Вашата оценка 4.92 от 13 гласа

Екскурзия до АВСТРАЛИЯ, с големия Бариерен Риф, НОВА ЗЕЛАНДИЯ и СИНГАПУР

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 24 дни

Вид транспорт: Самолет
Маршрут: СИНГАПУР, МЕЛБЪРН, ОЛБЪРИ, КАНБЕРА, СИДНИ, КЕРНС, ГОЛЯМ БАРИЕРЕН РИФ, КУРАНДА, Национален парк „Куранда”, КУИНСТАУН, МИЛФОРД САУНД, УЕЛИНГТЪН, УЕЛИНГТЪН, РОТОРУА, HOBBITON, ВАЙТОМО, ОКЛАНД
Продължителност: 24 дни/ 20 нощи
Дати на отпътуване: 13.11.2025
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
13.11.2025 15045.00
14945.00 лв
Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD

За всички любители на интересното и различното, имаме удоволствието да предложим едно  пътешествие, което ще ви преведе през малката страна, станала световен технологичен център и известна със строгите си Сингапурски правила, за да стъпите чак на потъналия Осми контитент.  Австралия и Нова Зеландия са територия на уникална флора и фауна, съхранила  единствени по рода си растения и животни, Големият бариерен риф е най-големият  жив организъм на планетата, а земята на племето Маори  и до днес пази неговата идентичност. Австралия е единствената страна,където  се срещат торбести бозайници, а птицата Киви живее само в Нова Зеландия. Ще пътуваме по „Великия океански път”, ще промиваме пясък в старите мини, ще храним кенгура, ще видим тасманийския дявол, ще плуваме в залива на Сидни  и още много, много неповторими моменти ще преживеем  сред прочутите  дебри на Сините планини и на всички места по маршрута. Е , с черешката, разбира се – Големият бариерен риф !  После  ще стъпим на земята с най-много природни чудеса – глетчери, езера, водопади, вулканични пейзажи и  геотермични паркове,та чак до Домът на хобитите. Уверяваме ви, че Нова Зеландия е чудо на природата, което не може да се опише. Двете страни са много различни  и  това прави нашата програма не просто  пътуване, а едно неповторимо приключение. Ние го организираме многократно в годините  и  опитът показва,че това е една от най-любимите програми на туристите. ЗАПОВЯДАЙТЕ, ДА Я ПРЕЖИВЕЕМ ЗАЕДНО!
 

1 ДЕН -

2 ДЕН -

3 ДЕН -

1 ДЕН -Среща в 10.00 ч. на летище София, Терминал 2. за самолетен полет с “Qatar Airways” през Доха за Сингапур.
 
2 ДЕН -  Кацане в Сингапур в 09.15 ч и трансфер до хотел в центъра на Снигапур. Настаняване и почивка. Вечерта ще започнем нашата опознавателна разходка в историческата зона на града, където ще видим сградите на кметстовото, Националната галерия, театър „Виктория” – всички съхранили своя колониален архитектурен стил. Тук е и  катедрала “Сейнт Андрю”, а по алеята на „Кларк кей”, разположен на завоя на река Сингапур е много приятно за разходка, има и  множество  ресторантчета с избор  за хубава вечеря. Вероятно няма да попуснете и друга забележителност на Сингапур – „The Gardens by the Bay”- цялата зона там е футуристично красива.* Вечерта възможност за пешеходно преминаване по известния мост ДНК или Helix bridge с уникална форма на двойна спирала ДНК, която се осветява вечерно време от хиляди лампички. Възможност за вечеря в един от многото приятни ресторанта на Кларк Кей (Clarke Quay) на река Сингапур. Нощувка.
 
3 ДЕН- Закуска. Тази сутрин имате свободно време с възможност за пазаруване в някой от многото молове или в Китайския квартал. След обяд можете да се включите по желание в полудневна екскурзия до остров Сентоса, наречен  „Островът на удоволствията”.* Това е най-посещаваната градска атракция, считана за прародител на сингапурските паркове – с музеи, градини, алеи за разходка и езда, невероятни плажове, ресторанти и барове. С панорамен лифт ще преминем над града и ще се насладим на красивата гледка отвисоко. Ще видитм статуята на Мерлиона, който е полу-риба/полу-лъв и е символът на Сингапур, можете да разгледате Делфинариума, при желание, да наблюдавате и шоуто на делфините (входовете се заплащат допълнително), както да посетите и други атракции на острова. Ще има и свободно време за плаж. Вечерта – посещение на шоуто „Крилете на времето“, където танцът на цветните фонтани, създаден с най-модерната техника, ще Ви достави невероятно удоволствие. Можете да изберете и вечеря за двама в кабина на местното „виенско колело”, докато се наслаждавате на гледката на нощен Сингапур.* Нощувка.
 
4 ДЕН- Закуска и започва туристическата обиколка на Сингапур, по време на която ще разгледаме статуята на Мерлиона – символ на Сингапур, продължаваме с разглеждане на: „Чайнатаун” – кварталът е културен център на Сингапур и все още може да Ви даде възможност да надникнете в миналото и някогашният облик на града, защото е запазил тесните си улички, многобройни храмове, тераси и живописни пазари. Тук ще посетим двата най-интересни китайски храма в Сингапур Thiang Hong Keng Temple и Buddha Tooth Relic Temple. По време на обиколката ще видим и колоритния квартал “Малка Индия“ с многобройните улички, изпъстрени с богата палитра от магазини. По желание можете да разгледате и „Градината на орхидеите”.* След обяд – свободно време за пазаруване По желание можете да се изкачите на панорамната площадка на хотел “Marina Bay Sands”, да видите  и  „Фонтана на благосъстоянието”.* Може да изпиете и чашa кафе в емблематичния хотел за Сингапур “Raffles”, построен в колониален стил. Следва трансфер до летище за  полет Сингапур – Мелбърн с Qantas.
 
5 ДЕН - След пристигане на летището в Мелбърн, трансфер до хотел в централната част на Мелбърн и по възможност – настаняване. Почивка и следва обиколка на Мелбърн, столицата на щата Виктория, разположен на Порт Филип Бей и река Яра, която включва Бизнес центъра на града с неговата еклектична архитектура, Центъра на викторианското изкуство, Мемориалния храм, централния площад „Обединение”, модерния квартал “Турак Вилидж” и градините Фицрой. Градът е известен с широките си елегантно залесени булеварди и паркове в английски стил, уютните си ресторанти и кафенета, със стилните   си магазини. Ще спрем  при Кралските ботанически градини и Националната галерия, ще посетим Къщичката на Капитан Кук, а след обяд  ще имате свободно време с възможност за пазаруване и при желание – посещение на Казиното. Нощувка.
 
6 ДЕН - Закуска и след това започва полудневният ни  тур до Дъндженонг – планиннска верига, богата на тропическа флора и прекрасни гористи хълмове. Пътешествието за следващите 25 километра през горите на Дъндженонг продължава с най-стария в Австралия и най-добре запазен в света парен локомотив “Пуфинг Били” -  атракцията е истинска! Продължаваме към Филип Айлъндс, като по пътя ще видим множество  папагали в тяхната естествена среда, после ще  посетим центъра за опазване на коали и други животни. Във Филип Айлъндс ни очаква един уникален спектакъл – Парадът на Пингвините! Всяка привечер, по здрач, пингвините излизат от морето и маршируват по брега до техните хралупи в пясъчните дюни. Пингвините на Съмърланд Бийч си имат своите вечерни ритуали, които очароват всеки посетител, наблюдавал ги от брега. Филип Айлъндс е резерват на австралийска фауна, което го прави много специално място. (Препоръчва се топло облекло, тъй като нощите на острова могат да бъдат много студени). Нощувка.
 
7 ДЕН- Закуска. Този ден е специален защото ще пътуваме по „Великия океански път”. Красива до невероятност крайбрежна ивица, със сурови и стръмни скали, плажове със златни и копринени пясъци - всеки километър от „Великия океански път” предоставя уникални гледки! Постепенно преминаваме през джунглите от евкалиптови дървета на Отуейския национален парк, дстигаме и до  огромните скални късове “Дванайсетте Апостола” с оформения от морските вълни остров-арка. А фотоапаратите запечатват тази красота по време на цялото пътуване до гр.Баларт. Настаняване в хотел и нощувка.
 
8 ДЕН- Закуска. В този ден започва нашият тридневен  тур през австралийския материк от Мелбърн към Сидни  през Олбъри и Канбера. Пътуваме на запад към резервата за диви животни „Баларат”, където ще преживеем изненадващи срещи с представители на австралийската фауна. Ще почувстваме вълнението от близката среща с австралийската дива фауна в естествения гъсталак на Австралия. Ще имаме възможноста да храним кенгура, да видим отблизо, коали, тасманийски дявол, сурикати, орли, крокодили, гигантски костенурки. Пътешествието ни ще продължи със „Суверен Хил „– най-известният музей на открито в страната. Мястото е свързано с една от най-богатите златни жили в света и съответно -  с най-екзалтиращата златна треска, обхванала европейците. Тук можем  да се запознаем с “историята на Баларат” и първите 10 години от откриването на златото през август 1851 г. Можете да опитате късмета си, промивайки пясък в златоносните води на реката, и да усетите наистина начина на живот на първите златотърсачи в техните палатки и хижи. После се връщаме в реалността и пътешествието продължава през Бендиго към Олбъри. Олбъри – живописен провинциален град, запазил атмосферата си от 19-ти век. Вечеря. Градът е известен, освен със златните си мини, също и с първокласните си винарни.
Със сигурност, ще пием по чаша хубаво вино на вечеря. Нощувка.
 
9 ДЕН - Закуска. Отпътуване от Олбъри към Канбера – столицата на Австралия, разположена точно на половината път от Мелбърн към Сидни, в щата Нов Южен Уелс. Столичният град е добре планиран, строен по проекти на американския архитект Уолтър Бърли Грифин. Модерната архитектура на съвременен мегаполис е омекотена от красиви градски паркове и градини с изкуствени езера. Там са и всички чужди посолства, строени в уникалния за тяхната страна архитектурен стил. Името Канбера идва от аборигенски диалект и означавало “място за срещи”. И ние ще се срещнем тук с  Националната библиотека, Австралийския мемориал на падналите във войните, Кулата на Черната планина, сградата на Върховния съд на Австралия, дипломатическите посолства. После ще се изкачим на върха на планината Айнсли, откъдето се открива чуден изглед към Канбера. Ще направим обиколка на езерото “Бърлий Грифин” и фонтана на капитан Кук, няма да пропуснем и Военния мемориал. Ще видим Стария парламент, ще се  качим на покрива на Новия парламент на хълма Капитолия и вече ще сме опознали по най-добрия начин красивата столицата на Австралия. Вечеря и нощувка в хотел в централната част на града.
 
10 ДЕН - Закуска. Свободно време до обяд с възможност за пазаруване или посещение на Националния музей с Отдела за историята и изкуството на аборигените и на Художествената галерия. Продължаваме за град Сидни, първият основан от заселници град в Австралия, строен в един от най-красивите заливи в света. Столица на Нов Южен Уелс, Сидни е най-големият мегаполис в Австралия, смесица от множество култури и раси. В допълнение към красивото пристанище, Сидни се намира в полите на Сините планини. Пристигане в Сидни, настаняване в хотел в централната част, а вечерта – възможност за вечерна разходка из града. Нощувка.
 
11 ДЕН - Закуска. Започваме туристическата  обиколка на Сидни  със “Скалите”, родното място на града, с останки от неговото бурно минало. Следва една приятна обиколка на южните плажове, “Двойния залив” и “Розовия залив”, на историческия квартал „Падингтън” и др. След това, от 12.30 до 14.00 ч., ще направим разходка из пристанищния залив на Сидни с круизен кораб, по време на която може да се насладите на обяд на борда на кораба и да направите красиви снимки към Операта и към града. След обяд ще имате свободно време. По желание, може да се включите в посещението на световноизвестната Опера на Сидни, за да я разгледаме  отвътре *.  Също, по желание може да посетите Морския аквариум, където могат да се видят акули и други представители на океанската фауна.* Вечерта ви очаква една запомняща се вечеря, защото ще се качим в ресторанта на Tелевизионната кула с въртяща се платформа, където ще видим града отвисоко и отвсякъде, ще опитаме  месо от кенгуру, или кой-каквото обича. Нощувка.
 
 
12 ДЕН - Закуска. Този ден може да бъде свободен за лични интереси, или, да се включите в еднодневна екскурзия до известните Сини планини.* Сините планини (Blue Mountains) са красива и величествена природна местност в Австралия. Простират се на юг от Мелбърн и са близо до столицата Сидни в Австралия. Намират се в област Нов Южен Уелс. Над тях непрекъснато се стеле лека синя мъгла, като причина за това невероятно явление са микроскопичните капчици евкалиптово масло, които се носят из въздуха, пречупвайки слънчевата светлина. В резултат на това явление се е получила и тази странна синя мъгла, дала това име на планините. От 2000 г. Сините планини са поставени на 14-то място в списъка на Световното наследство на Австралия. Те са дом на над 400 вида животни, много застрашени видове растения, сред които 91 вида евкалиптови дървета. Те обхващат 8 национални парка, а шест аборигенски племена обитават територията от 1 милион хектара, принадлежаша на Великите сини планини. Има специално направени за туристите места за наблюдения, а Еко пойнт е най-доброто място за разглеждане на прочутите пясъчни колони „Трите сестри” (величествени скални образувания, които се издигат над долината), с откриваща се страхотна панорамна гледка към каньоните и дефилетата на долината Джеймисън. За тази екскурзия се тръгва с  автобус от Сидни  към река Нипийн, където градът  свършва и започват Сините планини. По пътя се спира на „Wentworth Falls”, откъдето се открива една от най-красивите гледки към Сините планини. След това се посещава гр. Катумба и водопада Катумба. В Сините планини са спира на панорамна площадка, откъдето се открива невероятна гледка към скалната формация каньонът „Трите сестри“, превърнал се в символ на планините. Тук ще чуете и легендата за трите сестри. Ще имате възможност с влакче да стигнете до подножието на каньона, където ще можете да се разходите в джунглата и после да се върнете обратно с влакчето (влакчето се заплаща допълнително на място по 25 австрал. долара). На връщане се минава покрай залива Хоумбуш в Сидни, където ще видите Олимпийския парк от Олимпийските игри 2000 г
.
Този ден ще завърши с круиз по река Парамата. Връщане в Сидни. Вечерта, който иска може да се включи във вечерен круиз в залива на Сидни (с включенa вечеря), което ще бъде прекрасен завършек на този ден*. Нощувка

13 ДЕН - Закуска. Свободен време в Сидни – при възможност във времето, по желание, може да се посетят Ботаническата градина (входът е безплатен), Рибния пазар или Хайд Парк.* Трансфер до летището за  вътрешен полет с Qantas от  Сидни до Кернс. Така пристигаме в  най-северния град на Австралия и “порта” към Големия бариерен риф. Градът е заобиколен от тропически джунгли, километри бели плажове и тюркоазени води. Джунглите стигат до самия океан, а крайбрежната ивица е прорязана от коралови рифове и осеяна с тропически островчета). Трансфер до хотел в централната част на гр. Кернс и настаняване. Свободно време за разходка по красивата променада на града и за пазаруване. Нощувка
 
14 ДЕН - Закуска. Този ден ви очаква един незабравим целодневен круиз из Големия бариерен риф. Ще имате възможност за гмуркане с шнорхел и маска или с акваланг, на разходката с лодка с прозрачно дъно ще се докоснем до магическия подводен коралов свят на Рифа.Ще научим и много интересна информация. Обядът е  на борда на кораба, а изживяването е неповторимо. Връщането  в Кернс  е около 17.00 ч. , където ще имаме свободно време,или по желание, с екскурзовода ще разгледаме чаровното градче Кернс. Нощувка.
 
15 ДЕН - Закуска. Предстои ден, в който ще се докоснем до естествения свят на природата и нейните обитатели - екскурзия до Куранда. С  трансфер до спирка Smithfield , ще се качим на кабинков лифт и ще пътуваме над джунглата. Едно невероятно изживяване! Ще имаме спирка за разходка в самата джунгла, а след това ще стигнем до селището Куранда, където можете да си направите прекрасни снимки с коали или да посетите Парка на пеперудите, да се разходите из градчето с типична архитектура и да разгледате пазарите с интересни сувенири. Около 17.00 ч. ще се върнем в Кернс с традиционното туристическо влакче. Свободно време и нощувка в Кернс.
 
16 ДЕН - Закуска и ранен трансфер  до летището за международен полет Кернс – Сидни с Jetstar Airways. Свързващ  полет от Сидни за Куинстаун и ще кацнем в Нова Зеландия. С право наричан “столица на приключенията”, Куинстаун предлага едни от най-добрите в света условия за ски и за сноубординг през зимата и ранната пролет. Трансфер до хотела и настаняване. Вечеря и нощувка в Куинстаун.
 
17 ДЕН - Закуска. Този ден ни очаква Осмото чудо на света – фиордът Милфорд Саунд! По пътя ще минем  покрай езерото Те Анау – най-голямото езеро на Южния остров и второ по големина в цяла Нова Зеландияq след езерото Таупо. Намира се в националния парк “Фиордланд”, заедно с прочутия Милфорд Саунд -  може би най-живописното място в Нова Зеландия. Разпростиращ се на 3 милиона акра в Националния парк “Фиордланд”, Милфорд предствлява сбор от девствени гори, чисти поточета и езера, глетчери и високи възвишения. Милфорд е единственият, до който може да се стигне по суша, а  разстоянието от основата на фиорда до открито море е около 16 км, което го прави удобен за круизи. Който желае, може да избере такъв круиз, а емоцията е гарантирана! * Връщане в Куинстаун. За вечеря на желаещите ще предложим  ресторанат „Стратосфера”, разположен на близкия хълм,а до там ще се изкачим с лифт. Докато се наслаждавате на вкусна храна, ще имате възможността да се насладите и  на прекрасните гледки към езерото, планината и град Куинстаун. * Нощувка
 
18 ДЕН - Закуска. Свободно време с възможност за пазаруване или раглеждане на чаровното градче Куинстаун. Трансфер до летището за   самолетен полет с Jetstar Airways Куинстаун  до столицата на Нова Зеландия Уелингтън. След пристигането ще се настаним в  хотел , централната част на града. След обяд ще направим посещение на Националния Музей Те Папа, за де се запознаем с историята на Нова Зеландия, както и с културата на коренното население на страната-маорите. После ще имате свободно време за първи впечатления от града. Нощувка.

19 ДЕН- След закуска започваме туристическа обиколка на Уелингтън, който  е най-южната столица в света, градът, който първи посреща Новото хилядолетие. Според маорските легенди най-старото име на града е „Те Упоко оте Ика а Мауи”. На маорски това означава “главата на рибата мауи”. Те Уанагауи-а-Тара (“голямото пристанище на Тара”) е другото маорско име на Уелингтън. Той е известен  и със своето пристанище, чийто пръв откривател е полинезиецът Купе. Обиколката ни включва “Ориенталския” залив и изкачване на хълма Виктория, от където се открива прекрасен изглед към града и открития залив Кук. Свободно време. Вечеря и нощувка.
 
20 ДЕН - Закуска Този ден пътешествието ни продължава към Капити Коуст и полята Рангитики, през които тече реката Рангитики. Целта е  град  Таупо, разположен на брега на езерото Таупо – най-голямото езеро в Нова Зеландия, разположено в централната част на Северния остров. Ще спрем за обяд и можем да направим чудесни снимки на езерото, а след това отиваме към най-посещаваната природна атракция на Нова Зеландия  - величествените водопади Хука. Те  се намират в туристическия парк Уейракей в близост до Таупо и когато се разходим около тах, ще видим как те буквално бълват над 220 хил. литра вода в секунда! Гледката е  внушителна , запомняща се! Скоро ще заменим водната феерия с  красивия вулканичен пейзаж на  геотермалния парк Уайотапу, който ще ни  покаже съвсем друга картина. Той е разположен на около 27 км от град  Роторуа и  след като го разгледаме, ще се  установим в този не голям град, но известен като СПА – центъра в Залива на изобилието. Името на залива дава един от най-големите мореплаватели на 18 век – Джеймс Кук, който минавайки от тук забелязал голямото изобилие от хранителни запаси в маорските села. А самият град Роторуа е разположен на едноименното езеро, което поради геотермалната активност и множеството активни гейзери и басеини с гореща кал има високо съдържание на сяра и това придава на водите необичаен жълтеникаво-зелен оттенък и мирис. Ще видим всичко в Роторуа но на следващия ден, а след пристигането ще вечеряме и ще се настаним за нощувка.
21 ДЕН - Закуска. В този ден ще ви предложим едно фентъзи изживяване и който желае може да посети “Hobbiton” - домът на хобитите от известната филмова трилогия „Властелинът на пръстените“*. Роторуа е туристическата столица на Северния остров и е разположен  в кратера на стар вулкан. В цялата област има вулканична активност. Районът напомня на Йелоустоун, а интересното е,че всеки гейзер е частна собственост. Ще разполагате със свободно време за обяд и след това започваме туристичаската обиколка на Роторуа,  която  включва посещение на впечатляващите градини „Government Gardens”, както и на останалите забележителности . От 17.00 часа ни очакват приятни срещи с културата на Маорите - местни полинезийци от Нова Зеландия, които са дошли по тези земи от източна Полинезия с канута,мeжду 1250 г. и 1300 г. Ще  посетим Маорския културен център Te Puia, намиращ се в оригинални къщи на маорите. Ще се насладим на програмата, която маoрите ще ни представят, а след това ни очаква и  вкусна вечеря с типични маoрски специалитети. Вечерята ще завърши с поднасяне на топъл шоколад в долината под звездите, където ще можем да наблюдаваме изригването на гейзера „Pōhutu“- най-големият активен гейзер на Южното полукълбо. Повярвайте, че това е незабравимо!  Нощувка.
 
22 ДЕН - Закуска. Дойде време да разберем и каква е тази птичка, която живее само в Нова Зеландия, няма криле, нито опашка. Затова ще посетим „The National Kiwi Hatchery“, където ще имате възможност да научите повече за птицата Киви, ще се запознаете с начина на нейното отглеждане, системите за инкубация на яйца и техниките за люпене. След това ще продължим към Окланд. По пътя има една интересна спирка - областта Waitomo където се намират пещерите, известни със.... светещите червеи. * Който избере тази опция, ще участва в едночасова обиколка с екскурзовод на пещерата “Footwhistle”, известна на езика на Маорите като „Тe Anaroa”. Ще научите за живота на червеите „titiwai“, обитаващи пешерите в областта Вайтoмо и ще бъдете впечатлени не само от красотата на пещерата, но и от гледката на светещите червеи. Накрая ще достинете до  нещо, също толкова уникално -  катедрала в пещерата, и то осветена по невероятен начин с факел от магнезий! След това пътешествието ни продължава към Окланд. Настаняване в хотела и нощувка.
 
23 ДЕН - Закуска. Днес завършва нашето пътешествие, което ще запазите в душата си за цял живот, защото всеки един ден оставя отпечатък със своята уникалност. Ще направим трансфер до летището за  полет  Окланд – Доха
 
24 ДЕН - След пристигането  в Доха имаме отлична връзка за  София и преди обяд пристигаме на летище София. За да си кажем ДОВИЖДАНЕ, ДО НОВИ СРЕЩИ!

 

 
Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 14 945лв е валидна при записване и депозиране минимум   6  месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 15 045 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.

УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с  допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”


1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • самолетните билети за всички международни полети от България до Сингапур, Австралия, Нова Зеландия  и обратно;
 • самолетни билети за вътрешните полети, дадени в програмата;
 • Полетно разписание:
 • 1 ДЕН - Среща в 10.00 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Доха в 12.25 ч. с Qatar Airways. Кацане в Доха в 18.05 ч. В 20.30 ч. – полет Доха – Сингапур.
 • 2 ДЕН - Кацане в Сингапур в 09.15 ч.           
 • 4 ДЕН- В 19.40 ч. – трансфер до летището за  полет Сингапур – Мелбърн с Qantas.
 • 5 ДЕН - В 06.00 ч. пристигане на летището в Мелбърн.
 • 13 ДЕН- В 19.15 ч. – вътрешен полет с Qantas Сидни – Кернс.  Пристигане в Кернс в 21.20 ч.   
 • 16 ДЕН - В 07.00 ч. – международен полет Кернс – Сидни с Jetstar Airways. Пристигане в Сидни в 10.55 ч. В 14.40 ч. – полет Сидни – Куинстаун (Нова Зеландия). Кацане в Куинстаун в 19.40 ч.
 • 18 ДЕН- В 10.25 ч. - самолетен полет с Jetstar Airways Куинстаун - Уелингтън Пристигане в Уелингтън в 11.45 ч.
 • 23 ДЕН- В 16.15 ч. полет Окланд – Доха с “Qatar Airways”.
 • 24 ДЕН - Пристигане в Доха в 00.20 ч. В 07.10 ч. - полет Доха - София с “Qatar Airways”. Пристигане на летище София в 11.25 ч.
 • *Полетите се препотвърждават и актуализират, при потвърждаване на групата.
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 1 360 лв./ 695 евро (18.01.2020 г.) – подлежат на потвърждение;
 • трансфери  летище – хотел – летище;  
 • 20 нощувки със закуски в хотели 3*и 4*, 2 обяда и 7 вечери.
 • 2 нощувки в  Сингапур
 • 2 нощувки в Мелбърн
 • 1 нощувка в Баларат
 • 1 нощувка в Олбъри
 • 1 нощувка в Канбера
 • 3 нощувки в Сидни
 • 3 нощувки в Кернс
 • 2 нощувки в Куинстаун
 • 2 нощувки в Уелингтън.
 • 2 нощувки в Роторуа
 • 1 нощувка в Окалнд
 • Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.
 • Изисквания при настаняване в хотелите:
 • Моля да имате предвид, че в някои хотели може да  имат изискване при настаняване да се  направи депозит  за покриване на потенциални разходи като румсървис или мини бар за продължителността на престоя.  Заплащането на депозита се извършва кеш или с кредитна карта . При напускане на хотела депозита ще Ви бъде възвърнат.Депозита е в рамките на 100 - сингапурски или щатски долара за Сингапур, 100 – австралийски долара за Австралия и 100 новозеландски долара за Нова Зеландия.
 • Обиколки и посещения.
 • туристическа обиколка на Сингапур – (4-ти ден);
 • обиколка на Мелбърн – (5-ти ден);
 • полудневен тур до планиннската верига Дъндженонг - (6-ти ден);
 • посещение на резерват за диви животни в Баларат – (8-ми ден);
 • посещение на Суверен Хил – (8-ми ден);
 • обиколка на Канбера – (9-ти ден);
 • туристическа обиколка на Сидни – (11-ти ден);
 • разходка из пристанищния залив на Сидни с круизен кораб - (11-ти ден);
 • целодневен круиз из Големия Бариерен Риф – (14-ти ден);
 • целодневна екскурзия до Куранда с автобус, лифт и влак - (15-ти ден);
 • посещенеи на Милфор Сунд – (17-ти ден);
 • посещение на Националния Музей Те Папа – (18-ти ден);
 • туристическа обиколка на Уелингтън – (19-ти ден);
 • разглеждане на водопадите Хука – (20-ти ден);
 • посещение на геотермалния парк Уайотапу – (20-ти ден);
 • туристичаска обиколка на Роторуа - (21-ви ден);
 • посещение на Маорския културен център Te Puia с включена програма - (21-ви ден);
 • посещение на  „The National Kiwi Hatchery“ – (22-ри ден);
 • входовете на музеите и обектите в Австралия и Нова Зеландия, които са посочени в програмата;
 • всички посочени в програмата обиколки;
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод по време на обиколките (с превод на български език); от водачът, който придружава групата.
 • транспорта в Австралия и Нова Зеландия който се осъществява с туристически автобус, оборудван с климатик.
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 149 лв.
 
                         
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
 • такса за обработка и подаване на документите за австралийска виза – 140лв;
 • такса за електронно разрешително за Нова Зеландия (NZeTA) – 58 NZD (около 65 лв).
 • такса за обработка и подаване на документите за (NZeTA) – 60 лв
         
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • полудневна екскурзия до о-в Сентоса - 55 щ.долара (при група от минимум 7 човека, за по-малка бройка се налага доплащане) (3-ти  ден);
 • вечеря за двама в кабината на местното „виенско колело” в Сингапур - 438 евро (цена за 3-ти човек – 219 евро) - 3-ти ден;
 • посещение на „Градината на орхидеите” - 15 щ.долара (4-ти ден);
 • посещение на панорамната площадка на хотел “Marina Bay Sands”- 23 щ.долара (4-ти ден);
 • посещение и разглеждане на Операта в Сидни (11-ти ден) -при група до 5 човека, в сборна група с местен екскурзовод, без превод на български език  - 100 лв./ при група от минимум 6 човека, с местен екскурзовод, с превод на български език - 150 лв
 • посещение на Морския Аквариум в Сидни - 80 лв - (цената  е за входа на аквариума, в нея не влиза транспорта до там. Отива се или с градски транспорт или такси.) - (11-ти ден);
 • еднодневна екскурзия до Сините планини - 140 щ.долара (12-ти ден);
 • вечерен круиз в залива на Сидни - 140 щ.долара (с включенa вечеря)- 12-ти ден;
 • круиз на фиорда Милфорд - 220 лв - (17-ти ден);
 • вечеря в ресторанат „Стратосфера”170 лв (17 -ти ден)
 • посещение на Hobbiton” - домът на хобитите (21-ви ден) вход - 165 лв/транспорт -  100лв – (при минимум 6 човека, при по малък брой се налага доплащане, в зависимост от бороя на участниците)
 • посещение на Вайтoмо - 95 лв.-(22-ри ден) - Пещерите Вайтомо една забележителна мрежа от пещери, която достига дължина 45 километра. Вайтомо са се образували на Северния остров (North Island) в Нова Зеландия. Всички са свързани помежду си от реката Вайтомо и образуват невероятен екстравагантен и причудлив подземен свят.  Във Вайтомо може да видите една невероятна гледка, наподобяваща обсипано със звезди нощно небе. Всъщност това явление се дължи на един особен вид свещени червеи, които обитават единствено пещерите Вайтомо. Този вид червеи още от малка ларва има включена светлинка на опашката.Той се храни с всичко, което прелита наоколо, привлечено от светлината, която излъчва.
 
 
 • допълнителни мероприятия (плащат се на място):
 • билет за влакче и панорамен лифт в Сините планини – около 49 австрал.долара - (12-ти ден);
 • разходка с лодка под водопадите Хука - около 42 австрал.долара (20-ти ден);
 
Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 
Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро54 лв (за лица до 70 год.), 108 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
*Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
 
 
*Забележки:
1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на     
  групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори,     
  както и за последните два дни по същата.
4 За външните полетлимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 10 кг. за ръчен багаж.
За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. 3.
5 Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 18.01.2023 г.
6 Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се
плащат в офиса на туроператора.
7.Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
клиента. 
8. Екскурзията  не е подходящи за лица с ограничена подвижност.
3. Цените 14 945 лв/ 15 045 лв са за човек в двойна  стая. За единична стая се доплащат 2 465 лв. - /подлежи на актуализация/
4.  Има вариант за 1 или 2 нощувки в хотел “Marina Bay Sands” 5* в Сингапур.  Доплащане
за 1 нощувка - около 295-395 лв за човек в двойна стая. Цената варира непрекъснато и се  
уточнява в деня на плащането на хотела. В цената на нощувката не е включена закуска, 
тя се плаща допълнително на място в хотела - 41 сингапурски долара (26 евро).
В цената не е включен транспорт до хотела,  ако нощувката е само една, а престоят в Сингапур е по-дълъг – възможностите са да се ползва градски транспорт, такси или да се заплати трансфер.
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 18.01.2023 г и подлежат на актуализация.
 
5.  Начин на плащане:
  - в брой (в офиса на ТО)       
  - по банков път  

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 3 600 лв.
ДЕПОЗИТ  - 3 600 лв  (внася се при записване)
I-во ДОПЛАЩАНЕ – 6 100 лв (внася се след издаване на австралийска виза)
II-ро ОКОНЧАТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ - краен срок за внасяне на цялата сума -
30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ

МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 15 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.

КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.

 НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ВИЗА:
Виза за Австралия:
     
      - само за работещи:
 1. служебна бележка от местоработата (с подпис и печат):
  - контакт на прекия началник (телефон, e-mail)
- от кога работи лицето там 
  - на каква длъжност
  - от коя до коя дата е в отпуск
 - на коя дата се очаква пак да се яви на работа
 2. банкова сметка:
 - титуляр
   - налична банкова сметка - извлечение с транзакции за последните 3 месеца
 - баланс по сметка със скорошна дата
 3. ако сте собственик (съдружник) на ЕТ, АД, СД, ООД:
- фирмена банкова сметка с транзакции за последните 3 месеца
  - удостоверение от Данъчна служба за липса на данъчни задължения
  - извлечение по ЕИК
 
Всички документи трябва да са изготвени на български и на английски език (с превод от оторизиран преводач)
 
За пенсионери - не са необходими изброените документи. Само е необходимо кандидатът да попълни формуляр за виза в офиса на ТО .
При записване в офиса на туроператора кандидатът попълва формуляр за виза.
 
За електронно разрешителнио за Нова Зеландия:
1бр. дигитална  снимка(паспортен формат – актуална). Снимката да е на бял фон,  лицето да е без очила.
 
ТАКСИТЕ ЗА ОБРАБОТКА НА ДОКУМЕНТИТЕ ЗА  ВИЗИ  НЕ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ В СЛУЧАИТЕ НА ОТКАЗ НА ИЗДАВАНЕТО ИМ.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Сингапур:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Сингапур;
 • За деца под 18 год., пътуващи с единия от двамата родители - нотариално заверена декларация от другия родител  за съгласие детето му да пътува  в  чужбина. 
 • Попълнена SG arrival card https://eservices.ica.gov.sg/sgarrivalcard/ попълва се до 3 дни преди пристигане.
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Австралия:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Австралия;
 • За деца под 18 год., пътуващи с единия от двамата родители - нотариално заверена декларация от другия родител  за съгласие детето му да пътува  в  чужбина. 
 
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Нова Зеландия:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Нова Зеландия;
 • За деца под 18 год., пътуващи с единия от двамата родители - нотариално заверена декларация от другия родител  за съгласие детето му да пътува  в  чужбина.