ЕКСКУРЗИЯ ДО КУБА, ДЪЛЪГ ВАР. - II ВАР.

ХАВАНА, САН ФРАНЦИСКО ДЕ ПАЛМА, КОХИМАР, ПИНЯР ДЕЛ РИО, ВАРАДЕРО, СИЕНФУЕГОС, ТРИНИДАД, САНТА КЛАРА, о-в КАЙО САНТА МАРИЯ

За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Резервирай
  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
14.10.2019 Среща на летище София в 05.00 ч. сутринта, Терминал 2. Самолетен полет София – Париж в 07.10 ч. с ‘’Bulgaria Air’’ Кацане в Париж в 09.10 ч. Полет Париж – Хавана в 16.40 ч. Кацане на международното летище в Хавана в 20.35 ч. Трансфер до хотел. Свободно време с възможност за първи впечатления от града. Нощувка в Хавана.
15.10.2019 Закуска. Туристическа обиколка на най-известния някога пристанищен карибски град Хавана – сега град на контрастите: пищни дворци от отминалите колониални епохи, красиви алеи и аристократични хасиенди…и небостъргачите на новия център на града. Посещение на колониалния град Хавана, обявен за световно културно наследство през 1982 г. и на модерна Хавана: Сградата на Парламента, Площада на Катедралата, Площада на оръжието, пазара на занаятчиите, Градския музей или Двореца на главните капитани, замъка Моро, булевард Малекон, Мемориала на Хосе Марти. След това се посещава забележителния със своята атмосфера квартал, „Фустерландия” – където известният кубински художник Хосе Родригес Фустер е изрисувал къщите на целия квартал. След обяд – екскурзия “По стъпките на Хемингуей” – посещение на Музея на Хемингуей “Ла Вихия” в град Сан Франциско де Палма, продължаваме към Кохимар и площада, наречен Ернест Хемингуей. Посещение на фермата “La Vigia”, където е живял Хемингуей. Пешеходен тур в рибарското селище Кохимар, където писателят се вдъхновява за създаването на известната му творба „Старецът и морето”. Посещава се паметника на Хемингуей. По пътя минаваме покрай ресторанта “Терасите на Кохимар”, често посещаван от писателя. При възможност, ще имате удоволствието да пийнете коктейл-любимата напитка на Хемингуей на терасата на хотел „Ambos Mundos” (където Хемингуей е отсядал често) или в популярното заведение „La Floridita”. По желание и срещу допълнително заплащане - вечеря. Вечерта, по желание - посещение на световно известния нощен клуб с шоу-програма „Тропикана”. Нощувка в Хавана.
16.10.2019 Закуска. Отпътуване към Пиняр дел Рио – провинция на 140 км западно от Хавана. Този ден ще посетим долината Винялес – най-старата геологическа формация в Куба обявена от ЮНЕСКО за паметник на световното природно наследство и едно от най-красивите места на острова с уникален пейзаж, известно с варовиковите пещери с подземни извори и индиански скални рисунки, наречени Ел мурал де ла прехистория. След това - разходка с лодка в една от пещерите, където нагледно ще се запознаете с изкуството на индианците по тези места. Обяд. Посещение на финка за отглеждане на тютюн и производство на пури . Връщане в Хавана. Нощувка в Хавана.
17.10.2019 Закуска. Свободен ден в Хавана. По желание - вечеря в ресторант “La Bodeguita del Medio” в старата част на Хавана (кръчмата на Хемингуей). Нощувка в Хавана.
18.10.2019 Закуска. Трансфер до Варадеро, един от най-известните курорти в Куба. Настаняване в хотел 4* (на база All Inclusive). Свободно време за първи впечатления от курорта. Вечеря и нощувка във Варадеро.
19.10.2019 Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж или разглеждане на курорта. Нощувка във Варадеро.
20.10.2019 Закуска. Отпътуваме за Сиенфуегос, обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Основан от французите, Сиенфуегос се намира на разкошен залив, охраняван от Кастиля де Хагуа (Крепостта Хагуа построена от истанския крал Карлос V). Разглеждане на централната част на града с двореца „Палацио дел Валле”, красива сграда, построена в неоготически стил, Сградата на Културните Богатства, Катедралата на Непорочното зачатие, Триумфалната арка. По желание посещение на театъра „Томас Тери’’. Привечер продължаваме към Тринидад. Пристигане в Тринидад и настаняване в хотел 4* (на база All Inclusive). Вечеря и нощувка в Тринидад в курорт на брега на Карибско море.
21.10.2019 Закуска. Туристичаска обиколка на Тринидад, който е едно от първите селища, основани от испанците в началото на 16 век. Обявен е от ЮНЕСКО за Световно културно наследство. Градът е запазил величието и красотата си от времето, когато е бил център на отглеждане и преработка на захарна тръстика. Градът е известен като най-колониалният град в Куба. Посещение на главната енорийска църква на Света Троица, символ на града, съхранила разкошен олтар, украсен с местни скъпоценни камъни и изображения на 300 години; ‘’Плаза Майор’’ и двореца Каунт Брюнет, днес превърнат в романтичен музей или посещение на градски исторически музей. Посещение на бар Канчанчара, за да се насладите на едноименния коктейл. Нощувка в Тринидад в курорт на брега на Карибско море.
22.10.2019 Закуска. Отпътуване към Санта Клара. Следва туристическа обиколка на града: Мемориала на Че Гевара и Мемориала „Бронираният влак”, площад „Ел Кармен”, където през 1689 г. е основан град Санта Клара, църквата „Св Йоанна”, централния площад „Парк Видал”, заобиколен с едни от най-впечатляващите колониални сгради в историческата част на града, забележителната колониална сграда на театър „Ла Каридад”, построен през 1885 г., Етнографския музей, поместен в красива колониална сграда, където може да видите мебели, порцелан и други предмети, използвани в аристократичните семейства през колониалната епоха Продължаваме към градчето Ремедиос. Свободно време с възможност за разглеждане на централната част. Отпътуване за гр.Морон, където ще посетим известното езеро „Laguna de la Leche“, където ще имате възможността да видите много пеликани, фламинго и др.птици. Продължаваме за остров Кайо Санта Мария, един от най-красивите острови в Куба от групата острови „Jardines del Rey“, който с чудесната си природа се нарежда между 20-те най-красиви плажове в света. Пристигане на острова. Настаняване в хотел 4* (на база All Inclusive). Вечеря и нощувка в курорта Кайо Санта Мария.
23.10.2019 Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж. Нощувка в курорта Кайо Санта Мария.
24.10.2019 Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж. Нощувка в курорта Кайо Санта Мария.
25.10.2019 Закуска. Свободен ден (на база All Inclusive) с възможност за плаж или по желание - екскурзия с катамаран, за да се насладите на красотата на острова и на съседния остров Cayo Guilermo. Нощувка в курорта Кайо Санта Мария.
26.10.2019 Закуска. Трансфер до международното летище в Хавана. В 16.55 ч. – самолетен полет Хавана – Амстердам с “KLM”.
27.10.2019 Пристигане в Амстердам в 07.20 ч. В 10.20 ч. – самолетен полет Амстердам – София с “Bulgaria Air”. Пристигане на летище София в 14.00 ч.

1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
-  самолетни билети за международните полети София - Приж - Хавана и  Хавана -  Амстердам- София;
- летищни такси – 969 лв/ 495 евро (06.01.2018 г.) - подлежат на потвърждение;
- трансфери летище – хотел – летище;
- 4 нощувки със закуски в хотел 4* в Хавана;
- 2 нощувки в хотел 4* във Варадеро на база All Inclusive  (5-ти и 6-ти ден);
-2 нощувки  в хотел 4* на база All  Inclusive в Тринидад в курорт на брега на Карибско  море (7-ми, 8-ми); 
- 4 нощувки  в хотел 4* на база All Inclusive в курорта Кайо Санта Мария (9-ти, 10-ти ден 11-ти, 12-ти);  - (настаняването в хотелите е между 14.00 ч и 16.00 ч)
- 1 обяд (3-ти ден);
-  екскурзия „По стъпките на Хемингуей” (2-ри ден); 
- разходка с лодка в една от пещерите (3-ти ден);
- посещение на финка за производство на тютюн и пури (3-ти ден);
- екскурзоводско обслужване, водач и местен екскурзовод
(с превод на български език) от водачът, който придружава групата;
- всички обиколки и екскурзии, описани в програмата;
- наземен транспорт с туристически автобус;
-  такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките - 84 лв. 

2. В ЦЕНАТА НЕ СЕ ВКЛЮЧВАТ:
- персонална такса – 25 кук (около 25 евро) - в зависимост от Авиокомпанията, с която се
   лети (плаща се на място на летището при напускане на Куба);
- виза за Куба  –  35 щ.долара;
- такса за обработка и подаване на документите за виза – 40 лв;
- медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро32 лв (за лица до
70 год., 64 лв - за лица от 71 год. до 80 год.;
- допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
 

  •  допълнителни екскурзии и мероприятия, които се заявяват и заплащат предварително в офиса на туроператора:
-  вечеря в ресторант преди посещение на „Тропикана кабаре-шоу” - 140 евро -(2-ри ден);
-  посещение на „Тропикана кабаре-шоу (с включен трансфер) – 120 евро - (2-ри ден);
-  вечеря в ресторант “La Bodeguita del Medio” в старата част на Хавана (кръчмата
  на Хемингуей) - без трансфер - 30 евро
                          - с включен трансфер – 55 евро - (4-ти ден)
      
    - допълнителни мероприятия (плащат се на място)
-   посещение на  театъра Томас Тери – 2 кука (7-ми ден)
 
 
 *Забележки:
1. Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за  последните два дни по същата.
2. За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен
 багаж.  За полетите между отделните държави и за вътрешните полети лимитът 
 е съответно 20 кг. за голям багаж и 7 кг. за ръчен багаж.
3. Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 07.03.2018 г.
4. Всички  екскурзии и мероприятия по желание се заявяват предварително и се
плащат в офиса на туроператора.
5. Категоризацията на хотелите в Куба не съответства  на критериите за 
категоризация на хотелите в Европа.                                                            
6.Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
 страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на
 екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от
 клиента. 
 
3. Цените 5 095 лв/5 195 лв са за човек в двойна стая.
- Доплащане за единична стая  1 350 лв - /подлежи на актуализация/

 
*Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 07.03.2018 г и  подлежат на  актуализация.
 
 
4.  Начин на плащане:
             - в брой (в офиса на ТО)
             - по банков път  
ПРИ ЗАПИСВАНЕ Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ВНЕСЕ ДЕПОЗИТ ОТ 2 400  лв.


Информация за хотелите:
LA HAVANA – Starfish Montehabana– //www.starfishmontehabana.com/
VARADERO – Occidental Arenas Blancas - https://www.barcelo.com/es/occidental-hotels/hoteles/cuba/varadero/occidental-arenas-blancas/
TRINIDAD – Memories Trinidad Del Mar https://www.memoriesresorts.com/resort/memories-trinidad-del-mar
CAYO SANTA MARIA – Grand Memories Santa Mariahttps://www.memoriesresorts.com/resort/grand-memories-santa-maria

 
 

    ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  5 095 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И  КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  5 195 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА И  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 15 ЧОВЕКА.
 
 
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ СЕ СЪБЕРЕ ГРУПА ОТ 15 ЧОВЕКА, СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ .
 
 

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за виза за Куба:

  • цветно копие на задграничния паспорт (с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Куба);
  • 1 снимка (актуална).
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ за пътуване:
  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на напускане на Куба;
  • За деца под 18 год. - нотариално заверена декларация от родителите с разрешение за пътуване на детето им в чужбина.   

Банкови сметки на „2М-КО”

Банка Societe Generale Експресбанк

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG71TTBB94001526643696
BIC: TTBBBG22

Сметка в евро:
IBAN: BG44TTBB94001526643697
BIC: TTBBBG22

Първа Инвестиционна Банка

2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG69FINV91501016595065
BIC: FINVBGSF

Банка ОББ

„2M-KO” ООД
Сметка в лева:
IBAN: BG54UBBS84231010215712
BIC: UBBSBGSF

[ « назад ] « Изтегли в MS WORD » [ нагоре ]
Дестинации
Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО Сертификат „Коректна фирма” 2М-КО за хотел Анели, гр.Банско
„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването им приемате употребата на „бисквитките“ от наша страна. Научете повече
Разбрах