ЕКСКУРЗИЯ ДО ЧИЛИ И ВЕЛИКДЕНСКИ ОСТРОВ (С ПАТАГОНИЯ) - IV ВАР.

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
30.10.2017 - Среща в 17.00 ч. на летище София, Терминал 2. В 19.05 ч. - полет София - Рим с “Alitalia”. Пристигане в Рим в 20.00 ч. В 22.00 ч. - полет Рим - Сантяго с “Alitalia”.
31.10.2017 - Пристигане в Сантяго де Чили в 09.15 ч. сутринта (местно време). В 13.31 ч. - полет Сантяго де Чили - Пунта Аренас, Патагония. В 16.56 ч. - кацане на летището в Пунта Аренас. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Пунта Аренас.
Закуска. Посещение на пингвинска колония при фиордите Сено Отуей, където от ноември до март могат да бъдат видяни множество магелански пингвини, а през останалото време и патагонски лисици и нандус (пампа-щрауси). Като алтернатива, по време на разможителния период на магелановите пингвини или при лошо време се посещава щраусова ферма. Нощувка в Пунта Аренас.
02.11.2017 - Посещение на Националния парк „Торес дел Пайне” - Сух пакет. Рано сутринта отпътуване към Пуерто Наталес /около 3 часа/. Веднага след пристигането, посещение на Националния парк. Без съмнение „Торес дел Пайне” е връхната точка на всяко пътуване до Патагония. Паркът е наименуван на три стръмно извисяващи се в небето планински върхове. Според метеорологичните условия ще имате възможност да предприемете няколко малки туристически излета. Връщане в Пуерто Наталес. Нощувка.
03.11.2017 - Светът на глетчерите в Патагония - Закуска. Целодневно пътуване с лодка през „Фьорда на последната надежда” и преминаване покрай сензационния глетчер Балмаседа. В края на фиорда – разходка пеша до подножието на глетчера Серано. Типично чилийски обяд. Връщане в Пуерто Наталес. Нощувка.
04.11.2017 - Пуерто Наталес – Пунта Аренас – Сантяго Закуска /или сух пакет/. Пътуване от Пуерто Наталес до Пунта Аренас. В 14.36 ч. полет Пунта Аренас - Сантяго де Чили. Пристигане в Сантяго де Чили в 17.56 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка.
05.11.2017 - Закуска. До обяд - свободно време с възможност за почивка. След обяд - обиколка на града с включена разходка из стария град, където ще се запознаете с красивия и обичан площад „Де Армас” – с неговите исторически сгради и оживения пазар за плодове, зеленчуци и риба, църквата „Сан Франциско”, датираща от 16 век и известна като най – древната архитектурна постройка в града, Правителствения Дворец „Ла Монедаю”, сградата на Централната поща и Кметството на Сантяго. Обиколката продължава към хълма Света Лучия, където Педро де Валдивия е основал града през 1541 г.След това ще имате възможност да разгледате някои от кварталите на Сантяго, славещи се с интересна архитектура. По желание вечерна обиколка на Сантяго с вечеря. Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.Връщане в хотела. Свободно време. Нощувка.
06.11.2017 - Закуска. Сутринта ще посетите централната част на живописния град Валпараисо, с неговата богата местна архитектура - вдъхновение за артисти и поети, който е включен в списъка за културно наследство на ЮНЕСКО. Градът е разположен на 120 км от Сантяго, близо до Тихия океан. По време на пътуването ще имате възможността да се насладите на въздействащата гледка към долините, където се създават вината на Куракави и Казабланка. Обиколката на центъра на Валпараисо започва от пристанището Прат, където може да наблюдавате нестихващата му дейност. От там продължавате към най – възловите градски площади, сградата на Сената и накрая ще спрете на панорамната площадка „21 Май”, от където ще можете да се полюбувате на града, както и на залива Валпараисо. След това продължаваме към съседния град Виня дел мар, наречен още „градът на градините”. По време на обиколката ще можете да разгледате красивите му квартали, датиращи от ранния 20-ти век, монументалния часовник от цветя, Президентския Дворец и старовремския квартал Кинта Вергара, с неговите невероятни градини и Амфитеатър, в който се провежда популярния фестивал „Festival de la Cancion de Vina del Mar”. Продължавайки по крайбрежието ще достигнете до модерния плажен комплекс Рекака и до традиционалния „Кон кон”. По пътя е предвидено време за обяд. Връщане в Сантяго. Нощувка.
07.11.2017 - Закуска. Трансфер до летището и в 06.40. - полет Сантяго - Великденски остров. Кацане на летище Матавени в 10.05 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Този след обяд ви предстои полудневна екскурзия, включваща: посещение на Аху Тахай, Аху Акиви, голяма платформа, съставена от 7 статуи „Моай”, всяка от които гледаща към морето; кариерата на Пуна Пау, където е била направена горната част на статуите. Връщане в хотела. Нощувка.
08.11.2017 - Закуска. Целодневна екскурзия по време на която се пътува по пътя Моай, като се посещават: руините на Акаханга, запазени в техния първоначален вид, където е погребан първият крал на острова. Ще видите и вулкана Рано Рараку, както и най – впечатляващия кратер в тази зона, разположен в подножието на Пойк, където някогашните островитяни са направили гигантските статуи от вулканичната кариера. На това място може да се видят различните етапи от изграждането на фигурите „Моай”, най – голямата от които е дълга повече от 20 метра и тежи малко под 200 тона. Продължавате към красивия плаж на Анакена, където ще видите Аху Тонгарики, която е била най – големата от 15-те статуи „Моаи” на острова. Теглото им средно е 50 тона и са били разрушени от гигантска вълна през 1960 г. Обяд. Свободно време с възможност за разходка по красивата плажна ивица. След обяд - връщане в хотела. Свободно време и нощувка.
09.11.2017 - Закуска. Полудневна обиколка на Оронго, посещавайки вулкана Рано Као, чийто дълбок кратер с тучна растителност побира обширно езеро с прясна вода, покрито с тотора. Продължава се към културния център на Оронго, намиращ се на върха на кратера, с над 300 метра надморска височина и където от години се провежда „Церемонията на Човека” – птица или Танагата Ману. В репрезентативния център ще видим макети, изобразяващи бога Маке – Маке и морската птица Манутара. Ще продължите към Ана Кай Тангата. Ще посетите и Аху Винапу, където интересния архитектурен стил ще ви напомни на ръчната изработка „Инка”. Връщане в хотела. Свободно време и нощувка.
10.11.2017 - Закуска. Свободно време. В 12.25 ч. - трансфер до летището. В 14.55 ч. - полет Великденски остров - Сантяго де Чили. Кацане на летището в Сантяго де Чили в 21.40 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Сантяго де Чили.
11.11.2017 - Сух пакет. Трансфер до летището. В 08.00 ч. - полет с авиокомпания „Latam Airlines” до северната част на Чили, гр Калама, където се пристига в 10.10 ч. С автобус пътуването ни продължава през пустинното плато към Сан Педро де Атакама, или още - зеления оазис в северните покрайнини на най – голямото солено езеро в Чили. Това древно индианско селце, наподобяващо същински оазис е едно от най – хубавите, традиционни места в страната. Привечер - пътуване към лунната долина „Valle de la Luna”, където ще бъдете омагьосани от зрелищната игра с цветовете на залеза и уникалните скални формации, видяни от перспективата на висока подвижна дюна. Нощувка в Сан Педро де Атакама.
12.11.2017 - Пустиня със солени почви, лагуни и вулкани - Закуска. Този ден ни очаква вълнуващо пътуване през осеяното със степни треви плато, разположено в близост до впечатляващите вулкани на Андите, достигайки до лагуните Мисканти и Миникес. Двете, обагрени в тъмносиньо лагуни, се намират на място, от където се разкрива великолепна гледка към високия 4200 метра връх на платото Мисканти. След типично чилийски обяд, продължавате към “Salar de Atacama” - третото по големина солено езеро в света. Тук ще имате уникалната възможност да наблюдавате фламинго и други птици в една впечатляваща околна среда. При залез слънце снегът блести като поръсен с диаманти. Нощувка в Сан Педро де Атакама.
13.11.2017 - Този ден тръгваме рано от хотела (в 04.00 ч. сутринта), тъй като гейзерите на Ел Татио са особено активни на зазоряване. Насладете се на играта между вода и светлина при изгрев слънце. Предстои ни вълнуваща закуска-пикник пред врящите извори на фонтаните. Пътуването продължава през селото Мачука, типично атакаменско селище. Трансфер към летището в Калама. Обратен полет за Сантяго в 14.50 ч. Пристигане в Сантяго де Чили в 16.55 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Сантяго де Чили.
14.11.2017 - Закуска. В 10.45 ч. - трансфер до летището. В 12.45 ч. - полет Сантяго де Чили – Рим.
15.11.2017 - Кацане на летище в Рим в 07.00 ч. В 15.20 ч. - полет Рим – София. Пристигане на летище София в 18.15 ч.

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • самолетни билети за всички международни и вътрешни полети;
 • летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 968 лв/ 495 евро
   (01.03.2017 г.) - подлежат на потвърждение;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 14 нощувки със закуски в хотели 3* и 4*;
 • 1 типично чилийски обяд;
 • 1 обяд;
 • всички обиколки и екскурзии, посочени в програмата;
 • екскурзоводско обслужване, водач от ТА“2М-КО” и местен екскурзовод с превод  
на български език;
 • наземен транспорт с туристически автобус (при обиколките).
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­90 лв.   
 
2. ДОПЪЛНИТЕЛНО СЕ ЗАПЛАЩАТ:
 • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро - 33 лв (за лица до
   65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. - 66 лв;
 • допълнителна застраховка „Отказ от пътуване”;
 • вход за Национален парк „Атакама” – 70 щ.долара (плаща се в офиса на „2М-КО”);
 • вход за Национален парк „Великденски остров” – 80 щ.долара (плаща се на място).
 • вечерна обиколка на Сантяго с вечеря - 96 щ.долара (7 – ми ден)
 • *Забележки:
 • Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на  групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
   2.  За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 10 кг. за ръчен багаж.
   3. Категоризацията на хотелите в Чили не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
3.  Цената 8 200 лв е за човек в двойна стая. За единична стая се налага доплащане от 1 450 лв.  
4.  Туристическа агенция „2М-КО” си запазва правото при промяна на летищните такси от  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на  екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
5.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТА „2М-КО”)
             - по банков път

ПРИ  ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ  ДЕПОЗИТ ОТ  4 000 лв
 
ОКОНЧАТЕЛНО ДОПЛАЩАНЕ - краен срок за внасяне на цялата сума -
30 РАБОТНИ ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ


Информация за хотелите :
  Punta Arenas – Hotel Isla Rey Jorge 4*  //www.islareyjorge.com/
Puerto Natales - Hotel Costaustrlis 4* https://www.hotelcostaustralis.com/
Santiago De Chile – Aparthotel RQ Santiago3* //www.rq.cl/santiago-suites/
Easter Island -   Hotel Rapa Nui 2* //www.eiecolodge.com/
San Pedro De Atakama - Lodge Altitud //www.lodgealtitud.cl/
 
  ЦЕНАТА 8 200 лв  Е  ВАЛИДНА ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА
 
ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА ОТ 6 – 10 ЧОВЕКА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ ОТ 240 лв.
 

 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на пътуване; 
 • За лица под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение детето им да пътува в чужбина.

Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Societe Generale Експресбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG71TTBB94001526643696
BIC: TTBBBG22

Сметка в евро:
IBAN: BG44TTBB94001526643697
BIC: TTBBBG22

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах