Вашата оценка 4.50 от 2 гласа

екскурзия до КАНАДА

САМОЛЕТНА ЕКСКУРЗИЯ – 10 дни

Маршрут: ТОРОНТО, НИАГАРСКИ ВОДОПАД, ОТАВА, КВЕБЕК, МОНРЕАЛ
Продължителност: 10 дни/ 8 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии Канада


 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
 • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - Среща в 12.15 ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Лондон в 14.15 ч. с “British Airways”. Пристигане в Лондон в 15.35 ч. Самолетен полет Лондон – Торонто в 18.00 ч. Пристигане в Торонто в 21.00 ч. местно време. Посрещане на летището в Торонто. Трансфер до хотел. Свободно време и нощувка в Торонто.

2 ДЕН - Закуска. Панорамна обиколка на Торонто със сградите на местния Парламент, улица Бей – местната Уолстрийт, центърът със сградите на финансовото могъщество “желязната къща”, Ситито, където всяка сграда е оцветена различно, крайбрежието, Небесния купол, улица “Иънг”- 400 км, най-дългата в света, викторианският квартал “Йорквил” – царството на цветята. Вечерта. по желание - изкачване на внушителната Телевизионна кула с нейните 541 м – една от най-високите в света. По желание - вечеря. Нощувка в Торонто.

3 ДЕН - Закуска. Свободен ден в Торонто с възможност за разходка в Ситито и в центъра на града. По желание, този ден Ви се предлага 8-часова екскурзия до Ниагарския водопад, където имате възможност да се насладите на водопадите от канадска страна, с корабче ще направите разходка до водопадите, като ще влезете в подножието на бучащия водопад. Имате 2 часа свободно време за снимки. След обяд, по желание – възможност за полет с хеликоптер над водопадите. По пътя обратно към Торонто се минава през очарователния викториански град Ниагара фолс, разположен на езерото. Нощувка в Торонто.

4 ДЕН - След закуска - разходка с автобус по бреговете на езерото Онтарио и на реката Сент Лоренс до някогашната столица на Горна Канада - Кингстън. След обяд Ви предлагаме да се насладите на впечатляващия круиз сред Хилядата острова. Продължаваме към гр.Отава. Свободно време. Нощувка в Отава.

5 ДЕН - Закуска. Панорамна обиколка на столицата Отава, дом на 26 национални музея: каналът Редю, който протича през града, правителствените сгради на Парламента, сградата на Кметството, пазарът Хилт Буярд. Свободно време с възможност за посещение на Музея на цивилизациите, на новия Музей на войната или на някои от другите музеи. Нощувка в Отава.

6 ДЕН - Закуска. Заминаване за град Квебек, известен като люлка на френската цивилизация и единствения град в Северна Америка, ограден с крепостни стени. Следва обиколка на Квебек с разглеждане на: Плейс Роял, Палас д’Армес, Шато Фронтенак, Цитаделата, Полетата на Абрахам, терасата Дуферин, Алеята Ру Гранде и др. Спирка на живописните водопади Монтморенси и посещение на Базиликата “Света Анна”. Вечерта ще опитате традиционните кулинарни изкушения на Квебек. Нощувка в Квебек.

7 ДЕН - Закуска. Потегляне за Монреал - стилният островен град със силно европейско влияние. След обяд - обиколка на втория по големина френско говорящ град в света. Ще разгледате: Стария Монреал - историческата пешеходна зона на града с живописните калдаръмени улички, площад Жак Картие, Базиликата Нотр Дам, хълмът “Монт Роял” с височина от 764 фута, откъдето се открива невероятна гледка към града, Университета Мак Гил и Олимпийският Комплекс, построен през 1976 г. Свободно време с възможност за разходка в “подземния град”- отговорът на града към студената зима. Нощувка в Монреал.

8 ДЕН - Закуска. Свободен ден в Монреал с възможност за посещение на много културни мероприятия, включени в месеца на културата в Монреал. Нощувка в Монреал.

9 ДЕН - Закуска. Свободно време до обяд за разходка в централната част на града и последни покупки. Трансфер до летището. В 17.10 ч. – самолетен полет Монреал – Париж с „Air France”.

10 ДЕН - Пристигане в Париж в 05.45 ч. сутринта. В 10.20 ч. – полет Париж – София. Пристигане на летище София в 14.05 ч.

 
ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  6 860 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  6 960 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 10 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ

 

Вижте цялата програма тук
Промоционалната цена 6 860 лв е валидна при записване и депозиране минимум 6 месеца преди датата на отпътуване.
Стандартната цена 6 960 лв е валидна при записване и депозиране в срок по малък от 6 месеца.

1. ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 •  самолетни билети за всички международни полети;
 • всички трансфери летище – хотел – летище;
 • летищни такси –  724 лв/370 евро (01.06.2020г.) - подлежат на потвърждение;
 • 8 нощувки със закуски в хотели 3* и 4*;
 • 3 нощувки в Торонто
 • 2 нощувки в Отава
 • 1 нощувка в Квебек
 • 2 нощувки в Монреал
 • (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • панорамна обиколка на Торонто – (2-ри ден);
 • разходка с автобус по бреговете на езерото Онтарио и р. Сент Лоренс - (4-ти ден);
 • панорамна обиколка на Отава – ( 5-ти ден);
 • обиколка на Квебек –(6-ти ден);
 • обиколка на Монреал – (7-ми ден);
 • екскурзоводско обслужване, водач от и местен екскурзовод (с превод на български език) от водачът, който придружава групата
 •  разглеждане на обектите, както е по програма;
 • наземен транспорт с туристически автобус (при обиколките на градовете);
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­60 лв.  
 
2. ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:
 • електронно разрешително за пътуване за Канада/ еТА (многократна) – 7 канадски долара; ( 10 лв.)
 • такса за обработка и подаване на документи за  еТА – 40 лв;
 • входни билети за обектите, както е по програма;
 • Застраховки с включена защита при COVID 19
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Класик“ – с покритие - до 60 000 лв. Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Застраховка защита при пътуване „Премиум“ – с покритие - до 120 000 лв.  Застрахователната премия се изчислява на база продължителност на пътуване и възраст на клиента.
 • Allianz - Допълнителна застраховка  Отказ от пътуване Плюс“ - с покритие - до 20 000 лв, при отмяна на пътуване или прекъсване на пътуване. Застрахователната премия се изчислява на база стойността на пътуване.
 • Застраховки без защита при COVID 19
 • Bulstrad  - Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро23 лв (за лица до 70 год.), 46 лв - за лица от 71 год. до 80 год..
 • *Общи условия и информация за застрахователни продукти да откриете на нашият сайт в  Помощна информация, раздел Застраховки.
   
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
 • 8-часова екскурзия до Ниагарския водопад  124 евро - 4-ти ден;
 
 • допълнителни екскурзии и мероприятия  по желание плащат се на място:
 •  изкачване на Телевизионна кула в Торонто ........ (3-ти ден);
 •    вечеря в ресторанта на Телевизионна кула в Торонто ....... (3-ти ден);
 • полет с хеликоптер над Ниагарския водопад 190 канадски долара 150 долара) - плащат  се на място (4-ти ден).

 
*Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за  последните два дни по същата.
2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
3.  Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 01.06.2020 г.
4.  Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на туроператора.
5.  Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена  от клиента. 
 3.  Цените 6 860 лв/ 6 960 лв  са за човек в двойна стая. Доплащане за единична стая  – 1 130 лв./подлежи на актуализация/
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 01.06.2020 г и  подлежат на  актуализация.


ПРИ  ЗАПИСВАНЕ  СЕ  ВНАСЯ   КАПАРО:  2 800 лв +7 канадски долара или 10лв(за е ТА) + 40 лв. такса обработка  на документи 
 
ДЕПОЗИТ  - 2 800 лв +  7 канадски долара или 10лв(за е ТА) + 40 лв (внася се при  записване)
 I-во ДОПЛАЩАНЕ –2 300 лв (внася се след издаване на канадско разрешително )
II-ро ОКОНЧАТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ - краен срок за внасяне на цялата сума   

30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ.
 
 


5.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)
             - по банков път
 


 Какво представлява Електронното разрешително за пътуване(eTA)?

Електронното разрешително за пътуване (eTA) е изискване за влизане в страната за всички чуждестранни граждани от държави с безвизов режим, пътуващи за Канада по въздух. eTA е свързано по електронен път с паспорта на пътуващия. То е валидно за период до пет години или до изтичане на паспорта, което от двете настъпи по-рано.  Ако получите нов паспорт, ще ви е необходимо да получите ново eTA.

С валидно eTA вие можете да пътувате до Канада колкото често пожелаете за краткосрочен престой (обикновено за период до 6 месеца на пътуване). На вас не ви е необходимо да имате eTA, за да пътувате вътре в Канада.

eTA не ви гарантира влизане в Канада. Когато пристигнете, граничен служител ще поиска да види паспорта ви и всички други документи – например, Зелена карта на САЩ. Вие следва да убедите служителя, че имате право да влизате в Канада.

 Изисквания при настаняване в хотели:
 
Моля, да имате предвид, че някои хотели имат изискване при настаняване да сенаправи депозит в рамките на 100 - 200 канадски долара, за покриване на потенциални разходи като румсървис или мини бар за продължителността на престоя.  Заплащането на депозита може да се извърши  кеш или с  кредитна карта . При напускане на хотела депозита ще Ви бъде възвърнат.
 

Информация за хотелите (или подобни):
 
 Toronto:  Holiday Inn Express Toronto Downtown 4* - https://www.ihg.com/holidayinnexpress/hotels/us/en/toronto/yyzls/hoteldetail?cm_mmc=GoogleMaps-_-EX-_-CA-_-YYZLS
Ottawa: Radisson Hotel Ottawa Parliament Hill 3 * - https://www.radisson.com/ottawa-hotel-on-k1r5a7/onottawa?s_cid=os.amer-ca-rad-ONOTTAWA-gmb
Quebec City: Clarendon Hotel 4* - https://www.hotelclarendon.com/clarendon-hotel-hotel-clarendon-sr21-en
Montreal: Hôtel Faubourg Montréal 3* - //www.hotelfaubourgmontreal.com/default-fr.html
 
 
 

 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за (еТА) електронно разрешително за пътуване до Канада:

 
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване (да има 2 свободни страници);
 • 2 бр.актуални снимки с размери 35 мм /45 мм - височината на лицето на снимката да е от 31 мм  до 36 мм; лицето да гледа направо (анфас) с неутрално изражение и със затворена уста; 
 • банкова сметка – извлечение;
 • документи за недвижима собственост – служебна бележка от Данъчна служба за платени данъци върху притежаваните имоти (желателно е);
 • служебна бележка от местоработата - за заемана длъжност, отпуск и месечно трудово възнаграждение;
 • документ от пенсионното (за пенсионери);
 • за фирми - ако сте собственик (съдружник) на ЕТ, АД, СД, ООД – фирмено решение и актуално състояние на фирмата, копие Булстат; служебна бележка от Данъчна служба за липса на данъчни задължения.
       Тези документи се предоставят в случай, че бъдат поискани от канадските власти.


Какво представлява Електронното разрешително за пътуване(eTA)?

Електронното разрешително за пътуване (eTA) е изискване за влизане в страната за всички чуждестранни граждани от държави с безвизов режим, пътуващи за Канада по въздух. eTA е свързано по електронен път с паспорта на пътуващия. То е валидно за период до пет години или до изтичане на паспорта, което от двете настъпи по-рано.  Ако получите нов паспорт, ще ви е необходимо да получите ново eTA.

С валидно eTA вие можете да пътувате до Канада колкото често пожелаете за краткосрочен престой (обикновено за период до 6 месеца на пътуване). На вас не ви е необходимо да имате eTA, за да пътувате вътре в Канада.

eTA не ви гарантира влизане в Канада. Когато пристигнете, граничен служител ще поиска да види паспорта ви и всички други документи – например, Зелена карта на САЩ. Вие следва да убедите служителя, че имате право да влизате в Канада.

 

ЗА ЕЛЕКТРОННО РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА КАНАДА (еТА):– ВСИЧКИ  ДОКУМЕНТИ ТРЯБВА  ДА СА ПРЕВЕДЕНИ НА АНГЛИЙСКИ ЕЗИК ОТОТОРИЗИРАН ПРЕВОДАЧ.

 
ПРИ  ЗАПИСВАНЕ В ОФИСА НА ТУРОПЕАРАТОРА  КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ ЗА ЕЛЕКТРОННО РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА ПЪТУВАНЕ ДО КАНАДА.
 
 
 В СЛУЧАИТЕ НА ОТКАЗ НА ИЗДАВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННО РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА ПЪТУВАНЕ ДО КАНАДА  НЕ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ:
 
7 канадски долара (10 лв.) + 40 лв  такса обрб. док. за еТА; 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА ПЪТУВАНЕ Канада:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на САЩ;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.   
 • Електронното разрешително за пътуване /ЕТА
 • сертификат за ваксинация
 • отрицателен PCR тест, взет 72 часа преди пътуване до Канада.