Вашата оценка

Екскурзия до ДУБАЙ и АБУ ДАБИ

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 9 дни

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: Дубай, Абу Даби
Продължителност: 9 дни/ 7 нощи
Дати на отпътуване: 19.04.2024, 02.05.2024, 05.09.2024, 18.10.2024, 15.11.2024, 13.12.2024
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
19.04.2024 1880.00 лв Запитване
02.05.2024 1880.00 лв Запитване
05.09.2024 1880.00 лв Запитване
18.10.2024 1880.00
1880.00 лв
Запитване
15.11.2024 1880.00
1880.00 лв
Запитване
13.12.2024 1880.00
1880.00 лв
Запитване
  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
  • Изтегли в MS WORD

1 ДЕН – Среща в 13.30 ч., на летище София, Терминал 1. за полет София – Aбу Даби  с „Wizz Air“.  Кацане на летището в Абу Даби. Трансфер до хотел. Нощувка в централната част на Абу Даби.
 
2 ДЕН – Закуска. Туристическа  обиколка на Aбу Даби - най-богатият и политически значимият град на 7-те емирства. Абу Даби е столицата на Обединените арабски емирства, както и столицата и най-големият град на емирство Абу Даби и втория по големина в ОАЕ. Градът е разположен на 27 метра надморска височина на югоизточния бряг на Персийския залив с население от 1 450 000 жители. По време на обиколката, ще посетим  известната и импозантна джамия Sheikh Zayed Grand Mosque, ще минем през живописния  8  километров булевард Корниче с много ресторанти, кафенета, магазини и красив плаж. Свободно време за кратка пешеходна разходка и за една чашка арабско кафе. Обиколката ще продължи с посещение на изключително красивия  Национален дворец  на Абу Даби - Qasr Al Watan .  По желание посещение на най-големият МОЛ на града, където ще бъде нашата спирка за обяд. След обиколката свободно време за пазаруване и разходка. Вечерта  по желание -  круиз с вечеря в залива на Абу Даби, по време на който ще се впечатлите от невероятните гледки към осветените небостъргачи и красиви сгради в арабски стил*. Нощувка в Абу Даби.
 
3 ДЕН – Закуска. Продължаваме с обиколката на Aбу Даби, като ще минем покрай най-високия небостъргач в Абу Даби Sky Tower с височина от 292 м.и разположен на о-в Al Reem. След това ще посетим впечатляващия в архитектурно отношение хотел Emirates Palace. По желание ще посетим етнографският музей на открито “Heritage Village , който е модел на емирско село и показва бедуинския начин на живот и наследство като бедуинските оазис с разположени палатки с лагерни огньове и горещ арабски чай. Ще видите още къщи в типична арабска архитектура, ще може да се запознаете с традиционните арабски занаяти, може да разгледате Музея, който показва стария Абу Даби преди петролния бум, ще може да си купите типични абарски сувенири от богатия базар , ще се разходите по плажа към етнографското селище.  След това ще се разходим до островите Yas и Saadiyat с красивите плажове и хотели и изобилие от ресторанти и кафенета. Ще минем покрай впечатляващата сграда на музея на изкуствата „ Лувър“, с произведения на изкуството от цял ​​свят. Свободно време за разходка и обяд. След обяд по желание посещение на  Ferrari World, първият базиран на марката Ferrari тематичен парк в света, който държи рекорд за най-голямата космическа рамкова структура, изграждана някога. След обиколката – свободно време за пазаруване. Нощувка Aбу Даби.
 
4 ДЕН – Закуска. Отпътуване към Дубай. След пристигане  ще започне  туристическата обиколка на новия Дубай. Първо ще посетим  комплекса „Dubai Marina“ с яхтеното пристанище, с красиви небостъргачи ,между които  най-високата жилищна сграда в света Princess Tower, както и усуканата на 360 градуса Cayan Tower. Спирка за снимки с невероятните небостъргачи наоколо, на фона на колоритните яхти, акустирали в Марината. Турът ни продължава към "осмото чудо на света" - изкуственият остров Палмата. Ще преминем по "стъблото", за да стигнем най-новия комплекс The Pointe, откъдето се открива прекрасна гледка към една от емблемите на Дубай – 5- звездният хотел Атлантис. Спирка за снимки. Продължаваме с посещение на  Мединат Джумейра – „Арабската Венецеия" , който е най-големият курорт в Емирството,  разположен  на над 40 хектара . Той е проектиран да прилича на традиционен арабски град. Курортът се състои от три  хотела с  красиви градини  и  29 летни къщи, и над 50 ресторанта и бара. Свободно време за разходка , кафе или обяд. Оттук ще може да направите най-хубавите снимки към една от перлите на Дубай - емблематичния 7-звезден хотел хотел Бурж Ал Араб , след което ще се отправим към красивия  плаж на  Мединат Джумейра. Спирка за снимки и разходка Обиколката ще завърши в търговския център „Dubai Mall“, от където може по желание  да  се изкачите до най-високата сграда в света – небостъргача „Бурж Халифа“ или да посетите  Аквариума и подводния  зоопарк в Дубай Мол*. В края на деня ще посетим шоуто на най-голямия в света „Танцуващ и пеещ фонтан“, който е разположени в езерото Бурж Халифа, Височината на водната струя достига до 150 метра, над 6600 светлини и 25 цветни прожектори създават уникален визуален спектакъл. Нощувка в Дубай.
 
5 ДЕН – Закуска. Свободно време с възможност за плаж на един от хубавите плажове в Дубай - Al Mamzar или при желание и възможност - посещение на“ Dubai Miracle Garden” – невероятно красива цветна градина от естествени цветя в пустинята*. Огромни цветни композиции от милиони живи растения, насред пясъците., Градината е стартирана на деня на Свети Валентин през 2013 г.и е най-голямата в света естествена цветна градина, заемщаа площ от 72,000 кв.м. В градината има над 50 милиона цветя и 240 милиона растения. След обяд, по желание - организирано сафари в пустинята (с включена  вечеря)*. Благодарение на това пътешествие имате възможност да се запознаете с чудесата и тайните на  пустинята в рамките само на няколко часа, да се насладите на залеза на слънцето в пустинята. Продължаваме към бедуински лагер, където ви очаква вкусна вечеря бaрбекю, салати и десерти, аромата на арабското наргиле Shisha, ще се насладите на изкуството на арабския танцц и арабската музика. След една незабравима вечер се връщате в хотела. Нощувка в Дубай.
 
 
6 ДЕН – Закуска. Туристическа  обиколка този ден ще започне с  разгледане на Джамията Джумейра – великолепен пример на ислямска архитектура. След това се отправяме към старата част на града – Бурж Дубай, пресичайки канала на Дубай с традиционните водни таксита Abra. Тук ще посетим историческия квартал Al Fahidi, наречен „старият Холивуд на Дубай“. По желание посещение на  историческия музей на Дубай, намиращ се  във форта AL FAHIDI . Музеят пресъздава живота на хората от преди 40 века. Наблизо е BASTAKIYA - вятърна кула, използвана за охлаждане на домовете наоколо. Ще се разходим по криволичещите тесни калдаръмени улички с типична арабска архитектура, за да усетим традиционния живот в Стария Дубай през средата на 19 век. Свободно време за обяд и за типично арабско кафе в някое от многото чаровни ресторанти и кафенета в този квартал. Екскурзията завършва с посещение на „Златния пазар”. Свободно време с възможност за посещение на “Ibn  Battuta  Mall“ (до там се пътува с метро). Нощувка в Дубай.

 

7 ДЕН –  Закуска  Свободно време с възможност за плаж на един от хубавите плажове в Дубай – Jumeirah beach. По желание и при възможност ви се предлага  посещение на туристическия парк “Global village”*. Той съчетава на едно място култури от 90 страни по света и се твърди, че е най-големият проект за туризъм, развлечения и пазаруване  в света.  Вечерта по желание круиз с вечеря по Канала на Дубай, по време на който ще може да видите вечерния Дубай с някои от най-известните забележителности като Бурж Халифа и осветения мост с водопад на канала*. Нощувка в Дубай.
 
8 ДЕН – Закуска.  Свободен ден с възможност за плаж или пазаруване.
По желание обяд в ресторант „Калейдоскоп“ в хотел Атлантис*. След обяда ще имате възможност безплатно да посетите  аквариума и да изживеете невероятното приключение в търсене на изгубеното съкровище на атлантите. Трансфер до летището в Абу Даби за полет до  София.
 
9 ДЕН – Пристигане на летище София.

 

 

 
Вижте цялата програма тук

УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с  допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”



1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
  • самолетни билети за полетите София – Абу Даби – София с “Wizz air” (с включен багаж: куфар +  ръчен багаж);
  • летищни такси;
  • Полетна информация:
  • 1 ДЕН – Среща в 13.30 ч., на летище София, Терминал 1. В 15.10 ч. - самолетен полет София – Aбу Даби  с „Wizz Air“. Кацане на летището в Абу Даби в 21.05 ч.
  • 8 ДЕН – Полет до Абу Даби- София в  21.50 ч.
  • 9 ДЕН – Пристигане на летище София в 02.25 ч.
  • *Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждаване на групата.
  • трансфери летище – хотел – летище;
  • 7 нощувки със закуски в хотели 4 * в Абу Даби и Дубай.
  • 2 нощувки в Абу Даби
  • 5 нощувки в Дубай
  • Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.
  • туристическа обиколка на  Абу Даби – (2-ри и 4 –ти ден);
  • билети за президентския дворец в Абу Даби – (2-ри ден);
  • туристическа обиколка на  на Дубай – (4-ти и 6-ти ден);
  • екскурзоводско обслужване, водач и екскурзовод на български език .
  • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – ­63 лв. 
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
  • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
  • круиз с вечеря в залива на Абу Даби -  95 щ. долара - (2 –ри ден);
  • посещение на “BURJ KHALIFA”50 евро - (4-ти ден);
  • посещение на  “Dubai Miracle Garden” -  35 евро на човек с вкл. билет + транспорт-(5-ти ден);
  • сафари  в  пустинята (с вечеря)60 евро - (5-ти ден);
  • посещение на “Global village (с включени транспорт и вход) - 25 евро - (7-ми ден);
  • луксозен круиз с вечеря по Канала на Дубай  – 65 щ.долара - (7-ми ден);
  • обяд в ресторант Калейдоскоп в хотел Атлантис и посещение на акварияма  и неневоятното приключение в търсене на изгубеното съгровище на атлантите – 50 евро (8-ми ден);
 
Застраховки с включена защита при COVID 19
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
  • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
Застраховки без защита при COVID 19
  • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро20 лв (за лица до 70 год.), 40 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
  • *Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
 
*Забележки:
1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3.  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
4.  За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.
5. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 14.05.2023 г. и е възможно да  подлежат на актуализация.
6. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
7. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
8. Екскурзията  не е подходящи за лица с ограничена подвижност.
3. Цените 1 880 лв са за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 940 лв. /подлежи на потвърждение/
4. За дете до 12 год., настанено на трето допълнително легло – отстъпката е 120 лв
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към дата 14.05.2023г и е възможно да подлежат на актуализация
 
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ  940 лв.
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 10 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 
КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
 
 
5. Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)
             - по банков път
 


 





 
  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
  • За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заведена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.