Вашата оценка

ГОЛЕМИЯ БАРИЕРЕН РИФ, НОВА ЗЕЛАНДИЯ И ФРЕНСКА ПОЛИНЕЗИЯ

КЕРНС, ГОЛЯМ БАРИЕРЕН РИФ, КУРАНДА, Национален парк „Куранда”, КУИНСТАУН, МИЛФОРД САУНД, УЕЛИНГТЪН, РОТОРУА, ОКЛАНД, ТАИТИ И БОРА БОРА

Вид транспорт: Самолет
Маршрут:
Продължителност: 19 дни/ 15 нощи
Дати на отпътуване: 22.02.2024
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване
22.02.2024 16500.00 лв Запитване
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD

Австралия и Нова Зеландия са територия на уникална флора и фауна, съхранила  единствени по рода си растения и животни, Големият бариерен риф е най-големият  жив организъм на планетата, а земята на племето Маори  и до днес пази неговата идентичност. Австралия е единствената страна,където  се срещат торбести бозайници, а птицата Киви живее само в Нова Зеландия. Ще пътуваме по „Великия океански път”, ще промиваме пясък в старите мини, ще храним кенгура, ще видим тасманийския дявол, ще плуваме в залива на Сидни  и още много, много неповторими моменти ще преживеем  сред прочутите  дебри на Сините планини и на всички места по маршрута.
Е , с черешката, разбира се – Големият бариерен риф ! 
После  ще стъпим на земята с най-много природни чудеса – глетчери, езера, водопади, вулканични пейзажи и  геотермични паркове,та чак до Домът на хобитите. Уверяваме ви, че Нова Зеландия е чудо на природата, което не може да се опише. Двете страни са много различни  и  това прави нашата програма не просто  пътуване, а едно неповторимо приключение. А за завършек на тази програма сме оставили неверояната Френска Полинезия!
ЗАПОВЯДАЙТЕ, ДА Я ПРЕЖИВЕЕМ ЗАЕДНО!
 

1 ДЕН - 22.02.2024 В 00.15ч. полет София-Дубай с “Fly Dubai”. Пристигане в Дубай в 07.15ч.  В 10.00ч.  полет Дубай-Мелбърн с “Emirates”.
 

2 ДЕН 23.02.2024  В 06.25ч. пристигане в Мелбърн. В 09.45ч. полет Мелбърн Кернс с „Qantas“. Пристигане в Кернс в 12.05ч. Нощувка в Кернс.

 
3 ДЕН 24.02.2024 Закуска. Този ден ви очаква един незабравим целодневен круиз из Големия бариерен риф. Ще имате възможност за гмуркане с шнорхел и маска или с акваланг, на разходката с лодка с прозрачно дъно ще се докоснем до магическия подводен коралов свят на Рифа. Ще научим и много интересна информация. Обядът е  на борда на кораба, а изживяването е неповторимо. Връщането  в Кернс  е около 17.00 ч. , където ще имаме свободно време,или по желание, с екскурзовода ще разгледаме чаровното градче Кернс. Нощувка.
 
4 ДЕН 25.02.2024 Закуска. Предстои ден, в който ще се докоснем до естествения свят на природата и нейните обитатели - екскурзия до Куранда. С  трансфер до спирка Smithfield , ще се качим на кабинков лифт и ще пътуваме над джунглата. Едно невероятно изживяване! Ще имаме спирка за разходка в самата джунгла, а след това ще стигнем до селището Куранда, където можете да си направите прекрасни снимки с коали или да посетите Парка на пеперудите, да се разходите из градчето с типична архитектура и да разгледате пазарите с интересни сувенири. Около 17.00 ч. ще се върнем в Кернс с традиционното туристическо влакче. Свободно време и нощувка в Кернс.
 
5 ДЕН 26.02.2024 Закуска и ранен трансфер до летището за полет Кернс –Брисбейн в 06.00ч. с “Virgin Australia”. В 08.20ч. пристигане в Брисбейн. В 10.10ч. полет Брисбейн - Куинстаун с “Virgin Australia”.  Пристигане в Кунстаун в 16.40ч. С право наричан “столица на приключенията”, Куинстаун предлага едни от най-добрите в света условия за ски и за сноубординг през зимата и ранната пролет. Трансфер до хотела и настаняване. Вечеря и нощувка в Куинстаун.
 
6 ДЕН 27.02.2024 Закуска. Този ден ни очаква Осмото чудо на света – фиордът Милфорд Саунд! По пътя ще минем  покрай езерото Те Анау – най-голямото езеро на Южния остров и второ по големина в цяла Нова Зеландияq след езерото Таупо. Намира се в националния парк “Фиордланд”, заедно с прочутия Милфорд Саунд -  може би най-живописното място в Нова Зеландия. Разпростиращ се на 3 милиона акра в Националния парк “Фиордланд”, Милфорд предствлява сбор от девствени гори, чисти поточета и езера, глетчери и високи възвишения. Милфорд е единственият, до който може да се стигне по суша, а  разстоянието от основата на фиорда до открито море е около 16 км, което го прави удобен за круизи. Който желае, може да избере такъв круиз, а емоцията е гарантирана! * Връщане в Куинстаун. За вечеря на желаещите ще предложим  ресторанат „Стратосфера”, разположен на близкия хълм,а до там ще се изкачим с лифт. Докато се наслаждавате на вкусна храна, ще имате възможността да се насладите и  на прекрасните гледки към езерото, планината и град Куинстаун. * Нощувка
 
7 ДЕН 28.02.2024 Закуска. Свободно време с възможност за пазаруване или раглеждане на чаровното градче Куинстаун. Трансфер до летището. В 16.05ч. полет Куинстаун-Уелингтън с “Air New Zealand”. Пристигане в Уелингтън в 17.25ч. След пристигането ще се настаним в  хотел , централната част на града. След обяд ще направим посещение на Националния Музей Те Папа, за де се запознаем с историята на Нова Зеландия, както и с културата на коренното население на страната-маорите. После ще имате свободно време за първи впечатления от града. Нощувка.
 
8 ДЕН 29.02.2024 След закуска започваме туристическа обиколка на Уелингтън, който  е най-южната столица в света, градът, който първи посреща Новото хилядолетие. Според маорските легенди най-старото име на града е „Те Упоко оте Ика а Мауи”. На маорски това означава “главата на рибата мауи”. Те Уанагауи-а-Тара (“голямото пристанище на Тара”) е другото маорско име на Уелингтън. Той е известен  и със своето пристанище, чийто пръв откривател е полинезиецът Купе. Обиколката ни включва “Ориенталския” залив и изкачване на хълма Виктория, от където се открива прекрасен изглед към града и открития залив Кук. Свободно време. Вечеря и нощувка.
 
9 ДЕН 01.03.2024 Закуска Този ден пътешествието ни продължава към Капити Коуст и полята Рангитики, през които тече реката Рангитики. Целта е  град  Таупо, разположен на брега на езерото Таупо – най-голямото езеро в Нова Зеландия, разположено в централната част на Северния остров. Ще спрем за обяд и можем да направим чудесни снимки на езерото, а след това отиваме към най-посещаваната природна атракция на Нова Зеландия  - величествените водопади Хука. Те  се намират в туристическия парк Уейракей в близост до Таупо и когато се разходим около тах, ще видим как те буквално бълват над 220 хил. литра вода в секунда! Гледката е  внушителна , запомняща се! Скоро ще заменим водната феерия с  красивия вулканичен пейзаж на  геотермалния парк Уайотапу, който ще ни  покаже съвсем друга картина. Той е разположен на около 27 км от град  Роторуа и  след като го разгледаме, ще се  установим в този не голям град, но известен като СПА – центъра в Залива на изобилието. Името на залива дава един от най-големите мореплаватели на 18 век – Джеймс Кук, който минавайки от тук забелязал голямото изобилие от хранителни запаси в маорските села. А самият град Роторуа е разположен на едноименното езеро, което поради геотермалната активност и множеството активни гейзери и басеини с гореща кал има високо съдържание на сяра и това придава на водите необичаен жълтеникаво-зелен оттенък и мирис. Ще видим всичко в Роторуа но на следващия ден, а след пристигането ще вечеряме и ще се настаним за нощувка.
 
10 ДЕН 02.03.2024 Закуска. В този ден ще ви предложим едно фентъзи изживяване и който желае може да посети “Hobbiton” - домът на хобитите от известната филмова трилогия „Властелинът на пръстените“*. Роторуа е туристическата столица на Северния остров и е разположен  в кратера на стар вулкан. В цялата област има вулканична активност. Районът напомня на Йелоустоун, а интересното е,че всеки гейзер е частна собственост. Ще разполагате със свободно време за обяд и след това започваме туристичаската обиколка на Роторуа,  която  включва посещение на впечатляващите градини „Government Gardens”, както и на останалите забележителности. От 17.00 часа ни очакват приятни срещи с културата на Маорите - местни полинезийци от Нова Зеландия, които са дошли по тези земи от източна Полинезия с канута,мeжду 1250 г. и 1300 г. Ще  посетим Маорския културен център Te Puia, намиращ се в оригинални къщи на маорите. Ще се насладим на програмата, която маoрите ще ни представят, а след това ни очаква и  вкусна вечеря с типични маoрски специалитети. Вечерята ще завърши с поднасяне на топъл шоколад в долината под звездите, където ще можем да наблюдаваме изригването на гейзера „Pōhutu“- най-големият активен гейзер на Южното полукълбо. Повярвайте, че това е незабравимо!  Нощувка.
 

11 ДЕН 03.03.2024 Закуска. Дойде време да разберем и каква е тази птичка, която живее само в Нова Зеландия, няма криле, нито опашка. Затова ще посетим „The National Kiwi Hatchery“, където ще имате възможност да научите повече за птицата Киви, ще се запознаете с начина на нейното отглеждане, системите за инкубация на яйца и техниките за люпене. След това ще продължим към Окланд. По пътя има една интересна спирка - областта Waitomo където се намират пещерите, известни със.... светещите червеи. * Който избере тази опция, ще участва в едночасова обиколка с екскурзовод на пещерата “Footwhistle”, известна на езика на Маорите като „Тe Anaroa”. Ще научите за живота на червеите „titiwai“, обитаващи пешерите в областта Вайтoмо и ще бъдете впечатлени не само от красотата на пещерата, но и от гледката на светещите червеи. Накрая ще достинете до  нещо, също толкова уникално -  катедрала в пещерата, и то осветена по невероятен начин с факел от магнезий! След това пътешествието ни продължава към Окланд. Настаняване в хотела и нощувка.
 
12 ДЕН 04.03.2024 Закуска. Трансфер до летището. В 19.30ч. полет Окланд –
Папеете с “Air New Zealand”. Пристигане на летището в Папеете в 01.30ч.  на 03.03.2024 г.
Трансфер до хотел. Нощувка в Папеете (заради часовата разлика нощувката  в Папете е на 03.03.2024 г.)

13 ДЕН 04.03.2024 Закуска. Трансфер до летището за полет Папеете
Бора Бора в 12.50ч. Кацане в Бора Бора в 13.40ч. и трансфер до хотел. Нощувка в Бора Бора.

14 ДЕН 05.03.2024 Закуска. Свободен ден за плаж с възможност по желание за полудневна екскурзия на острова. Нощувка в Бора Бора.

15 ДЕН 06.03.2024 Закуска. Свободен ден за плаж . Нощувка в Бора Бора.

16 ДЕН 07.03.2024 Закуска. Трансфер до летището за полет Бора Бора – Папете в 18.20ч. Кацане в Папеете в 19.10ч. и трансфер до хотела. Нощувка в Папеете.

17 ДЕН 08.03.2024 Закуска. Свободно време в Таити с възможност за полудневна обиколка на острова.Трансфер до летището.  В 20.30ч.полет Папеете – Нумея.

18 ДЕН 09.03.2024 Пристигане в Нумея в 23.50ч.
 
19 ДЕН 10.03.2024 В 01.05ч. самолетен полет Нумея-Синагпур. Кацане в Сингапур в 07.10ч. В 10.20ч. самолетен полет Сингапур – Истанбул. Кацане в Истанбул в 17.05ч. Самолетен полет Истанбул – София в 20.30ч. Пристигане в София в 20.45ч.

Вижте цялата програма тук
УТОЧНЕНИЕ: Отбелязаните със звездичка / * / опции за посещение на различни мероприятия и обекти, се предлагат с  допълнително заплащане, чиято цена можете да видите в раздел „ ПОЯСНЕНИЯ – В ПАКЕТНАТА ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВА.”
 

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • самолетните билети за всички международни полети от България до Австралия, Нова Зеландия, Френска Полинезия  и обратно;

 • самолетни билети за вътрешните полетисамолетни билети за вътрешните полети, дадени в програмата;

 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 1 460 лв/ 747 евро- подлежат на потвърждение;

 • трансфери  летище - хотел - летище;

 
 • 15 нощувки със закуски в хотели 3* и 4*, 1 обяд и 4 вечери.
 • 3 нощувки в Кернс
 • 2 нощувки в Куинстаун
 • 2 нощувки в Уелингтън.
 • 2 нощувки в Роторуа
 • 1 нощувка в Окалнд
 • 2 нощувки в Папеете
 • 3 нощувки в Бора Бора
 • Настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч.
 • Изисквания при настаняване в хотелите:
 • Моля да имате предвид, че в някои хотели може да имат изискване при настаняване да се направи депозит за покриване на потенциални разходи като румсървис или мини бар за продължителността на престоя. Заплащането на депозита се извършва кеш или с кредитна/ дебитна карта . При напускане на хотела депозита ще Ви бъде възвърнат. Депозита е в рамките на 100 – австралийски долара за Австралия и 100 новозеландски долара за Нова Зеландия.
 • Обиколки и посещения.
 • целодневен круиз из Големия Бариерен Риф – (3-ти ден);
 • целодневна екскурзия до Куранда с автобус, лифт и влак - (4-ти ден);
 • посещенеи на Милфор Сунд – (6-ти ден);
 • посещение на Националния Музей Те Папа – (7-ми ден);
 • туристическа обиколка на Уелингтън – (8-ми ден);
 • разглеждане на водопадите Хука – (9-ти ден);
 • посещение на геотермалния парк Уайотапу – (9-ти ден);
 • туристичаска обиколка на Роторуа - (10-ти ден);
 • посещение на Маорския културен център Te Puia с включена програма - (10-ти ден);
 • посещение на „The National Kiwi Hatchery“– (11-ти ден);
 • входовете на музеите и обектите в Австралия и Нова Зеландия, които са посочени в програмата;
 • всички посочени в програмата обиколки;
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод по време на обиколките (с превод на български език); от водачът, който придружава групата.
 • транспорт в Австралия, Нова Зеландия и Френска Полинезия, който се осъществява с туристически автобус, оборудван с климатик.
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 150лв.

                         
 
2. В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • такса за обработка и подаване на документите за австралийска виза – 80 лв;

 • такса за електронно разрешително за Нова Зеландия (NZeTA) – 58 NZD (около 65 лв).

 • такса за обработка и подаване на документите за (NZeTA) – 60 лв

         
 

 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:

 • круиз на фиорда Милфорд - 220 лв - (6-ти ден);
 • вечеря в ресторанат „Стратосфера”170 лв (6-ти ден)
 • посещение на Hobbiton” - домът на хобитите- (10-ти ден) - вход - 165 лв/транспорт -  100 лв – (при минимум 6 човека, при по малък брой се налага доплащане, в зависимост от бороя на участниците.)
 • посещение на Вайтoмо - 95 лв.-(11-ти ден);Пещерите Вайтомо една забележителна мрежа от пещери, която достига дължина 45 километра. Вайтомо са се образували на Северния остров (North Island) в Нова Зеландия. Всички са свързани помежду си от реката Вайтомо и образуват невероятен екстравагантен и причудлив подземен свят.  Във Вайтомо може да видите една невероятна гледка, наподобяваща обсипано със звезди нощно небе. Всъщност това явление се дължи на един особен вид свещени червеи, които обитават единствено пещерите Вайтомо. Този вид червеи още от малка ларва има включена светлинка на опашката.Той се храни с всичко, което прелита наоколо, привлечено от светлината, която излъчва.
 • полудневна екскурзия в Бора Бора - 175 лв.- (14 –ти ден)
 • полудневна екскурзия в Таити - 160 лв. – (17-ти ден)
 
 • допълнителни мероприятия (плащат се на място):
 • разходка с лодка под водопадите Хука - около 42 австрал.долара-(9-ти ден);

 
 

Застраховки с включена защита при COVID 19

 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“– с покритие- до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.

 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“– с покритие- до 120 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.

 • Allianz - Допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване Плюс“- с покритие- до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.

Застраховки без защита при COVID 19

 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро43лв (за лица до 70 год.), 86лв - за лица от 71 год. до 80 год..

* Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в Помощна информация, раздел Застраховки.
 
 
 
*Забележки:
1.Пътуващият има право да прекрати договора по всяко време преди започването на изпълнението на туристическия пакет, след като заплати съответните разходи за прекратяване на договора. Подробна информация относно таксите дължими при прекратяване на договора, може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
2.Туроператорът има право да променя информацията съдържаща се в настоящия документ, като уведоми пътуващия за всяка промяна в предоговорната информация по ясен, разбираем и видим начин преди сключването на договора за туристически пакет. Подробна информация относно обхвата на промените и начина на уведомяване може да откриете в ОБЩИТЕ УСЛОВИЯ  НА ДОГОВОРА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИ ПАКЕТИ ОТ „2М-КО” ООД.
3. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на    
  групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори,    
  както и за последните два дни по същата.
4 За външните полетлимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 10 кг. за ръчен багаж.
За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. 3.
5 Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 18.01.2023 г.
6 Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се
плащат в офиса на туроператора.
7.Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
клиента. 
8. Екскурзията  не е подходящи за лица с ограничена подвижност.
3. Цените  16 500 лв са за човек в двойна стая. За единична стая се доплащат 2 240 лв. - /подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 18.01.2023 г и е възможно да подлежат на актуализация.
 
 
4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТO)
            - по банков път
 

 
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 5 000 лв.
ДЕПОЗИТ  - 5 000 лв  (внася се при записване)
I-во ДОПЛАЩАНЕ – 7 800 лв (внася се след издаване на австралийска виза)
II-ро ОКОНЧАТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ - краен срок за внасяне на цялата сума -
30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ
 
МИНИМАЛЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ, НЕОБХОДИМ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ 15 ДУШИ.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ, КОЕТО СЕ ОПРЕДЕЛЯ В ЗАВИСИМОСТ ОТ БРОЯ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПО ПРОГРАМАТА.
 
КРАЕН СРОК, ЗА ЕВЕНТУАЛНО ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ПРЕДИ ЗАПОЧВАНЕ НА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ТУРИСТИЧЕСКИЯ ПАКЕТ, В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ Е НАБРАН МИНИМАЛНИЯТ БРОЙ УЧАСТНИЦИ 20  ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА  НА ОТПЪТУВАНЕ.

 

 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ВИЗА:
Виза за Австралия:
 
      - само за работещи:
                 1. служебна бележка от местоработата (с подпис и печат):
                      - контакт на прекия началник (телефон, e-mail)
                      - от кога работи лицето там 
                      - на каква длъжност
                      - от коя до коя дата е в отпуск
                      - на коя дата се очаква пак да се яви на работа
                 2. банкова сметка:
                      - титуляр
                      - налична банкова сметка - извлечение с транзакции за последните 3 месеца
                      - баланс по сметка със скорошна дата
                 3. ако сте собственик (съдружник) на ЕТ, АД, СД, ООД:
                      - фирмена банкова сметка с транзакции за последните 3 месеца
                        - удостоверение от Данъчна служба за липса на данъчни задължения
                      - извлечение по ЕИК
 
Всички документи трябва да са изготвени на български и на английски език (с превод от оторизиран преводач)
 
За пенсионери - не са необходими изброените документи. Само е необходимо кандидатът да попълни формуляр за виза в офиса на ТО .
При записване в офиса на туроператора кандидатът попълва формуляр за виза.
 
За електронно разрешителнио за Нова Зеландия:
1бр. дигитална  снимка(паспортен формат – актуална). Снимката да е на бял фон,  лицето да е без очила.

 
 
ТАКСИТЕ ЗА ОБРАБОТКА НА ДОКУМЕНТИТЕ ЗА  ВИЗИ  НЕ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ
 В СЛУЧАИТЕ НА ОТКАЗ НА ИЗДАВАНЕТО ИМ.
 
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Австралия:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Австралия;
 • За деца под 18 год., пътуващи с единия от двамата родители - нотариално заверена декларация от другия родител  за съгласие детето му да пътува  в  чужбина. 
 
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Нова Зеландия:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Нова Зеландия;
 • За деца под 18 год., пътуващи с единия от двамата родители - нотариално заверена декларация от другия родител  за съгласие детето му да пътува  в  чужбина. 
 
 
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване Френска Полинезия:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Френска Полинезия;
 • За деца под 18 год., пътуващи с единия от двамата родители - нотариално заверена декларация от другия родител  за съгласие детето му да пътува  в  чужбина.