Вашата оценка 5.00 от 3 гласа

ВИЕТНАМ, с круиз в залива Халонг

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 11 дни

Вид транспорт: Комбиниран
Маршрут: круиз в залива Халонг, Ханой, Хюе, Хой Aн, Дананг, Златния мост на хълма Ба На,Сайгон (Хо Ши Мин), Пном Пен, Сием Реп, Анкор Том
Продължителност: 11 дни/ 8 нощи
Дати на отпътуване: 16.11.2024, 13.02.2025, 20.03.2025, 14.04.2025, 20.11.2025
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
16.11.2024 6170.00 лв Запитване
13.02.2025 6170.00
6070.00 лв
Запитване
20.03.2025 6170.00
6070.00 лв
Запитване
14.04.2025 6170.00
6070.00 лв
Запитване
20.11.2025 6170.00
6070.00 лв
Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD

1 ДЕН – Сборен пункт на летище София в 10.50 ч. Терминал 2 за самолетен полет София – Доха След пристигане в Доха, следва  полет за Ханой.
 
2 ДЕН – Пристигане във Виетнамската столица сутринта. Трансфер до хотел и по възможност настаняване. През този ден ще започнем обиколката на Ханой. Това е град с много история, красиви езера, паркове и архитектура, запазила френския стил от миналото. Ще видим Пагодата на една колона от  1049 г. която  наподобава красив лотус, ще се докоснем до духовната сила на „Храма на литературата’’, посветен на учените и писателите, ще посетим храма „Нгок Сон’’ при езерото Хоан Кием. Ще видим още емблематични за града места, като се потопим в неповторимата атмосфера на този град с безбройните моторчета и неописуем трафик, който е истинска атракция за всички туристи. Нощувка в Ханой.
 
3 ДЕН Закуска. Очаква ни пътуване с автобус през областта на делтата на Червената река в Северен Виетнам към известния залив Халонг (около 3 часа) Около 12.00 ч. ще се регистрираме на кораба „Емералд”, който потегля за круиз в залива Халонг в 12.30 ч
Обяд на кораба. След обяд – свободно време. В 15.00 ч. – екскурзия до пещерата Сунг Сот. В 16.00 ч. – следобедна закуска с палачинки. Следва посещение на ферма за перли – тук имате възможност да поплувате или срещу допълнително заплащане – каране на каяк.
В 18.00 ч. – кулинарен курс за приготвяне на виетнамски пролетни ролца. Следва поднасяне на сандвичи за предястие на палубата и вечеря в ресторанта в 19.00 ч. В 20.00 ч. – лов на сепии (сезонен). В 20.30 ч. – кино вечер с прожекция на филма „Индокитай”. Нощувка на кораба в залива Халонг.
 
4 ДЕН –  Закуска. Кафе и сладки ще бъдат поднесени на палубата от 06.30 до 07.30 ч.
В 06.30 ч. – практика по Тай чи на палубата. В 07.00 ч. – разглеждане на пещерата Луон с бамбукова лодка. Освобождаване на каютите в 08.00 ч. и закуска в 08.30 ч. Круиз из залива Бай Ту Лонг покрай островите Ба Хай и Ханг Ма. Връщане в Ханой и нощувка в Ханой.
 
5 ДЕН – Закуска. Трансфер до летището за  вътрешен полет до Хюе. Старата столица на Виетнам ще ни преведе през вековете с красивия комплекс  от впечатляващата архитектура на пагодата  “Тиен Му” и гробницата на император Мин. До там ще стигнем  с  корабче по река Хуонг Гианг, като се насладим на околната природа. След това нашата програма ще ни отведе сред множеството дворци, храмове, кули, библиотека и музеи – това е Цитаделата и разположеният в нея императорски дворец, построен в началото на 19-ти век по модел на Забранения град в Пекин. Тук е и Гробницата на император Кай Дин,  забележителен комплекс, издигнат за 11 години, уникален със съчетаните в него  елементи от Източната, Западната и Индийската архитектури. Всичко, което ще видим в Хюе, наистина ще ви  направи свидетели на една древна  култура с безценна историческа стойност. В края на деня ще отпътуваме за едно приказно градче,чиято романтика ще бъде добър баланс на богатата история.  Това  е ХОЙ АН,  градът на бамбуковите фенери, където вечер всички улици са осветени с приказни светлини и форми. Вечеря. Нощувка в Хой Ан.
 
6 ДЕН – Закуска. Следва пешеходна обиколка на  чаровното градче Хой Ан, разположено на двата бряга на р. Ту Бон, известно като архитектурен и културен център. Тук ще срещнем  разнообразно азиатско  влияние  и уникални сгради в китайски, японски  или чисто виетнамски стил - Китайския храм,  Японския покрит мост, специфични градски постройки. След това ще отпътуваме за Дананг, един нов модерен град с чудесни курорти.  Пътят ни минава покрай  именития “Китайски плаж” с пясъчна ивица, дълга километри. Още с влизането в града ще ни впечатли мостът с формата на дракон, изграден красиво точно като  за снимка,   ще разгледаме и  интересния музей „Чам” с едни от най-фините скулптури, издялани от камък. Вечеря и нощувка в Дананг.
 
7 ДЕН –Закуска. Следва един изключително вълнуващ ден,който ще ни донесе много емоции и радостно настроение сред една от 5-те топ забележителоности във Виетнам – Комплексът „Ба На Хилс”. С лифт ще се изкачим на планината, а лифтът е регистриран с няколко рекорда на Гинес и сам по себе си е атракция.  Всяка крачка в този комплекс , разположен на няколко нива, е изградена с мисълта за забавление и осигурява на гостите интересно преживяване. Първо, разбира се, ще се докоснем до „Ръцете на Бога” – Златния мост, определен заслужено от списание Таймс като „ едно от най-интересните места, които можете да посетите  в света.” На друго ниво се намира  Френското село,  а калдъръмените улички и сградите в европейски стил ще ни отведат чак до Арката на влюбените. Но безспорно, eдно от най-интересните места е 4D Death Rase.Там ще можете да „летите” като във Формула 1- във въздушна надпревара, сред машини за вятър, пара и дим – с тръпката на виртуалната реалност! /опция по желание/. Комплексът може да предложи още много хубави места за хапване, почивка и неописуеми гледки към долината. Няма да искате да си тръгнете! Привечер ще се отправим към летището в Дананг за вътрешен полет до южната част на Виетнам – град Сайгон. Вечерта – настаняване и нощувка.
 
8 ДЕН –Закуска. Започваме  обиколката на Сайгон (Хо Ши Мин) – най-големият град във Виетнам, с 300-та годишна история, изпълнена с традиции и култура. Ще  посетим катедралата „Нотр Дам”, построена през 1877-83 г., сградата на Централната поща и кметството в типичен френски стил, пагодата „Вин Нием” и Президентския дворец. Ще остане и свободно време  за разходка в централната част на града, където френското влияние в архитектурата се чувства навсякъде. Който иска да се върне в историята на Виетнамската война и да разбере как този героичен народ се е бранил, като е изградил един уникален подземен град, може да посети тунелите Ку Чи.* Наистина е интересно да видиш как населението се е укривало от американските войници под земята – с пълната инфраструктура на жилища, училища, кухни, обущарници, шивашки ателиета, перални, складове и т.н Днес това е едно от най-интересните места за туристите.
А за вечерта  ще предложим още едно приятно преживяване -  който има  желание може да направи  вечерна разходка с круизен кораб по река Сайгон.* Нощувка.
 
9 ДЕН -Закуска. Свободно време за самостоятелна разходка в Сайгон, според вашите интереси, или може да направите допълнителна екскурзия до Делтата на река Меконг.* С автобус ще пътуваме до  селцето Вин Лонг, разположено на делтата на реката. С моторна лодка ще се придвижим  до плаващия пазар, където пазаруването от лодки във водата  е доста атрактивно и типично за района. Разходката продължава към остров Донг Хоа Хиеп и ще плуваме по тесните канали, за да  видим  традиционния живот на местното население. Селищата са  съхранили бита на хората с техните  ферми за отглеждане на пчели, тропически плодове и красиви орхидеи. Можем да опитаме прясна медовина с местен мед и вино, а в кокосова ферма да вкусим прясно  приготвени сладки от кокос. Ако имаме  възможност, ще гледаме и представение от  типичната за региона Тай Ту музика, а  денят наистина ще остане незабравим  с този пъстър и  необичаен за нас азиатски колорит. Обогатени от интересните преживявания, ще се завърнем за вечеря и нощувка.
 
10 ДЕН -  Закуска. Свободно време. Следобед – трансфер до летището за  полет Сайгон – Ханой. Пристигане в Ханой и следва полет Ханой – Доха.

11 ДЕН - Пристигане в Доха и следва полет за София.

 

Вижте цялата програма тук
*Промоционалната цена 6 070 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6  месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 6 170 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък
от 6 месеца.

УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с  допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”

ПОЯСНЕНИЯ:
1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • самолетни билети за всички международни и вътрешни полети;
 • ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • 1 ДЕН –  Сборен пункт на летище София в 10.50 ч., Терминал 2. Самолетен полет София – Доха в 12.50 ч. с Qatar Airways. Пристигане в Доха в 18.30 ч. Самолетен полет Доха – Ханой в 20.45 ч.
 • 2 ДЕН Пристигане в Ханой в 07.20 ч.
 • ДЕН Закуска. В 10.30 ч. – вътрешен полет Ханой – Хюе с Jetstar. В 11.40 ч. – пристигане в Хюе.
 • ДЕН В 19.00 ч. – вътрешен полет Дананг – Сайгон (Хо Ши Мин) с Vietnam Airlines. Пристигане в Сайгон в 20.30 ч.
 • 10 ДЕН -  В 18.25 ч. – полет Сайгон – Ханой. Пристигане в Ханой в 20.45 ч. Полет Ханой – Доха в 22.15 ч.
 • 11 ДЕН - В 05.30 ч. – пристигане в Доха. В 06.50 ч. – полет Доха – София. Пристигане на Летище София в 12.00 ч.
 • *Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждаване на групата
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 714 лв./365 евро– подлежат на потвърждение;
 • всички трасфери летище – хотел – летище;
 • 8 нощувки една от които на круизен кораб, 8 закуски 1 обяд, 1 следобедна закуска и 4 вечери. Хотели 3* и 4* във Виетнам;
 • 2 нощувки в Ханой
 • 1 нощувка на круизен кораб „Емералд” в залива Халонг
 • 1 нощувка в Хой Ан
 • 1 нощувка в Дананг
 • 3 нощувки в Сайгон
 • Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.
 • обиколка на Ханой – (2-ри ден);
 • екскурзия с автобус до залива Халонг (3-ти ден);
 • корабен круиз в залива Халонг (с включени: кулинарен курс за приготвяне на виетнамски пролетни ролца, сандвичи за предястие на палубата, лов на сепии (сезонен), кино вечер с прожекция на филма „Индокитай”, екскурзия до пещерата Сунг Сот, посещение на ферма за перли, практика по Тай чи на палубата на кораба, разглеждане на пещерата Луон с бамбукова лодка) -3-ти и 4-ти ден;
 • круиз из залива Бай Ту Лонг покрай островите Ба Хай и Ханг Ма (4-ти ден);
 • разходка с корабче по р. Хуонг Гианг в гр.Хюe (5-ти ден);
 • обиколка на Хюе –(5-ти ден);
 • пешеходна обиколка на централната част на град Хой Ан –(6-ти ден);
 • посещение на музея „Чам“ – (6-ти ден);
 • посещение на хълма Ба На и Златния мост- (7-ми ден);
 • обиколка на Сайгон – (8-ми ден);
 • наземен транспорт с туристически автобус с климатик;
 • обиколките на градовете и екскурзиите, включени в програмата с местен екскурзовод и превод на български език от водачът, който придружава групата;
 • входни такси за всички посещавани обекти, посочени в програмата;
 • възможност за посещение на представителни магазини за коприна и минерали;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – 75 лв. 
 
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:  
 • виза за Виетнам – 25 щ. долара;
 • такса за обработка и подаване на документите за виза – 120 лв;
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • посещение на тунелите Ку чи – 45 щ. долара (за група от минимум 10 човека, при  по-малка група се налага доплащане) – (8-ми ден);
 • вечерна разходка с круизен кораб по река Сайгон  - 30 щ.долара -(8-ми ден);
 • екскурзия с автобус до делтата на р. Меконг и разходка с лодка в делтата на р. Меконг – 75 щ. долара (9-ти ден)- при група от минимум 7 туриста, при по-малка се налага доплащане.
 
Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро25 лв (за лица до 70 год.), 50 лв - за лица от 71 год. до 80 год.
*Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.


Забележки:
1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3.  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
4.  За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.
За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж

5. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.02.2023 г. и е възможно да  подлежат на актуализация.
6. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
7.  Хотелите се препотвърждават и актуализират, при потвърждение на групата. Категоризацията на хотелите във Виетнам не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.

8. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от  клиента. 
9. Екскурзията  не е подходящи за лица с ограничена подвижност.
3. Цените 6 070 лв./6 170 лв. са за турист в двойна стая. За единична стая се налага доплащане от 430 лв.- /подлежи на актуализация/. 
 
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 3 000 лв.
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 10 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 
КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.
 
 
ПРИ ЖЕЛАНИЕ НА КЛИЕНТА, МОЖЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА ИНДИВИДУАЛНО ПЪТУВАНЕ С ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК.
ОБИКОЛКИТЕ В ГРАДОВЕТЕ ПОДЛЕЖАТ НА ПРЕПОТВЪРЖДЕНИЕ СПОРЕД АКТУАЛНАТА ПРОГРАМА НА МЕСТНИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ.
 
 
4.Начин на плащане:
  - в брой (в офиса на ТО )
   - по банков път.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ВИЗА ВИЕТНАМ:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • 1 снимкa (паспортен формат - актуалнa) за визата за Виетнам на дигитален носител,снимката трябва да е на светъл фон и лицето да е без очила.
 • За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заведена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 • Сканирана основна страница на паспорта на дигитален носител
   
НЕОБХОДИМИ  ДОКУМЕНТИ за пътуване Виетнам:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заведена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.