ЕКСКУРЗИЯ ДО ПЕРУ И БОЛИВИЯ

ЛИМА - ПАЧАКАМАК - ПАРАКАС - БАЛЕСТОВИТЕ ОСТРОВИ - НАСКА - АРЕКИПА - - КОЛКА КАНЬОН - ПУНО - езерото ТИТИКАКА – ОСТРОВЪТ НА СЛЪНЦЕТО – ЛА ПАС – ТИУАНАКУ - КУСКО - ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ - МАЧУ ПИКЧУ - ЛИМА

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Резервирай
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
09.04.2017 - Среща в 05.00 ч. сутринта на летище София, Терминал 2. В 06.45 ч. – самолетен полет София – Мадрид с “Bulgaria air”. Пристигане в Мадрид в 09.20 ч. В 12.50 ч. - международен полет Мадрид – Лима. Пристигане в Лима в 18.00 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Свободно време в централната част на Лима. Нощувка в Лима.
10.04.2017 - ЛИМА - Закуска. Пешеходна обиколка на столицата - туристическа обиколка на колониална Лима – гроба на Писаро, Плаца де Армас, катакомбите на манастира „Сан Франциско”. Време за обяд. Посещение на Музей за антропология, археология и история. Обиколка на модерния квартал Мирафлорес и бохемския Барранко. Нощувка в Лима.
11.04.2017 - ЛИМА/ ПАЧАКАМАК/ПАРАКАС - Закуска. Този ден се пропътуват 280 километра по панамериканската магистрала, през крайбрежието на пустинята и през плодородните долини и плантации за памук. По път ще се посетят руините на прединкски култури и оракула Пачакамак. След обяд – влизане в парка “Паракас”, някога дом на индианска култура със същото име, където ще се насладите на един от най-невероятните пустинни пейзажи, както и на живописни рибарски селца, където се спира за почивка. Паркът е естествена среда на типични за Южна Америка представители на фауната. Трансфер до хотела. Нощувка в Паракас.
12.04.2017 - ПАРАКАС/ БАЛЕСТОВИ ОСТРОВИ/НАСКА - Закуска. Трансфер до пристанището и пътуване с лодка до Балестовите острови, най-големият природен резерват в Перу и убежище на стотици китове, делфини, морски лъвове, морски птици, фламинго и хумболтови пингвини. Островът Канделабро, също известен и като “Трите кръста” се смята свързан с линиите Наска и като убежище на пирати. След двучасов тур с лодка покрай островите, продължаваме по суша до Наска, като по път се посещава Музея в Ика и оазиса Хуакачина, заобиколен от 100-метрови пясъчни дюни. Пристигане в Наска след обяд. Полет с малък самолет над невероятните пустинни линии и фигури на Наска, открити от Мария Райхе. (За този полет се плаща допълнително персонална такса - на място, в местна валута.) Нощувка в Наска.
13.04.2017 - НАСКА/ АРЕКИПА - Закуска. Посещение на акведуктите на инките, които все още набавят вода от Андите в пустинните селища. Продължаваме пътешествието на 600 км на юг към Арекипа, “белият град”, разположен в подножията на вулкана “Ел Мисти”, на 2 400 м надм.вис. Нощувка в Арекипа.
14.04.2017 - АРЕКИПА - Закуска. Туристическа обиколка на Арекипа, вторият по големина град в Перу – Манастира „Санта Каталина”, Катедралата, Йезуитската църква, както и центъра на колониалния град. Свободно време. Нощувка в Арекипа.
15.04.2017 - АРЕКИПА/ КОЛКА КАНЬОН - Закуска. Свободно време. По обяд - отпътуване за Чивай. Нощувка в Чивай.
16.04.2017 - КОЛКА КАНЬОН - Закуска. Екскурзията до Колка каньон тръгва рано сутринта, около 06.30 ч. - отпътуване към Колка Каньон - Каньонът на Кондорите. Пристигане в Каньона около 08.00 ч. При възможност – наблюдаване полета на кондорите. Продължаваме към недрата на „същинските Анди”, към Пуно – пристанището на най-високо разположеното плавателно езеро в света, Титикака. По пътя имате шанс да срещнете представители на фауната като алпака, лами и викуня, както и ще имате възможността да се насладите на типични за Андите гледки – езера. Настаняване и нощувка в Пуно.
17.04.2017 - ПУНО/ ЛА ПАС - Закуска. Рано сутринта – тръгване към градчето Копакабана, Боливия, разположено на брега на езерото Титикака. Оттам продължаваме с лодка през езерото Титикака до Острова на Слънцето – един от най-големите острови в езерото, на който са запазени около 180 руини от цивилизацията на инките и където инките са вярвали, че е бил роден Богът на Слънцето. Разглеждат се Градината на инките, Стълбището, Извора, двореца Пилкокайна. Демонстрация на плаване от времето на древността с тръстикова лодка. Време за обяд. Следва разглеждане на Катедралата в Копакабана и централния площад. Продължаваме към пролива Тикуина, който свързва горното езеро Чикито с долното (малко) езеро Пекеньо – двете езера общо образуват Титикака – най-голямото езеро в Южна Америка. Пристигане на пристанището в Чуа и пътуване към Ла Пас. Нощувка в Ла Пас.
18.04.2017 - ЛА ПАС/ ТИУАНАКУ/ ПУНО - Закуска. До обяд - туристическа обиколка на Ла Пас, административната столица на Боливия – Индианския пазар, колониалната църква „Свети Франциско”, площад „Мурильо”, Президентството, Парламента. Продължаваме с разглеждането на Тиуанаку – един от най-големите древни градове. Пътуване с автобус до Пуно. Нощувка в Пуно.
19.04.2017 - ПУНО/ КУСКО - Закуска. Рано сутринта – разходка с лодка до “плаващите острови” Урос в езерото Титикака. Тези острови са плетени от тръстика и кал от индианците уроси, които живеят само от и на езерото, нежелаейки да имат достъп до околния останал свят и той до тях. Следва разходка по езерото с лодка и разглеждане на острова. Продължаваме на север към Силустани-прединкските погребални пирамиди, на бреговете на езерото Умайо. След обяд – продължаване към Куско. По пътя се прекосяват високите проходи на Андите, преди да се стигне до “Пъпът на Света” и имперска столица Куско. Преди влизане в Куско се посещава храма на Виракоча (при възможност във времето). Връщане в Куско и свободно време. Нощувка в Куско.
20.04.2017 - КУСКО - Закуска. Сутринта – свободно време за аклиматизация. По желание - посещение на Базиликата в Куско (входът се плаща допълнително). След обяд – панорамна обиколка на археологическата столица на Америка, “пъпът на света” – Куско. Столицата на Империята на инките има очертанията на тялото на пума и е запазила много от шедьоврите на инкската архитектура – Храмовия комплекс Кориканча, крепостта Саксайуаман, царемониалния център Кенко, Пукапукара и Тамбомачай – термалните бани на Инката. Връщане в Куско и свободно време. По желание - посещение на фолклорна програма с вечеря в ресторант в центъра на Куско. Нощувка в Куско.
21.04.2017 - ДОЛИНАТА НА ИНКИТЕ - Закуска. Пътуване през Свещената Долина на инките – по пътя се разглежда Археологическата зона в Писак, посещение на индиански занаятчийски пазар в селцето Писак. Свободно време за обяд в Писак. Продължаваме към Олантайтамбо покрай р.Урубамба. Разглеждане на Археологическата зона в Олантайтамбо. Настаняване в хотел и нощувка в Олантайтамбо.
22.04.2017 - МАЧУ ПИКЧУ - Закуска. Пътуване с влак през Андите до Мачу Пикчу - “изгубената цитадела на инките” и най-добре запазеният инкски град, достигнал до наши времена благодарение на това, че дълго време е останал забравен сред джунглата. След обяд, по желание - посещение и свободно време на горещ минерален извор, преди отпътуване обратно за Куско. Нощувка в Куско.
23.04.2017 - КУСКО/ЛИМА - Закуска. Свободно време. Трансфер до летището. В 15.05 ч. - вътрешен полет Куско – Лима. Пристигане в Лима в 16.30 ч. В 19.10 ч. полет Лима – Мадрид.
24.04.2017 - Кацане в Мадрид в 14.05 ч. В 19.30 ч. - самолетен полет Мадрид - София. Пристигане на летище София в 23.55 ч.

1.   В ПАКЕТНАТА ЦЕНА СЕ ВКЛЮЧВАТ:
 

 • самолетни билети за всички международни  полети: София – Мадрид – Лима и Лима - Мадрид - София;
 • самолетни билети за вътрешния полет Куско – Лима;
 • летищни такси за международните полети - 968 лв/ 495 евро (07.12.2016 г.) - подлежат на потвърждение;
 • летищни такси за вътрешния полет Куско – Лима;
 • трансфери летище – хотел – летище;
 • 13 нощувки със закуски в хотели 3* в Перу;
 • 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Ла Пас, Боливия;
 • полет с малък самолет над линиите и фигурите в Наска;
 • пътуване с лодка до Балестовите острови;
 • двучасов тур с лодка покрай Балестовите острови;
 • пътуване с лодка през езерото Титикака до боливийското пристанище Чуа и разглеждане на Острова на Слънцето;
 • разходка с лодка по езерото Титикака;
 • пътуване с влак от Олайтантамбо до Мачу Пикчу;
 • билети за влака от Олайтантамбо до Мачу Пикчу през Андите;
 • входовете  на  всички  археологични паркове и музеи;
 • наземен транспорт с туристически автобус и влак;
 • екскурзоводско обслужване, водач от ТА ”2М-КО” и местен екскурзовод (с превод на  български език);
 • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките -  120 лв.

2.  В  ПАКЕТНАТА  ЦЕНА  НЕ СЕ  ВКЛЮЧВАТ:
-   персонална такса за полета над линиите и фигурите в Наска - 25 сол (около  
                10 щ.долара) - в местна  валута, плаща се  на място; 
такса обработка и подаване на документи за виза за Боливия – 50 лв;
-   медицинска  и  туристическа  застраховка: с покритие 25 000 евро – 36 лв (за лица
          до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год.- 72 лв; 
-   допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”

          -  екскурзия  до  Колка  канъон (6-ти ден) – 135 щ.долара (от  4 - 6  човека)
                (плаща се в офиса на „2М-КО”)                –   90 щ.долара (от  7 - 12  човека)
         -  вход за Базилоката в Куско - 25 соле (около 10 щ.долара) - плаща се на място (10-ти 
   ден);
         -  посещение на фолклорна програма с вечеря в Куско - 40 щ.долара (плаща се в офиса на    
         „2М-КО”);
            - посещение на горещ минерален извор - около 10 нуево сол (около 4 щ.долара) - плаща  
                се на място;

*Забележки:
    1  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
      което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
      последните два дни по същата.
  2. За полетите между отделните държави лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и
      7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж и
      10 кг. за ръчен багаж.
 3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2016 г.
 4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се плащат в
     офиса на ТА „2М-КО”;
5.  Категоризацията на хотелите в Перу и Боливия не съответства на критериите за
            категоризация на хотелите в Европа.

3.  По желание на клиента може да се организира всеки ден вечеря в ресторант – около
     15-25 щ. долара.
4. Цената 6 545 лв е за турист в двойна стая. За единична стая се доплащат 890 лв.
5.  Туристическа агенция „2М-КО” си запазва правото при промяна на летищните такси от 
     страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
     екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
     клиента. 
6.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТА „2М-КО”)
            - по банков път


ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 2 800 лв
 

Цената 6 545 лв  е валидна при група от минимум 10 човека
 
При по-малка  група  се налага  доплащане
 

       - Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след  датата на пътуване;
       - 1 снимка (паспортен формат) - за виза за Боливия; 
       - банкова сметка - извлечение;
       - За лица под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите за разрешение  детето  
         им  да  пътува  в  чужбина.
 

Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Societe Generale Експресбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG71TTBB94001526643696
BIC: TTBBBG22

Сметка в евро:
IBAN: BG44TTBB94001526643697
BIC: TTBBBG22

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах