ЕКСКУРЗИЯ МЕКСИКО И КУБА I КЪС ВАР. БЕЗ ВАРАДЕРО.

МЕКСИКО СИТИ, ТЕОТИХУАКАН, ВИЛАЕРМОСА, Национален парк „ДЕ ЛА ВЕНТА”, ПАЛЕНКЕ, МЕРИДА, ЧИЧЕН ИТЦА, ТУЛУМ, КАНКУН, ХАВАНА

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Резервирай
05.10.2018 6478.00 лв Резервирай
01.03.2019 6478.00
6378.00 лв
Резервирай
12.04.2019 6478.00
6378.00 лв
Резервирай
26.04.2019 6478.00
6378.00 лв
Резервирай
04.10.2019 6478.00
6378.00 лв
Резервирай
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
05.10.2018 Среща в 05.10 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. Международен полет София – Париж в 07.10 ч. с “Air France”. Пристигане в Париж в 09.10 ч. В 11.10 ч. – трансокеански полет Париж – Мексико сити. Пристигане в Мексико сити в 16.00 ч. Трансфер до хотел и настаняване. Запознаване с екипа, който ще Ви обслужва по време на пътуването и кратък брифинг относно изпълнението на програмата в Мексико. Нощувка в Мексико сити.
06.10.2018 Закуска. Целодневна туристическа обиколка на Мексико Сити – 25-милионната столица, смесица от култури и раси, считан за най-големия град на земята: централният площад „Ел Цокало” с Националния дворец или Президентството – някогашната резиденция на вицекраля, с историческите фрески на Диего Ривера; най-голямата катедрала в Латинска Америка; улицата на суетата „Пасео де ла Реформа”. След това се посещава един от най-известните в света музеи – Мексиканският антропологически музей. Музеят е шедьовър на мексиканската модерна архитектура и в него се намира голяма част от единствени по рода си съкровища на Предколумбийска Америка. Тук получавате първа представа за културните богатства на Предиспанска Америка. Продължаваме към Чапултепек Парк, където се намира Музеят на историята и Дворецът на Чапултепек. Привечер – свободно време. Нощувка в Мексико Сити.
07.10.2018 Закуска. Целодневна екскурзия до двехилядолетния религиозен жертвен център на Мексиканското плато, смайващият огромен храмов комплекс “Теотихуакан”, разположен на 40 км. от Мексико Сити – "мястото, където са създадени боговете", и посещение на световно известните храмове за религиозни церемонии на маите: 63-метровата “Пирамида на Слънцето”, която се вижда отдалече; “Пирамидата на Луната”; “Дворецът на Ягуара”; “Храмът на Кецалкоатъл”; “Дворецът на Кецалкоатъл”; “Булевардът на мъртвите”, които Ви дават пълна представа за разкоша и величието на една мощна индианска империя. Заслужава си изкачването на върха на “Пирамидата на Луната”, откъдето се разкрива гледка към целия “Ареал на боговете”. На път към Теотихуакан – посещение на националното светилище на мексиканците и център на поклонничество от колониални времена – Базиликата на Гуаделупе. Базиликата принадлежи към най-ценните културни наследства на страната, в чийто социален живот католицизмът все още играе определяща роля. Вечерта – връщане обратно в хотела. Нощувка в Мексико Сити.
08.10.2018 Закуска. Трансфер до летището и в 09.40 ч. - полет Мексико сити – Вилаермоса, столицата на щата Табаско. Пристигане във Вилаермоса в 11.05 ч. Посещение на един от най-красивите паркове-музеи на света – Националния парк „Ла Вента” с известните 20-тонни каменни глави, свидетелство за развитието на най-ранната култура в Латинска Америка – цивилизацията на олмеките. Паркът се намира на двата бряга на река Усумацинта. Пътуване към Паленке. Нощувка в Паленке.
09.10.2018 Закуска. Разглеждане на Паленке – най-добре съхраненият археологически комплекс на империята на маите, един от най-тайнствените градове и култови обредни центрове на маите, за който се смята, че е гробница на кралските династии. Величествените руини се считат за най-значимата досега находка от света на маите. Местоположението му в джунглите на Чиапас е причина за късното му откриване. Разглеждане на руините – известен е най-вече „Храмът на йероглифите”. Посещение на кралската гробна камера в “Храма на Йероглифите" и на Двореца на крал Пакал. Продължаваме към Мерида, столицата на щата Юкатан, и настаняване в хотел. Вечерна обиколка на Мерида, наричан „Белия град”, заради цвета на къщите си: колониалните къщи в стил рококо по “Пасео Монтехо”, най-старата катедрала в Мексико, Дворецът на Губернатора. По желание – разходка с карети. Нощувка в Мерида.
10.10.2018 Закуска. Отпътуване към ЧИЧЕН ИТЦА – най-големият и най-впечатляващ град на маите, а по-късно и на толтеките, културният апогей на класическия период в тяхната цивилизация. Чичен Итца е строен 5-ти век и е най-внушителното доказателство за великото минало на индианските цивилизации, най-големият индиански град на територията на Мексико. Обявен от ЮНЕСКО за паметник на световното културно наследство. Налице са много и добре запазени постройки от времето на маите, от които най-известната е “Пирамида на Кукулкан", където два пъти годишно лъчите на следобедното слънце образуват сянката на костенурка, която се изкачва по стълбите на храма. Следва още посещение на Обсерваторията, „Двореца на Воина”, Замъка, баскетболното игрище – най-голямото, запазено от времето на маите. Настаняване в хотел, който се намира близо до храмовия комплекс. Вечерта, по желание и при възможност – посещение на шоуто “Светлина и звук” сред руините от древния град. Нощувка в Чичен Итца.
11.10.2018 Закуска. Отпътуване от Чичен Итца към Тулум, градът-крепост на маите, един от малкото церемониални центрове, построени на крайбрежието. Пристигане в Канкун след обяд. Вечерта, по желание – посещение на заведение с традиционна мексиканска музика на живо. Нощувка в Канкун.
12.10.2018 Закуска. Трансфер до летището. В 13.45 ч. - полет Канкун – Хавана. Пристигане в Хавана, Куба в 15.55 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време с възможност за първи впечатления от града. Нощувка в Хавана.
13.10.2018 Закуска. Туристическа обиколка на най-известния някога пристанищен карибски град Хавана – сега град на контрастите: пищни дворци от отминалите колониални епохи, красиви алеи и аристократични хасиенди…и небостъргачите на новия център на града. Посещение на колониалния град Хавана, обявен за световно културно наследство през 1982 г. и на модерна Хавана: Сградата на Парламента, Площада на Катедралата, Площада на оръжието, пазара на занаятчиите, Градския музей или Двореца на главните капитани, замъка Моро, булевард Малекон, Мемориала на Хосе Марти. След обяд – екскурзия “По стъпките на Хемингуей” – посещение на Музея на Хемингуей “Ла Вихия” в град Сан Франциско де Палма, продължаваме към Кохимар и площада, наречен Ернест Хемингуей. Посещение на фермата “La Vigia”, където е живял Хемингуей. Пешеходен тур в рибарското селище Кохимар, където писателят се вдъхновява за създаването на известната му творба „Старецът и морето”. Посещава се паметника на Хемингуей. По пътя минаваме покрай ресторанта “Терасите на Кохимар”, често посещаван от писателя. При възможност, ще имате удоволствието да пийнете коктейл-любимата напитка на Хемингуей на терасата на хотел „Ambos Mundos” (където Хемингуей е отсядал често) или в популярното заведение „La Floridita”. По желание и срещу допълнително заплащане - вечеря. Вечерта, по желание - посещение на световно известния нощен клуб с шоу-програма „Тропикана”. Нощувка в Хавана.
14.10.2018 Закуска. Отпътуване към Пиняр дел Рио – провинция на 140 км западно от Хавана. Този ден ще посетим долината Винялес – най-старата геологическа формация в Куба обявена от ЮНЕСКО за паметник на световното природно наследство и едно от най-красивите места на острова с уникален пейзаж, известно с варовиковите пещери с подземни извори и индиански скални рисунки, наречени Ел мурал де ла прехистория. След това - разходка с лодка в една от пещерите, където нагледно ще се запознаете с изкуството на индианците по тези места. Обяд. Посещение на финка за отглеждане на тютюн и производство на пури . Връщане в Хавана. Нощувка в Хавана
15.10.2018 Закуска. Свободен ден в Хавана. По желание - вечеря в ресторант “La Bodeguita del Medio” в старата част на Хавана (кръчмата на Хемингуей). Нощувка в Хавана.
16.10.2018 Закуска. Свободно време. Трансфер до международното летище в Хавана. В 19.30ч. – самолетен полет Хавана – Рим
17.10.2018 Пристигане в Рим в 12.00 ч. В 15.20 ч. – самолетен полет Рим – София. Пристигане на летище София в 18:15 ч.

1. В ЦЕНАТА  СА ВКЛЮЧЕНИ:

 •  самолетни билети за международните полети София – Париж – Мексико сити; Канкун – Хавана; Хавана – Амстердам – София;
 • самолетни билети за вътрешния полет Мексико Сити – Вилаермоса;   -    летищни такси за всички международни полети – 704 лв/ 360 евро (06.01.2017 г.) - подлежат на потвърждение;   
 • летищни такси за вътрешния полет Мексико Сити – Вилаермоса – 118 лв/ 60 евро  (06.01.2017 г.) - подлежат на потвърждение;
 •  трансфери летище – хотел – летище;
 • 7 нощувки със закуски в хотели 3* и 4* в Мексико;
 • 4 нощувки със закуски в хотели 4* в Хавана;
 • 1 обяд (10-ти ден)
 • целодневна екскурзия до храмовия комплекс „Теотихуакан” (3-ти ден);
 • посещение на Национален парк „ДЕ ЛА  ВЕНТА” (4-ти ден);
 • екскурзия „По стъпките на Хемингуей”(9-ти ден)
 • посещение на долината Винялес (10-ти ден)
 • посещение нa финка за отглеждане на тютюн и производство на пури (10-ти ден)
 • всички входни такси на исторически паметници и археологически паркове и музеи;
 • наземен транспорт в Мексико и Куба с туристически автобус;
 • водач от ТА „2М-КО” и местен екскурзовод (с превод на български език)
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 66 лв.

2. ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:
       -     персонална такса при полета Канкун - Хавана – 23 щ.долара (към 06.11.2017 г.) - в
             зависимост от Авиокомпанията, с която се лети (плаща се на място на летището в Канкун
             при напускане на Мексико, преди полета);
 • персонална такса – 25 кук (около 25 евро) - в зависимост от Авиокомпанията, с която се
      лети (плаща се на място на летището при напускане на Куба);
       -     виза за Куба – 35 щ. долара;
 • такса за обработка и подаване на документите за виза за Куба – 40 лв;
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро29 лв (за лица до 65 г.), за лица от 65 год. до 80 год.- 58 лв;
 • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 • допълнителни мероприятия (плащат се в офиса на ТА „2М-КО”):
 •   7 вечери в Мексико за целия период (по желание) – 130 евро;
 • посещение на заведение с традиционна мексиканска музика на живо с включена вечеря в Канкун - 70 щ.долара
     (7-ми ден);
 • вечеря в ресторант преди посещение на „Тропикана кабаре-шоу” (с включен трансфер)  - 140 евро(9-ти ден);
      или    
 
 • посещение на „Тропикана кабаре-шоу”(без вечеря с включен трансфер) – 120 евро (9-ти ден);
    
 - допълнителни мероприятия (плащат се на място):
 • разходка с карети в Мерида - ........ (5-ти ден);
 • посещение на шоу “Светлина и звук” (на испански език) в Чичен-Итца –
          26 щ. долара (6-ти ден).

*Забележки:
 1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
2. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2017 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в офиса на ТА „2М-КО”.
5. Категоризацията на хотелите в Мексико и Куба не съответства на категоризация на хотелите в Европа.
 3.  Цените 6 378 лв/6 478 лв са за човек в двойна стая.  За единична стая се налага доплащане.
4.  Туристическа агенция „2М-КО” си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на  екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
5.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТА „2М-КО”)           
             - по банков път
 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 2500  лв


Информация за хотелите (или подобни):
MEXICO DF – RAMADA REFORMA - //www.ramadareforma.com
 PALENQUE – HOTEL NUTUTUN - //www.nututun.com
 MERIDA – GAMMA MERIDA EL CASTELLANO
 //www.fiestainn.com/web/gamma-merida-el-castellano
 CHICEN ITZA – HOTEL VILLAS ARQUEOLOGICAS   //www.villasarqueologicas.com.mx/chichen-itza.html
 CANCUN – LA QUINTA INN & SUITES HOTEL - //www.laquintacancunmx.com/
 LA HAVANA – HOTEL PLAZA //www.hotelplazacuba.com/
 
 
 
    ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  6 378 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  6 478 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
 
 В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ

 


      НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за виза за Куба:

 • цветно копие на задграничния паспорт (с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Куба);
 • 1 снимка (актуална).
 
         НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Куба;
 • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.   
 
 
Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Societe Generale Експресбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG71TTBB94001526643696
BIC: TTBBBG22

Сметка в евро:
IBAN: BG44TTBB94001526643697
BIC: TTBBBG22

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах