ЕКСКУРЗИЯ ДО КИТАЙ, С ГУЙЛИН, МАНАСТИРА ШАОЛИН, СУДЖОУ, ХАНДЖОУ, ХОНКОНГ И МАКАО

ГУЙЛИН, ПЕКИН, манастирът ШАОЛИН, СИАН, ШАНХАЙ, СУДЖОУ, ХАНДЖОУ, ХОНКОНГ, МАКАО

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Резервирай
22.08.2018 6025.00 лв Резервирай
 • Програма
 • Пояснения
 • Необходими документи
22.08.2018- Среща в 18.30 ч. на Летище София, Терминал 2. В 20.40 ч. – самолетен полет София – Доха с Qatar Airways.
23.08.2018 - Пристигане в Доха в 01.20 ч. В 03.20 ч. – полет Доха – Хонконг. Пристигане в Хонконг в 16.05 ч. Трансфер до хотел. Вечерта по желание - вечерен круиз с корабче в пристанището Виктория. Нощувка в Хонконг.
24.08.2018 - Закуска. Обиколка на Хонконг: храмът “Mon Ma” (построен през 192 г. и декориран с множество цветове, той е чудесен пример за традиционен китайски храм), изкачване на връх Виктория (откъдето се открива една от най-вълнуващите и красиви гледки), пристанището Абърдийн, Репулс бей (известен с дългата си и широка плажна ивица, кристална вода, спокоен прилив и нежни вълни), „Булевардът на звездите” със скулптури и отпечатъци на известни личности. Настаняване в хотел и нощувка в Хонконг.
25.08.2018 Закуска. Този ден Ви се предлага целодневна екскурзия до Макао – бивша португалска колония. С ферибот се пътува от Хонконг до Макао. Днес Макао става все по-известно място за развлечение и хазарт. Следва обиколка с разглеждане на руините на катедралата „Св. Павел”, храма А-ма, площад „Ел Сенадо”, остров Тайпа. Обяд. По желание - посещение на някои от казината на Макао – напр. най-голямото казино в света – „Венецианецът” (“The Venetian”). Привечер – връщане в Хонконг. Нощувка в Хонконг.
26.08.2018 Закуска. Трансфер до летището и полет Хонконг – Пекин в 08.00 ч. Пристигане в Пекин в 10.45 ч. Разглеждане на Олимпийския комплекс със стадиона „Гнездото” и плувния басейн „Водният куб” (отвън). След обяд – „хутонг тур” с рикши в старата част на Пекин. Посещение на Лама храма на вечната хармония – най-големият манастир в Пекин с 260-годишна история. Вечеря “Патица по Пекински”. Нощувка в Пекин.
27.08.2018 - Закуска. Продължава разглеждането на Пекин с посещение на Великата китайска стена, символът на китайската цивилизация, едно от седемте чудеса на света, най-голямото защитно съоръжение на земята, видимо от космоса. След обяд, след краткотрайно пътуване, ще достигнете до оградения със статуи Шенлу (“Пътят на душата"), водещ до Гробницата на династията Мин, където ще може да видите впечатляващи каменни статуи. Вечеря и нощувка в Пекин.
28.08.2018 Закуска. Посещение на площад „Тянанмън” (най-големият централен площад в света), Императорския дворец (известен също като „Забранения град”), един от най-големите дворци в света с 800 сгради и 9999 зали, резиденция на 24 императори в периода на династиите Мин и Цин. След обяд – посещение на Небесния храм – един от символите на Пекин. Оттук минските и цинските императори, като върховни жреци, са отправяли молитви към небето за мир и плодородие. Следва посещение на Летния императорски дворец, бивша лятна резиденция на императорското семейство, разположен до езерото Кунминху и Хълма на дълголетието – с една от най- големите и добре запазени императорски градини в Китай. При възможност – посещение на Център за тибетска медицина. Вечеря. В 20.40 ч. – нощно пътуване до Сиан с влак (спален вагон). Нощувка във влака.
29.08.2018 Сутринта - пристигане в Сиан, старата столица на Китай, днес столица на провинция Шаанси. Закуска. Разглеждане на Голямата пагода на дивата гъска. По желание - разглеждане на мюсюлмански храм. Посещение на музея, в който се съхраняват скъпоценни каменни резби и скулптури, както и макет на гробницата на Император Цин Шъхуанди, обединил страната и превърнал я в Империя. Вечерта, по желание – посещение на типичното за Китай шоу с костюми и танци от времето на династията на Тан, когато Сиан е бил столица – “Тан Династи шоу”. Вечеря и нощувка в Сиан.
30.08.2018 След закуска ще имате възможност да посетите “осмото чудо в света” – прочутата теракотена армия, състояща се от над 7500 фигури на войни от теракота в естествен ръст, фигури на коне, кавалерия, бойни колесници, които пазят гробницата на император Цин Шьхуанди, разположена преди повече от 2000 години в изкуствен хълм близо до Сиан. След обяд – разглеждане и разходка в старата част на Сиан, където ще видите Кулата на камбаната и Кулата на барабана. Свободно време. Вечеря и нощувка в Сиан.
31.08.2018 - Закуска. С влак се пътува до гр. Лоян, където ще посетите известните пещери „Лунмън”, в които са запазени повече от 100 000 изображения на Буда и неговите ученици. След това посещаваме световно известния манастир Шаолин – будистки храм, основан още през 495 г. от индийския монах Да Мо. Ще имате възможност да наблюдавате представяне на бойните изкуства от ученици на школата по Конгфу. Вечеря. Нощувка в Дженгджоу.
01.09.2018 Закуска. Трансфер до летището и вътрешен полет Дженгджоу – Шанхай в 07.40 ч. Пристигане в Шанхай в 09.20 ч. Туристическа обиколка на Шанхай – градът на 21-ви век: обиколката Ви ще започне с преминаване по моста „Нан Пу” и „Бунд” – крайбрежен булевард с типична архитектура от времето на първите чужди заселници, един от известните архтектурни символи на Шанхай, разположен на реката Хуанпу. Посещение на „Площада на народа”, Nanjing Road – централната търговска улица на Шанхай, Храма на Нефритения Буда, градината Ю Юан с известната пагода, реставрирана градина в стил Шуцоу. Разходка из стария град. Посещение на фабрика за коприна. Вечеря. Първият ден в Шанхай приключва с посещение на Акробатично шоу. Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Шанхай.
02.09.2018 Закуска. Разглеждане на „Площада на народа” и посещение на известния Шанхайски музей, открит през 1994 г., и на квартала на Френската концесия ( кварталът на френските заселници). Продължаваме разглеждането на града, по желание – посещение на Телевизионната кула, наречена “Перлата на Изтока”, четвъртата по височина телевизионна кула в света и на кулата „Джин Мао”, петата по височина сграда в света (входът и за двете кули се плаща допълнително). Посещение на свободната икономическа зона “Пудонг”. Круиз с лодка по река Хуанпу. Вечеря и нощувка в Шанхай.
03.09.2018 - Закуска. Еднодневна екскурзия до Суджоу. Разходка из живописните улици на града, наречен “Китайската Венеция”, където ще видите Великия канал – най-големият изкуствен воден път в света с древните мостове по него. Посещение на Градината на Майстора на мрежи, Храма на 500-те ученици на Буда и др. Посещение на фабрика за копринeна бродерия. Вечеря и нощувка в Суджоу.
04.09.2018 - Закуска. Еднодневна екскурзия до Ханджоу, по време на която ще имате възможност да направите разходка из Западното езеро – най-красивото езеро в Китай, манастира “Линин” и Долетелия хълм с над 10 000 уникални статуи на Буда. Връщане в Шанхай. Вечеря и нощувка в Шанхай.
05.09.2018 - Закуска. Свободен ден в Шанхай с възможност за пазаруване или за допълнително разглеждане на града с водач от „2М-КО” и разходка. Полет Шанхай – Гуйлин в 12.20 ч. Пристигане в Гуйлин в 15.30 ч. Нощувка в Гуйлин.
06.09.2018- Закуска. Круиз по река Лиянг. Изворът на река Ли е в планините Мао’ер в провинция Синг’ан, а течението й е на юг през Гуйлин, Янгшу и Пингъл. 100-километровото протежение на река Ли е заобиколено от планини, издигащи се към небесата – това е най-живописният пейзаж в Китай, изобразяван в традиционните китайски картини. Следва разходка по „Западната улица” в Янгшу – най-старата улица в Янгшу с над 1 400-годишна история; от 1980 г. насам тази улица е емблематична като свързващ мост на китайската със западната култура. Посещение на Художествената галерия. Ще видите хълма „Слонски хобот” – разположен на западния бряг на река Ли, формата на този хълм наподобява гигантски слон, който пие вода с хобота си от реката. Вечеря и нощувка в Гуйлин.
07.09.2018 - Закуска. Този ден ще видите Пещерата на тръстиковата флейта – естествена варовикова пещера на 180 милиона години, чийто стени са покрити с различни преливащи цветове. По желание – посещение на Парка на седемте звезди. Разглеждане на терасовидните оризови полета. Вечеря. Нощувка в Гуйлин.
08.09.2018 - Закуска. Трансфер до летището и в 16.15 ч. – полет Гуйлийн – Чонгянг. Пристигане в Чонгянг в 17.40 ч.
09.09.2018 - В 01.50 ч. – самолетен полет Чонгянг – Доха. Пристигане в Доха в 05.15 ч. В 06.50 ч. – полет Доха – София. Пристигане на Летище София в 12.00 ч.

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:

q       самолетни билети за полетите:

ü       София – Доха – Хонконг

ü       Хонконг – Пекин

ü       Дженгджоу – Шанхай

ü       Шанхай – Гуйлин

ü       Хонконг – Чонгянг – Доха – София

q       летищни такси за всички международни и вътрешни полети – 626 лв./ 320 евро

                 (15.08.2017 г.) – подлежат на потвърждение;

q       всички трансфери летище – хотел – ж.п. гара – хотел и обратно;

q       1 нощувка и билет в спален вагон за влака Пекин – Сиян (като спалните вагони Пекин – Сиан са първа класа с 4 легла; доплащане за купе с 2 легла – 80 щ. долара, плащат се в офиса на „2М-КО”);

q       9 нощувки със закуски в хотели 4*, 3 нощувки в хотел 3* в Гуйлин; 3 нощувки със закуски в хотел 4* в Хонконг;

 1. 1 обяд в местен ресторант (4-ти ден);

q       12 вечери в местни ресторанти;

q       круиз по река Лиянг (16-ти ден);

q       разходка с рикши в  старите квартали хутонг в Пекин (5-ти ден);

q       билети за влака от Сиан до Лоян (10-ти ден);

q       посещенив на пещерите „Лунмън” (10-ти ден);

q       посещение на манастира Шаолин (10-ти ден);

q       посещение на Акробатично шоу в Шанхай (11-ти ден);

q       круиз с лодка по река Хуанпу (12-ти ден);

q       посещение на фабрика за коприна в Шанхай (11-ти ден);

q       посещение на фабрика за копринена бродерия (13-ти ден);

q       еднодневна екскурзия до Суджоу (13-ти ден);

q       еднодневна екскурзия до Ханджоу (14-ти ден);

q       целодневна екскурзия до Макао (с включен обяд) – 4-ти ден;

q       туристически обиколки с автобус и местен екскурзовод на английски език (с превод на български език) с разглеждане на всички забележителности, посочени в програмата;

q       входни билети за всички изброени в програмата туристически обекти;

q       такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – ­100 лв.

 2.  В ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:

 • туристическа виза за Китай – 80 щ. долара;
 • такса за обработка и подаване на документите за китайска виза – 50 лв;
 • медицинска застраховка с покритие 25 000 евро43 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год. – 86 лв;
 •  допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се в офиса на „2М-КО”):
 • вечерен круиз с корабче в пристанището Виктория – (2-ри ден)70 евро с вечеря/ 36 евро, без вечеря
 •  посещение на казино  “The Venetian”25 щ. долара (4-ти ден) – плащат се в офиса на „2М-КО” (За да се разгледа казино “The Venetian”, което се намира в Макао, се налага да се вземе по-късния ферибот в 19.30 ч. (за връщането от Макао до Хонконг),  който е с 25 щ долара по-скъп от по-ранния феробот в 17.30 ч. В цената 25 щ.долара е включена точно тази разлика).
 • разглеждане на мюсюлмански храм - 8 щ.долара (8-ми ден) – плаща се в офиса на  „2М-КО”;
 • вход за „Тан Династи шоу” – 30 щ. долара (8-ми ден) – заявява се и се плаща предварително в офиса на „2М-КО”;
 • изкачване на Кулата” Джин Мао” – 20 щ. долара (12-ти ден) - плаща се в офиса на ТА „2М-КО”.
 • допълнителни мероприятия (плащат се на място):
 • изкачване на Телевизионната кула в Шанхай – около 24 щ.долара (12-ти ден) - плаща се на място

 
*Забележки:

1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.

 2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж. За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът е съответно 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж. 

3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 15.03.2017 г.

4. Традиция в туристическото обслужване в Китай е наред с всички туристически обекти, посочени в програмата, да се посещават също и фабрики за традиционни техни изкуства.
 

3. При допълнителните мероприятия по желание, водачът придружава групата при повече от 50% записали се туристи.
4. Цените 5 925 лв/ 6 025 лв са за човек в двойна стая. За единична стая се налага доплащане
5.  Туристическа агенция „2М-КО” си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 

6.  Начин на плащане:

              - в брой (в офиса на ТА „2М-КО”)             

             - по банков път

 

ПРИ ЗАПИСВАНЕ СЕ ВНАСЯ ДЕПОЗИТ ОТ  1 600 лв


Информация за хотелите (или подобни):
Пекин – Hotel Days Inn Business Place Yinfeng Beijing //www.daysinn.com/hotels/china/beijing/days-inn-business-place-yinfeng-beijing/hotel-overview
Сиан – Xian Hotel   //www.xahotel.com/
Гуйлин – Omanthus Hotel  //www.glosm.com/
Шанхай – Holiday Inn Express Putuo     www.hiexpress.com/hotels/us/en/shanghai/shgpt/hoteldetail
Суджоу – Hotel Nanya
//www.nanyahotel.com/en/about.asp
 

ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  5 925 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ

СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  6 025 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА. ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ.
 

     - Задграничен паспорт с  валидност минимум 6  месеца след  датата  на  пътуване, като в него да има  празни страници;

     - 1 снимка.

 

 

Информация за хотелите (или подобни):

Пекин – Hotel Days Inn Business Place Yinfeng Beijing //www.daysinn.com/hotels/china/beijing/days-inn-business-place-yinfeng-beijing/hotel-overview

Сиан – Xian Hotel   //www.xahotel.com/

Гуйлин – Omanthus Hotel  //www.glosm.com/

Шанхай – Holiday Inn Express Putuo     www.hiexpress.com/hotels/us/en/shanghai/shgpt/hoteldetail

Суджоу – Hotel Nanya

//www.nanyahotel.com/en/about.asp

 


Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Societe Generale Експресбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG71TTBB94001526643696
BIC: TTBBBG22

Сметка в евро:
IBAN: BG44TTBB94001526643697
BIC: TTBBBG22

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах