Вашата оценка 5.00 от 4 гласа

Екскурзия до ВИЕТНАМ и КАМБОДЖА

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ: 14 дни

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: Ханой, Хюе, Хой Aн, Дананг, Златния мост на хълма Ба На, Сайгон (Хо Ши Мин), Пном Пен, Сием Реп, Анкор Том
Продължителност: 14 дни/ 11 нощи
Дати на отпътуване: 24.03.2023, 10.11.2023
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
24.03.2023 5720.00 лв Запитване
10.11.2023 5720.00
5620.00 лв
Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD

Азия е любима дестинация и винаги човек иска да се завърне там. Нашият авторски маршрут  предлага преживяване за душата и сетивата, защото и двете страни – ВИЕТНАМ и КАМБОДЖА  предлагат не само хилядолетна история, впечатляваща природа, но и много повече.
Ето какво ви подготвихме :

 • Избрахме най-добрия сезон за пътуване.
 • Ще се насладите на прекрасен круиз  сред  магическото въздействие на залива Ха Лонг.
 • Ще направите едно завръщане към историята сред великолепието на императорския дворец в Хюе и романтиката сред фенерите на Хой Ан.
 • Ще се докоснете до „Ръцете на Бога”  на Златния мост  и  хълма Ба На.
 • Ще посетите града с френска изящност Сайгон и ще преживеете колорита на традиционните  наколни жилища по  делтата на р. Меконк.
 • Ще посрещнете изгрева с незабравимо преживяване сред  тайнствената сила на храмовете Анкор.
 • Ще ви настаним  само в избрани  хотели, а храната във Витнам е произведение на изкуството, при това – вкусно!
 • Гарантираме сигурност на пътуването и професионални водачи  ние имаме над 20-годишен опит с групи до всички  континенти .
 
 
 


ДЕН 1: Сборен пункт на летище София , Терминал 2 и самолетен полет София – Доха. Следва свързващ полет от Доха за Ханой.

ДЕН 2: Пристигане във Виетнамската столица рано сутринта и през този ден ще започнем обиколката на Ханой. Това е град с много история, красиви езера, паркове и архитектура, запазила френския стил от миналото. Ще видим Пагодата на една колона от  1049 г. която  наподобава красив лотус, ще се докоснем до духовната сила на „Храма на литературата’’, посветен на учените и писателите, ще посетим храма „Нгок Сон’’ при езерото Хоан Кием. Ще видим още емблематични за града места, като се потопим в неповторимата атмосфера на този град с безбройните моторчета и неописуем трафик, който е истинска атракция за всички туристи. Нощувка в Ханой.

ДЕН 3: Закуска. През този ден ни предстои едно пътуване, което никога не  се забравя – великолепното природно чудо на Виетнам -  Халонг. Заради своята красота и изящество заливът  Халонг е включен в престижния клуб на най-красивите заливи на света. След около 3 часа пътуване през областта на Червената река в Северен Виетнам,  този феномен, част от световното наследство на ЮНЕСКО, ще ни посрещне за 4-часов круиз  след безбройните си   приказни форми. По време на разходката ще се насладим на изумителните гледки от борда на традиционното туристическо „Сонг Биен”. Ще видим миниатюрните островчета, осеяни със скални сводове, отвесни скали, безчет белопясъчни плажове и закътани заливчета. Подобно на скулптури на анимационни герои, тези варовикови острови имат чудати имена: Ароматна пръчица, Каменно куче и Биещите се пилета (символ на Халонг). Ще спрем, за да разгледаме  и най-красивата пещера – Тиен Кунг, после ще ви предложим вкусен обяд. Каквото и да разкажем за Халонг, няма да можем да опишем емоцията от този круиз – просто трябва да се преживее!  Нощувка.

ДЕН 4: Закуска. Трансфер до летището за  вътрешен полет до  Хюе. Старата столица на Виетнам ще ни преведе през вековете с красивия комплекс  от впечатляващата архитектура на пагодата  “Тиен Му” и гробницата на император Мин. До там ще стигнем  с  корабче по река Хуонг Гианг, като се насладим на околната природа. След това нашата програма ще ни отведе сред множеството дворци, храмове, кули, библиотека и музеи – това е Цитаделата и разположеният в нея императорски дворец, построен в началото на 19-ти век по модел на Забранения град в Пекин. Тук е и Гробницата на император Кай Дин,  забележителен комплекс, издигнат за 11 години, уникален със съчетаните в него  елементи от Източната, Западната и Индийската архитектури. Всичко, което ще видим в Хюе, наистина ще ви  направи свидетели на една древна  култура с безценна историческа стойност. В края на деня ще отпътуваме за едно приказно градче,чиято романтика ще бъде добър баланс на богатата история.  Това  е ХОЙ АН,  градът на бамбуковите фенери, където вечер всички улици са осветени с приказни светлини и форми. Ще изберем китно ресторантче на брега на реката, ще хапнем, а после можем да  се повозим на някоя от красивите лодки,които се надпреварват  със своята  цветна украса. Чувството е като в приказките  от едно време. Нощувка.

ДЕН 5: Закуска. Следва пешеходна обиколка на  чаровното градче Хой Ан, разположено на двата бряга на р. Ту Бон, известно като архитектурен и културен център. Тук ще  срещнем  разнообразно азиатско  влияние  и уникални сгради в китайски, японски  или чисто виетнамски стил - Китайския храм,  Японския покрит мост, специфични градски постройки. След това ще отпътуваме за Дананг, един нов модерен град с чудесни курорти.  Пътят ни минава покрай  именития “Китайски плаж” с   пясъчна ивица, дълга километри. Още с влизането в града ще ни впечатли мостът с формата на дракон, изграден красиво точно като  за снимка,   ще разгледаме и  интересния музей „Чам” с едни от най-фините скулптури, издялани от камък. Вечеря и нощувка в Дананг.

ДЕН 6: Закуска. Следва един изключително вълнуващ ден,който ще ни донесе много емоции и радостно настроение сред една от 5-те топ забележителоности във Виетнам – Комплексът „Ба На Хилс”. С лифт ще се изкачим на планината, а лифтът е регистриран с няколко рекорда на Гинес и сам по себе си е атракция.  Всяка крачка в този комплекс , разположен на няколко нива, е изградена с мисълта за забавление и осигурява на гостите интересно преживяване. Първо, разбира се, ще се докоснем до „Ръцете на Бога” – Златния мост, определен заслужено от списание Таймс като „ едно от най-интересните места, които можете да посетите  в света.” На друго ниво се намира  Френското село,  а калдъръмените улички и сградите в европейски стил ще ни отведат чак до Арката на влюбените. Но безспорно, eдно от най-интересните места е 4D Death Rase.Там ще можете да „летите” като във Формула 1- във въздушна надпревара, сред машини за вятър, пара и дим – с тръпката на виртуалната реалност! /опция по желание/. Комплексът може да предложи още много хубави места за хапване, почивка и неописуеми гледки към долината. Няма да искате да си тръгнете! Но в ранния следобед ще се отправим към летището в Дананг за вътрешен полет до южната част на Виетнам – град Сайгон. Вечерта – настаняване и нощувка.

ДЕН 7: Закуска. Започваме  обиколката на Сайгон (Хо Ши Мин) – най-големият град във Виетнам, с 300-та годишна история, изпълнена с традиции и култура. Ще  посетим катедралата „Нотр Дам”, построена през 1877-83 г., сградата на Централната поща и кметството в типичен френски стил, пагодата „Вин Нием” и Президентския дворец. Ще остане и свободно време  за разходка в централната част на града, където френското влияние в архитектурата се чувства навсякъде. Който иска да се върне в историята на Виетнамската война и да разбере как този героичен народ се е бранил, като е изградил един уникален подземен град, може да посети тунелите Ку Чи.* Наистина е интересно да видиш как населението се е укривало от американските войници под земята – с пълната инфраструктура на жилища, училища, кухни, обущарници, шивашки ателиета, перални, складове и т.н Днес това е едно от най-интересните места за туристите. А за вечерта  ще предложим още едно приятно преживяване -  който има  желание може да направи  вечерна разходка с круизен кораб по река Сайгон.* Модерният град е осветен красиво, музикалното шоу е забавно, а храната – вкусна. Нощувка.
.
ДЕН 8: Закуска. Този ден можете да изберете  самостоятелна разходка в Сайгон, според вашите интереси, или да направите допълнителна  екскурзия до Делтата на река Меконг.* С автобус ще пътуваме до  селцето Вин Лонг, разположено на делтата на реката. С моторна лодка ще се придвижим  до плаващия пазар, където пазаруването от лодки във водата  е доста атрактивно и типично за района. Разходката продължава към остров Донг Хоа Хиеп и ще плуваме по тесните канали, за да  видим  традиционния живот на местното население. Селищата са  съхранили бита на хората с техните  ферми за отглеждане на пчели, тропически плодове и красиви орхидеи. Можем да опитаме прясна медовина с местен мед и вино, а в кокосова ферма да вкусим прясно  приготвени сладки от кокос. Ако имаме  възможност, ще гледаме и представение от  типичната за региона Тай Ту музика, а  денят наистина ще остане незабравим  с този пъстър и  необичаен за нас азиатски колорит. Обогатени от интересните преживявания, ще се завърнем за вечеря и нощувка.

ДЕН 9: Закуска. Свободен ден или, по желание - екскурзия до националния парк „Кан Джо” – биосферен резерват под закрилата на ЮНЕСКО, един от най-значимите резервати за диви животни във Виетнам.* По време на това пътешествие сред естествената природа и нейните обитатели ще посетим Острова на маймуните, където живее популация от над 1 000 екземпляра, ще посетим крокодилска ферма и ще видим типичната за тези райони уникална мангрова гора.
Може би като се завърнем в града,  ще можем да опитаме и националното ястие пхо- супа от оризово фиде, което богати и бедни ядат на закуска,а и по всяко време на деня. Това „пхо”, което ще вкусите тук, не прилича на нищо друго, което сте опитвали. Може да се качим на някоя велорикша и да стигнем до  „Пхо Хоа“, може би най-прочутия от хилядите ресторанти за спагети. Улица „Пастьор“ е раят на пхо, по нея се редят всякакви  лавки и сергии, продаващи този специалитет от двайсет години, но „Пхо Хоа“ е смятан за най-добрият ресторант тук. Ароматизиран бульон, варен пет часа, меки спагети и тънки резенчета говеждо или пилешко. Опитайте!*  Нощувка.

 
ДЕН 10: Закуска.  В този ден ще тръгнем рано към  летището за  полет Сайгон – Пном Пен.  След  пристигането в столицата на кралство Камбоджа  ще започнем нашата обиколка  с посещение на Кралския дворец и Сребърната пагода, Националния исторически музей и  Националния паметник на славата. Ще си кажем най-съкровенно желание до храма Уат Пром, разположен в  централната точка на града, защото,  както преданието твърди, изречените там  желания,  се сбъдват. Градът, известен като „Бисера на Индокитай”  и разположен на 4 реки,  ще ни предаде със сигурност  своята кротка изящност, за да се отпуснем на вкусна традиционна вечеря. Нощувка.

ДЕН 11: След закуска  ще потеглим за  Сием Реп с корабче при възможност /  или автобус със спирка в рибарско селище и на екзотичен пазар на местни деликатеси. Пътуваме към вратата на най-големия религиозен комплекс в света, който дължи своето развитие  именно на  храмовете Ангкор, обявени за едно от новите Седем чудеса  на света. Вечерта ще имаме вечеря с традиционните  танци „Апсара”, които някога само кралете са имали привилегията на гледат. Нощувка в Сием Реп.

ДЕН 12: Този ден ще остане задълго във вашите спомени, защото ще посетим невероятния храмов комплекс Ангкор. Още в 05.30 ч. ще посрещнем изгрева на слънцето над храмовете и това ще се помни дълго... Ще видим Анкор Ват с  петте кули, които вероятно са били построени като гробница на император Сървармен, управлявал от 1112 г. до 1152 г. Той е най-добре запазеният храм  тук,единственият, останал важен религиозен център от основаването си до наши дни. Сградата е образец на високия класически стил на кхмерската архитектура.и  се е превърнала  в символ на Камбоджа, изобразен на нейния национален флаг. Ще се върнем в хотела за закуска и ще продължим  нашата обиколка със столицата Анкор Том.  Ще посетим  прочутата поредица от храмове - Байон, Томанон, Чао Сей Тевода, Бафуан, Фимеанакас.Дълбоко в джунглата ще видим къде са снимани приключенията на Лара Крофт  с Анджелина Джоли в „Томб Райдър”, ще продължим  към храма “Та Prоhm” и  историческата зона „Ролус” от преданкорския период.  Силно завладяни от това необятно величие на човешката цивилизация, ще се приберем в хотела за вечеря и нощувка.

ДЕН:13 Закуска. Този ден може да използвате,според своите интереси, или да се включите в екскурзия до езерото Тонле Сап*. Това е възможност да се докоснете до автентичния живот на местните хора, които живеят в т.нар. „плаващи къщи” и сред многобройните рекички  и канали от двете страни на езерото, са накацали малки, сгушени селища. В Камбоджа обработваемите площи не достигат и  около 1 милион души си изкарват прехраната само чрез риболов.По своята същност, самият водоем представлява комбинирана система между езеро и река и заради своето екологично разнообразие през 1997 г е включен. в списъка за световно наследство. на ЮНЕСКО. Без него животът на много камбоджанци би бил немислим, а ролята, която играе в националната икономика, е огромна. Това е различно масто и истинска туристическа атракция, която ще добави и последната частичка от богатата туристическа палитра на това пътуване. Вечерта с трансфер до летището ще вземем полет от  Сием Рййп  до Банкок и с полет през Доха.

ДЕН 14: Полет Банкок – Доха. Свърващ плет Доха – София Пристигане на Летище София.
 


 
 
Вижте цялата програма тук

УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с  допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”
 
ЦЕНИ: Промо цена: 5 620 лв/Стандартна цена: 5 720 лв.
*Промоционалната цена 5 620 лв е валидна при записване и депозиране минимум  6  месеца преди датата на отпътуване. Стандартната цена 5 720 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.

ПОЛЕТНА ИНФОРМАЦИЯ:
1 ДЕН: Сборен пункт на летище София в 10.25 ч., Терминал 2.
Самолетен полет София – Доха в 12.25 ч. с “Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 18.15 ч. Самолетен полет Доха – Ханой в 20.50 ч.
2 ДЕН: пристигане в Ханой в 07.25 ч.
4 ДЕН: вътрешен полет Ханой – Хюе с “Jetstar в 10.30 ч.  Пристигане в Хюе в  11.40 ч.
6 ДЕН: вътрешен полет Дананг – Сайгон (Хо Ши Мин) с “Vietjet” в 18.40ч. Пристигане в Сайгон в 20.05 ч.
10 ДЕН: полет Сайгон – Пном Пен с “Vietnam Airlines” в 08.30 ч . Пристигане в Пном Пен в 09.25 ч.
13 ДЕН: полет Сием Реп –Банкок в 20.30ч.. Пристигане в Банкок в 21.50 ч.
14 ДЕН: полет Банкок – Доха в 02.35 ч с “Qatar Airways”. Кацане в Доха в 05.45 ч. Полет Доха – София в 06.50 ч. с “Qatar Airways”. Пристигане на Летище София в 12.00 ч.
*Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждаване на групата.

 
Информация за хотелите (или подобни):
ХанойGondola Hotel and SPA 3* //www.gondolahotel.com.vn/  
Хой Ан – Golden Holiday Hotel and SPA 4* //goldenholidayhoianhotel.com/
Дананг - Vanda Hotel 4* //www.vandahotel.vn/
 СайгонOrchids Saigon Hotel 4* //www.orchidshotelsaigon.com/en/   
Пном ПенSun & Moon Urban Hotel 4*  //www.sunandmoonhotel.com/
Сием РепTreasure Oasis Hotel 4* https://treasureoasishotel.com/
*Хотелите се препотвърждават и актуализират, при потвърждаване на групата. Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч. 
ПОЯСНЕНИЯ:
1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетни билети за всички международни и вътрешни полети;
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 890 лв./ 455 евро– подлежат на потвърждение;
 • всички трасфери летище – хотел – летище;
 • 11 нощувки със закуски 1обяд и 6 вечери.Хотели 3* и 4* във Виетнам и Камбоджа;
 • 2 нощувки в Ханой
 • 1 нощувка в Хой Ан
 • 1 нощувка в Дананг
 • 4 нощувки в Сайгон
 • 1 нощувка в Пном Пен
 • 2 нощувки в Сием Реп
 • обиколка на Ханой – (2-ри ден);
 • екскурзия с автобус до залива Халонг (3-ти ден);
 • корабен круиз в залива Халонг ( 3-ти ден);
 • разходка с корабче по р. Хуонг Гианг в гр.Хюe (4-ти ден);
 • обиколка на Хюе –(4-ти ден);
 • пешеходна обиколка на централната част на град Хой Ан –(5-ти ден);
 • посещение на музея „Чам“ – (5-ти ден);
 • посещение на хълма Ба На и Златния мост- (6-ти ден);
 • обиколка на Сайгон – (7-ми ден);
 • обиколка на Пном Пен – (10-ти ден);
 • пътуване с експресно корабче или с автобус от Пном Пен до Сием Реп - (11-ти ден);
 • посещение на невероятните храмове на Анкор Ват – (12-ти ден);
 • наземен транспорт с туристически автобус с климатик;
 • обиколките на градовете и екскурзиите, включени в програмата с местен екскурзовод и превод на български език от водачът, който придружава групата;
 • входни такси за всички посещавани обекти, посочени в програмата;
 • възможност за посещение на представителни магазини за коприна и минерали;
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – ­72 лв. 

 
2. В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:  
 • виза за Виетнам – 25 щ. долара;
 • виза за Камбоджа – 30 щ. долара (издава се на място на летището) – плаща се на място;
 • такса за обработка и подаване на документите за визи – 50 лв.;
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • посещение на тунелите Ку чи45 щ. долара (за група от минимум 10 човека, при  по-малка група се налага доплащане) – (7-ми ден);
 • вечерна разходка с круизен кораб по река Сайгон– 30 щ.  долара– (7-ми ден);
 • екскурзия с автобус до делтата на р. Меконг и разходка с лодка в делтата на р. Меконг – 75 щ. долара (8-ми ден).
 • екскурзия до парка „Кан Джо” – 75 щ. долара (9-ти ден);
 • екскурзия по езерото Тонле Сап - 22 щ. долара  (за група от минимум 7 човека, при по-малка група се налага доплащане) (13-ти ден);
 • *Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, са към дата 15.03.2022 г и е възможно да  подлежат на  актуализация.
 
Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 32 лв (за лица до 70 год.), 64 лв - за лица от 71 год. до 80 год.
*Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2.  За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 7 кг. за ръчен багаж.
За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.03.2022 г. и е възможно да  подлежат на  актуализация.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
5.  Хотелите се препотвърждават и актуализират, при потвърждение на групата. Категоризацията на хотелите във Виетнам и Камбоджа не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
6. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 

3. Цените 5 620лв./ 5 720лв. са за турист в двойна стая. За единична стая се налага доплащане от 570 лв.- /подлежи на актуализация/. 
 

4. Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО )
             - по банков път.
 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 2 800 лв.
КРАЕН СРОК ЗА ВНАСЯНЕ НА ЦЯЛАТА СУМА 30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ  ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.


ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  5 620 лв.  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.

СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  5 720 лв.  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
ПРИ ЖЕЛАНИЕ НА КЛИЕНТА, МОЖЕ ДА СЕ ОРГАНИЗИРА ИНДИВИДУАЛНО ПЪТУВАНЕ С ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК.
ОБИКОЛКИТЕ В ГРАДОВЕТЕ ПОДЛЕЖАТ НА ПРЕПОТВЪРЖДЕНИЕ СПОРЕД АКТУАЛНАТА ПРОГРАМА НА МЕСТНИТЕ ТУРОПЕРАТОРИ.
 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ВИЗА ВИЕТНАМ:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • 1 снимкa (паспортен формат - актуалнa) за визата за Виетнам на дигитален носител,снимката трябва да е на светъл фон и лицето да е без очила.
 • За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заведена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 • Сканирана основна страница на паспорта на дигитален носител
 
НЕОБХОДИМИ  ДОКУМЕНТИ за пътуване Виетнам:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заведена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.
 • Попълнена Health Declarationhttps://tokhaiyte.vn/
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ  ЗА ВИЗА ЗА КАМБОДЖА:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • 1 снимка (паспортен формат - актуална) за виза за Камбоджа - да се носи на летището на влизане в Камбоджа;
 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване в Камбоджа:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;
 • За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заведена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина