ЕКСКУРЗИЯ ДО ШРИ ЛАНКА И МАЛДИВИ

КОЛОМБО, АНАРАДХАПУРА, СИГИРИЯ, ДАМБУЛА, ПОЛОНАРУА, КАНДИ, ПИНАУЕЛА, ЕЛА, ЯЛА, ГЕЛЕ, БЕНТОТА, МАЛДИВИ

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
15.03.2018 - Среща в 10.15ч. на летище София, Терминал 2. Самолетен полет София – Доха в 12.15 ч. с „Qatar Airways”. Пристигане в Доха в 18.05 ч. В 19.25 ч. – полет Доха – Коломбо.
16.03.2018 - В 02.55 ч. - пристигане в Коломбо, столица и търговски център на Шри Ланка. Трансфер до хотела, настаняване и нощувка. Закуска. Разглеждане на столицата и един от най-оживените градове в Шри Ланка с много ресторанти, барове, молове, нощни клубове и възможности за забавления. По време на обиколката ще имате възможност да се запознаете с колониалната архитектура на остров Цейлон, да видите историческите джамии Дауатагаха и Джами-Ул-Алфар (отвън); крепостта – някогашен британски административен център и седалище на военен гарнизон; крайбрежната улица с квартала на златарите, пазарите, където се намира и красив хиндуистки храм с изящна украса и холандската църква от 1749 г. Ще разгледате още BMICH (Мемориалният международен конгресен център „Бандаранайке”); статуята на Avukana Буда (копие) и „Площада на независимостта”. Свободно време с възможност за пазаруване. Вечеря и нощувка в Коломбо.
17.03.2018 - Закуска. Следва пътуване до Анарадхапура – обявена от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство на човечеството и някогашна столица на древното кралство от Златната епоха на Шри Ланка от 380 г. пр. Хр. Разглеждане на Анурадхапура – един от най-интересните обекти са полусферичните dagabas (могили), изградени от малки, сушени на слънце кирпичени тухли. Сред най-забележителните dagabas са Рубанели от 2 век пр. Хр. с диаметър около 91 м. и Тупарама, в която се пази кост от тялото на Буда. Най-святата реликва на града е дървото Бо, за което се смята, че е пораснало от клонче на дървото, под което Буда е получил просветление. Дървото Бо е на 2 250 години и е най-старото дърво в света. Вечеря и нощувка в района на Дамбула.
18.03.2018 - Рано сутринта, преди изгрев слънце, продължаваме към Сигирия, където имате възможност да посрещнете слънцето и да се изкачите до „Небесната крепост” с красиви фрески от времето на управлението на крал Кашяпа (5 век). Скалата с крепостта е била смятана някога за 8-то чудо на света и представлява удивителна находка от архитектурата на древния свят. Позната е още като „Лъвската скала”, защото портата й е била охранявана от гигантски лъв. Със своята тройна защита от ровове, скалата се издига на около 152 м. височина. На върха й се намират останките от оргомен и разкошен дворец с градини с изкуствени езера. Закуска. Пътуване към Полонаруа и разглеждане на средновековната столица на Шри Ланка от 11-12 век с уникална древна напоителна система от 12 век, която все още се използва. Полонаруа е обявена от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство на човечеството. В Полонаруа се съхраняват впечатляващи статуи. Ланкатилеке, Тиванка и Тупарама са едни от най-красивите и най-големи останки от гробници, а в Тиванка са съхранени и най-добрите примери за фрески от 11-12 век. Ранкот Вихара и Кириуехара са добре запазени големи ступи (будистки храмове), а Гал Вихаре е скална гробница, украсена с 4 статуи на Буда – 2 седнали, една изправена и една легнала. Вечеря и нощувка в района на Дамбула.
19.03.2018 - Закуска. След което пътуваме към Дамбула, известна със своите красиво украсени пещери от 1 век пр. Хр. Дамбула е огромна изолирана скала с височина около 150 м. и с площ около 1 миля в диаметър, прорязана от пещери, в които се е криел крал Уалагамба по време на 14-годишното му изгнаничество от Анарадхапура. След като си възвърнал престола, кралят построил най-импозантният скален храм на острова. В първата пещера е изсеченият в скалата релеф на Полегналия Буда, дълъг около 14 метра. Във втората пещера – най-красивата и най-голямата от всички, се намират 150 статуи в реален ръст на божества, свързани с будизма, заедно с множество изображения на самия Буда. След обяд продължаваме към Канди, като по път разглеждаме градините с подправки в Матале, където се отглежда канела, кардамон, черен пипер и други подправки, от които ще може да си закупите. Следва разглеждане на Канди – център на последното кралство на Шри Ланка, по време на което ще видите Dalada Maligawa или Храма на зъба, в който се пази свещена реликва на Буда. Нощувка в Канди.
20.03.2018 - Закуска. Посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения, известна с колекцията си от орхидеи. В градината се отглеждат над 300 вида орхидеи, подправки, билки и палмови дървета. Следва посещение на резерват за слонове Пинауела, където малки слончета се отглеждат и обучават. Резерватът за слонове Пинауела е основан през 1975 г. и е разположен на площ от 24 акра. Първото слонче тук се ражда през 1984 г., а днес в резервата е най-голямото стадо слонове, което не живее на свобода. Между 1984 и 2012 г. в резервата са се родили 67 слончета. Попътно посещение на Плантация за чай и Чаена фабрика – предстои Ви впечатляващо пътуване в сърцето на „чаените земи”, половината от най-добрия чай в света се отглежда тук. Вечеря и нощувка в Нуара-Елиа (градът, разположен на 1868 метра над морското равнище, се радва на приятен климат, с изглед към Пидуруталагала – най-високата планина в Шри Ланка).
21.03.2018 - Закуска. Отпътуване за резервата Яла. По път се спира за снимки на „Ела Гранд Мотел”, откъдето се разкрива красива панорама към клисурата Ела и водопада Равана. Ела се намира на около 200 км от Коломбо и на 13 км от Бандаравела, в закътаната част на централните планини. Гледката към клисурата на Ела е една от най-впечатляващите панорами в Шри Ланка – пейзажът се разпростира пред очите Ви със смайващо спускане от около 900 м към източните равнини. Скалата Ела е известна с пещерата Равана на легендарен крал на Шри Ланка, който живял в древни времена. 300-метровият водопад е един от най-красивите в страната. След обяд – сафари с джипове в Националния парк Яла. Националният парк Яла се простира на площ от 126 786 хектара, включвайки и стриктно охраняван резерват – Блок 2. Най-известната част е Блок 1 (14 101 хектара), обособена като защитена територия през 1938 г. Паркът Яла е известен с дивите стада и животни, живеещи там, като слонове, леопарди, петнисти елени, крокодили, мангусти, мечки, диви бикове и др. Нощувка в района на Яла.
22.03.2018 - Закуска. Отпътуване към Южното крайбрежие. По път – разглеждане на холандската крепост в Геле. Геле е най-интересният исторически град в Шри Ланка. Основно пристанище до преди 100 години, днес все още тук спират кораби и лодки. Най-старият символ на града е португалската и холандска крепост, част от културното наследство на човечеството, в границите на която се намира старият град. Днес 90-арковата крепост не пази следи от португалското си минало. Холандците включили португалската северна стена в голямо укрепление през 1663 г. Втора, по-висока стена била издигната от вътрешната страна. Между двете стени покрит пасаж свързвал централния бастион с двете укрепления към морето. Холандците също така създали сложна дренажна система, допълнена от павиран подземен канал, който се оттичал два пъти на ден при приливите и отливите. Първоначално портата на крепостта била откъм пристанището. Тя все още е запазена с английския герб на фасадата и с холандския герб от вътрешната страна на крепостта. Вечеря и нощувка в Бентота – известен курорт на Шри Ланка със златни плажове.
23.03.2018 - Закуска. Свободен ден с възможност за плаж. В късния след обяд отпътуване за град Коломбо. Настаняване в хотел. Нощувка.
24.03.2018 - В 05.30 ч. трансфер до летището в Коломбо и в 07.01 ч. полет Коломбо - Ган, Малдиви. Кацане в Ган в 08.20 ч. Трансфер с лодка до хотела и настаняване. Свободно време за плаж и възможност за гмуркане. Нощувка.
25.03.2018- Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка.
26.03.2018 - Закуска. Свободен ден за плаж. Нощувка.
27.03.2018- Закуска. Свободен ден за плаж. В късния след обяд - трансфер с лодка до летището в Ган и полет Ган - Мале в 19.30 ч. Пристигане в Мале в 21.05 ч. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Мале.
28.03.2018 - Закуска. Трансфер до летище. В 10.15 ч. полет Мале - Доха. Пристигане в Доха в 13.15 ч. В 15.50 ч. полет Доха – София. Пристигане в София в 21.00 ч.

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

·       самолетни билети за международните полети София – Доха – Коломбо,  - Ган; Мале – Доха – София с “Qatar Airways”;

·       летищни такси – 700 лв/ 358 евро (10.01.2017 г.) за международите полети София – Доха – Коломбо; - Ган; Мале – Доха – София - подлежат на потвърждение;

·       летищни такси – 388 лв/ 198 евро (10.01.2017 г.) за вътрешния полет Ган – Мале - подлежат на потвърждение;

·       трансфери летище – хотел – летище;

·       7 нощувки със 7 закуски в хотели 4* в Шри Ланка;

·       5  вечери в Шри Ланка;

·       1 нощувка със закуска и 1 вечеря в хотел 4* в Бентота;

·       3 нощувки в хотели 4* на Малдиви, на база полупансион, пълен пансион или ALL INCLUSIVE (със съответното доплащане, описано в поясненията към програмата);

·       1 нощувка със закуска в Мале в хотел 4* на летището;

·       туристическа обиколка на Коломбо, Анурадхапура, Сигирия, Дамбула, Полонаруа, Канди с местен екскурзовод (с превод на български език);

·       пътуване с автобус по маршрута: Коломбо – Анурадхапура – Сигирия – Дамбула – Полонаруа – Канди – Китулгала – Бентота;

·       посещение на Кралската ботаническа градина в Перадения (6-ти ден);

·       посещение на резервата за слонове Пиануела (6-ти ден);

·       джип сафари в Нациналния парк Яла (7-ми ден);

·       спиране за снимки на клисурата Ела (7-ми ден);

·       разглеждане на холандската крепост в Геле (8-ми ден);

·       входни такси за обектите по програмата;

·       наземен транспорт с туристически автобус (при обиколките на обектите);

·       екскурзоводско обслужване, водач от страна на ТА “2М-КО” и местен екскурзовод по време на обиколките (с превод на български език);

·       такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - ­68 лв.

 

2. В  ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

·       виза за Шри Ланка – 35 щ. долара;

·       виза за Малдиви – безплатна (издава се на място на летището);

·       такса за обработка и подаване на документите за виза за Шри Ланка – 50 лв;

·       медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро – 32 лв (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. – 64 лв;

·         допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;

·       такси за снимане с фотоапарат и камера;


*Забележки:                    

1. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът за багажа е 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. За външните полети лимитът е съответно 23 кг. за голям багаж  и 10 кг. за ръчен багаж.

2. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на
 групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и
 втори, както и за последните два дни по същата.

3. Категоризацията на хотелите в Шри Ланка не съответства на критериите за категоризация на хотелите в Европа.
                    
3. Цените 5 490 лв/ 5 590 лв е са човек в двойна стая. При нощувка в единична стая се налага доплащане.
За хотел на Малдивите : хотелът на Малдивите е
3.1.Canareef Resort Maldives 4* , който  включва 3 нощувки на човек настанен в двойна стая на база полупансион. Доплащане за пълен пансион - 320 лв на човек  за периода на престоя, даден в програмата.
Хотелът се намира на остров Halhumeedhoo, който е най-южният Атол от Малдивите. Хотелът се пресича от Екватора и туристите получават сертификат за това. Стаите в комплекса са  луксозни вили с изглед към изгрева, и към залеза на слънцето. Трансфера до островае с моторна лодка.
Уточнение:
По пограмата настаняването е във вили с изглед към изгрева.
При желание за настаняване във вила с изглед към залеза се налага доплащане от 30 евро на човек на ден.
По желание и срещу доплащане - допълнителна нощувка на база полупансион - във вила за двама туристи на брега на океана 270 лева.( на човек).
3.2Доплащане на човек  за хотел Ellaidthoo Maldives by Cinnamon 4* при настаняване на 2-ма туристи във вила на брега на океана на база полупансион - 480 лв  
Хотелът се намира на Hangnaameedhoo, който е към северните Атоли на Малдивите, необходимо е доплащане за трансфера до хотела.
4. Туристическа агенция „2М-КО” си запазва правото при промяна на летищните такси от 
     страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
     екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
     клиента. 
 

 

5. Начин на плащане:

                - в брой (в офиса на ТА „2М-КО”)

                - по банков път

 

ПРИ  ЗАПИСВАНЕ  СЕ  ВНАСЯ   КАПАРО:  2400 лв + 35 щ. долара (в лева по курса на БНБ за деня, за виза за Шри Ланка) + 50 лв (за обработка и подаване на документите за виза за Шри Ланка)

  КРАЕН  СРОК  ЗА  ВНАСЯНЕ  НА  ЦЯЛАТА  СУМА:  30 работна дни   ПРЕДИ ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ

Информация за хотелите (или подобни):
Kоломбо – Pegasus Reef 4* //pegasusreefhotel.com/
Дaмбула – Thilanka Resort & Spa 4* //www.thilankaresortandspa.com/index.php
Канди – Thilanka Hotel 4* //thilankahotel.com/
Нуара-Елиа – Hotel Araliya Green Hills 4* https://www.araliyagreenhills.com/   
Яла – Hotel Gaga Bees 4* //gagabeesyala.com/
Бентота –  Cinnamon Bey 5*
//www.cinnamonhotels.com/bentotabeachbycinnamon/default.html
Малдиви -Canareef Resort Maldives 4* //canareef.com/
 

 

 
ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  5 490 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА    5 590 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 

-         Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване

-        За деца под 18 год., непридружавани от единия или и от двамата родители – нотариално заверена декларация от липсващия родител с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.

 

 

 

 


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Societe Generale Експресбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG71TTBB94001526643696
BIC: TTBBBG22

Сметка в евро:
IBAN: BG44TTBB94001526643697
BIC: TTBBBG22

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах