ЕКСКУРЗИЯ ДО КОСТА РИКА, ПАНАМА И КОЛУМБИЯ

Сан Хосе, Национален парк „Аренал”, Панама сити, Панамски канал, Богота, Тиерадентро, Сан Августин, Исиос, Обандо, Картахена

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Резервирай
06.12.2019 7090.00
6990.00 лв
Резервирай
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
06.12.2019 Среща на летище София, Терминал 2 в 12:00 ч. Полет София – Мадрид в 14:05 ч. Пристигане в Мадрид в 15:40 ч. В 21:40 ч полет Мадрид – Богота.
07.12.2019 Пристигане в Богота в 03:50 ч. В 06:10 ч. –самолетен полет Богота –Сан Хосе. Пристигане в гр. Сан Хосе, столицата на Коста Рика в 07:30 ч. Трансфер до хотел. Свободно време с възможност за първи впечатления от града. Нощувка в Сан Хосе.
08.12.2019 След закуска започва обзорна обиколка на град Сан Хосе – „Площадът на демокрацията”, Националният музей - отвън, сградата на съда, красивите фонтани „Хиспанида”, сградата на Университета, впечатляващият Златен музей - отвън, сградата на Националния театър, Музеят на изящните -отвън, резидентските квартали с къщата на Ариас Санчес, лауреат на Нобелова награда за мир. Вечерта по желание – фолклорна програма с вечеря. Нощувка в Сан Хосе. (По – желание и срещу допълнително заплащане, може да посетите Националният музей, Златния музей и Музеят на изящните изкуства.)
09.12.2019 Закуска. Този ден Ви очаква екскурзия до вулкана Аренал и топлите минерални извори. Предстои Ви 3-часово пътуване до Ла Фортуна. Първата Ви спирка е Сарчи, град, известен със своите занаяти. Там ще разгледате занаятчийските работилници и ще си изберете сувенири. Свободно време за обяд. Следва посещение на най-известния действащ вулкан в Коста Рика, където ще видите малки изригвания, образуващи изпарения в небето. Невероятната гледка към вулкана се разкрива от град Ла Фортуна. Пътуване през Националния парк „Аренал” до горещите минерални извори и до хотелски комплекс, където ще имате възможността да плувате или да се насладите на топлите минерали извори. Нощувка в хотел с топли минерални извори с изглед към вулкана Аренал.
10.12.2019 Закуска. Отпътуване към Националния парк „Поас Вулкано”, където ще видите вулкана Поас, ще посетите ранчо с кафеена плантация. Изкачване до езерото Ботос, разположено в кратера на спящия вулкан Поас. По желание обяд в местен ресторант. В късния след обяд връщане в Сан Хосе. Нощувка в Сан Хосе.
11.12.2019 Закуска. Трансфер до летището и в 08.45 ч. полет Сан Хосе – Панама сити . Пристигане в Панама сити в 10.55ч. Трансфер до хотела. След обяд – обиколка на Панама сити с изкачване на върха Серо Анкон, откъдето се открива невероятна гледка към града и Панамския канал. След това ще посетим и разгледаме старата част на града с невероятната архитектура – Casco Viejo („стария квартал” на испански), познат още като Каско Антогуо или Сан Фелипе. Нощувка в Панама сити.
12.12.2019 Закуска. Еднодневна екскурзия с продължителност 8 часа: „Панамският канал и тур в джунглата”. Едно посещение на Панама не е завършено без разглеждане на Панамския канал. Тази уникална екскурзия ще Ви покаже гледки от Панамския канал и неговите вододели. Ще следваме канала от град Гамбоа до Панама сити. Започвайки от джунглата, които защитава вододелите на канала, ще стигнем до езерото Гатун, за да видим лодките отблизо и да се срещнем с някои любопитни маймунки, преди да продължим към центъра за посетители на Панамския канал, където ще видим отблизо как работи съоръжението. По пътя ще спрем за снимки на моста Гамбоа, сечението Кулебра и шлюза Педро Мигел. За екскурзията се тръгва рано сутринта, когато животните са най-активни, по пътя „Pipeline Road”. Поради разположението на Панама на застъпването между два континента и два океана, в страната има невероятно разнообразие от птици за място с такава територия. 978 вида птици са засечени в страната и за тази екскурзия ние ще минем по пътя „Pipeline Road”, място, което държи световния рекорд за най-голям брой видени видове в рамките на 24 часа – 357. Вие ще можете да използвате това пътуване или за да откриете колко вида птици има в Панама, или за да разгледате разнообразната флора и фауна. След като изминем отсечката от пътя „Pipeline Road”, ще стигнем до доковете за лодки в Гамбоа, откъдето ще се отправим на двучасова разходка по язовир Гатун и Острова на маймуните. Когато язовир Гатун е построен преди повече от 100 години, някои от представителите на дивата фауна са оставени на новите острови, образували се от старите планини. Днес, поколения по-късно, маймунките са станали достатъчно опитомени, за да се доближават до лодките, приближаващи острова. Ще плаваме по река Чагрес до езерото Гатун, лавирайки между корабите в канала, и ще стигнем до Острова на маймуните, за да се срещнем и поздравим обитателите му. Плаването с лодка е с продължителност около 2 часа. От Гатун ще продължим към центъра за посетители Мирафлорес, за да видите отблизо как работят шлюзовете. Разположен на източната страна на шлюза Мирафлорес, центърът за посетители дава възможност да наблюдавате преминаващите плавателни съдове от разстояние само няколко метра и да научите от първа ръка за различните функции на Панамския канал – историята на построяването му, дялът му участие на световните пазари и значимостта на неговите вододели. В центъра за посетители има обширна, напълно екипирана зала, три панорамни тераси, два бара, ресторант с панорама и магазин за сувенири. Четири изложбени зали съставляват ядрото на центъра за посетители „Мирафлорес”. Колекциите включват исторически предмети, интерактивни модели, видео презентации, модели на Панамския канал и обекти, използвани за функционирането на канала. Наблюдателната тераса ще ви позволи да наблюдавате корабите, минаващи през шлюза Мирафлорес по пътя им към Тихия или към Атлантическия канал. Нощувка в Панама сити.
13.12.2019 Закуска. Трансфер до летището и в 09.31 ч. полет Панама сити – Богота. Кацане в Богота в 11.00 ч. Трансфер до хотела. Този след обяд ще посетим известната Солна Катедрала в близост до града, построена в бившата солна мина. Нощувка в Богота.
14.12.2019 Закуска. Следва обиколка на града – разглеждане на „Плаза де Боливар” и правителствените сгради, колониалния център, Музея на известния художник и творец Ботеро, стария град „Ла Канделария”, църквите „Сан Франциско” и „Св. Троица”. Посещение на известния Златен музей с над 30 хиляди златни артикула, които свидетелстват за богатата култура на предколониалния период. По желание и срещу допълнително заплащане - изкачване с кабинков лифт до връх Монсерат и светилището "Nuestro Señor Caído" („Исус Христос на Кръста”), откъдето ще се насладите на невероятна гледка към мегаполиса. Свободно време с възможност за разходка в централната част на красивия град Богота. Нощувка в Богота.
15.12.2019 Закуска. Трансфер до летището. В 08.31 ч полет Богота - Невия. Пристигане в Невия в 09.42 ч.След пристигане – около 5-часово пътуване през красиви планини към Сан Андрес де Писимбала (Тиерадентро). След обяд – посещение на археологическия парк „Тиерадентро” и неговите пещери, включително гробниците и погребалните камери с дълбочина около 5 метра. Посещение на археологическия музей „Тиерадентро”, за да научите повече за културата, създала тези реликви. Нощувка около Тиерадентро.
16.12.2019 Закуска. След закуска – около 6-часово пътуване към Сан Августин. Настаняване в местен хотел. Разглеждане на археологическия парк „Свети Августин”. Обиколката на “Mesitas” (постаментите) A-B-C и D, където са запазени повече от 35 статуи, някои от които са високи повече от 5 метра. Ще продължим към “Fuente Ceremonial y Alto de Lavapatas” („свещения извор и височината Лавапатас”) и “Bosque de las Estatuas” („гората на статуите), за да стигнем до археологическия музей Сан Августин. Ще разгледате обектите “El Tablón” („дъската”) и “Чакира”, за да се насладите на впечатляващите пейзажи, с които районът се слави, в добавък към археологическите му съкровища. Нощувка в Сан Августин.
17.12.2019 Закуска. След закуска – пътуване до селцето Иснос, откъдето ще продължите по “Estrecho del Magdalena” („протока на Магдалена”) – речен пролив, широк само 2 метра, през който тече Магдалена – най-дългата река в Колумбия. Пресичайки Oбандо, където са направени последните археологически открития, екскурзията продължава към Националните паркове “Alto de los ídolos” („височината на идолите) и “Alto de la Piedras” („високите камъни”). Освен археологически открития и каменни статуи, в района има два водопада – “Salto de Bordones” и “Salto del Mortiño”. Привечер – връщане в Сан Августин. По залез – разходка в град Сан Августин. Сан Августин е не само един от най-важните археологически обекти в цяла Южна Америка, но също и един от най-мистериозните. Нощувка в Сан Августин.
18.12.2019 Закуска. Свободно време . Tрансфер до летището. В 20:33 ч. – полет Невия - Богота. Кацане в Богота в 21.43 ч. В 23.22 ч. полет Богота – Картахена.
19.12.2019 Кацане в Картахена в 00.54 ч. Трансфер до хотел близо до морето. Нощувка в Картахена. Закуска. След закуска – полудневна обиколка на жизнения карибски пристанищен град Картахена. Картахена де лас Индияс е един от най-впечатляващите градски центрове в Латинска Америка, излъчващ карибска атмосфера и свидетелстващ за испанската колониална история. Заобиколена от високи защитни стени, построени за защита от пирати, Картахена приканва за разходка из градските й стени, укрепления, пъстроцветни къщи, украсени със саксии с цветя, и испански колониални покриви. Посещение на стария град и основните му сгради като манастира Ла Попa и замъка Сан Фелипе. След обяд – свободно време за разходка из града или за плаж. Нощувка в Картахена.
20.12.2019 Закуска. Свободен ден в Картагена с възможност за плаж или разглеждане на града. Нощувка в Картахена.
21.12.2019 Закуска. Свободно време. Трансфер до летището и в 19:50 ч. полет Картахена – Богота . Кацане в Богота в 21:20 ч. В 22:55 ч. полет Богота – Mадрид.
22.12.2019 Кацане в Мадрид в 14:35 ч. В 23.10 ч. полет Мадрид – София.
23.12.2019 Кацане на летище София в 01:10 ч.

1.   В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:

 • самолетни билети за всички международни полети: София – Мадрид –Богота - Сан Хосе;  Панама сити – Богота – Картахана– Богота – Мадрид - София;
 • самолетни билети за вътрешни полети  Богота – Нейва,  Поталито – Богота, Богота – Картахена.
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 1 232 лв/ 630 евро (20.01.2018 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • Настаняването е в хотели 3* и 4 *
 • 3 нощувки със закуски в Сан Хосе (Коста Рика);
 • 1 нощувка със закуска до Националния парк Аренал
 • 2 нощувки със закуска в Панама сити (Панама);
 • 2 нощувка със закуска в Богота (Колумбия);
 • 1 нощувка със закуска в Тиерадентро (Колумбия);
 • 2 нощувки със закуски в  в Сан Августин (Колумбия);
 • 3 нощувки със закуски в  в Картахена (Колумбия);
       (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
 • обиколка на Сан Хосе, Панама сити, Богота и Картахена;
 •  екскурзия до вулкана Аренал и топлите минерални извори ;(3-ти ден)
 • екскурзия до Националния парк „Поас Вулкано”(4-ти ден)
 • еднодневна екскурзия „Панамският канал и тур в джунглата” (6-ти ден);
 • посещение на археологическия парк „Тиерадентро” (9-ти ден);
 • разглеждане на археологическия парк „Свети Августин” (10-ти ден);
 • посещение на манастира Ла Попa и замъка Сан Фелипе в Картахена (13-ти ден);
 • входовете  на  всички  археологични паркове.
 • наземен транспорт с туристически автобус;
 • екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод (с превод на  български език, от водачът, който придружава групата);
 • такса за екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките и екскурзиите – 102 лв.
 
2.  В  ПАКЕТНАТА  ЦЕНА  НЕ СЕ  ВКЛЮЧВАТ:
 • медицинска  и  туристическа  застраховка с покритие 25 000 евро 41 лв (за лица до
  70 год.), за лица от 71 год. до 80 год. – 82 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 • персонална такса – 29 щ. долара- в зависимост от Авиокомпанията с която се лети.- (плаща се на място на летището при напускане на Коста Рика.)
 • допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
   - фолклорна програма с вечеря в Сан Хосе – 65 евро (3-ти ден);
-  изкачване с кабинков лифт до връх Монсерат и светилището "Nuestro Señor Caído" („Иисус Христос на Кръста”) - 10 щ. долара 9-ти ден,

       
*Забележки:
1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
последните два дни по същата.
2.  За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е     20кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 10 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 22.03.2018 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в
офиса на туроператора.
5. Категоризацията на хотелите в  Коста Рика, Панама и Колумбия  не съответства на
критериите за  категоризация на хотелите в Европа.
6. Туроператорът  си запазва правото при промяна на летищните такси от 
    страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
   екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
    клиента. 
3.  По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант – около
     15-25 щ.долара.
4. Цените 6  990 лв/  7 090 лв  са за турист в двойна стая. За единична стая се доплащат
1 580 лв.
 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 22.03.2018 г и  подлежат на  актуализация.
 
5.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на TO)
             - по банков път
 

 
Информация за хотелите (или подобни):
Сан Хосе – Hotel Presidente  4* - //www.hotel-presidente.com/default-en.html
 Аренал - Volcano Lodge & Springs 4* https://www.hotels.com/ho235411/volcano-lodge-and-springs-la-fortuna-costa-rica/
Панама сити – Eurostars Panama City 5* - https://www.eurostarshotels.com/eurostars-panama-city.html
Богота  - Hotel Augusta  4* //augusta.hotels-bogota.com/en/
Tиера Дентро -Hotel Refugio 3* //www.albergueelrefugio.com/
Сан Августин – Terrazas de San Augustin Hotel   3* //www.terrazasdesanagustinhotel.com/
  Картахена

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Археологическият резерват „Сан Августин” е обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство, известен с многобройните си, издялани от камък статуи – останки от една древна цивилизация, процъфтяла и загинала между 6-ти век пр. Хр. и 12-ти век сл. Хр. Смятан за културен център на различни местни племенни групи отпреди идването на инките, районът на Сан Агустин е богат на произведения на изкуството от Предколумбовата епоха.

Резерватът обхваща 800 кв. км площ и се смята за най-големият район със запазени археологически артефакти от онова време в Южна Америка. Паметниците издават влиянието на различни култури и народи от Андите, Амазония и от карибската група племена.

Запазени са около 500 статуи и гробници, разпръснати на групи по двата бряга на клисурата на Рио Мадалена, представящи образи на митологични и реални същества, богове и хора. Някои от пластиките са с муцуна на ягуар, други наподобяват грабливи птици, змии, маймуни, жаби или орли. Смята се, че фигурата на ягуара е била свързана с религиозния водач или шамана на племето, който е можел да се преобразява в ягуар, за да запази равновесието в света. Предполага се също, че концепцията за преобразяването стои до голяма степен в основата на издяланите монолитни фигури.

В резултат на археологически разкопки, през 30-те години на 20 век, са открити различни фигури, по които все още личи боята, с която са били оцветени – червена, синя или жълта. Ярките цветове са избледнели от досега с въздуха и са останали само малки следи, а въпреки различните модели дрехи, прически и украшения, статуите си приличат по празните, втренчени в пространството очи.

Археологическият резерват „Сан Августин” е подходящ да се разходите из идиличния пейзаж и да се полюбувате на древните паметници

   

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  6 990 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  7 090 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
ПРИ ГРУПА OT 10 до 15 ЧОВЕКА ДОПЛАЩАНЕТО Е 330 ЛВ,
А ОТ  6 ДО 10 ЧОВЕКА - 495 ЛВ
   

 
 

- Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване;

-  За лица под 18 год. – нотариално заверена декларация от родителите за разрешение детето им  да  пътува в чужбина.


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Societe Generale Експресбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG71TTBB94001526643696
BIC: TTBBBG22

Сметка в евро:
IBAN: BG44TTBB94001526643697
BIC: TTBBBG22

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF
екскурзия до Коста Рика|почивка в Коста Рика |коста рика екскурзия |коста рика почивка |панама екскурзия |панам почивка |колумбия екскурзия |колумбия почивка |сан хосе |национален парк аренал |панама сити |панамски канал |богота |тиерадентро |сан августин |исиос |обандо |картахена |площадът на демокрацията |фонтаните хиспанида |къщата на ароас санчес |екскурзия до вулкана аренал |горещи минерални извори табакон |круиз в залива никоя |остров тортуга |национален парк braulio carillo |национален парк тортугуеро |връх серо анкон |сан фелипе |екскурзия по панамския канал |тур в джунглата |гамбоа |езеро гатун |плаза де боливар |ла канделария |църква сан францисо |връх монсерат |исус христос на кръста |сан андрес де писимбала |парк тиерадентро |сан августин |обиколка на mesitas |fuente ceremonial y alto de lavapata bosque de las estatuas |el tablón |чакира |протока на магдалена |височината на идолите |високите камъни |salto de bordones |картахена де лас индияс

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах