Вашата оценка

Екскурзия до НЮ ЙОРК за НОВА ГОДИНА

Самолетна екскурзия – 7 дни

Маршрут: Ню Йорк
Продължителност: 7 дни/ 5 нощи
Дати на отпътуване:
За информация: тел. 02 988 38 67, 02 980 29 56 мобилен: 0885/355 987
Дата Цена Запитване

ОФЕРТАТА Е ИЗТЕКЛА!
Моля вижте другите наши предложения за Екскурзии


  • Програма
  • Пояснения
  • Необходими документи
  • Изтегли в MS WORD
1 ДЕН - 29.12.2019 Среща на летище София, Терминал 2 в 05.30 ч. сутринта. В 14.05 ч. – самолетен полет София – Лондон с “British Airways”. Пристигане в Лондон в 15.40 ч. В 15.15 ч. – полет Лондон– Ню Йорк с “American Airlines”. Пристигане на летище KENNEDY в Ню Йорк в 20.20 ч. Трансфер до хотел. Свободно време. Нощувка в Манхатън, Ню Йорк.

2 ДЕН - 30.12.2019 Закуска. Обиколка на централната част на Ню Йорк – остров Манхатън. Tуристическа обиколка на Ню Йорк. Обиколката включва известното трио – Статуята на свободата, Емпайър стейт билдинг и Световният търговски център –“Ground Zero”, където сърцето на града и на нацията беше разбито на 11 септември 2001 г. Ще видите известния център на града, забележителности и интересни места: площад „Таймс” („Таймс Скуеър”), площад „Медисън” („Медисън Скуеър Гардън”), Мейсис, Емпайър стейт билдинг, Сохо, Чайнатаун, „Малката Италия”, района на Световния търговски център, „Уол стрийт”, „Финансовия квартал”, „Батъри парк” на „Южната крайморска улица”, „Йист сайд”, сградата на Обединените нации, център „Рокфелер”, „Карнеги хол”, квартала с театрите „Бродуей”. След обяд – обиколката на забележителностите извън малкия център и „Харлем”, където ще откриете един зелен оазис, заемащ 20% от остров Манхатън. Тук се намират редакциите на най-големите медийни конгломерати и места със съблазнителни наименования като „Улицата на милионерите” и „Милята на музеите”. Този тур ще Ви отведе покрай центъра „Линкълн”, където се намира оперната сцена „Метрополитън” – най-голямата в света, дом на най-старият симфоничен оркестър в САЩ и на още 10 значими компании за визуални изкуства. Допълнително ще видите архитектурните шедьоври – домове на богатите и известните, културни институции, забележителни сгради, символи на забавлението, спорта и великолепния зелен оазис, познат като „Сентръл парк”, както и един от най-известните квартали в света – „Харлем”. Ще видите „Пето авеню”, „Милята на музеите”, „Дакота”, „Линкълн център”, „Тайм Уорнър център”, „Сентръл парк”, музеят на изкуствата „Метрополитън”, музеят „Гугенхайм”, „Фрик кълекшън”, театър „Аполо”, Музеят по естествена история, Музеят на съвременното изкуство, пазарът „Харлем маркет”. Нощувка в Ню Йорк.

3 ДЕН - 31.12.2019 Закуска. Разглеждането на Ню Йорк продължава с обиколка на квартала „Бронкс”, четвъртият по големина район на Ню Йорк. Тук ще видите „Гранд Кънкърс” – елегантният булевард, който примамва милиони да се заселят около него, включително и Едгар Алън По в миналото. Ще продължите на запад към известия стадион „Янки”, открит в началото на 2009 г. за бейзболния сезон. Стадионът, сам по себе си е произведение на изкуството и отвън е много впечатляващ. Преди всичко, това е домът на отбора, който спечели 27 световни серийни шампионата. Турът приключва с връщане в „Харлем”. ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2020 ГОДИНА на „Таймс скуеър”. Нощувка в Ню Йорк.

4 ДЕН - 01.01.2020 ЧЕСТИТА НОВА 2020 ГОДИНА! Закуска. Свободно време с възможност за разходка в “Сентрал парк” и квартала „Харлем”. Вечерта, по желание – нощна обиколка на Ню Йорк. По време на нощната обиколка ще влезете в историческия „Бруклин”, за да направите снимки и да се порадвате на прекрасни гледки към бляскавата огърлица на небостъргачите на Мaнхатън. Насладете се на нощните гледки и атмосферата на „Таймс скуеър”, Чайнатаун, Емпайър стейт билдинг, Гринуич вилидж, Сохо, „Малката Италия”, Мостът на Манхатън, Буклинския мост и „Йист Сайд”. Нощувка в Ню Йорк.

5 ДЕН - 02.01.2020 Закуска. Екскурзия с корабче до Статуята на свободата. Свободно време с възможност за разглеждане на Музея на град Ню Йорк (безплатен вход), който обхваща миналото, настоящето и бъдещето на Ню Йорк и отбелязва културното многообразие на града. Изложбите през последните сезони се фокусират върху широк спектър от теми, осветлявайки събитията и концепциите, които определят Ню Йорк: как да се подобри положението на града до 2030 година; изплуването на Ню Йорк от сянката на неговия транс-атлантически побратимен град Париж, за да заеме централно място в областта на дизайна, модата и изкуствата; католиците в Ню Йорк – някога преследвано малцинство, което променило културния, институционалния и политическия живот на цялото общество; хип хопът и влиянието му върху модата; Робърт Мозес и промяната на метрополиса в средата на 20 век; как имигрантите построили собствени достъпни жилища в началото на двайсти век; историята на млада рускиня, която открива наново амеркианската мода, и други любопитни и увлекателни аспекти на богатото и разнообразно минало и настояще на Ню Йорк. След обяд – обиколка на квартал „Бруклин” – най-населеният район на Ню Йорк. Много хора, които посещават града, никога не излизат извън Манхатън. Което означава, че те пропускат много интересни неща, които се намират наблизо. Обиколката започва от центъра на Манхатън, по Моста на Манхатън ще влезете в „Бруклин”, където ще видите великолепието на „Гранд Арми Плаза”, Бруклинската ботаническа градина, Музея на Бруклин (красива сграда с обширна колекция от египетски антики и други произведения на изкуството), заобиколен от изящни постройки, привлекателни магазини, ресторанти и различни културни институции. Ще видите още великолепно украсения „Проспект парк” със Зоологическата градина и Обществената библиотека на Бруклин. И разбира се – ще се насладите на гледката към впечатляващия Бруклински мост. Възможност за посещение (по желание) на шоу-спектакъл в едни от театрите на Бродуей. Нощувка в Ню Йорк.

6 ДЕН - 03.01.2020 Закуска. Свободен ден. Трансфер до летището и в 18.40 ч. – самолетен полет Ню Йорк – Лондон с „British Airways”.

7 ДЕН - 04.01.2020 Пристигане в Лондон в 06.30 ч. В 08.10 ч.– полет Лондон – София с „British Airways” . Пристигане в София в 13.15 ч.


ПРОМОЦИОНАЛНАTA  ЦЕНА  4 650 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ МИНИМУМ 6 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ И ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
СТАНДАРТНАТА ЦЕНАТА  4 750 лв  Е ВАЛИДНА ПРИ ЗАПИСВАНЕ И КАПАРИРАНЕ В СРОК ПО МАЛЪК ОТ 6 МЕСЕЦА ОТ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ ПРИ УСЛОВИЕ, ЧЕ ИМА СВОБОДНИ МЕСТА.  ПРИ ГРУПА ОТ МИНИМУМ 10 ЧОВЕКА.
 
ПРИ ПО-МАЛКА ГРУПА СЕ НАЛАГА ДОПЛАЩАНЕ
 
 
 
 
 

Вижте цялата програма тук
1. В ЦЕНАТА СА ВКЛЮЧЕНИ:
  • самолетни билети за международните полети София – Лондон – Ню Йорк и Ню Йорк – Лондон – София с British Airwaysи American Airlines;
  • летищни такси за международните полети – 851 лв/ 435 евро (18.06.2018 г.) - подлежат на потвърждение;
  • трансфери летище – хотел – летище;
  • 5 нощувки със закуски в хотел 3* в Ню Йорк;
  • туристическа обиколка на Ню Йорк с местен екскурзовод (с превод на бългaрски език);
  • водач и екскурзоводско обслужване по време на обиколките с местен екскурзовод (с превод на български език от водачът, който придружава групата.);
  • такса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките – ­42 лв.    
2. В  ЦЕНАТА НЕ СА ВКЛЮЧЕНИ:
  • виза за САЩ – 280 лв (към 06.06.2019 г.) - таксата се променя в зависимост от консулския курс на щатския долар, обявен от американско посолство);
  • такса за обработка и подаване на документите за американска виза – 60 лв;
  • медицинска и туристическа застраховка с покритие 25 000 евро 16 лв (за лица до 70 год.), за лица от 71 год. до 80 год. – 32 лв;
  • допълнителна застраховка  „Отказ от пътуване”;
  • таксата за корабчето до Статуята на свободата в Ню Йорк; входния билет за Импайър Стейт Билдинг и Метрополитън музей (плащат се на място);
  • билети за градския транспорт в Ню Йорк;
  • билети за постановки на „Броадуей”, концерти и оперни представления – минимум 90 щ. долара, в зависимост от местата (заявяват се предварително).
 
  • допълнителни екскурзии и мероприятия (плащат се на място):
  • входна такса за „Кристалната площадка” на сградата на Рокфелер - 36 щ.долара  (2-ри ден);
  • входен билет за Импайър Стейт Билдинг (3-ти ден)
          - 37 щ. долара ( с изкачване до 86-ти етаж),
         - 58 щ. долара (с изкачване до 86-ти и102-ри етажи);
  • такса за корабчето до Статуята на свободата в Ню Йорк – 18.50 щ.долара (5-ти ден);             
  • вход за Метрополитън музей - около 5 щ.долара (2-ри ден)
 
*Забележки:
1.  Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата,
 което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за
 последните два дни по същата.
2.   За външните полети лимитът за багажа е 23 кг. за голям багаж и 10 кг. за ръчен багаж.
3.   Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия са към 06.02.2018г.
4.  В цената на визата за САЩ е включена безплатна доставка на zадграничния паспорт до   
    офиса на куриерска служба „TNT Express”. Срещу доплащане от 10 лв,  zадграничният     
    паспорт може да бъде доставен на адреса, посочен от клиента.
5.   Туроператорът си запазва правото при промяна на летищните такси от 
  страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента. 
3. Цената 4 650 лв/  4 750 лв са за човек в двойна стая. При нощувка в единична стая се налага доплащане.
 *Забележка: Цените на допълнителните екскурзии и мероприятия, както и цените за доплащане на единична стая са към дата 06.02.2018 г и подлежат на актуализация.
4. Начин на плащане:
                - в брой (в офиса на ТО)
                - по банков път

 

ПРИ  ЗАПИСВАНЕ  СЕ  ВНАСЯ   КАПАРО:  2 300 лв + 340 лв

КРАЕН  СРОК  ЗА  ВНАСЯНЕ  НА  ЦЯЛАТА  СУМА:  30 работни дни  ПРЕДИ  ДАТАТА НА ТРЪГВАНЕ

 

Изисквания при настаняване в хотели САЩ:

Моля, да имате предвид, че хотелите вСАЩ имат изискване при настаняване да сенаправи депозит в рамките на 100 щ. долара. за покриване на потенциални разходи като румсървис или мини бар за продължителността на престоя.  Заплащането на депозита се извършва само с  кредитна карта . При напускане на хотела депозита ще Ви бъде възвърнат по картата.

 
Информация за хотела (или подобен):
New York Best Western Premier Herald Square
//book.bestwestern.com/bestwestern/US/NY/New-York-hotels/BEST-WESTERN-PREMIER-Herald-Square/Hotel-Overview.do?propertyCode=33152

  • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на тръгване;
  • 1 бр.актуалнa снимкa с размери 50/50 мм (на хартиен носител) - на снимката лицето да е без очила;  
  • 1 бр.актуалнa снимкa с размери 50/50 мм (в дигитален формат на преносител - диск или флаш-памет - до 200-240 килобайта) - на снимката лицето да е без очила;
  • банкова сметка - извлечение или банкова референция;
  • документи за недвижима собственост;
  • служебна бележка от местоработата - за заемана длъжност, отпуск и месечно трудово възнаграждение;
  • документ от пенсионното (за пенсионери);
  • ако сте собственик (съдружник) на ЕТ, АД, СД, ООД – фирмено решение и актуално състояние на фирмата; служебна бележка от Данъчна служба за липса на данъчни задължения;
  • брачно свидетелство;
  • удостоверения за раждане на кандидата и на неговите деца.

 
 
 
НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДОКУМЕНТИТЕ ДА СА НОТАРИАЛНО ЗАВЕРЕНИ ИЛИ ПРЕВЕДЕНИ
 
 
ПРИ  ЗАПИСВАНЕ В ОФИСА ТУРОПЕРАТОРА КАНДИДАТЪТ ПОПЪЛВА ВСИЧКИ
НЕОБХОДИМИ ФОРМУЛЯРИ ЗА ВИЗА.
 
 
 В  СЛУЧАИТЕ  НА  ОТКАЗ  ЗА  ИЗДАВАНЕ  НА  ВИЗА  НЕ  СЕ  ВЪЗСТАНОВЯВАТ:
280 лв + 60 лв (ТАКСА  ЗА  АМЕРИКАНСКА ВИЗА + ТАКСА  ЗА  ОБРАБОТКА И ПОДАВАНЕ НА  ДОКУМЕНТИТЕ ЗА АМЕРИКАНСКА ВИЗА)