вечеря и нощувка в района на Читван.

14 ДЕН - Закуска. Посещение на Националния парк „Читван”. Този ден имате възможност да се насладите на вълнуващи приключения, организирани от Националния парк „Читван”, като напр. разходка в джунглата на гърба на слон с водач, разходка с кану. Обяд, вечеря и нощувка в района на Читван.

15 ДЕН - Закуска. Отпътуваме към Нагаркот. По път разглеждаме историческия град Бхактапур – Златната врата, пагодата Nyatpola. Привечер пристигаме в Нагаркот – една от най-популярните панорамни площадки в Непал, разположен на 2175 м над морското равнище и близо до Катманду. Нагаркот предлага обширни панорамни гледки към Джаулагири на запад и Канченюга на изток. Може да се видят повече от пет от най-високите върхове – Лхотце (8 516 м), Шо Оу (8 201 м), Макалу (8 463 м) и Манаслу (8 163 м), дори и Еверест (8 848 м). Възможност при хубаво време да се насладите на удивителната гледка по залез. Вечеря и нощувка в района на Нагаркот.

16 ДЕН - Закуска. Възможност при хубаво време да посрещнете слънцето с поглед към осемхилядниците. Пътуване към Катманду. Трансфер до летището и а и полет Катманду – Делхи в 15.55 ч. Пристигане в Делхи в 17.10 ч. Трансфер до хотел. Вечеря и нощувка в Делхи.

17 ДЕН - Закуска. Трансфер до летището. Полет Делхи – Доха в 10.05 ч. Пристигане в Доха в 11.45 ч. Полет Доха – София в 14.30 ч. Пристигане на летище София в 19.40 ч.

 

 
 

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  6 940 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА OT 6 ДО 9 ЧОВЕКА - ЦЕНАТА Е  7 275 лв
 
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА 7 040 лв Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ГРУПА OT 6  ДО 9 ЧОВЕКА - ЦЕНАТА  Е  7 375 лв
 
 
 

Вижте цялата програма тук

Промоционалната цена 6 940 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6   месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 7 040 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък
от  6 месеца.         

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
  • самолетни билети за международните полети: София Доха Делхи, Делхи Доха София; Делхи - Катманду и Катманду – Делхи;
  • самолетни билети за вътрешните полети: КаджурахоВаранаси, ВаранасиДелхи; Катманду - Похара;
  • летищни такси724 лв/ 370 евро (20.02.2020г.) за полета София – ДохаДелхи и обратно - подлежат на потвърждение;
  • летищни такси 223 лв/ 114 евро (20.02.2020г.) за полета  Делхи – Катманду – Делхи - подлежат на потвърждение;
  • летищни такси за вътрешните полети КаджурахоВаранаси, ВаранасиДелхи; Катманду - Похара;
  • трансфери летище – хотел – летище;
  • 15 нощувки в хотели 4* и 5* в Индия и Непал, 15 закуски , 1 обяд и 15 вечери ;
  • 3 нощувки в Делхи
  • 2 нощувки в Джайпур
  • 2 нощувки в Агра
  • 1 нощувка в Каджурахо
  • 1 нощувка във Варанаси
  • 2 нощувки в Катманду
  • 1 нощувка в Похара
  • 2 нощувки в Читван
  • 1 нощувка в Нагаркот
  • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
  • туристическа обиколка на Делхи – (3-ти ден);
  • разходка със слонове и разглеждане на крепостта Амбър – (4-ти ден);
  • разглеждане на Агра –(6-ти ден);
  • разглеждане на Тадж Махал – (6-ти ден);
  • разглеждане на Орча – (7-ми ден);
  • разглеждане на известните храмове с еротични статуи в Каджурахо – (8-ми ден);
  • разходка с лодка по р.Ганг - (9-ти ден);
  • туристическа обиколка на Катманду – (10-ти ден);
  • екскурзия до Бханепа, Патан и Пашупатинат – (11-ти ден);
  • разглеждане долината на Похара и разходка с лодка по езерото Phewa Tal (12-ти ден);
  • посещение на Националния парк „Читван” - (14-ти ден);
  • разглеждане на историческия град Бхактапур – (15-ти ден);
  • пътуване с туристически автобус по време на обиколките в Индия и Непал;
  • билети за влак по маршрута Агра – Джанси във вагон със седалки и климатик;
  • пътуване с автобус по маршрута: Делхи –Джайпур-Агра; Джанси – Орча – Каджурахо; Похара –Читван-Нагаркот-Катманду;
  • входни такси на обектите по програма;
  • наземен транспорт с туристически автобус (при обиколките на обектите);
  • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на български език превод на български език от водачът, който придружава групата);
  • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­102 лв.
 

2. В  ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
  • електронна виза за Индия –  25 щ. долара
  • такса за обработка и подаване на документите за индийска виза 50 лв;
  • виза за Непал – 30 щ.долара (плаща се на границата с Непал, да се носят на летището 2 бр. актуални снимки паспортен размер за визата за Непал);
  • такси за снимане с фотоапарат и камера;
  • Застраховки с включена защита при COVID 19
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв.  Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
  • Застраховки без защита при COVID 19
  • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро39 лв (за лица до 70 год.), 78 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
  • *Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
     
 
  • допълнителни мероприятия,  които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
  • полет с балон над Джайпур – 250 евро (5-ти ден);
  • посещение на „Мохабат Тадж шоу” в Агра45 евро (5-ти ден);
  • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
  • едночасов полет (с малък самолет) над Еверест – 200 евро (за 1 турист) - 11-ти ден (плащат се на място).
 
*Забележки:
 1.  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за  последните два дни по същата.
 2. За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за  голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 20.02.2020г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в  офиса на туроператора;
5. Категоризацията на хотелите в Индия и Непал не съответства на критериите за  категоризация на хотелите в Европа.
4.  Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
3. Цените 6 940 лв/  7040 лв са за човек в двойна стая. За единична стая се налага оплащане от 940 лв. -/подлежи на актуализация /
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 20.02.2020 г и  подлежат на  актуализация.
 
 ПРИ  ЗАПИСВАНЕ  СЕ  ВНАСЯ   КАПАРО:  3 400 лв + 25 щ.долара (за виза за Индия) + 50 лв (за обработка и подаване на документите за виза за Индия)
КРАЕН  СРОК  ЗА  ВНАСЯНЕ  НА  ЦЯЛАТА  СУМА:  30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ


5. Начин на плащане:
                - в брой (в офиса на ТО )               
                - по банков път


 


Информация за хотелите (или подобни):

ДелхиLebua   //www.lebua.com/en/lebua-new-delhi/
ДжайпурParadise   //www.paradisehotels.in/
Агра - Marina  //www.marinaagra.com/
Каджурахо - Clarks   //hotelclarks.com/
Варанаси Hindusthan International   //www.hhihotels.com/
Катманду Hotel  Yak and Yeti   //www.yakandyeti.com/home/index.php
ПохараHotel  Shangri – La    //www.hotelshangrila.com/pokhara/
Читван Hotel  Safari Adventure Lodge  //www.junglesafarilodge.com/
Нагаркот Hotel  The Fort Resort    //fort.tripod.com/Index.html  
 
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ВИЗИ:

Е-визa за Индия:
Необходими документи за получаване на електронна виза за Индия:
  • Копие на международен паспорт.
  • 1бр.цветна актуална снимка размер 5 x 5 см, на бял фон, ако лицето носи очила на снимката да е без очила (350 х 350 пиксела, от 10 КБ до 1 МБ, формат jpeg в дигитален формат на преносител – диск или флаш-памет) на бял фон;
     
За виза за Непал:
  • 2 бр.актуални снимки паспортен формат на хартиен ностиел 3.5 см на 4.5 см е носят на летището при влизане в страната.
ПРИ  ЗАПИСВАНЕ В ОФИСА НА ТУРОПЕРАТОРА КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ ЗА ВИЗА.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване в Индия:
  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
  • За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заведена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
  • Сертификат за ваксинация Доказателство за ваксинация трябва да бъде качено в портала на Air Suvidha.
  • Неваксинираните пътници трябва да представят PCR test, направен до 72 часа, предизаминаване. Пътуващите трябва да качат своя отрицателен PCR тест в портала на Air Suvidha, преди да се качат на полета си.
  • При пристигане в Индия, неваксинираните пътници подлежат на повторен PCR test.
  • Попълнена Self Declaration Form - https://www.newdelhiairport.in/airsuvidha/apho-registration
 
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване в Непал:
  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
  • За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заведена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
  • Сертификат за ваксинация
  • Неваксинираните пътници трябва да представят PCR test, направен до 72 часа, преди заминаване
  • Попълнена International Traveler Online Arrival Form -https://www.visamundi.fr/en/sante/nepal/